Kuoleeko Monsoon Last Warsin aikana?
 
pollcode.com free polls
Shikoku

Huom! Kougien virallinen rotu on tuntematon, mutta on oletettu, että ne olisivat shikokuja, koska jotkin ulkonäölliset osat täsmäävät. Tämän lisäksi shikokut ovat noin kishun kokoisia ja niiden historia on hyvin samankaltainen, mikä tekisi siitä helposti ”kilpailevan” rodun kishuille.


Yleistä


Shikoku on japanilaisista roduista harvinaisin ja primitiivisin. Rodussa sanotaan olevan suden verta, mutta tämä johtuu varmasti vain koiran susimaisesta ulkonäöstä sekä siitä, että susia oli Japanissa kaikkein pisimpään juuri Shikokun saarella, jossa rotu jalostui.
Rotu julistettiin kansallisaarteeksi 1937 ja sitä on viety jonkin verran Tanskaan ja Kanadaan.

Ulkonäkö


Shikoku on ulkonäöltään melko susimainen ja onkin uskottu, että rodun jalostukseen olisi käytetty myös sutta, mitä ei kuitenkaan ole koskaan varmistettu. Väreinä shikokulla on sallittu seesamin eri sävyjä: normaali seesami, punainen ja musta. Shikokulla on pystyt korvat ja sirppimäinen tai selän yläpuolella kiertyvä häntä. Rotu on kooltaan keskikokoinen, 43-55 cm korkea.

Historia


Shikoku on erittäin vanha, matagi-metsästäjien jalostama, koirarotu. Shikokut kehitettiin lähinnä villisian metsästykseen vuoristoalueille. Shikokuja kutsutaan myös kochi inuiksi ja muinaisina aikoina myös tosa inuiksi, mutta jälkimmäistä nimitystä ei enää käytetä, jotta rotua ei sekoitettaisi tosa-koiriin. Shikoku on kuitenkin yksi roduista, joista tosat jalostettiin. Myös shikokuja on käytetty paljon taistelukoirina ennen tosien kehittämistä.
Koska Shikoku-saaren vuoristoalueet olivat erittäin vaikeapääsyisiä, pysyi shikokujen perimä puhtaana muista roduista ja kishujen lisäksi sitä käytettiinkin esimerkkirotuna, kun Japanissa alettiin päättää japanilaisten rotujen perusominaisuuksia.
Luonteeltaan shikoku on uskollinen, itsenäinen ja pidättyväinen. Shikoku tarvitsee itselleen ehdottomasti kokeneen omistajan ja koirat voivat olla arvaamattomia ja purra jopa tuntemiaan ihmisiä.