Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Yamato, Lassie, Ginga no Inutachi, Great Horse... Kaikki muut Takahashin sarjat.

Shiroi Senshi Yamato

Shiroi Senshi Yamato

ViestiKirjoittaja riyunnie » 26.06.2011 21:20

Tänne siis keskustelua Takahashin vähemmän tunnetusta koiratarinasta, Shiroi Senshi Yamatosta.

Mangasarjahan kertoo Yamatosta, valkeasta akitasta (yllätys, yllätys), joka pyrkii taistelukoirien eliitin joukkoon. Periaatteessa siis koiratappeluita, verenlentoa ja kiintoisia juonenkäänteitä; Wikipedian mukaan tarinaan on saatu myös gorilla ja ihmisiä lahtaava jättiläisliito-orava (!).

Joudun myöntämään, etten ole sarjaan kamalasti tutustunut ja omistankin vain ensimmäisen julkaisun ensimmäisen osan, jota olen vähän lueskellut. Nyt olen harkinnut koko sarjan ostamista, mutta haluaisin ensin kuulla muiden mielipiteitä. Mitä piditte sarjasta? Yltääkö se samaan kastiin Hopeanuolen kanssa? Onko sarja todella niin koiratappeluita ihannoiva, kuin kerrotaan? Osaako joku kertoa sarjan juonesta enemmänkin?

Tähän ketjuun saa siis tunkea muutakin Yamato-keskustelua. Ei ole pakko vastata noihin minun kysymyksiini.
riyunnie
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 536
Liittynyt: 27.05.2011 11:16
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 2

Re: Shiroi Senshi Yamato

ViestiKirjoittaja Frita » 27.06.2011 14:12

Yamato tuntuu jakavan paljon mielipiteitä, mutta itse ainakin pidän sarjasta. Olisi mahtavaa saada se suomeksi, että ymmärtäisi kunnolla. Omistan koko 3. julkaisun ja yhden kirjan 4. julkaisusta. Jos painosvalinta tuntuu hankalalta, voin sanoa että ainakaan tuota 4. julkaisua ei kannata hankkia, vaikka siinä ne todennäköisesti hienoimmat kannet ovatkin. Kirjat ovat turhan paksuja ja sen takia niitä on vähän hankala lukea.

Yamatossa on taisteluita tosi paljon, joten veri virtaa ja roiskuu. Sarja on mielenkiintoinen jo ihan senkin takia, että sehän on Takahashin ensimmäinen koirista kertova tarina. Sen tähden alkuosissa on hieman tönkkö piirustustapa, mutta loppua kohden se paranee koko ajan. Hahmonahan Yamato muistuttaa hyvin paljon Giniä, ilmeisesti sen takia ko. sarja onkin minuun kolahtanut. Yamatossa on myös samanlaisia teemoja kuin Gingassakin, mm. koiran ja pojan syvä ystävyys. Myös Yamatosta ja pienestä Musashista tulee väkisin mieleen Weed ja Mel, sillä Musashille Yamato on suuri esikuva ja niin edelleen.

Juonihan kulkee siten, että Yamato taistelee omistajansa kera mestaruudesta yhä ylemmäs lohko kerrallaan, tapaavat uusia tuttavuuksia ja mitä erikoisempia koiria ja niiden omaamia kykyjä. Välillä juoni on hyvinkin mukaansa tempaava ja välillä taas meinaa nukahtaa kesken lukemisen. Oma suosikkikohtani oli varmaankin se laboratorio-episodi, vaikka se melko erikoinen olikin. Suosikkihahmojani ovat itse Yamato, Yamaton veli(?) Hayate, hyeenakoira Sahara ja sitten se huvittava bulldoggi, Jambo (toivottavasti muistin nimen oikein.)

Lyhyesti siis: kannattaa tutustua. Eihän siinä muuta menetä kuin vähän rahaa ja hyllytilaa. :lol: Olen sitä mieltä, että kyllä jokaisen Ginga-fanin kannattaisi Yamatoon hieman perehtyä. Sarja tuntuu sitäpaitsi hieman tutulta, sillä monet hahmot muistuttavat erehdyttävästi joitakin GNG:stä tuttuja hahmoja.
DeviantART-tili

"Elämä on arvokas...jokainen elämä!"
Avatar
Frita
Taistelukoira
Taistelukoira
 
Viestit: 271
Liittynyt: 27.05.2011 17:58
Paikkakunta: Vantaa
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 2

Re: Shiroi Senshi Yamato

ViestiKirjoittaja Infinity » 27.06.2011 14:40

Shiroi Senshi Yamato.
Muistan vieläkin kuin eilisen, kun meillä ei kotona ollut internettiä ja kävin aina kaverin luona tai kirjastossa netissä. Mitähän tästä nyt olisi, joku 6-8 vuotta. Lopulta netissä surffailessani eksyin sellaiseen paikkaan kuin huuto.net. Siellä sitten innostuin huutamaan Weed-mangaa, ja sitten silmiini osuikin "Shiroi Senshi Yamato". Se oli kolmannen julkaisun ensimmäinen pokkari. Mietittiin kaverin kanssa, että wau, mikä tämä manga voi olla, kun tekijäksikin ilmoitettiin Yoshihiro Takahashi. Ihailtiin kantta ja ajateltiin, että tämä on pakko saada hinnalla minä hyvänsä. Aika oikeassa oltiin, kun ajateltiin, jos se olisikin manga, joka kertoisi taistelukoirista :mrgreen:

Muistaakseni silloin oli todella haluttua kamaa huuto.netissä kaikki japaninkieliset Ginga- ja Weed-mangat, joten niistä joutuikin sitten pulittamaan ihan hurjia summia rahaa. Hieman harmittaa nyt, miten paljon silloin pistinkään rahaa niihin, mutta oli se kyllä se arvoista kun lopulta sitten mangapaketti saapuikin postilaatikkoon ;)

Mutta eipäs nyt poiketa aiheesta.
Sen kyseisen Yamaton alkuhinta taisi olla jonkun kympin hintaa, ja lopulta sitten huusinkin sen lähemmäs 100:lla eurolla, kun en halunnut luovuttaa sitä muille huutajille. Huh huh mikä hinta. Sitten sitä jännäsimmekin, kun manga tulisi lopulta postissa.
Kun pääsin tämän mangan kimppuun, niin voisin sanoa, että petyin valtavasti. Odotin että pokkari olisi ollut isompi ja mangan piirrustusjälki olisi vastannut kannen kuvaa, mutta eih. Enpä tuota silloin tiennytkään juuri mitään tästä sarjasta :mrgreen: Piirrosjälki oli todella outoa, mutta kun useamman kerran kuvaluin pokkarin läpi, aloin ihastumaan siihen, mitä juonesta ymmärsin. Lopulta löysin Shiroi Senshi Yamatoa käsittelevän sivun hopeanuoli.fin avulla. Sitä oli mielenkiintoista lukea, juoni vaikutti todella itseäni kiinnostavalta, olinhan aina toivonutkin mangaa joka käsittelee koirataisteluita.

En ole tuota ensimmäistä osaa pidemmälle kyseiseen sarjaan tutustunut, vaikka kyllä pitäisi. Olisi todella hienoa, jos Yamato suomennettaisiin, mutta se vaikuttaa aika epätodennäköiseltä, kun melko vanha sarja on kyseessä. Nyt ihan alkoi tekemään mieli päästä "lukemaan" tätä sarjaa, heh :lol:
Avatar
Infinity
Kotikoira
Kotikoira
 
Viestit: 83
Liittynyt: 01.06.2011 01:52
Paikkakunta: Joensuu
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 2

Re: Shiroi Senshi Yamato

ViestiKirjoittaja Cenere » 27.06.2011 16:13

Itse pidän paljon sarjasta.
En ole lukenut sitä,mutta olen kuullut siitä paljon.
Ja välillä gingapediastakin käyn lukemassa juttuja.
Jambo ja Hayate on parhaita :D
Tällä hetkellä säästän rahaa ekaan osaan ja harkinnassa olisi koko julkaisu.En vain tiedä,että eka vai joku toinen julkaisu :?
"Punaista lunta...kuinka sopivaa"-Akatora
Avatar
Cenere
Metsästyskoira
Metsästyskoira
 
Viestit: 105
Liittynyt: 24.06.2011 20:11
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Shiroi Senshi Yamato

ViestiKirjoittaja riyunnie » 27.06.2011 22:08

Kiitos kaikille vastauksista!

Haluaisin kysyä teiltä Yamato-kirjoja omistavilta; minkä julkaisujen kirjoissa on furiganat, eli tuommoiset pienet hiragana-"käännökset" kanjien vieressä? Ilman furiganoja lukemisestani ei kyllä tule mitään, haha. Erityisesti kiinnostaa, onko nelosjulkaisussa näitä.
riyunnie
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 536
Liittynyt: 27.05.2011 11:16
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 2

Re: Shiroi Senshi Yamato

ViestiKirjoittaja Spyro » 27.06.2011 22:45

Minulla on jokaisesta julkaisusta vähintään muutama pokkari, ja omistan koko 4. julkaisun, ja sen suhteen yhdyn Fritan mielipiteeseen siitä, ettei sitä kannata hankkia, sillä pokkarit ovat aivan liian paksuja, jotta niihin jaksaisi perehtyä kunnolla. GNG:ssä/ GDW:ssä on sentään se hyvä puoli, että hahmot ja juoni tulee animen kautta tutuksi, mutta Yamatosta kun ei käytännössä tiedä mitään, on siihen helpointa tutustua sillä, että lukee sitä pienissä erissä. Osittain tästä syystä en ole vieläkään "lukenut" sarjaa kunnolla kertaakaan alusta loppuun saakka. Osittain myös siksi, että en ole niin kovin kiinnostunut Yamatosta.

Mielestäni Yamaton huonoimmiksi puoliksi nousee se, että tarina on ns. kuvattu ihmisten näkökulmasta, eikä koirat puhu keskenään, vaan kertoja selittää tapahtumat. Toinen huono puoli on sarjan kornius: tarkaan ottaen tämä on kaikista Takahashin sarjoista ylivoimaisesti kornein, joten esim. Weedin makakit tai mutanttikoira P4 ei ole mitään tähän verrattuna. Vakavasti Yamatoa ei siis voi ottaa.

Mutta on sarjassa hyviäkin puolia, kuten että se on kiva kurkistus Takahashin varhaiseen tuotantoon, ja tarinan edetessä huomaa erinomaisen hyvin kuinka hänen piirrustustyylinsä kehittyy huippuunsa sarjan loppua kohden. Taistelut ovat ihan mielenkiintoisia ja juontakin jaksaa korniudesta huolimatta seurata, jos siihen suhtautuu tavallisena shounenmättönä.

Lempihahmojani on Yamato, Hayate,Tsurugi ja Sahara. Julkaisujen puolesta tykkään eniten toisesta ja kolmannesta julkaisusta, sillä ne ovat juuri sopivan kokoisia, että ne jaksaisi lukea kerralla.
Kuva
Avatar
Spyro
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 772
Liittynyt: 21.02.2011 18:57
Paikkakunta: Tampere
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 8

Re: Shiroi Senshi Yamato

ViestiKirjoittaja Infinity » 28.06.2011 01:05

Enni kirjoitti:Haluaisin kysyä teiltä Yamato-kirjoja omistavilta; minkä julkaisujen kirjoissa on furiganat, eli tuommoiset pienet hiragana-"käännökset" kanjien vieressä? Ilman furiganoja lukemisestani ei kyllä tule mitään, haha. Erityisesti kiinnostaa, onko nelosjulkaisussa näitä.

^ Ainakin tässä minun kolmannen julkaisun ekassa pokkarissa näyttäisi olevan. "Teksti" on kyllä niin pientä, että hyvä kun edes selvää saa :mrgreen:
Avatar
Infinity
Kotikoira
Kotikoira
 
Viestit: 83
Liittynyt: 01.06.2011 01:52
Paikkakunta: Joensuu
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 2

Re: Shiroi Senshi Yamato

ViestiKirjoittaja Chika » 06.09.2011 19:13

Itse pidän tästä sarjasta hirveästi.
Syyt: Se ei ole samanlainen kuin Hopeanuoli tai Weed, sen juoni on erillainen kuin Hopeanuolissa ja se keskittyy karhujen ja muiden Oun rauhaa rikkovien sijasta koiratappeluihin.
Toivoisin tätä suomeksi. Lähetin kerran Punaiselle Jättiläiselle sähköpostia ja kysyin SSY:sta ja sieltä vastattiin: "En usko, että kustantajat ovat siitä kovin kiinnostuneita, sillä se on melko tuntematon ja pitkäkin. Mutta mistäpä sen tietää." Niinpä mistä sitä tietää. :)
Kaikkien kanssa pitää tulla toimeen, mutta kaikista ei tarvitse pitää.
Onneks...
Avatar
Chika
Taistelukoira
Taistelukoira
 
Viestit: 233
Liittynyt: 11.02.2011 11:42
Paikkakunta: jossain pohjanmaalla
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 1

Re: Shiroi Senshi Yamato

ViestiKirjoittaja jeromex » 10.09.2011 10:52

pitäisi joskus ostaa tota yamatoa.Varmaan aika hyvä ;)
Avatar
jeromex
Pentu
Pentu
 
Viestit: 45
Liittynyt: 21.07.2011 15:36
Paikkakunta: mikkeli
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Shiroi Senshi Yamato

ViestiKirjoittaja Karok » 17.09.2011 17:01

Shiroi Senshi Yamatoa en oo itse viel lukenu mut vaikuttaa ihan hyvältä.
Viimeksi muokannut Karok päivämäärä 17.08.2014 19:06, muokattu yhteensä 1 kerran
"gotta gotta be damned, because I want it all."
Avatar
Karok
Villikoira
Villikoira
 
Viestit: 181
Liittynyt: 17.09.2011 13:10
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0
Seuraava

Paluu Takahashin muu tuotanto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa