Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Keskustelua kirjoista ja sarjakuvista.

Pinkkinuoli?

Re: Pinkkinuoli?

ViestiKirjoittaja Suomidog » 08.03.2019 14:44

Kepuli kirjoitti:Tuli kyllä itsekin lapsuudessa tämä luettua, ja nyt kun kurkkasin tuota kansiota niin hämmästyin kauheasti sivujen määrää - jotenkin olisin muistanut, että Pinkkiksellä olisi ollut sivuja jotain toista sataa kappaletta, mutta ilmeisesti niitä olikin vain 100?

Juu, muistelin kans, että ois ollu enemmänkin sivuja. Kai se vain pienenä tuntui paljolta :D
Kuva
Vannoutunut Ginga-sarjojen fani jo vuodesta 2009!
Avatar
Suomidog
Villikoira
Villikoira
 
Viestit: 187
Liittynyt: 24.09.2017 18:35
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 2

Re: Pinkkinuoli?

ViestiKirjoittaja Kepuli » 08.03.2019 19:12

^Lukaisinkin tuon nyt jo, hah! Kyllä niitä sivuja olikin reilut pari sataa, viimeisen sivun kuvateksti "osa 60, sivu 100" tarkoittikin siis, että kyseessä on vain luvun sadas sivu. Onpa hämmentävää, mutta noh, mitäs pienistä, tärkeintä että on hauskaa!
Tällä kertaa kyllä tiesin jopa lähes kaikki vierailevat hahmot ja muut viittaukset, mutta vaihteeksi koin ne pikemminkin ihan muuten vain ylimääräisinä monessa kohtaa. Muistelisin, että Äffä olisi tätä itsekin kommentoinut silloin, kun mietti Pinkkiksen aloittamista uudelleen, ja suunnitteli vähentävänsä muihin sarjoihin nojaamista niin rankasti. Olihan tuo melkoisen nostalginen, ja mieleeni juolahti, että voisi olla hauska pikku työ piirtää joskus joku Pinkkiksen kokonainen sivu omalla tyylilläni... Tyylini eroaakin melkoisesti Äffän tyylistä, niin olisi vähintäänkin hauska kokeilla!
Avatar
Kepuli
Kotikoira
Kotikoira
 
Viestit: 81
Liittynyt: 12.07.2014 19:14
Paikkakunta: Helsinki
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 2

Re: Pinkkinuoli?

ViestiKirjoittaja Suomidog » 08.03.2019 21:17

^Siitä vain! Ois siistii nähä :)
Kuva
Vannoutunut Ginga-sarjojen fani jo vuodesta 2009!
Avatar
Suomidog
Villikoira
Villikoira
 
Viestit: 187
Liittynyt: 24.09.2017 18:35
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 2

Re: Pinkkinuoli?

ViestiKirjoittaja Raezla » 30.08.2021 02:47

Oho, kappas, täällä ollut keskustelua Pinkkiksestä! Sarjan alkupään voi Facen lisäksi lukea myös DeviantArtista: https://www.deviantart.com/noidannuoli/ ... -sarjakuva.
Facebookiin sain tosiaan sen kokonaisuudessaan taannoin ladattua: https://www.facebook.com/pg/Pinkkinuoli ... e_internal
Harmillisesti Face kakkasi laadun osasta kuvia ja osa tiedostoista oli alunpitäenkin ihan järkyttävän pienikokoisina tallessa.

Kiva, että moni vielä muistaa tämän itsellenikin hyvin nostalgisen sarjiksen, jota tuli tehtyä yläasteen lopulta lukioon. Sivuja on tosiaan 210 kansikuvineen sun muineen ja 100 sivua on tuota lopputaistelua eli osaa 60.

Laadusta ei juuri voida puhua Pinkkinuolen yhteydessä, eikä se ikinä ole mikään laatuprojekti yrittänyt ollakaan. Sarja eteni melkolailla inspiraation varassa ja matkan varrella tuli tungettua kenties vähän liikaakin sisältöä mukaan ulottuvuuksiin liittyvän ideatulvan vuoksi. Välistä oli myös kiva tehdä sarjakuvaa muistakin itselle rakkaista sarjoista, jonka vuoksi viittauksia on niin moneen eri sarjaan. Ne tosiaankin tekevät kokonaisuudesta melko sekavan ja ovat varmasti harmillisia lukijoille, jotka eivät jotain sarjaa tiedä. Toisaalta, joskus taisin vähän salaa toivoa, että joku saattaisi jopa kiinnostua tai innostua uudelleen jostain mukaan tungetusta sarjasta.

Ajattelin, että voisin huvikseni koittaa listata kaikki sarjat ja tarinat, joihin Pinkkinuolessa on Hopeanuolen lisäksi viitattu:

Spoiler:
Ruohometsän kansa
Itse Valtiaat
Animorphs
Teletapit
Muumit
Spiderman
Pokemon
Halinallet
Dragon Lance
Taru Sormusten Herrasta
Asterix
Ahmed Ahne
Maa Aikojen Alussa
Harry Potter
Maikki ja Pelottava Poncho
One Piece
Inu Yasha
Yu-Gi-Oh!
Fullmetal Alchemist
Pasila
Leijonakuningas

Muut:
Invasion-sarjakuva
Blanken tarina (eli Koga Densetsu -fanitarinani)
Aamukaste-kanirope
Lordi-yhtye
Kuningas Lear -näytelmä
Muutaman lukijan vierailevat fursoonat
Spyro-pelit
November Rain -kappale


Oma suosikkiviittaukseni lienee tuo Noidannuoli laulamassa Face Up, Face Downia Loppurysäys-jaksossa.

Saatoin unohtaa joitain viittauksia. Kaikki referenssit eivät ole hahmoja, jotkut ovat esimerkiksi sitaatteja tai tapahtumia.

Olisi tosiaan huippua löytää joku päivä nuo animaatiot ja tehdä mahdollisesti uusiksi niitä tai itse sarjakuvaa. Remake ilmestyi joitain sivuja Tähdenlennossa, mutta into sen tekoon vähän lässähti.

Tässä vuosien varrella olen kovasti kaipaillut Pinkkiksen tekoa ja koittanut pariin otteeseen tehdä jonkun itse keksityillä hahmoilla toteutetun Pinkkis-henkisen sarjakuvan (mm. Karavaanarikoirat ja Spirits from the Darkness olivat tällaisia viritelmiä.) Nykyisellään tulee joskus harvakseltaan piirreltyä jotain sarjan hahmoja, ne päätyvät yleensä instaani https://www.instagram.com/explore/tags/pinkkinuoli/ (Laittakaa ihmeessä tuota tagia, jos satutte muutkin joskus jotain Pinkkikseen liittyvää tekemään.)

Nyt tällä hetkellä on vähän fiilis, että annan Pinkkiksen pysyä nostalgisena muistona. Katsoo sitten ajan kanssa, tuleeko inspiraatiota vielä palata sen äärelle. Ne animoidut videot olisi kyllä mahtava löytää. Olivat sarjakuvan kera tallessa jossain nuoruusajan tietokoneella, joka on hajonnut vuosia sitten.
Avatar
Raezla
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 1124
Liittynyt: 02.05.2011 11:38
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 10
Edellinen

Paluu Kirjat & sarjakuvat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa