Kuoleeko Monsoon Last Warsin aikana?
 
pollcode.com free polls
MallikuvatMitä?

Mallikuvia käytetään animea tehdessä. Jokaisella piirtäjällä on valikoima mallikuvia riippuen sitä mitä kohtauksia tai mitä hahmoja hän piirtää.

Toisin kuin animaatiokalvot mallikuvat eivät siis ole ainoita laatuaan, vaan niitä on jokaisella piirtäjällä useampia. Niistä myös otetaan kopioita esim. alkuperäisten mennessä pilalle tai jos osa piirtotyöstä siirretään korealaisille tai kiinalaisille alihankkijoille, joilla animaation teettäminen on halvempaa. Korealaiset tai kiinalaiset kopiot voi helposti tunnistaa siitä, että niihin on japaninkielisten painettujen ohjeiden alle kirjoitettu samat ohjeet (käsin) koreaksi/kiinaksi.

Koska animaatiokalvoja saa enää harvoista sarjoista, ovat mallikuvat oikeastaan ainoa keino saada palanen sarjan alkuperää itselleen.Mistä?

Mallikuvat eivät ole varsinaisia oheistuotteita, sillä niitä ei ole loppupeleissä tarkoitettu muuhun kuin piirtäjien käyttöön. Kun sarja tai tuotantokausi on käsitelty loppuun, heitetään mallikuvat tavallisesti roskiin.

Tavallisesti mallikuvat saadaankin studioiden roskiksia penkomalla, mutta joissakin tapauksissa niitä myös varastetaan studioilta. On kuitenkin kiistelty siitä, voiko mallikuvien ottamista studioilta sanoa varastamiseksi, koska ”varkaat” vievät materiaalia, joka muuten menisi roskiin. Fanien kokoelmissa taas mallikuvat ovat melko arvostettuja keräilykohteita.

Ammattimaiset mallikuvien kerääjät eivät ota kuvia, joita tarvitaan vielä animen tuotannossa, koska mallikuvien puuttuminen vaikeuttaisi animen piirtämistä ja pahimmassa tapauksessa hidastaisi sen ilmestymistahtia. Joskus on myös mahdollista, että studion työntekijät ottavat mallikuvia itselleen muistoksi tai myyntiin.Miten harvinaisia?

Mallikuvien harvinaisuus riippuu puhtaasti sarjan iästä. Ginga: Nagareboshi Ginin mallikuvat ovat äärettömän harvinaisia saada (jopa animaatiokalvot ovat helpompia saada!) ja onkin oletettavaa, että suurin osa niistä on kadonnut ja tuhoutunut ajan saatossa, vaikka niitä olisi joskus faneille päätynytkin.

Ginga Densetsu Weedin mallikuvat ovat huomattavasti helpompia saada, mutta niissäkin on alkuperäisiä GNG:n hahmoja melko vaikea saada, koska nämä vanhat hahmot ovat yhä suosiossa myös Japanissa. Mallikuvia myydäänkin tavallisesti 20-200 kappaleen pinkoissa, joista voi sitten tulla vastaan mitä tahansa. (Omien kokemuksieni mukaan on paljon helpompaa saada mallikuvia ensimmäisessä jaksossa esiintyneistä ankoista kuin esim. Ginistä ja Johnista. Sinällään outoa, koska kovin monet piirtäjät tuskin ovat olleet mukana ankka-kohtausta piirtämässä, kun taas Ginin ja Johnin ilmeitä ja poseerauksia on varmasti tarvinnut todella moni piirtäjä.)

Jos ostaa pinkkoja kerrallaan, kannattaa varautua myös pettymyksiin, sillä myyjät kertovat tavallisesti vain parhaista kuvistaan ja lopulta huomattava osa materiaalista voi olla esim. skannauksia maisema- tai koirakirjoista.

Vaikeimmin saatavia ovat myöskin väritetyt versiot (joko varjostusväritys esim. sinisellä tai punaisella tai sitten lopullisin värein väritetyt).Kopiot?

Mallikuvista on aina liikkeellä myös kopioita, koska –kaikessa yksinkertaisuudessaan- mallikuvista on täytynyt ottaa kopioita useille eri piirtäjille. Kopioiden laatu voi vaihdella jonkin verran, mutta erot ovat harvoin mittavia. Korealaiset/kiinalaiset kopiot ovat tavallisesti hieman huonolaatuisempia kuin japanilaisten käyttämät.

Mallikuvia ostaessa kannattaa turvautua vain tunnettuihin myyjiin, koska aina on ihmisiä, jotka teetättävät kuvista itse kopioita ja myyvät niitä eteenpäin.Muuta

Onko mallikuvissa kuvattu jonkun tietyn hahmon liikkeitä/ilmeitä yksi kerrallaan niin, että niistä voisi saada animaation?

Ei, mallikuvissa on vain yksittäisiä ilmeitä ja poseerauksia. Nykyisin anime-sarjat tehdään pitkälti tietokoneella, minkä vuoksi animaatiokalvoja on saatavilla enää harvoista sarjoista.

Näytetäänkö mallikuvissa miten joku kohtaus on tehty (eri kuvakulmat, hahmojen paikat ruudulla jne.)?

Ei, näitä ei ole mallikuvissa, vaan kuvakäsikirjoituksissa.Galleria