Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Keskustelua GDW:n jatko-osasta, Orionista.

Jos saisit valita Orion-animen ääninäyttelijät

Re: Jos saisit valita Orion-animen ääninäyttelijät

ViestiKirjoittaja MasaCade » 09.10.2012 23:58

YukimuraFan kirjoitti:Olisipa mielenkiintoinen ääni Andylle 8D Mutta olisko se liian tyttömäinen...?


Mainitsin Kaolla Sun siksi, koska hahmo on yksi näyttelijättären parhaiten tunnetuista rooleista. Mielessäni oli kuitenkin samantyylinen poikaääni kuin Sakuralla(!) Bokusatsu tenshi Dokurossa. Se ei ainakaan olisi liian tyttömäinen hahmolle.

Toisena vaihtoehtona myös Romi Park voisi esittää Andya, mutta mielestäni se olisi liian ilmeinen valinta. Kokuryullekin välillä ruutuaikaa!

Uru kirjoitti:Tämän kaverin minä olisin tahtonut Hougeniksi, sillä silloin Hougen olisi pelottava.


Pidän itsekin Wakamotosta, mutta en oikein näkisi tätä Hougenin roolissa, koska jo se, että Wakamoto valitaan johonkin rooliin alleviivaa liikaa sen pahismaisuutta. Wakamoto on loistava esittämään pimeäsieluisia ja pahoja hahmoja, mutta Hougen ei ole sillä tavalla paha. Se on räävitön, itsekäs, vallanhimoinen ja lähes kaikin puolin sekaisin, mutta sitä ei voi ottaa samalla tavalla vakavasti kuin esimerkin Nobunagaa. Nobunaga on siisti, Hougen taas hahmo joka kuittailee alaisilleen siitä että ne kutsuvat tätä kahviautomaatiksi. Hougen on hahmona kaikesta huolimatta samaa sorttia kuin King of Fightingin Ryuji Yamazaki tai Azumanga Daioh'n Kimura - Ja tästä syystä hahmon ääni meni mielestäni nappiin.

Orionissa oleva Masamune on samalla tavalla vakavasti otettava hahmo kuin Nobunaga ja siksi toisella tavalla pelottava, jolle Wakamoton ääni sopisi paremmin.
Avatar
MasaCade
Metsästyskoira
Metsästyskoira
 
Viestit: 106
Liittynyt: 28.04.2012 16:00
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 4

Re: Jos saisit valita Orion-animen ääninäyttelijät

ViestiKirjoittaja Suetic » 13.10.2012 04:09

Jouji Nakatasta puheen ollen, hän voisi hyvinkin olla Masamune :D Wakamoto on sille ehkä liian "suurenoloinen" ääni, etenkin sen suhteen kun se on lyhyt. Nakatalla on taas tarpeeksi omahyväinen ja pahanenteinen ääni, joka sopii Masamunelle ihan täydellisesti.
Kuva

Discord: SirSuetic#1411
Sankariruhtinas
Avatar
Suetic
Villikoira
Villikoira
 
Viestit: 171
Liittynyt: 11.09.2011 00:30
Paikkakunta: Helsinki
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 2

Re: Jos saisit valita Orion-animen ääninäyttelijät

ViestiKirjoittaja MasaCade » 05.11.2012 17:29

Heru kirjoitti:Jouji Nakatasta puheen ollen, hän voisi hyvinkin olla Masamune


Eli siis George Nakata (vink vink).

Vaikka oman lempisarjansa ääninäyttelijöitä onkin ilo siirtää muihin sarjoihin, epäilen näyttelijän äänen olevan liian tumma hahmolle sopivaksi. Masamune on eittämättä isokokoinen koira, mutta hahmosta ei välity maailman matalimman basson auraa. Lisäksi Nakatan pahisääni on aina se sama, mitä nyt pieniä poikkeuksiakin löytyy. Olisi mukavaa vaihtelua kuulla häntä hyviksen roolissa ja hän voisi sopia siinä tapauksessa erittäin hyvin Kenshiniksi.
Saatamme olla kaikki väärillä jäljillä, sillä yhtä hyvä ääni hahmolle löytyisi, näin Hellsing-kontekstissa pysyäksemme, myös Nobuo Tobitalta (katsokaa vaikka sellainen video kuin Major's speech).

Noiden välimaastossa on tosin yksi ääni ylitse muiden: Akio Outsuka. Eiköhän video puhu puolestaan.
Avatar
MasaCade
Metsästyskoira
Metsästyskoira
 
Viestit: 106
Liittynyt: 28.04.2012 16:00
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 4

Re: Jos saisit valita Orion-animen ääninäyttelijät

ViestiKirjoittaja MasaCade » 13.11.2014 18:45

Nostanpa kahden vuoden takaisen keskustelun. Katsottuani tarkemmin nykyistä animerintamaa sekä seurattuani millaisia ääninäyttelijöitä nykyään on pinnalla, on pakko myöntää että parin vuoden takaiset ehdotukseni hahmojen ääneksi ovat todella vanhoja (Megumi Ogata koira-animessa, oikeesti?). Ottaen huomioon, että jos sarjasta tehtäisiinkin anime, se tehtäisiin aika pienellä budjetilla johtuen sarjan vähäisestä suosiosta japaninmaalla, sekä Takahashin kiinnostuksen puutteesta animesovituksia kohtaan (tosin tämä ei välttämättä vaikuta näyttelijävalintoihin).
Tietenkään tämä ei estä ajatusleikkejä, mutta ajattelin silti päivittää seiyuu-ehdotukseni nykyaikaisemmaksi.

Orioniksi ehdotettu Junko Takeuchi on edelleen pinnalla, joten hän olisi hyvin realistinen valinta hahmon ääneksi. Siriukseksi ehdotan Marina Inouea, jonka monet saattavat tietää Attack On Titanin Arminin roolista. Rigeliksi voisi sopia Mikako Komatsu (Gundam Build Fightersin Sei Iori, Celestial Methodin Shione Togawa) ja Bellan ajattelen edelleen puhuvan Rie Kugimiyan äänellä.

Izouna voisi häärätä Urun ehdottama Noriaki Sugiyama, Kotetsuna Kouki Uchiyama (Roxas KH2:ssa) ja Sanadana vanhoja miehiä ennenkin esittänyt yliampuva Touru Oukawa, joka esitti ironisesti Johnia GDW:ssä. Mainittu Jouji Nakata voisi sopia Gennaiksi (mikä olisi mukavaa vaihtelua näyttelijän pahisroolehin) ja Masamuneksi taas varsin aliarvostettu, mutta bassonsa ansiosta sivurooleja usein saava, Caius Balladia FFXIII-2:ssa esittänyt Hiroshi Shirokuma (Katsokaa ja kauhistukaa (Huom! Spoilaa peliä!)).

Yamabiko on tärkeä hahmo, joten ehdotan sen rooliin (edelleen) Ikue Outania, Terumuneksi taas voisi sopia Fumihiko Tachiki (Kenpachi, nuff said). Tenkalle en keksi edelleenkään ääneksi muuta kuin Shigeru Chiban, koska hahmo on aivan liian koomisen oloinen kenellekään muulle seiyuulle (paitsi ehkä Wataru Takagille). Heizon äänen voisi tehdä Kenjiro Tsuda (Yugi-Oh Duelistin Kaiba) ja Tysonin Hiroyuki Yoshino (Space Dandyn Meow). Boniksi roolitan poikatyttö Izumi Kittan (WataMoten Tomoko Kuroki). Kenshinistä tulee minulle jotenkin mieleen Gurren Lagannin Viral, joten Nobuyuki Hiyama olisi aika nappi.

Weedin poppoosta Koyukin äänenä voisi toimia Megumi Han (HunterXHunterin rebootin Gon) ja Weediksi ehdotan JoJo's Bizarre Adventuren Jonathan Joestarin roolista tuttua sydäntensulattajaa Kazuyuki Okitsua - Ja huumorin huippuna Joeta voisi esittää tietenkin Takehito Koyasu :D (Huippuna huipun päälle mainitsen kyseisen seiyuun esittäneen Nuuskamuikkusta Muumien japaniversiossa, heh).
Avatar
MasaCade
Metsästyskoira
Metsästyskoira
 
Viestit: 106
Liittynyt: 28.04.2012 16:00
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 4

Re: Jos saisit valita Orion-animen ääninäyttelijät

ViestiKirjoittaja Hatsuyuki » 28.12.2017 08:07

Huom. Kaikki käyttämäni linkit ovat pelien virallisia sivuja, joten yhdenkään niistä ei pitäisi rikkoa sääntöjä.

"Severuskalkarosmainen" ääni Masamunelle voisi hyvinkin olla Jouji Nakata. Tyypillä on todella matala, käärmemäinen ja pehmeä ääni.
Kurokirimaru, Tsumuji ja Kosetsu voisivat olla Kishou Taniyama, Masaya Matsukaze ja Hiroaki Hirata. Taniyaman pahishahmot kuulostavat aina todella häijyiltä ja esim. Gunji (Togainu no Chi) on jopa psykoottinen. Matsukazen pahikset ovat myös häijyjä ja Jua-Mun psykoottinen romahdus on hurjaa kuunneltavaa. Hirata on rauhallisempi kuin Taniyaman ja Matsukazen pahikset, mutta on silti todella hyvä (Deathmaskin oopperakohtaus Saint Seiya: Legend of Sanctuarystä on elävä legenda).
Matheukselle Satoshi Hino. Tällä äänellä. Toimii omasta mielestäni täydellisesti, sillä Hinon matalampi rekisteri sopii pahiksille - erityisesti linkissä esiintyvä rekisteri, sillä Leiji on todella tyly.
Blancalle Hiroaki Miura. En oikein tiedä miksi. Miura esitti Corda 3-4 -peleissä Hidoa (Hinon Leijin koulutoveria) ja Hido on sellainen paha poika -tyyppi.
Masashigelle Ryuzaburo Otomo (One Piecen Crocodile). Masashigelle sopii mielestäni matala ääni, joka on hieman huumorintajuton ja drill sergeantmainen.

Siriukselle Yuki Masuda (ei Yuuki Masuda), eli tämä ääni. Kuvittelin Siriuksen äänen aina hermoherkäksi ja levottomaksi versioksi Weedistä (kyseinen kuvaus sopii Masudan esittämään Sousukeen).
Orion, Rigel ja Bella voisivat olla Chika Sakamoto (tai Hiroko Emori), Minami Takayama (Taiki Digimon Xros Warsista) ja Kanae Itou (Carrot One Piecestä). Sakamoto ja Emori esittävät usein nenäkkäitä poikia (Sakamoton Shoutmon, Emorin Kiki), Takayaman Taikin ääni on yhtä poikamainen mutta rauhallisempi, ja Itou kuulostaa Carrotina söpöltä.
Yamabikolle Yuki Kaida, sillä Yukilla on juuri sellainen rauhallinen, hieman hämmästynyt (Orion on outo) ääni kuin Yamabikolla uskoisi olevan.
Kotetsulle Mitsuki Saiga. Saigalla on todella miesmäinen ääni, joten se sopii hyvin Kotetsun ikään nähden. Saiga myös esittää mitä erilaisimpia poikahahmoja - kovapäisiä, kilttejä, hyviä, pahoja, tunteettomia, todella tunteellisia - mikä tahansa toimii. Olisi siis todella hyvä Kotetsu.
Bonille Ai Orikasa (One Piecen Momonosuke muistuttaa joskus Bonia). Orikasan Momo on lääninherran poika ja käyttäytyy sen mukaisesti - Momon asenne ja ääni sopivat siis Bonille kuin nenä päähän. ...Esittää myös Hetalian Seelantia ja kyseisellä hahmolla on todella paljon Bonmaisia piirteitä.
Andylle Sayaka Ohara (tällä äänellä) tai Kazue Ikura (Sentomaru One Piecestä). Sayaka Oharalla on jopa naishahmona hyvin matala ja pojalle sopiva ääni, ja erityisesti Selvaria Bles kuulostaa todella vakavalta ja voimakkaalta hahmolta. Kazue Ikuran ääni Sentomaruna on myös vakava ja hahmon asenne on sellaista "mitä tölläät, idiootti?" -tyyliä. Jos Andylle sopisi paremmin miesääni, niin sitten joku tyyliin Shigeru Nakahara voisi käydä (esittää todella hyvin vakavia hahmoja, kuten Trowa Barton Gundam Wingissä).
Joe ja Koshiro: Yumiko Kobayashi ja Saori Hayami (sopii pennulle). Paitsi jos Joe on jo liian vanha naisäänelle... sitten sopisi todennäköisesti Shunzou Miyasaka. Kobayashi esittää Super Robot Warsissa Ryoto Hikawaa, hieman ujoa mutta silti vakavasti otettavaa tiedemiestä/mechapilottia (tosin hahmon ääni on yhä tyttömäinen). Miyasaka voisi olla paras vaihtoehto, sillä tyypin ääni on sellaista "sankarin apupojan" luokkaa. Koshiro puolestaan tarvitsee tyttömäisen äänen, sillä se on liian nuori miesäänelle ja jopa poikamaiselle naisäänelle.
Koyukille sopii täydellisesti Chisa Yokoyama (tuossa esimerkki). Olen aina pitänyt Yokoyaman äänestä, ja Sakura (hahmo linkissä) on kiltti, perinteinen "yamato nadeshiko" ellei satu olemaan taistelussa.

Kojuuroulle Yuuichi Nagashima eli Cho (One Piecen Brook). Nagashiman 'vanhushahmot' ovat usein niitä "vanha guru" -tyyppejä, joihin Kojuuroukin tietyissä tilanteissa lukeutuu.
Vanhimmalle (Kouga) sopisi varmaan Ikuya Sawaki. Ei ole koskaan ollut Gingassa, vaikka onkin veteraani. Sawakin ääni on ehkä hieman liian rouhea ja matala, ellei Vanhimman ääni ole sitten rosoutunut siinä tulipalossa.

Akakama, Kurokama ja Kamajiro: Fumihiko Tachiki, Hisao Egawa ja Wataru Takagi. Tachiki kuulostaa aina rouhealta ja vihaiselta (ellei esitä kilttiä tyyppiä), ja tästä syystä varmaan päätyykin esittämään pahiksia tyyliin Zaraki (Bleach), Akainu (One Piece) ja Gendo Ikari (Evangelion). Tachiki itse on tosin kiltti tyyppi ja on kertonut pelkäävänsä esittämiään hahmoja. XD Egawalla ja Takagilla on myös hyvin persoonalliset, karheat äänet ja Kurokamalla ja Kamajirolla luulisi olevan veljensä kanssa yhteensopiva äänenlaatu (asenteet erilaiset, mutta kaikilla olisi ääni kuin hiekkapaperilla raastettu).

Gennaille Bin Shimada (samalla äänellä jota hän käytti Kalo-Ranina Super Robot Wars OG:ssä). Kalo-Ranin ääni on vanhahko, melko matala ja yllättävän vaikuttava, erityisesti ottaen huomioon hahmon taustan (Kalo-Ran on ns. salamurhaaja eli kiero kuin korkkiruuvi) ja ääninäyttelijän tavanomaiset roolit (Shimada esittää yleensä koomisia hahmoja). Ehkä Gennaille tarvittava "muhkeus" puuttuu, mutta sanoisin Shimadan silti sopivan. Jos sitä muhkeutta tarvitaan, niin haluaisin Kouichi Yamaderan tähän rooliin. Yamadera kuulostaa pelottavalta ja todella tehokkaalta Hokushinin ja Desslerin rooleissa (sarjat Nadesico ja Yamato 2199), enkä ole kuullut niin matalaa ääntä edes Jouji Nakatalta.

Lydian ääneksi sopii täydellisesti Takako Honda (erityisesti Fu-Lu Mu-Lun ääni Super Robot Wars OG:sta). Hondan rekisteri on mezzo/altto-pohjainen ja hänen esittämänsä hahmot ovat usein pelottavia, kunnioitusta herättäviä naisia - Trinity Bloodin Caterina Sforzasta aina Cross Angen Jilliin ja Saint Seiyan Behemoth Violateen asti.
Georgelle Kenjiro Tsuda (Yonjin ääni One Piecestä olisi hyvä). Tsudan hahmoilla, varsinkin toimintasarjoissa, on tapana kuulostaa omahyväisiltä riiviöiltä, joten luulisi äänen soveltuvan Georgellekin. Georgehan on aivan selvästi omahyväinen riiviö, joka simputtaa välillä muita eikä sanojaan säästele - eritoten siinä sen ensimmäisessä ilmestymisessä, kun se pilkkasi niitä Crossin kimppuun käyneitä tyyppejä.

Unsaille Hiroshi Naka (ei siis se Monkey D. Garp -tyylinen, vaan lähempänä Fire Emblem Echoesin Myceniä). Mycen on vanha, isoisämäinen ritari, joka puhuu vähän ja yleensä vain silloin kun on tärkeää sanottavaa tai opetus annettavana. Eli aivan kuten Unsaikin.
Kenshinille Shinichiro Miki. Se oli harvinaisen vaikea tapaus... en usko sille soveltuvan minkään matalan äänen, mutta poikamaisuuskaan ei käy. Sen oli myös kuulostettava rauhalliselta tyypiltä, jolta kuitenkin palavat käämit tiukoissa tilanteissa - tässä tapauksessa Shinichiro Miki toimii hyvin. Esim. Initial D -sarjan Takumi on hyvinkin rauhallinen (jopa hieman tyhjäpäinen), mutta häneltä lentää varovaisuus jorpakkoon hermojen mentyä.
Terumunelle Kenichi Ono. Ei mitään syytä, haluan vain Onon johonkin rooliin. Sitä paitsi, tämä ääni sopii Terumunelle, se kun on sellaista matalaa upseerimaista jyrinää. XD
Tenkalle Tohru Furusawa (Super Robot Warsin Ingram Prisken). Jos Furusawa ei ole palannut "ääninäyttelytauoltaan", niin sitten Shigenori Soya (Basil Hawkins One Piecestä), Yasunori Masutani tai Tomomichi Nishimura. Furusawan Ingram on Tenkalle paras mahdollinen vaihtoehto, sillä Ingramin ääni on hyvin matala ja vakava, mutta kuulostaa myös huvittuneelta ja ehkä hieman omahyväiseltä (varsinkin Alpha-peleissä kun hän ohjaa Astranagantia). Shigenori Soya puolestaan toimii, jos Tenkalla olisi tunteeton, pokerinaamainen ääni. Masutani ja Nishimura menevät joskus päässäni sekaisin (en ole kuullut heidän ääntään niin paljon), mutta kummatkin sopisivat vanhalle kiinalaiselle sotalordille (eli myös Tenkalle).

Shirozaru, Muu ja Rara: Isshin Chiba (jotain tällaista), Nobuo Tobita ja Yuusei Oda. Chiban rooleilla on taipumusta olla vakavia ja rekisteri on yleensä melko matala, tosin korkeampiakin ääniä kuin Jin Kazama löytyy - sanoisin sen sopivan Shirozarulle hyvin. Tobita pystyy esittämään mitä vain, pehmeä-äänisistä kilteistä miehistä (Lumiale Angeliquesta) huvittuneisiin pahiksiin (Son Ganlong Super Robot Warsista) sekä muriseviin rouheisiin ääniin (Pekoms One Piecestä) asti - ääni olisi siis korkeampi kuin Shirozarun, mutta niin pehmeä että se sopii paremmin taka-alalle kuten Muun hahmokin. Yuusei Oda, eli Katsuaki Arima, esittää myös paljon pehmeä-äänisiä hahmoja ja rauhallisempia pahiksia (Alraune Queen Saint Seiyassa). Odan ääni on tosin aika mitäänsanomaton ja vaikea muistaa, joten ehkä Susumu Chiba tai Takayuki Kondou (joiden äänet muistuttavat toisiaan) voisi soveltua Raralle paremmin. Chiban tunnetuin rooli on Valkyria Chronicles -pelien Welkin, kun Kondou taas on sekä Solomon's Ringin Marchosias että Double Scoren Miyabi. Mikäli tarvitaan nuorempia ääniä, niin Yoshitsugu Matsuoka kävisi joko Muulle tai Raralle - ääni on nuori ja rauhallinen, mutta ei silti liian korkea.

Heizou ja Tyson voisivat olla Nobutoshi Canna ja Kappei Yamaguchi. Cannalla on todella suuri ääniskaala, joka kulkee suurin piirtein pikkupojan ja teräsmuurin välimaastossa (tuossa esimerkkiä edellisestä, tuossa jälkimmäisestä; eivät kyllä kuulosta lainkaan samalta). Tyson puolestaan tuo mieleen vähän koomisemman hahmon kuin Heizou, ja luulen Kappei Yamaguchin soveltuvan sille - Yamaguchin rooli Usoppina One Piecessä pystyy olemaan sekä koominen että hyvin vakava, ja esim. Kamyura B'tX-sarjasta on voimakas hahmo, jossa ei ole koomisuuden rippeitäkään.

Tsukikageksi esim. Yuuki Tai (eli Lynx Milapolos Saint Seiyasta ja Ayin Balshem / Cobray Gordon Super Robot Warsista).

Weed-animen äänet
Akame: Takashi Matsuyama (GNG:n Michihiro Ikemizu toimii)
Cross: Keiko Mizutani (GNG:n Toshiko Fujita toimisi)
Gin: Hiroki Touchi
Hiro: Kenji Nomura
Hook: Kan Tanaka
Izou: Susumu Akagi
Jerome: Masaya Takatsuka
Kagetora: Eiji Takemoto
Ken: Teruaki Ogawa
Kisaragi: Sho Hayami (GNG-ääni)
Kurotora: Tadashi Miyazawa (GNG:n Ryouichi Tanakakin sopisi)
Kyoshiro: Yuuki Masuda
Mel: Akiko Kobayashi
Reika: Rie Nakagawa
Rocket: Takeshi Maeda
Sasuke, Toshimitsu: Makoto Ueki
Tesshin: Kousuke Takeuchi
Weed: Sachi Kokuryu

En listaa Shinsakua, sillä manga-Shinsaku ja anime-Shinsaku ovat eri hahmoja.

Jos ääniä vaihdettaisiin, niin haluaisin Hideo Ishikawan tai Junichi Suwaben Izoun rooliin (Suwaben erityisesti tällä äänellä sillä pystyn kuvittelemaan Izoulle sellaisen hieman väsyneen "joko taas?" -äänensävyn). Keiichi Sonobe, Mahito Ohba ja Akio Ohtsuka voisivat olla kuka tahansa vanhemmista tai matalaäänisemmistä koirista (Akame, Gin, Hiro, Kurotora). Ja Tesshin voisi olla Tetsu Inada (Elzam / Rätsel Super Robot Warsista). Ajattelin sille juuri Elzamin ääntä, joka on yksi lempiäänistäni Inadalta.
"...Taistele kanssani jos uskallat, oi kärpästen herra Hougen. Minä en kavahda koiria, jotka piilottelevat suuren armeijan takana. Olen Hokkaidon koirasusi, Inazuman lauman johtaja Banrai ja varoitan sinua, kestävyyteni on sinulle kuolemaksi."
Avatar
Hatsuyuki
Uusi jäsen
 
Viestit: 12
Liittynyt: 11.08.2015 03:03
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 1
Edellinen

Paluu Ginga Densetsu WEED: Orion

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa