Kuoleeko Monsoon Last Warsin aikana?
 
pollcode.com free polls
AnimaatiokalvotMitä?

Animaatiokalvot ovat ajalta, jolloin jokainen animen kuva piirrettiin ja väritettiin käsin läpinäkyvälle kalvolle. Jokaista anime-jaksoa kohden on täytynyt valmistaa satoja tai tuhansia animaatiokalvoja, sillä jokainen erillinen liike on täytynyt piirtää erikseen. Tämän vuoksi monissa vanhoissa animeissa sama juoksuliike tai vastaava liikesarja voi toistua useita kertoja sarjan aikana: erilaisen kohtauksen piirtäminen olisi vaatinut useiden kymmenten erilaisten piirustusten piirtämisen ja värittämisen.

Animaatiokalvoja on tehty kaikista animessa esiintyvistä ilmeistä ja liikkeistä eli esim. kohtauksessa, jossa hahmo räpäyttää silmiään on käytetty kolmea tai jopa useampaa kuvaa (silmät auki, silmät puoliksi auki, silmät kiinni). Usein kuitenkin tehdään niin, että hahmolle piirretään uudestaan vain pakolliset ruumiinosat eli muuttunut ilme, käsien asento jne.

Animaatiokalvot ovat kooltaan noin 23 x 25,5 senttiä. Kalvolla oleva kuva voi olla joko koko ruudun kokoinen tai halkaisijaltaan vain muutaman sentin.Mistä?

Animaatiokalvoja löytyy enää vanhoista käsin piirretyistä animeista. Uudet animet tehdään nykyisin lähes aina tietokoneella, jolloin kalvoja ei tarvita. Toisin sanoen GNG:stä animaatiokalvoja on mahdollista saada, Weedistä ei.

Animaatiokalvotkin on alun perin tarkoitettu vain studioiden käyttöön, jonka seurauksena suurin osa tuhansista animaatiokalvoista on jäänyt studioille. Kalvopaperi on melko kallista, mutta sen pystyy oikeilla välineillä puhdistamaan ja käyttämään uudestaan.Miten harvinaisia?

Animaatiokalvojen harvinaisuus riippuu puhtaasti siitä, mikä hahmo niissä on kuvattuna ja miten hyvä kuva on. Esimerkiksi kuva Rikistä on varmasti arvokkaampi kuin kuva Daisuken isästä, mutta kuinka moni tahtoo kokoelmiinsa kuvan, jossa Riki näkyy vain kaukaisena pisteenä.

Myöskin kannattaa huomioida, tuleeko kuvassa mukana alkuperäinen lyijykynäpiirros (jonka läpi kalvoon on piirretty viivat) ja tausta. Taustojen saaminen mukaan on tavallisesti erittäin harvinaista, mutta lyijykynäpiirros on mukana yllättävän useissa kuvissa.

Animaatiokalvojen hinta vaihtelee tavallisesti 20-250 euron välissä. Suosittujen sarjojen suosituimmista hahmoista voi helposti joutua maksamaan 500 euroa.Säilyttäminen

Kalvot lähetetään tavallisesti valmiina muovitaskuihin pakattuina ja ne kannattaa aina säilyttää muovitaskuissa. Älä jätä kalvoja auringonpaisteeseen tai anna niiden kastua, koska auringonpaiste haalistaa värit todella nopeasti ja kastuminen pilaa kalvon muuten.

Huom! Älä myöskään säilytä kalvoa paperien välissä. Kalvon maalit takertuvat helposti paperiin ja irrotettaessa kalvon maalit voivat revetä tai vaihtoehtoisesti kalvoon jää paperinpalasia. Jos kalvon mukana on tullut ääriviivapiirros, myös se kannattaa säilyttää kalvosta erillään.Muuta

Miksi Weed-animaatiosta saa niin helposti huonoja kuvankaappauksia/pysäytyskuvia (print screen, capture frame)?

Koska lähes kaikki uudet animet tehdään tietokoneella, ei yksittäisten kuvien piirtämiseen käytetä yhtä paljon aikaa ja vaivaa kuin ennen, vaan pääasiana on, että kuva näyttää hyvältä animoituna. Tämän takia monista uusista sarjoista saa otettua vain ”huonoja” pysäytyskuvia, vaikka liikkuva animaatio näyttäisikin hyvältä, sillä nopeasti liikkuvan kuvan yksityiskohtiin ei ole jaksettu panostaa. Kun anime piirretään yksittäisinä kuvina animaatiokalvoille, piirtäjät panostavat automaattisesti enemmän hahmojen asentoihin ja ilmeisiin myös vain sekunnin kymmenesosan näkyvissä irtonaisissa ilmeissä.

Galleria