Kuoleeko Monsoon Last Warsin aikana?
 
pollcode.com free polls
Saluki

Salukeja GNG:ssä ovat: Cross.

Historia & luonne


Saluki on yksi maailman vanhimmista koiraroduista ja siitä on löytynyt norsunluukuvakaiverruksia jo 5000-6000 vuotta eaa. Rotu on alun perin lähtöisin Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä, jossa arabi-heimot ovat kehittäneet rodun.
Useimmissa islaminuskoisissa maissa koira on saastainen olento, jonka koskemaa ruokaa ei voi enää syödä. Saluki on kuitenkin poikkeus ja se oli metsästyshaukkojen ja hevosten ohella arvokkaimpia lahjoja, mitä vieraalle saattoi antaa. Salukia ei koskaan voinut ostaa omistajaltaan, vaan se piti saada lahjaksi. Salukia ei sanottukaan koiraksi, vaan ”el hor” (jalo) tai ”el baraka” (erityisen siunattu). Salukit saivat nukkua isäntiensä kanssa teltassa ja myös syödä näiden seurassa.
Saluki on metsästyskoira ja ne metsästivät useimmiten laumoina metsästyshaukkojen kanssa. Haukka etsi saaliin, jonka jälkeen koirat juoksivat sen kiinni.
Saluki on luonteeltaan itsenäinen, huumorintajuinen ja tyylikäs – se odottaa, että sitä kohdellaan arvonsa mukaisesti. Vieraita kohtaan saluki on pidättyväinen. Salukia hankkiessa tulee muistaa, että koira on pohjimmiltaan metsästyskoira ja nauttii vapaana juoksemisesta enemmän kuin mistään muusta.

Ulkonäkö


Saluki-uroksen säkäkorkeus on noin 58-71 cm. Nartut ovat hieman pienempiä. Saluki on ulkonäöltään sopusuhtainen ja kaikin puolin elegantti. Sillä on pitkä ja kapea pää, joka on leveimmillään korvien kohdalta. Salukilla on pehmeä turkki, jossa on hapsuja raajoissa ja hännän alapuolella. Pitkät riippuvat korvat ovat pitkän silkinhienon karvan peittämät.
Salukista on useita eri värejä, joista yleisimmät ovat kellertävä, kermanvaalea, kullanvärinen, punertava, harmahtava ja musta.