Kuoleeko Monsoon Last Warsin aikana?
 
pollcode.com free polls
Yoshihiro Takahashi

Yoshihiro Takahashi syntyi 18. syyskuuta 1953 Akitan prefektuurissa, Higashinarusen kylässä. Takahashi oli nuoresta alkaen kiinnostunut piirtämisestä ja hänen ensimmäinen julkaistu mangasarjansa oli Genkotsu Boy (Nyrkkipoika). Sarja kertoi pojasta, joka harrastaa erilaisia taistelulajeja ja se jatkui neljän osan verran.

Takahashi on kaikkein tunnetuin koira-aiheisista tarinoistaan, joissa hän usein käsittelee taistelukoiria, kunniaa ja oikeudenmukaisuutta. Takahashin ensimmäisiä pitkiä sarjoja olikin Shiroi Senshi Yamato (Valkoinen soturi Yamato), joka kertoo taistelukoirasta. Takahashin tunnetuin työ on vuosina 1983-1987 Ginga Nagareboshi Gin eli tutummin Hopeanuoli, joka on ilmestynyt myös animena. Idean Hopeanuoleen Takahashi sanoo saaneensa luettuaan lehdestä tarinan omistajiltaan karanneista koirista, jotka olivat villiintyneet ja sitten muodostaneet laumoja vuorilla. Huomattavaa on myös, että vuonna 1999 Takahashi päätti jatkaa Hopeanuolen tarinaa sarjassa Ginga Densetsu Weed, joka kertoo Hopeanuolen pojasta, Weedistä. Weedistä tuli yhtä suosittu kuin GNG:stä aikoinaan ja siitä tehtiin anime. Weed päättyi 2009, kun sitä oli ilmestynyt 60 osaa. Tämänkin jälkeen Ginga-saaga jatkui Ginga Densetsu Weed: Orionissa, joka jäi tauolle 30:n osan jälkeen. Nykyisin Takahashi työstää Ginga Densetsu Akame -tarinaa, joka kertoo ninjakoira Akamen esi-isistä.

Koiratarinoiden lisäksi Takahashi on piirtänyt urheilumangaa, hevoskilpailuista, pesäpallosta ja golfista kuin myös aikuisille suunnattuja jännäreitä. Takahashi on kuitenkin kaikkein tunnetuin koirasarjoistaan ja häntä onkin sanottu ensimmäiseksi mangakaksi, joka on tehnyt sankarin koiranpennusta.

Takahashi on myös itse koiranomistaja ja hänen tunnetuin lemmikkinsä oli puolisusi Hanako, jonka kuolemasta Takahashi piirsi lyhyen tarinan Hanako to Kurasu.Takahashin sarjoja:

- Shiroi Senshi Yamato (1978)

- Aozora Fishing (1982)

- Ginga Nagareboshi Gin (1983)

- Great Horse (1990)

- Byakuren no Fang (1993)

- FANG (1998)

- Ginga Densetsu Weed (1999)

- Ginga Densetsu Riki (2000)

- Lassie (2001)

- Ginga Densetsu Weed: Orion (2009)