Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Keskustelua Ginga Nagareboshi Gin -animesta/mangasta.

Ginga-fandomin hiljeneminen

Re: Ginga-fandomin hiljeneminen

ViestiKirjoittaja Uru » 06.02.2022 04:54

Kiitos hienosta pohdinnasta!

Zinclair kirjoitti:On hyvä muistaa, etteivät nykyiset "nuorten viestintäalustat" ole ilmestyneet tyhjästä. Onhan vastaavia palveluita ollut olemassa koko 2000-luvun: IRC-Galleria, MySpace, Friendster, sekä kaikki pikaviestimet aina 80-luvun irkistä alkaen. Näidenhän olisi pitänyt aiheuttaa ongelmia jo edellisille Hopeanuoli-foorumeille, mutta ihmeen hyvin foorumikulttuuri kukoisti aina 2010-luvun alkuun asti. Miksi tämä yhteiselo ei enää onnistu? Ja ottaen huomioon kuinka kauan noita palveluita on ollut olemassa, niin vähän ihmetyttää että keitä nämä "nuoret" oikein ovat?

Nykyisellään iso etu uusissa alustoissa on niiden helppokäyttöisyys ja laajuus. IRC oli aikoinaan sellainen, että en itse sitä koskaan saanut toimimaan... IRC-galleria taas oli suosiostaan huolimatta tosi rajoitettu: sinne pystyi muistaakseni laittamaan vain 5 kuvaa, kommenteissa oli tosi lyhyt merkkirajoitus ja sinne pystyi rekisteröitymään vain, jos laittoi itsestään kuvan. Huomioitavaa vielä on, että tuohon aikaan oli tosi harvinaista, että kännykässä oli kamera. Jos tahtoi vähänkin parempilaatuisen kuvan, piti omistaa pari sataa euroa maksava digikamera tai sitten ottaa kuva kameralla ja kehittää se kuva. Nykyisin voi parissa minuutissa tehdä videoita hienojen efektien kera. Näiden rajoitusten takia muut somet eivät voineet kilpailla foorumien kanssa aikoinaan - mutta yritäpä nyt postata tänne foorumille joku kuva tai video. Se pitää ensin ladata jonnekin ja sitten linkittää tänne.

Jos vertaa foorumien ja YouTube/TikTok/Instagram/vastaavien eroja julkaisuissa, on yksi ero selkeä: foorumit vaativat myös jäseniä olemaan aktiivisia. Muissa kanavissa riittää valmiin tuotteen katsominen, ehkä tykkääminen ja kommentin tekeminen. Yksi henkilö voi pitää helposti jonkun tietyn aiheen elossa vuosia tai nostaa jonkun tuntemattoman aiheen esille räjähdysmäisesti. Yksi ensimmäisiä, isoja notkahduksia tällä foorumilla viestimäärässä oli, kun minä siirryin pitämään blogia...

Kävijämääriä voi seurata jonkin verran sivujen tilastojen kautta, mutta eipä niitä ole rehellisesti sanoen ole tullut vilkaistua pariin vuoteen... Foorumilla toki porukkaa käy, mutta lieköhän niissä paljon spammibotteja mukana?


Joku joskus jossakin kirjoitti, että GNG on huojuva kokonaisuus, joka hädin tuskin pysyy pystyssä. Minun vastaukseni tähän on, että se kuitenkin pysyy pystyssä, ja sehän on tärkeintä, vai? Sitä paitsi tunnen monia muita huojuvia torneja, jotka minä ja moni muu on luokitellut jopa mestariteoksiksi. Syy tähän on, että ne sekä GNG ovat liian ainutlaatuisia ollakseen keskinkertaisia. Mitä enemmän olen perehtynyt viihdeteollisuuteen ja sen liukuhihnamaiseen olemukseen, sitä enemmän olen alkanut arvostaa omaperäisyyttä ja kokeilunhalua, vaikka toteutus ei olisikaan aivan onnistunutta. Esimerkiksi GNG:n näkökulmanvaihdos ihmisistä koiriin ei välttämättä ole toteutettu erityisen sulavasti, mutta se kuitenkin antaa sarjalla vahvan ominaispiirteen ja erottaa sen muista eläinsarjakuvista/animaatioista, joissa tietääkseni mitään vastaavaa ei ole. Omaperäisyys on kuitenkin nopeasti hupeneva luonnonvara, joten kaikista vähänkin omaperäisyyttä sisältävistä teoksista tulisi pitää kynsin ja hampain kiinni.

Itse olen alkanut arvostaa GNG:ssä sitä, miten siitä on luotu kokonaisuus, joka ei mene pilalle, vaikka sen taustatarinan tietää. Se tekee siitä joiltakin osin jopa paremman. On jotenkin uskomatonta ajatella, että Ginin lapsuus ja kasvaminen Daisuken kanssa, olivat sellainen osa tarinasta, jolle lukijat aikoinaan irvistelivät ja tarina oli loppua sen takia. Itselleni juurikin alkuosat ovat GNG:n vaikuttavimpia kohtauksia ja uskoisin, että Ginin suosiokin on pitkälti tämän takana. Se esitellään koirana eikä niinkään sarjan päähenkilönä kuten myöhemmin Weed ja Orion. Ja kun tarina yllättäen siirtyy puhuviin samurai-koiriin, se tuntuu ihan luontevalta. Itse oletin pitkään, että siirto oli ihan alusta alkaen suunniteltukin, koska Rikilläkin on GNG-mangan ensimmäisissä osissa muutama ajatuskupla.

Tähän loppuun vielä Gingan suosion nykyisestä "kriisistä". Mielestäni Gingan suosion kannalta kriittisintä aikaa oli kuitenkin 90-luku. Jos Moonin Hopeanuoli-sivusto oli ensimmäinen koko Suomen kattava Ginga-yhteisö (2001), niin sen ja Hopeanuolen ensimmäisen julkaisun (1989) välillä oli aikaa 12 vuotta. Tuo aika on edelleen pitempi kuin GNG-mangan suomijulkaisusta tähän päivään. Jos Gingan suosio tuntuu nyt olevan jonkinasteisessa kriisissä, niin miten Ginga sitten selvisi nuo 12 vuotta? Miten neljä kasettia jossakin kirjastojen ja Anttilan lastenosaston videohyllyllä onnistuivat pysymään pinnalla yli vuosikymmenen? 12 vuotta on lapsuus- ja nuoruusvuosissa pitkä aika, johon mahtuu ainakin 2-3 sukupolvea. Tuossa ajassa ja sukupolvien vaihdossa Hopeanuoli olisi helposti voinut unohtua, kuten monen muun hyvän animekasetin kanssa kävi (Chocchan's Story, Helen Keller). Mielestäni tämä on Suomen Ginga-historian ehkäpä suurin saavutus.

Tämä on totta enkä ole oikeastaan tullut tuota ajatelleeksi. Ginga VHS:t levisivät aikoinaan kaikkialle ja Ginga piti pintansa monta vuotta, vaikka tulikin monien vuosien tauko, jolloin VHS:t katosivat markkinoilta ja DVD:tä ei oltu julkaistu. Ehkä yksi syy oli se, että tuolloin iso osa ajasta käytettiin haaveiluun ja odottamiseen: GNG:n leikkaamatonta versiota odotettiin pitkään ja mangasta uskallettiin vain haaveilla - tällöinkin vain japaninkielisinä versioina.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Ginga-fandomin hiljeneminen

ViestiKirjoittaja ZFG » 09.02.2022 21:54

Uru kirjoitti:Nykyisellään iso etu uusissa alustoissa on niiden helppokäyttöisyys ja laajuus. IRC oli aikoinaan sellainen, että en itse sitä koskaan saanut toimimaan... IRC-galleria taas oli suosiostaan huolimatta tosi rajoitettu: sinne pystyi muistaakseni laittamaan vain 5 kuvaa, kommenteissa oli tosi lyhyt merkkirajoitus ja sinne pystyi rekisteröitymään vain, jos laittoi itsestään kuvan. Huomioitavaa vielä on, että tuohon aikaan oli tosi harvinaista, että kännykässä oli kamera. Jos tahtoi vähänkin parempilaatuisen kuvan, piti omistaa pari sataa euroa maksava digikamera tai sitten ottaa kuva kameralla ja kehittää se kuva. Nykyisin voi parissa minuutissa tehdä videoita hienojen efektien kera. Näiden rajoitusten takia muut somet eivät voineet kilpailla foorumien kanssa aikoinaan - mutta yritäpä nyt postata tänne foorumille joku kuva tai video. Se pitää ensin ladata jonnekin ja sitten linkittää tänne.

Jos vertaa foorumien ja YouTube/TikTok/Instagram/vastaavien eroja julkaisuissa, on yksi ero selkeä: foorumit vaativat myös jäseniä olemaan aktiivisia. Muissa kanavissa riittää valmiin tuotteen katsominen, ehkä tykkääminen ja kommentin tekeminen. Yksi henkilö voi pitää helposti jonkun tietyn aiheen elossa vuosia tai nostaa jonkun tuntemattoman aiheen esille räjähdysmäisesti. Yksi ensimmäisiä, isoja notkahduksia tällä foorumilla viestimäärässä oli, kun minä siirryin pitämään blogia...


Viimeisenä oljenkortena foorumikulttuurin tekohengitykseen voisi koittaa vielä foorumialustan vaihtoa. Olen itse mukana Suomen suurimman retropelifoorumin ylläpidossa ja meillä oli vuoden 2020 lopussa foorumilla sama tilanne; erilaiset somealustat, WhatsAppit ja Discordit veivät aktiiviset käyttäjät mennessään.

Foorumilla ehdittiin jo avata jäähyväisketju, tämä oli nyt tämän foorumin osalta tässä, mutta samalla patistimme käyttäjiä koittamaan vielä kerran uudella xenForo-foorumialustalla. Ja voi luoja mikä muutos käyttäjien aktiivisuudessa tapahtui! Aktiivisia käyttäjiä on ollut vuoden 2020 joulukuusta tähän päivään toistasataa joka kuukausi ja kuukausittainen viestimäärä pyörii 10 000 postauksessa. Toki sinne mahtuu paljon varsinaiseen retropelikeskusteluun liittymätöntä sisältöä, on yleisosioita aiheesta kuin aiheesta, hassutteluketjuja jne, mutta xenForon toiminnallisuus vain on aivan toista maata näihin antiikkisiin YaBB- ja phpBB-foorumialustoihin verrattaessa. XenForo on ulkonäöllisesti perinteinen foorumi, mutta toiminnot, helppokäyttöisyys ja varsinkin mobiiliominaisuudet ovat kuin suoraan nykypäivän somealustoista.

Loppuhuomautuksena vielä, että minulla ei ole mitään tekemistä xenForon kanssa, en saa sen mainostamisesta mitään rojalteja, mutta se päivitti meidän tapauksessamme foorumikulttuurin kertaheitolla 2020-luvulle. Siinä sai muut somealustat kyytiä ja foorumi voi paremmin kuin vuosikymmenen takaisina kulta-aikoinaan! :lol:
"Busy NES business since 1990"
Avatar
ZFG
Pentu
Pentu
 
Viestit: 33
Liittynyt: 12.01.2012 21:10
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 2

Re: Ginga-fandomin hiljeneminen

ViestiKirjoittaja Raezla » 11.04.2022 17:48

ZFG kirjoitti:
Uru kirjoitti:Nykyisellään iso etu uusissa alustoissa on niiden helppokäyttöisyys ja laajuus. IRC oli aikoinaan sellainen, että en itse sitä koskaan saanut toimimaan... IRC-galleria taas oli suosiostaan huolimatta tosi rajoitettu: sinne pystyi muistaakseni laittamaan vain 5 kuvaa, kommenteissa oli tosi lyhyt merkkirajoitus ja sinne pystyi rekisteröitymään vain, jos laittoi itsestään kuvan. Huomioitavaa vielä on, että tuohon aikaan oli tosi harvinaista, että kännykässä oli kamera. Jos tahtoi vähänkin parempilaatuisen kuvan, piti omistaa pari sataa euroa maksava digikamera tai sitten ottaa kuva kameralla ja kehittää se kuva. Nykyisin voi parissa minuutissa tehdä videoita hienojen efektien kera. Näiden rajoitusten takia muut somet eivät voineet kilpailla foorumien kanssa aikoinaan - mutta yritäpä nyt postata tänne foorumille joku kuva tai video. Se pitää ensin ladata jonnekin ja sitten linkittää tänne.

Jos vertaa foorumien ja YouTube/TikTok/Instagram/vastaavien eroja julkaisuissa, on yksi ero selkeä: foorumit vaativat myös jäseniä olemaan aktiivisia. Muissa kanavissa riittää valmiin tuotteen katsominen, ehkä tykkääminen ja kommentin tekeminen. Yksi henkilö voi pitää helposti jonkun tietyn aiheen elossa vuosia tai nostaa jonkun tuntemattoman aiheen esille räjähdysmäisesti. Yksi ensimmäisiä, isoja notkahduksia tällä foorumilla viestimäärässä oli, kun minä siirryin pitämään blogia...


Viimeisenä oljenkortena foorumikulttuurin tekohengitykseen voisi koittaa vielä foorumialustan vaihtoa. Olen itse mukana Suomen suurimman retropelifoorumin ylläpidossa ja meillä oli vuoden 2020 lopussa foorumilla sama tilanne; erilaiset somealustat, WhatsAppit ja Discordit veivät aktiiviset käyttäjät mennessään.

Foorumilla ehdittiin jo avata jäähyväisketju, tämä oli nyt tämän foorumin osalta tässä, mutta samalla patistimme käyttäjiä koittamaan vielä kerran uudella xenForo-foorumialustalla. Ja voi luoja mikä muutos käyttäjien aktiivisuudessa tapahtui! Aktiivisia käyttäjiä on ollut vuoden 2020 joulukuusta tähän päivään toistasataa joka kuukausi ja kuukausittainen viestimäärä pyörii 10 000 postauksessa. Toki sinne mahtuu paljon varsinaiseen retropelikeskusteluun liittymätöntä sisältöä, on yleisosioita aiheesta kuin aiheesta, hassutteluketjuja jne, mutta xenForon toiminnallisuus vain on aivan toista maata näihin antiikkisiin YaBB- ja phpBB-foorumialustoihin verrattaessa. XenForo on ulkonäöllisesti perinteinen foorumi, mutta toiminnot, helppokäyttöisyys ja varsinkin mobiiliominaisuudet ovat kuin suoraan nykypäivän somealustoista.

Loppuhuomautuksena vielä, että minulla ei ole mitään tekemistä xenForon kanssa, en saa sen mainostamisesta mitään rojalteja, mutta se päivitti meidän tapauksessamme foorumikulttuurin kertaheitolla 2020-luvulle. Siinä sai muut somealustat kyytiä ja foorumi voi paremmin kuin vuosikymmenen takaisina kulta-aikoinaan! :lol:


Tuo kuulostaa kyllä mukavalta ja ihan testaamisen oloiselta tavalta herättää foorumikeskusteluja uudelleen henkiin. Ellei nyt Kaksoissolaa muuta tuohon niin joku vaikka tekisi tuolle pohjalle kaikille faneille avoimen suomenkielisen Ginga-foorumin.

Tällä hetkellä tuntuu kyllä, että Ginga-fandom rullaa edelleen eteenpäin ihan elinvoimaisena. Se ei ehkä ole samalla tapaa pinnalla kuin esimerkiksi 10 vuotta sitten, muttei se täysin kuollutkaan ole. Hopeanuoli-faniyhdistys on omalta osaltaan kehitellyt mm. pandemia-aikaan sopivaa etätoimintaa ja sillä pyörii edelleen kaksi lehtijulkaisua. Katsoo, josko Gingacon taas jossain kohtaa järjestetään.

Tiettykään fandom ei voi olla pelkästään yhdistystoiminnan varassa, koska sarjan ystävät kattavat paljon laajemman joukon. Menneinä aikoina Ginga-fanitukseen on kuulunut monenlaista ja kyllähän noita faneja on edelleen pitkin nettiä ja netin ulkopuolella lukemassa Ginga-mangaa, katselemassa Hopeanuoli- ja Weed-animea, piirtelemässä fanitaidetta, ostelemassa keräilytuotteita ja keskustelemassa sarjasta.

Tietyllä tapaa en pidä tätä hiipumista edes huonona juttuna. Aika aikaa kutakin. Ei saman sarjan tarvitse välttämättä pyöriä vuodesta toiseen jonain massailmiönä, jonka varaan iso joukko ihmisiä rakentaa elämänsä. Itsestäni on ollut ainakin virkistävää keskittyä välistä muihin juttuihin. Nyt taas intouduin pitkästä aikaa päivittelemään Ginga-blogiani ja lisää juttua teen sinne taas jossain välissä. Ehkäpä jotain muutakin pientä voisi tässä. Esimerkiksi Ginga-vlogin tekeminen on pyörinyt mielessä jo parisen vuotta.
Avatar
Raezla
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 1139
Liittynyt: 02.05.2011 11:38
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 10

Re: Ginga-fandomin hiljeneminen

ViestiKirjoittaja Uru: Age Beyond Myst » 06.01.2023 00:17

Pieni välihuomio tähän välikköön, jos sopii.

Tekemieni havaintojen mukaan Suomen kokoluokassa mille tahansa aiheelle - oli kyseessä sitten anime, länsimainen animaatio, kirjasarja, pc-peli tai perunalajike - yksi ainoa foorumi on optimaalinen riittävälle käyttäjämäärälle ja aktiivisuudelle. Hopeanuolen suhteen tässä on pieni ongelma, jota - ihme kyllä - ei täällä ole lainkaan mainittu, nimittäin faniyhdistyksen omat foorumit. Toisin sanottuen Hopeanuolelle on tällä hetkellä pyhitetty kaksi suomalaista foorumia. Jos ajatus useasta yhtäaikaisesta Hopsufoorumista ei ennen ole toiminut, niin tuskin se nykyäänkään sen paremmin toimii.

Vaan tällä ongelmallakin on ongelma: kumpaankaan foorumiin ei oikein kehtaisi kajota. Toinen on tärkeä jäsenetu ja viestintäkeskus jäsenten kesken, toinen keskustelukeskus kaikille muille Hopeanuolesta kiinnostuneille, innostuneille ja vinoutuneille.

Molempia siis tarvitaan, mutta kumpaankaan ei tahdo riittää tarpeeksi väkeä. Eli... kömpelöhkö tilanne?

Spoiler:
Sujautanpa lyhyen runon tänne:

Kulmakunnan kovin kundi
Kulmakunnan kovin kundi
tahtoi olla kovista kovin.
Vartoi tuskin tovin
liikkuessaan paikasta paikkaan,
seuraajat kintereillään,
hätäpäissään ja hikoillen
- kiroillen
tuota vauhtihemmoa,
joka liihotti kulmasta kulmaan,
eikä paikallaan koskaan pysynyt,
vaikka palkalla olisi kysynyt.

Tätä hullunmyllyä kestäisi vuodesta toiseen,
vaan riittäisikö seuraajien into moiseen?
Kundi ei moisesta välittänyt
- vaan eipä se into sitten riittänyt.
Pysähtyi tuo lauma,
ratkesi kuin sauma
hajotakseen kaikkialle.
Lopulta kundi pysähtyi,
katsoi ympärilleen
- hämmentyäkseen.
Hän oli
Yksin.
Yksin.
Kaksin Yksin.
Yksin.
Yskin.
Yksin.
Masennus - täältä tullaan!
Vähän niin kuin Uru...
...mutta pirun verran parempi.
Avatar
Uru: Age Beyond Myst
Uusi jäsen
 
Viestit: 16
Liittynyt: 28.10.2022 23:48
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Ginga-fandomin hiljeneminen

ViestiKirjoittaja Raezla » 24.02.2023 00:14

Hopeanuoli-faniyhdistyksen foorumihan on aina ollut semi kuollut paikka. Siellä oli ainakin niinä vuosina, kun itse olin yhdistyksessä, ongelmana juurikin se, etteivät jäsenet käyneet siellä. Sisällöltäänhän se koskee enemmän yhdistyksen toiminnan suunnittelua (esimerkiksi jäsenlehtien teemojen äänestys, joka lienee vuosittain eniten jäseniä kiinnostava asia siellä ja ainoa sinne kunnolla väkeä vetävä aihe) ja sisäistä tiedotusta, joka ei yhdistyksen ulkopuolisille kuulu. (Esimerkiksi yhdistyksen rahaliikennettä ilman henkilötietoja pystyi (ja ehkä pystyy edelleen, en tiedä) seuraamaan taloudenhoitajan ylläpitämästä topicista.) Ja olisivat varmaan normi Ginga-foorumilla aika asiaankuulumattomia ja voisivat käydä porukan hermoille tukkiessaan foorumin kaiken maailman "seuraavan jäsenkorttierän painatustarjoukset" -tyylisillä ketjuilla.

Hopeanuolesta tai muista Ginga-sarjoista siellä oli keskustelua todella vähän, jos ollenkaan. Muuta keskustelua oli jonkin verran, mutta ne olivat sellaisia yleisiä aiheita, joista voisi puhua millä foorumilla vaan. Jonkin verran pystyi myös vähän luottamuksellisempia asioita puhumaan, kun kuitenkin suljettu yhdistyksen foorumi, missä kaikki käyttäjät ovat liittyneet omalla nimellään. Esimerkiksi omassa elämässä kohdattuja tietyn aihepiirin ongelmia koskien. (Itse taisin joskus mm. kirjoittaa sinne masennuksestani mielenterveyttä koskeneeseen töpöön vähän turvallisemmin mielin.)

Ennen vanhaan Hopeanuolella oli useampi aktiivinen foorumi ja ellen pahasti muista väärin, Kaksoissolan foorumit avattiin aikana, kun Hopeanuoli.comin foorumit olivat vielä ajankohtaisia. Itsellänikin oli välistä vaihtelevan aktiivinen Hopeinen Foorumi Hopeisten Sivujen yhteydessä. Silloin Gingan kulta-aikana tuota aktiivisuutta riittikin moneen paikkaan ja eri foorumeilla saattoi jopa olla hieman eri porukka.

En siis usko, että Hopeanuoli-yhdistyksen foorumi vaikuttaa tämän foorumin hiljaisuuteen. Korkeintaan positiivisesti sikäli, kun yhdistys tännekin vielä juttuja tiedottelee.
Avatar
Raezla
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 1139
Liittynyt: 02.05.2011 11:38
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 10

Re: Ginga-fandomin hiljeneminen

ViestiKirjoittaja Sir Ruthchyild » 12.07.2023 20:53

Tämä on vastine ZFG:n viestiin.

Jos ymmärsin viestisi oikein, niin ihmiset karttavat tätä paikkaa koska ovat nirsoja. Juu-u. Se-le-vä. Zzzzt!

Vai on tämä paikka liian antiikkinen? Pitäisikö tämäkin paikka kyllästää animaatioilla, räikeillä taustaväreillä ja ”dynaamisella” ulkoasulla, jossa tekstit näkyvät tietokoneen hehtaarinäytöllä kissankokoisin kirjaimin? Ja ennen kaikkea: kehittävätkö nämä ”parannukset” varsinaista keskustelua ja sen laatua? Parantavatko ne ihmisten argumentointitaitoja ja käytöstapoja?

Nykyisessä ADHD:tä sairastavien webbisivustojen maailmassa tämä paikka on mitä raikkahin ja rakkahin hengähdyspaikka. Ei gif-sirkusta. Ei addiktiomekanismeja. Ainoastaan oma tahto, vapaus ja oikeus kirjoittaa mitä haluaa ja millä tavalla haluaa. Ja miten ilahduttavaa nähdä välillä enemmänkin kuin sen pari riviä tekstiä!

Ei siis pilata tätä paikkaa, jookos? Ken moista tahtoo, langetkoon faarao Hopsutsutin kirous tämän päälle.

Sir Ruthchyildin puolesta,
Sir Feynthorpe, aggressori–agitaattori
Kuva
Avatar
Sir Ruthchyild
Pentu
Pentu
 
Viestit: 35
Liittynyt: 10.08.2022 13:25
Paikkakunta: Pilvilinna, Harukkala
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0
Edellinen

Paluu Hopeanuoli

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa