Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Luethan ennen rekisteröitymistä. Palaute, kysymykset ja ehdotukset tänne.

Miten hyvin viihdyt foorumin chatissa?

Äänestys päättyi 08.04.2014 15:24

En käytä chattia enkä ole kiinnostunut siitä.
17
21%
Käytän chattia silloin tällöin ja se on mukavaa.
17
21%
Käytän chattia silloin tällöin ja se on ahdistava/epämukava.
1
1%
Käytän chattia usein (vähintään joka kolmas päivä) ja viihdyn siellä hyvin.
9
11%
Käytän chattia usein, mutta en tunne kuuluvani porukkaan/chat on muutaman vakiokäyttäjän "omistama".
17
21%
Tahtoisin käyttää chattia, mutta en uskalla.
11
14%
Tahtoisin käyttää chattia, mutta koen siellä käytävät keskustelut ahdistaviksi.
2
2%
Tahtoisin käyttää chattia, mutta siellä kiroillaan liikaa, puhutaan seksistä, riidellään ym.
1
1%
Tahtoisin käyttää chattia, mutta se on mielestäni liian lapsellinen.
5
6%
Tahtoisin käyttää chattia, mutta sitä on rajoitettu liikaa säännöillä.
1
1%
 
Ääniä yhteensä : 81

Chatin viihtyvyyskysely

Re: Chatin viihtyvyyskysely

ViestiKirjoittaja Anttu » 14.03.2014 14:54

riyunnie kirjoitti:Juu, keskustelu koskee chatia mutta kai täällä saa silti tehdä vertauksia muihin asioihin, vaikka siihen foorumiin? o_o Vertasihan Sukkakin tilannetta päiväkotiin vaikkei tämä ole päiväkotien viihtyvyyskysely.


Tietysti saa.
Tarkoitinkin, että nimenomaan tuo oma kommenttini viestien huomioimisesta koskee pelkästään chattia. Chat ja foorumi eivät kuitenkaan ole sama asia, sillä chat on mielestäni henkilökohtaisempaa keskustelua siellä olevien jäsenten kesken ja chatissa on myös yleensä huomattavasti vähemmän porukkaa kuin keskustelufoorumilla. Keskustelufoorumilla ei voi olettaa, että viesteja noteerattaisiin, mutta chatissa se vaikuttaa aika paljon ainakin omaan aktiiivisuuteeni ja sitä kautta viihtyvyyteeni.

Sukka sanoi tuolla aikaisemmin: "Siinä kohtaa, jos satunnainen viestin ignoraus ottaa sielun päälle kovasti, sanoisin ettei mikään julkinen chatti tai keskustelufoorumi taida olla ihan oikea paikka hengailla." ja tarkoituksenani oli ottaa nimenomaan tähän kantaa.
Avatar
Anttu
Kenraali
Kenraali
 
Viestit: 1565
Liittynyt: 03.02.2012 11:22
Paikkakunta: Helsinki
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Chatin viihtyvyyskysely

ViestiKirjoittaja Satanica » 14.03.2014 15:11

Tuosta pointista olen sinänsä kyllä samaa mieltä Sukan ja Riyunnien kanssa, että pitää itse olla aktiivinen. Niinhän se on työelämässäkin ja ryhmätöissä. Jos et osallistu sen takia, ettet uskalla puhua kellekään, ei tarkoita sitä, että se olisi muiden syytä. Eikä niin ole tässäkään tilanteessa. Aina pitää yrittää. Ulkokuori voi aina hämätä. Itse liityin hetki sitten yhteen roolipeliin uudestaan, menin sen chattiin ja vaikka se kuinka tyhmältä tuntuikin "keskeyttää muiden juttua", niin kirjoitin sinne rohkeasti pari kertaa ja kaikki viestini noteerattiin ja niihin vastattiin ystävällisesti. Uusien on aina hankalampi tietysti päästä mukaan ryhmään, kun tietty vakioporukka on jo kaverustunut keskenään, joten ei tietenkään omasta yrittämättömyydestä voida syyttää muita, mutta minusta ymmärtäväinen pitäisi olla. Kaikki eivät vain ole luonteeltaan höpöttelijöitä ja "tungeksijoita". Mutta mitä nyt olen seurannut äänestystuloksia, katsellut chatin foorumia ja kuullut sen toiminnasta juttua, olen yhä sitä mieltä, että keskustelun laadun tulisi olla muuta (parempaa) kuin Riyunnien mainitsemat aiheet, joista minullakin on kokemusta. Tokikaan en tarkoita sitä, että chatissa nyt tarvitsee välttämättä olla yliasiallinen tai käyttäytyä samoten kuin foorumilla, mutta kuitenkin.. Rentoa ja hauskaa saa olla, kunhan huomioi muutkin..Ja edelleen koen itsekin kuuluvani "ulkopuoliseksi" chatissa, vaikken sitä nyt pahemmin käytäkään, enkä näe omalle kohdalleni sen käytölle tarvetta.

Kolikolla on kuitenkin aina kaksi puolta, joten uskoisin, että voitaisiin puhua jonkin asteisesta väärinkäsityksestä. Vanha vakioporukka ei olekaan välttämättä tullut ajatelleeksi muiden suhtautumista keskustelun laatuun ja uudet eivät vain mene juttelemaan syystä tai toisesta. Mielestäni tässä kohtaa voisi kumpikin osa puoli tehdä jonkinlaisen asennemuutoksen. Uudet tulokkaat otetaan avoimesti vastaan ja ujommat voivat yrittää chatissa jutustelua. Uskon, että Uru ja muu ylläpito varmasti löytää tähän asiaan ratkaisun, kun äänestys on päättynyt ja chattiin liittyvistä asioista keskustellaan rakentavassa hengessä.
Avatar
Satanica
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 1555
Liittynyt: 03.02.2012 10:48
Paikkakunta: Tampere
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 8

Re: Chatin viihtyvyyskysely

ViestiKirjoittaja Uru » 05.04.2014 21:15

Chatin viihtyvyyskysely on nyt ohi, kiitos kaikille osallistuneille!

Tällä hetkellä chatin toimintaan tai sääntöihin ei olla tekemässä muutoksia. Monet ongelmallisiksi koetut asiat nousivat hyvin esiin tässä keskustelussa ja jo niiden esille tuominen on vaikuttanut selkeästi chatin toimintaan.

Jos koet kuitenkin, että jokin asia jäi käsittelemättä tai jäi muuten keskeneräiseksi, voi asiasta laittaa viestiä vielä tähän topiciin tai minulle yksityisviestillä.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0
Edellinen

Paluu Säännöt, ohjeet, kysymykset ja palaute

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa