Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Mangapokkarien arvostelu tapahtuu täällä.

04. Valkoinen paholainen

04. Valkoinen paholainen

ViestiKirjoittaja Murder » 03.02.2017 19:05

Oli yllätys, että saatiin suomenkielisiinkin mangoihin japaninkielisissä olevat kansikuvat. Tykkään suomenkielisen kannesta enemmän, koska se ei ole niin täyteen ahdettu. Spine on jälleen ihana. Takakuva on hieno, mutta pikselöitynyt :/

Alussa oli pieni kohtaus muualla, muuten koko osa oli pääasiassa Izoun, sen veljien ja Orionin taistelua Masamunen joukkoja vastaan. Tesshinin ja Sasuken jälleennäkeminen oli söpöä. Mutta sitten päästäänkin Izoun ja sen veljien taisteluun. Hieman harmitti, kun pojat lähtivät huomattavalla alivoimalla taisteluun, mutta tosin ymmärrän hieman kun ne menettivät perheensä. Pidän Kurohabakin kaikoirien värityksistä, kuten viimeosissa Gekka, Kurogane, Kurokirimaru ja Kousetsu sekä tämän osan sivun 38 kahdesta keskimmäisestä, nimettömästä kaikoirasta. Sivun 54 kuva Renjistä saa mieleeni Victorin, sillä arpikin on samantapainen.

Sivujen 188 ja 190 "Ui"-hokemat nauratti, koska peräkkäin hoettuna kuulostaa hauskalta :'D Innolla odotan seuraavaa osaa.
Avatar
Murder
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 590
Liittynyt: 14.08.2013 15:54
Paikkakunta: Turku
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 11

Re: 04. Valkoinen paholainen

ViestiKirjoittaja Uru » 03.02.2017 23:06

Kansi oli tosi kiva yllätys. Pienillä eroilla tästä tuli paljon parempi kuin japanilaisesta. Toivottavasti muutkin kannet jatkavat samaa tyyliä.

Tämä oli monella tapaa mielenkiintoinen, kun Orionin juonesta on tiennyt entisestään niin vähän. Izoun ja muiden motiivi tuli tässä paremmin esille eikä niiden hyökkäys tuntunut enää niin turhalta, kun ne olivat valmistaneet myös suunnitelman isommankin lauman tappamiseen.

Orionin ulvonnan kehuminen oli ehkä vähän ylilyövää. Eikö olisi riittänyt, jos sen ääni olisi ollut kantavampi kuin kenenkään aiemmista? Orionin hyökkäys oli hyvä ja pidän siitä, miten erilainen se on verrattuna Weediin. Weed olisi tässä tilanteessa avannut neuvottelut, mutta Orion käy vain tyhmänä päälle. Ei suunnitelmaa, ei strategiaa, vain raakaa voimaa, jota sitäkin on melko vähän. Yhdelle kohdalle tuli jopa naurettua ääneen: "Osaat näköjään tapella, lurjus! Sitten minunkaan ei tarvitse pidätellä!" Aivan ihana, kuin Orion olisi tasaväkisessä tappelussa.

Masamunen taustoista on kerrottu kiitettävän paljon, kun ottaa huomioon, että se on pahis ja ollaan vasta osassa 4.

Ui ui kuulosti omaankin korvaan hassulta ja luulin nyt, että puhuttiin jostain ääniefektistä. :lol:

Lukujen aloituskuvat olivat muuten poikkeuksellisen nättejä tässä. Niissä oli myös hyviä tilannekuvia, kuten Orion lentelemässä hangessa.

Yksi iso negatiivinen asia pitää mainita: Takahashin muuttunut kerrontatyyli. Takahashin on aiemmin käyttänyt lähinnä silloin tällöin kertojalaatikoita selventämässä tilanteita tai korostamassa hahmojen tunteita. Esimerkiksi Izoun ajatusten kertominen oli hyvä asia ja sopi tunnelmaan. Mutta sitten taistelukohtausten kuvaaminen... Vaikka tämä kohtaus, jossa Orion puree Masamunea tassuun. Ensin kerrotaan, että Orion puree Masamunea, sitten kerrotaan, että Masamune aikoo iskeä Orionin kallioon ja sitten kerrotaan, että joku huutaa alhaalta, jolloin kerrotaan, että Masamune ei saakaan Orionia iskettyä kallioon ja sitten kerrotaan, että Orion ei kuollut, vaan kierii puolitajuttomana alas rinnettä.

Ja samaan aikaan -kuvapuolella- Orion puree Masamunea, Masamune iskee Orionia kallioon ja iskee huti, koska hätkähtää huutoa ja Orion kierii puolitajuttomana alas rinnettä. Näitä juttuja ei tarvitsisi erikseen kertoa, ne näkee kuvista!

Tämä vähän huolestuttaa, koska kertoja alkoi häiritä jo nyt ja tiedän, että se jää Takahashille käyttöön oikeastaan koko sarjan ajaksi.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 04. Valkoinen paholainen

ViestiKirjoittaja Yamashita » 04.02.2017 00:52

Vertasin kantta japaninkieliseen, mainittavia pikkumuutoksia suomikannessa:
-teksti ei peitä koirien tassuja
-koirien asentoa on hieman kallistettu, mikä luo dynamiikkaa
-valokuvataustassa taivasta näkyy enemmän yläreunasta, ja ruohomätästä vähemmän

Nämä muutokset jos mitkä todistavat, että Puniksella on vihdoinkin käytössään japanilaisilta saatu painomateriaali. Olen jo aikaisemmissa osissa huomannut, että mangan sivuilla piirroksien yksityiskohdat näkyvät paremmin kuin Weedissä. Tämä kielii siitä, että painomateriaalikin olisi Japanista saatu eikä Suomen päässä skannattu kuten ennen. Pisteet siis paremmasta laadusta kustantajalle. Näitä alkuperäisistä hyvin vähän muokatut kannet ovat todella nättiä katsottavaa, en edes ollut tunnistaa tätä pokkaria ensin kun kaupan hyllyltä sitä hain, olen niin tottunut Weedin hieman murretun sävyisiin kansiin. :'D
Avatar
Yamashita
Ōun sotilas
Ōun sotilas
 
Viestit: 339
Liittynyt: 27.05.2011 14:48
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 9

Re: 04. Valkoinen paholainen

ViestiKirjoittaja Midorikage » 05.02.2017 13:32

Alkuperäisissä pokkareissa alettiin neljännen osan kohdalla käyttää takakansissa hahmojen esittelyjä, mutta Punainen jättiläinen olikin ottanut etukannen sisäpuolella olleen kuvan, suurentanut sen ja laittanut takakanteen. Tämä ei näytä aivan toimivan, sillä suurennettuna kuvasta on tullut suttuinen. On myös sääli ettei Suomessa nähdä takakansien esittelyjä, koska mielestäni Takahashin tyyli on niissä parhaimmillaan. Toisaalta voisi olla mukavaa, että suomalaiset takakannet eroavat japanilaisista, jos kuvat eivät jatkossa olisi noin suttuisia.
Midorikage
Villikoira
Villikoira
 
Viestit: 163
Liittynyt: 30.08.2011 20:45
Paikkakunta: Nokia
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 9

Re: 04. Valkoinen paholainen

ViestiKirjoittaja Uru » 06.02.2017 01:19

^Tuo oli hyvä huomio. En ollut muistanutkaan, että Orionissa takakansissa oli aina yksittäisen hahmon kuva. Toivottavasti hahmokuvat otetaan käyttöön, koska niissä esiintyy laaja kaartti hahmoja ja itse pidin ainakin niitä tosi tyylikkään näköiseinä, jopa parempina kuin kansikuvia. Etenkin, jos vaihtoehtona on tuollainen pikselinen kuva, niin tahtoisin ehdottomasti sen alkuperäisen kuvan käyttöön.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 04. Valkoinen paholainen

ViestiKirjoittaja Antti-setä » 07.02.2017 17:35

Yamashita kirjoitti:Nämä muutokset jos mitkä todistavat, että Puniksella on vihdoinkin käytössään japanilaisilta saatu painomateriaali. Olen jo aikaisemmissa osissa huomannut, että mangan sivuilla piirroksien yksityiskohdat näkyvät paremmin kuin Weedissä. Tämä kielii siitä, että painomateriaalikin olisi Japanista saatu eikä Suomen päässä skannattu kuten ennen.


Jep, näin on! Tosin jostain syystä saamme materiaalin yksi kirja kerrallaan. Eli on monta, monta tilaisuutta kohdata kivoja viivästyksiä... Toistaiseksi olemme tiukassakin tilanteessa pysyneet aikataulussa, reippaan ladonnan ja toimituksen ansiosta.
Antti-setä
Taistelukoira
Taistelukoira
 
Viestit: 235
Liittynyt: 18.08.2011 10:32
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 1

Re: 04. Valkoinen paholainen

ViestiKirjoittaja Kiatsu » 03.04.2017 18:33

Pidin siitä, miten rauhallista ja omalla tavallaan hidastakin taistelu ja sen näyttäminen oli. Sellaisen vauhdikkaan taistelun seuraaminen koko ajan, on aika puuduttavaa. Ihan hyvin Sasukekin näytti pärjäävän, vai että pentu. Tesshiniä oli mukava nähdä ja oli hienoa, että taistelun keskellä oli mahdollista tehdä tuollainen tulo. Keskeytys ei tuntunut turhalta ja haitannut sitä.
Ihmettelin vähän Izoun lähtemisen motiivia. Varsinkin kun Orion lähtisi kuitenkin perään. Tuli vähän sitä asetelmaa, että kumpi ehtisi kukistaa vihollisen ensin. Tiedä sitten, kummalle sen mieluummin soisin.

Oli jotenkin vaikeaa ajatella Terumunea vanhuksena. Vähän kuin Keniä tai Georgea..

Mietin tuon Hakkouda-termin kohdalla jonkin aikaan, että oliko se väärin. Ehdin jo ajatella, että tarkoitus oli puhua Hokkaidosta, mutta ei nyt sentään.

Oli huvittavaa nähdä Orionin jyräävän ihan täysillä. Edes Tyson tai Heizou eivät pysyneet perässä. En tiedä, menikö rotkosta ja sen yli hyppäämisestä maku. Ehkä siinä mielessä, että Orionille se ei ollut niin tärkeää tai edes tavoite. Muistan, miten Weedin hyppy ja onnistuminen herätti mielipiteitä.. Orionin taas näkisin olevan ihan oma tapauksensa siihen nähden.

Minulla tuli ihan Victor mieleen sivun 54 vasemmanpuoleisesta kuvasta.

Pidin siitä, että Izou huomasi ensin itse, ettei hahmo ollut tappaja. Sitten se vielä kerrottiin hänelle epäsuorasti, mikä loi dramatiikkaa. Mahtoi nostattaa Izoun tunteita entisestään.
Suu auki juokseva Orion oli jotenkin hellyttävä. Varsinkin kun Orion näytti siltä, että hänestä on suurta apua niin pieneksi. Tämä toiveikkuus itsestä oli todella suloista.
Innostuin siitä, miten syvälliseksi Masamunen taustat menivät. Tuli vähän Ben mieleen siitä, ettei seuraajaa voi valita voiman perusteella. Aika erilaisia Yamabiko ja Masamune olivatkin keskenään. Jotenkin minusta nuo harjoitukset tuntuivat pahalta siihen nähden, ettei Terumune tuntunut arvostavan Masamunea. En tiedä, jotenkin samaistuin. Olisikohan sitä rakkautta voinut oppia/kokea, jos ei olisi katkeroitunut..
Tympäännyin vähän siihen, miten Orion oli koko ajan Izoun kimpussa eikä millään uskonut häntä. Vastaavasti Izoussa ärsytti nuo kommentit siitä, että Orion vielä kuolisi. Ei aiheetonta, mutta silti vähän ärsyttävää. Yllätyin positiivisesti tästä Izoun suunnitelmasta, jota ei ole nyt liikoja käytetty. Hienoa Takahashi, se toi jotain uutta tähän sarjaan.
Ginga fan since 2002, vegan since 2017.
Avatar
Kiatsu
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 2988
Liittynyt: 11.02.2011 21:12
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 22

Re: 04. Valkoinen paholainen

ViestiKirjoittaja Tupi » 08.04.2017 23:12

Osassa keskityttiin pääosin Kisaragin poikien kostoretkeen, joten toimintaa oli melko paljon. Taistelukohtausten lukeminen on aina ollut vähän hankalaa minulle, mutta nyt tapahtumat etenivät sen verran hitaalla temmolla, että lukeminen oli sujuvaa.

Parasta antia tässä osassa oli ehdottomasti Masamunen taustojen avaaminen. Tämä teki hahmosta heti paljon mielenkiintoisemman. Ei ole ihme, että Masamunen mieli on hieman vinksahtanut, kun näki, miten Terumune on häntä kohdellut.
Tupi
Pentu
Pentu
 
Viestit: 48
Liittynyt: 23.06.2015 00:53
Paikkakunta: Helsinki
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 1

Paluu Mangapokkarien arvostelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa