Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Keskustelua GDW:n jatko-osasta, Orionista.

Onko Orion "parempi" hahmo kuin Gin ja Weed?

Onko Orion "parempi" hahmo kuin Gin ja Weed?

ViestiKirjoittaja Uru » 27.07.2011 14:04

On ollut paljon keskustelua siitä, miten Gin ja etenkin Weed ovat hirveitä nössöjä eli he kohtelevat vihollisia väärin, kun jättävät ne eloon ja antavat niille armoa. Orionissa on tullut karhukoirien sukuun uutta verta, sillä Orion on luonteeltaan paitsi epäkohtelias ja rämäpää, se myös suhtautuu vihollisiin vihollisina eli tappomeiningillä.

Mitä mieltä ihmiset pitävät Orionista johtajana, jos sitä vertaa aiempiin? Onko se parempi vaihtoehto vai pitäisikö sillä olla samanlaiset moraalit kuin Weedillä ja Ginillä?

Itse pidin Orionista hahmona alussa, koska se oli niin reilusti erilainen muihin päähenkilöihin verrattuna. Täytyy sanoa, että itse katsoin Orionia hieman karsaasti, kun se ensimmäisessä osassa työnsi viholliskoiran jokeen, jonne se sitten hukkui. Oletin (ja oletan yhä), että tuo vihollinen kuitenkin yllytti Orionia ja tämä oli syy hyökkäykseen.

Nyt kuitenkin osissa 10 ja 11 ihmettelin pitkään, mitä ihmettä Orion puuhaa. Taistelussa Kamakirin poikia vastaan Orion hyökkää veljesten kimppuun ylivoimalla ja Harmo painetaan oikeasti joukolla maahan. Ei mitään puhetta reilusta kaksintaistelusta, vaan neljä-viisi koiraa pitelee koiraa paikoilleen maassa ja sitten Orion iskee ZTB:llä. Kun Valko tulee paikalle, sekin saa osansa ZTB:stä ja senkin kimppuun isketään joukkovoimalla. Harmo yrittää auttaa tajutonta veljeään eikä jätä sitä vihollisten armoille. Harmolla on tilaisuus myös ottaa itselleen panttivankeja ja kiristää itsensä pakoon, mutta se ei suostu tähän. Harmo isketään uudestaan maahan Valkon yrittäessä päästä auttamaan veljeään. Tässä vaiheessa Orion alkaa ilmeisesti tuntea vähän sääliä eikä iske ZTB:tä loppuun asti. Se myös päästää veljekset pakoon, vaikka pari koiraa yrittääkin vielä hyökätä niiden kimppuun.

Voisin sanoa, että luojan kiitos Orion alkoi loppua kohti osoittaa hieman armoa vihollisia kohtaan, sillä veljekset olivat kuitenkin ihan avuttomia, kun Orion alkoi niitä höykyttää. Kumpikaan ei pysynyt enää kunnolla jaloillaan ja silti oli apujoukkoja niitä pitelemässä aloillaan. Tuli ihan Hougen mieleen.

Toivon itse, että Orion alkaa tässä kasvaa noh, naiivimmaksi hahmoksi, sillä itse ymmärrän taisteluissa tappamisen, mutta tuollainen joukolla jyrääminen on ihan vain pahisten puuhaa.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Onko Orion "parempi" hahmo kuin Gin ja Weed?

ViestiKirjoittaja Kiatsu » 27.07.2011 15:11

Mielestäni Orion parempi hahmo kuin Weed, mutta ei parempi kuin Gin. Useisiin otteisiin on tullut selväksi, miksi Orion peittoaa Weedin. Pidän Weediä ihan ok hahmona, mutta juuri tuollainen Orionin tapainen vastakohta nostaa sen uuteen valoon ja taas laskee Weedin arvostusta. Ginga-suvussa on nähty ehkä liikaa hyvyyttä, mutta en sitä ajatusta tuomitse ollenkaan ja en väitä, etteikö Orionilta sitä löytyisi. Ollaanhan sitä mietitty, että minkälainen seuraaja Weedille tulee, kun hän on mitä on.

Ginin hahmona olemisen en ole koskaan nähnyt menevän liiallisuuksiin kuin nyt tällä Weedillä. Pentuna Gin oli erilainen kuin Orion, järkevä, mutta silti menossa maailman menojen mukaan. Näiden asioiden kohdalla havaitsen jonkinlaista samanlaisuutta Orionissa eli sen takia Gin on tämän kanssa melko samalla sijalla, vaikka meneekin vähän yli Orionin.

Tästä kommentista saanut taaskaan mitään selvää, kun ajatuksen ideat katkeilivat.
Ginga fan since 2002, vegan since 2017.
Avatar
Kiatsu
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 2988
Liittynyt: 11.02.2011 21:12
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 22

Re: Onko Orion "parempi" hahmo kuin Gin ja Weed?

ViestiKirjoittaja Windy » 27.07.2011 15:33

Ei ole parempi, mutta kuitenkin erilaisempi.

Pidän Weedistä, eikä Orion ole mielestäni parempi kuin Weed, vaan ne ovat mielestäni yhtä hyviä. Tosin on hienoa, että Orion on luonteeltaan sellainen mikä on, koska se tuo vaihtelua edellisiin päähenkilöihin rämäpäisen luonteensa ansiosta. Alussa Orion vaikutti siltä, että se tulisi aikuisena tappamaan jokaisen vihollisen ilman armoa, mutta onneksi näyttää Urun viestin perusteella nyt siltä, että Orion on oikeudenmukainen ja osaa antaa armoa. Orionista ei siis pitäisi tulla Hougenin/Victorin veroista tappajaa, tai ainakin toivon että ei tulisi. Ihan hyvähän se on, kun Orionilla löytyy erilaisempaa luonnetta, mutta oikeudenmukaisena pitää pysyä. (:

Taitaa tulla niin, että Weedin arvostus laskee ja Orion on sitten se ns. parempi hahmo. Onhan Weedilläkin hyvät puolensa ja periaatteensa, jotka Orioniin verrattaessa pääsevät helposti unohtumaan. Toivottavasti Weediä ei lytättäisi kokonaan. ):
Avatar
Windy
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 1448
Liittynyt: 13.02.2011 20:29
Paikkakunta: Jyväskylä
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 8

Re: Onko Orion "parempi" hahmo kuin Gin ja Weed?

ViestiKirjoittaja SaJa » 28.07.2011 23:02

Mielenkiintoista vaihtelua toki saadaan sarjaan kun pentu on tälläinen rämäpää, mutta itse olen vanhanaikanen ja minusta Ginin ja Weedin naivius on ihailtavaa. Ja toivon kun Orion kasvaa vähäsen niin se siitä rauhoittuisi ja näyttäisi kuka sen isä oikein onkaan...
Pimeys ei aina tarkoita pahuutta, aivan kuin ei valokaan tuo aina hyvää
Avatar
SaJa
Pentu
Pentu
 
Viestit: 40
Liittynyt: 28.07.2011 22:23
Paikkakunta: Asikkala
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Onko Orion "parempi" hahmo kuin Gin ja Weed?

ViestiKirjoittaja nyera » 28.08.2011 09:05

Omasta mielestäni Orion on tähän asti olut ainakin parempi kuin Weed. Weed on vähän liian kilti kaikille vastustajileen eikä anna kenenkään tapaa ketään. Orionin luonne taas on mukavan ärhäkkä ja vaikutaa siltä että Orion tappaisi mielelään kenet tahansa viholisen. Tietenkin tuskin Orion nyt koskaan taoppaisi Narttua en ainakaan uskoisi kenestäkään Weedin penuista sitä.
Avatar
nyera
Kotikoira
Kotikoira
 
Viestit: 88
Liittynyt: 28.08.2011 08:02
Paikkakunta: Oulu
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Onko Orion "parempi" hahmo kuin Gin ja Weed?

ViestiKirjoittaja Nomi » 30.08.2011 15:44

Minun mielestäni Orion ei ole parempi, kuin Gin.Mutta weedeä parempi se on.
Avatar
Nomi
Kotikoira
Kotikoira
 
Viestit: 95
Liittynyt: 30.08.2011 15:17
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Onko Orion "parempi" hahmo kuin Gin ja Weed?

ViestiKirjoittaja iäkäs » 31.08.2011 15:26

En tiedä tosta Orionista mitään koska mangaa en lue, ja tämän takia kannattais varmaan jättää vastaamatta kokonaan. Vastaan kuitenkin, Gin on paras hahmo ja sitä ei kukaan ylitä, mutta Weed kävi myös itsellä hermoille ja uskon et tuossa Orionissa voi ollakin paljon enemmän potentiaalia hahmona.
iäkäs
Pentu
Pentu
 
Viestit: 23
Liittynyt: 19.08.2011 10:19
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Onko Orion "parempi" hahmo kuin Gin ja Weed?

ViestiKirjoittaja Murojaki » 31.08.2011 18:11

Onhan se toki piristävää että pitkästä aikaa on päähenkilö, joka ei ole niin naiivi ja oikeudenmukainen. Ehkä siitä menisi maku jos tälläisiä hahmoja olisi perä jälkeen liikaa? Minusta on mukavaa vaihtelua että Orion on rääväsuinen koltiainen. Tämän kasvua on kiva seurata ja luultavasti vanhemmiten Orion oppii elämän arvoja ja rauhottuu ja alkaa hieman jo muistuttamaan isoisäänsä ja isäänsä.

Voisin sanoa että Orion on hahmona mukavan erilainen ja persoonallinenkin tapaus päähenkilöksi tässä Ginga -sarjassa. Isänsä tämä poika peittooaa, mutta Ginille Orion ei vedä vertoja. Weedin oikeudenmukaisuus on toki ihailtavaa, mutta joskus en ymmärrä hänen maailmankuvaansa, ne ovat välillä ristiriitaisia (kuten jättää runneltu Kamakiri kitumaan vaikka itse näen kuoleman suopeampana vaihtoehtona. Lisäksi Hougen olisi ansainnut kuolla Ginin hampaista, vaikka olisihan se voinut hieman liata Ginin mainetta, mutta oli hän tarpeeksi kärsinytkin.) Gin on oikeudenmukainen, määrätietoinen ja itsenäinen. Pidän Ginistä eniten, sitä sijaa sydämessäni ei vie Orion eikä liioin Weed - ei kukaan.
Kuva
Avatar
Murojaki
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 1115
Liittynyt: 29.05.2011 11:19
Paikkakunta: Jyväskylä
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 10

Re: Onko Orion "parempi" hahmo kuin Gin ja Weed?

ViestiKirjoittaja Ana mizuki » 05.09.2011 18:37

Ei Orion ole parempi, mutta se on tarpeeksi erillainen Ginistä ja Weedistä.

Gin oli mahtava ja karismaattinen. Mutta toisaalta Ginistä löytyi virheitä ja hän oli kuitenkin valmis olemaan väkivaltainen ja hyväksymään väkivaltaiset taktiikat ( Puunoksa suuhun,esim.).

Weed rukan suurin ongelma oli se, että hän oli liian samanlainen isänsä kanssa, ulkonäköä myöten. Paitsi että Weed oli tavallaan 'parempi' kuin isänsä. Weedillä ei ole arpia ja hän pystyi anteeksiantamaan enemmän. Animelle kiitos että Weedin sanomasta tuli vielä täysin hypokriittinenkin.

Orion taas on täysin erillainen. Ensinnäkin, Orion on koko karhusuvun ainoa joka on syntynyt valtaan ja tiesi sen pienestä pitäen. Sen ajan minkä Orion vietti isänsä JA äitinsä kanssa, Gin oli koulutuksessa ja weed eleli vuorilla tietäen hyvin vähän isästään. Orion on kasvanut kuunnellen sukunsa urheiden urosten legendoja, ja vielä omaa samanlaisen turkin kuin Riki. Ja Orion oli koko lapsuutensa kasvanut Oun koiralaumassa. Rehellisesti sanottuna, Orion oli mangan alussa hemmoteltu kakara, ja uskoisin että hän vieläkin on täysin tietoinen paikastaan Oun armeijassa (sen johtoportaassa).

Kyllä, Weedillekkin tarjottiin korkea paikka kiitos hänen isänsä, mutta Weed ei ollut kasvanut Oussa, ja oli jo muutenkin osoittanut oikean soturin kykyjä.

Lisäksi, Orionin asenne ei ole niin puhdas kuin isällään, niinkuin Uru hyvin kuvasi. Sirius, Orionin veli, on se 'täydellinen' poika. Orion ei ole. Mutta koirat odottavat Orionin olevan hyvä taistelija ja johtaja, koska tämän suku on tunnettu siitä. Tämä oletus on vaarallinen, ja vaikka Orion ON hyvä taistelija, hän voi silti käyttää asemaansa väärin helposti.
Ana mizuki
Kotikoira
Kotikoira
 
Viestit: 82
Liittynyt: 22.06.2011 13:54
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Onko Orion "parempi" hahmo kuin Gin ja Weed?

ViestiKirjoittaja Raezla » 06.09.2011 01:13

Ana mizuki toi esiin hyviä pointteja. Ensinnäkin, Orion on tosiaan kasvanut hemmoteltuna Ohun aiempiin johtajiin verrattuna (Rikiäkään unohtamatta!) ja siinä mielessä tosiaan ymmärrettävää, ettei hän ole yhtä valveutunut. Ja Sirius, sivuhahmo, on vetämässä puhtoisen hopean tiikeriraitapennun virkaa. Mielenkiintoinen asetelma, joka lisää Orionin pointseja.

Minä en toivo, että Orion kasvaa isona Weed-kopioksi. Weedin sanoma on hieno, mutta se tulee liian suoraan, jos päähenkilö itse paasaa moraalista. Ovela vaihtoehto voisi myös olla, että Orion oppisi kuuntelemaan toisia. Eli sen meinatessa heittäytyä liian julmaksi tms. astuisi esiin joku toinen - ja tämä vaihtelisi, kuka - ja huomauttaisi, että "hei, eikös tämä mene jo vähän pitkälle" ja Orion osaisi siinä kohtaa lopettaa. Toisinaan ehkä itsekin, mutta sellainen sopivan kiehuvaverinen riehakas päähenkilö on minusta erittäin tervetullutta vaihtelua kylmähermoisen ja päättäväisyyttä uhkuvan Weedin jälkeen. Vähän sellainen ehkä Kyoshiro-tyyppinen.

Mielenkiintoista seurata, mihin Orionin hahmokehitys menee.

OT: Vähän harmittaa, että ZTB:stä on tullut Spin Attackin tapainen jokapaikan hyökkäys Ginin jälkeläisillä.
Avatar
Raezla
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 1124
Liittynyt: 02.05.2011 11:38
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 10
Seuraava

Paluu Ginga Densetsu WEED: Orion

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa