Kuoleeko Monsoon Last Warsin aikana?
 
pollcode.com free polls
Anime-lehden piirrustuskisan voittajat

Kirjoittanut: Janne Kaitila

Anime-lehden numerossa 43 julkistettu Hopeanuoli-aiheinen piirustuskilpailu on ratkennut. Kovan paikan edessä olleeseen tuomariraatiin kuuluivat mangatoimittajat Antti Valkama ja Antti Grönlund, sarjakuva-ammattilainen Reima Mäkinen sekä graafisen alan opiskelijat Maaria Laurinen ja Mika Koponen.

Supersuosittuun kisaan osallistui yli 500 työtä ja taso oli kertakaikkiaan upea. Tästä syystä päätimme palkita kärkikolmikon lisäksi myös seitsemän muuta kunniamaininnoilla.

Tässä kymmenen parasta työtä tuomariston kommentein, mutta nämä edustavat vain pientä osaa kilpailun sadosta. Kaikki kilpailutyöt tulevat kaikkien katseltavaksi myöhemmin. Kuvan tekijän tiedot kuvan alla, klikkaa kuvia suurentaaksesi ne.


VOITTAJAT:


1. sija: Sanna Vartiainen, Oulu
”Erilainen lapsuus”
Raadin kommentteja: Teos hehkuu värejä! Perussävy on erittäin positiivinen hahmojen ilmeitä myöten ja valloittaa katsojansa. Liike on kuvattu loistavasti ja dynaamisesti. Myös kyky käyttää tyhjää tilaa erotti teoksen edukseen.
Palkinnot: 72 Copic-kynän paketti (Tempera), Hopeanuoli 1-4 -pokkarit (Tammi), kaikki 10 Weed-figuuria 2. sarjasta (Urumi), Anime-lehden vuosikerta2. sija: Marika ”Marzz” Kunnari, Rovaniemi
Raadin kommentteja: Teos on toteutettu huolella (monipuolisia tekniikoita, taidokas tussaus) ja liike on elävää. Useista hahmoista huolimatta teos on selkeä. Perspektiivin käyttö sekä sommittelu on erinomainen ja alkuperäistä mangaa kunnioittava. Rohkeasti harmaa.
Palkinnot: 36 Copic-kynän paketti (Tempera), Hopeanuoli 1-4 -pokkarit (Tammi), 5 kpl Weed-figuuria 1. sarjasta (Urumi), Anime-lehden puolivuosikerta3. sija: Riina Rannasmaa, Helsinki (10 v.)
”Koirat ulvovat”
Raadin kommentteja: Omaperäinen ja tunnelmaa pursuava teos. Selvästi kehittynyt perspektiivi ja hyvä sommittelu.
Palkinnot: 20 Copic-kynän paketti (Tempera), Hopeanuoli 1-4 -pokkarit (Tammi), 5 kpl Weed-figuuria 1. sarjasta (Urumi), Anime-lehden puolivuosikerta

KUNNIAMAININNAT:Karoliina Soini, Enonkoski
Raadin kommentti: Maalauksenomainen, realistinen ja upea toteutus.Tomi Mikkola, Nokia
Raadin kommentti: Hyvä toteutus, tasapainoinen, koko hahmokaarti esillä. Puniksen suosikki.Emma Kantanen, Espoo
Raadin kommentti: Omaperäinen ja toimiva idea, taidokas toteutus.Laura Lahdenperä, Hyvinkää (10 v.)
Raadin kommentti: Hyvä mittasuhteiden ja yksityiskohtien hallinta.Taavi Korhonen, Lapinlahti (7 v.)
Raadin kommentti: Alkuvoimaisuudessaan ylivoimainen.Viia Ranta, Helsinki
Raadin kommentti: Dynaaminen, luo tunteen isommasta tilasta kuvan kapeudesta huolimatta.Katariina Rytkönen, Runni
Raadin kommentti: Monipuolinen tekniikan hallinta, taitava sommittelu.

Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistuneille!