Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Keskustelua Ginga Nagareboshi Gin -animesta/mangasta.

AU:t - mitä sinä olisit kirjoittanut toisin?

AU:t - mitä sinä olisit kirjoittanut toisin?

ViestiKirjoittaja Lapin » 06.05.2021 13:19

JA VIELÄ YKSI JUTTU-

Koetin käydä täikamman kanssa läpi foorumia siltä varalta, että vastaava topic olisi ollut olemassa, mutta tällaista ei osunut silmiini. Pallo on siis minulla!

AU (lyhenne sanoista alternative universe, "vaihtoehtoinen todellisuus") on termi, jolla tarkoitetaan fanien kehittämiä vaihtoehtoisia versioita elokuvan, kirjan, sarjan tms. tapahtumista tai hahmoista. Nämä voivat olla olemassa ainoastaan idean tasolla tai toimia pohjana esimerkiksi fanifiktiolle tai -taiteelle. AU:n erottaa tavallisesta fanituotoksesta se, että AU:n luoja tietoisesti muuttaa jo jotain olemassa olevaa aspektia sarjassa, siinä missä tyypillinen fanituotos muokautuu sarjan tapahtumiin. "Hahmon x itse keksityn jälkeläisen seikkailut" ei täten ole AU, kuten ei myöskään "hahmon y ennennäkemättömät seikkailut tarinan aikana", koska tällaiset ideat eivät muuta sarjassa jo tapahtuneiden asioiden kulkua.

AU:t voidaan jakaa kahteen luokkaan: kaanonia seuraaviin (englanniksi canon compliant) ja kaanonia seuraamattomiin (canon non-compliant). Kaanonia seuraavat AU:t sijoittuvat sarjan alkuperäiseen maailmaan, mutta muuttavat jotakin aspektia tarinasta. Fani saattaa päättää muuttaa hyvän hahmon pahaksi tai pahan hyväksi, pitää elossa jonkun kuolevan hahmon tai tappaa jonkun elossa säilyvän, tai muuten kääntää tarinan suuntaa spekuloidakseen, miten tapahtumat olisivat tällöin edenneet. Hyvä esimerkki tällaisesta olisi ajatusleikki siitä, mitä olisi tapahtunut, jos Gin ei olisi koskaan liittynyt villikoiriin, vaan Ben ja kumppanit olisivat lähteneet keräämään koirasotureita ilman tämän mukana oloa. Kaanonia seuraamattomat AU:t taas heittävät alkuperäisen tarinan romukoppaan, ja sijoittavat hahmot jonnekin aivan muualle. Muista fandomeista tuttuja ovat esimerkiksi lukio- tai yliopistomaailmaan sijoittuvat AU:t. Hopeanuoli-maailmaan nämä eivät juurikaan istu, mutta yksi mahdollinen kaanonia seuraamaton AU voisi olla sellainen, jossa sarjan tapahtumat sijoittuisivat Japanin sijasta Suomeen.

Tämän höpöttelyn jälkeen kysymys onkin seuraava: oletko tietoisesti tai tietämättäsi leikitellyt ajatuksella siitä, mitä sinä olisit kirjoittanut toisin, jos olisit ollut Takahashin saappaissa? Entäpä millaisia seurauksia valinnoillasi olisi ollut - miten tarina ja hahmot olisivat muuttuneet?

Itselleni koko tämä topicin aloittaminen oli yksi iso tekosyy päästä vaahtoamaan ideasta, joka on kummitellut päässäni jo vuosia: vaihtoehtoinen versio Hopenuolesta, jossa kaikki muu tapahtuu samalla tavalla, mutta Ben ja Cross vaihtavat joltain osin paikkoja tarinassa. Ajatusleikki lähti kehittymään, kun tajusin, miten omituiset hahmoarkit niin Benillä kuin Crossilla on. Cross esitellään sarjassa pitkälti oman menneisyytensä kautta: tämä oli aikoinaan metsästyskoira, jonka isäntä oli Gohein ja Hidetoshin tapaan kiinnostunut Akakabuton tappamisesta, mutta joka tosipaikan tullen jätti koiransa kuolemaan hirviökarhun kynsissä. Vaikka Cross tuntuu kantavan enemmän kaunaa isännälleen kuin Akakabutolle, on tämä Ginin ja Rikin tapaan hahmo, jolla on henkilökohtainen syy tuntea katkeruutta karhuja kohtaan. Minusta on täten järjetöntä, ettei saluki pääse osallistumaan Suureen taisteluun Akakabutoa vastaan - hahmon ensiesittelyssä meille tarjotaan herkullinen konflikti, jota ei ikinä ratkaista! Edes Crossin äitiys ei käy tässä oikein tekosyynä, sillä pentujen syntymän ja Suuren taistelun välissä on suhteellisen reilusti aikaa. Toki Ken, Jouji ja Millie ovat taistelun aikaan vielä hyvin nuoria, mutta eivät enää kuolemaan asti riippuvaisia emostaan.

Entäpä Ben sitten? Hahmo käy läpi mielettömän kehityskaaren, jonka alussa se on koko etelään matkaavan koirajoukon ehdoton johtaja. Great ja Smith seuraavat mielellään tanskandogin esimerkkiä, ja Ben johtaakin koirat niin Tiikeriveljesten kuin Igojenkin luokse. Onkin siksi niin kiinnostavaa, kun voimiensa huipulla oleva koira yllättäen sokeutuu ja joutuu luovuttamaan joukkueenjohtajan roolin Ginille. Vaikka Ben tekeekin tämän päätöksen itse, ottaa aseman muutos tälle todella koville: mitä muutakaan voisi päätellä tämän kärsimättömästä päätöksestä karata vanhan isännän luolta ennen näön kunnollista parantumista sekä se uppiniskaisuus, jolla Ben reagoi Rikin toistuviin (!) käskyihin jättää Suuri taistelu väliin? Tämä on toinen äärettömän herkullinen hahmokonflikti, joka mielestäni lässähtää Takahashin käsittelyssä. On täysin ymmärrettävää, ettei uros halua hyväksyä sokeuttaan ja sitä, että Gin ja muut nuoremmat koirat ohittavat sen niin taidoissa kuin asemassa, mutta miten mielenkiintoista olisi ollut, jos tämä olisi niellyt ylpeytensä ja kääntänyt uuden lehden elämässään? Edes Gingan testosteroninhuuruisessa maailmassa päätös astua sivuun olisi ollut kaikkea muuta kuin pelkurillinen, vihjasihan sarja jatkuvasti Benillä olleen mittava historia jo ennen Rikin laumaan liittymistä.

Kaikki, mitä tältä AU:lta toivon, olisi yksi muutos tarinassa: toivoisin Benin ja Crossin keskustelun, joka tapahtuu Rikin kiellettyä ensimmäisen kerran Beniä osallistumasta Suureen taisteluun, tapahtuvan toisin. Kohtaus on inhimillisyydessään mielestäni yksi Gingan parhaita, sillä vastakkain eivät ole tällä kertaa viholliset, vaan toisiaan syvästi rakastavat hahmot kukin omine monimutkaisine motiiveineen. Benin soisin aidosti kuuntelevan Crossin pyyntöjä: saluki on sekä aidosti huolissaan puolisostaan että heidän yhteisten pentujensa tulevaisuudesta. Pennut voisivat olla juuri se katalysti, joka saa Benin tajuamaan, ettei tämän elämä ole ohi, vaikkei se pääsisikään taistelemaan tovereidensa rinnalla. Tanskandogilla on nyt perhe, joka tarvitsee häntä. Crossilla taas on selvittämättömiä asioita Akakabuton kanssa, joten olisi ymmärrettävää, että tämä haluaisi ottaa puolisonsa paikan taistelussa karhuja vastaan. Näin kummankin hahmon arkit saisivat mielestäni tyydyttävän lopun ja Ginga-sarjassa olisi yksi seksistinen ratkaisu vähemmän. Crossin rooli Suuressa taistelussa ei tarvitsisi olla edes iso, vaan riittäisi, että se saisi olla mukana toveredensa rinnalla ja päästä todistamaan, että voi olla pätevä soturi myös äidiksi tulemisensa jälkeen. Ei sillä, voisihan olla aika kutkuttavaa, jos Cross korvaisi Benin myös susiosassa ja heittelisi Geki Sentsūhi-Battōgaa puolisonsa sijasta...
Avatar
Lapin
Kotikoira
Kotikoira
 
Viestit: 68
Liittynyt: 06.01.2015 20:11
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 4

Re: AU:t - mitä sinä olisit kirjoittanut toisin?

ViestiKirjoittaja Hatsuyuki » 04.08.2022 02:00

Itse olisin Weediltä toivonut, että Retsuga ja Hyouma olisivat päässeet tarinaan mukaan, sen sijaan että kaksikon liittyminen Ou:n joukkoihin unohdetaan täysin susisaagan loputtua. Retsugan tornadokyvystä olisi voinut saada kirjoitettua vaikka mitä, ja jos sillä olisi esim. pentuja, joku niistä olisi voinut periä isänsä kyvyt ja käyttää niitä taisteluissa. (Tästä syystä valitsin juuri Retsugan oman fanihahmoni kumppaniksi, kyseisen suden jälkeläisistä kun saisi tehtyä mahtavan Weed/Orion/Wars/Noah-AU:n.)

Last Warsissa ja Noahissa kuolleiden (nuorten) hahmojen kohtalot tuntuvat hieman turhilta? Takahashin tarinankerronta alkaa pikkuhiljaa muistuttaa Tulen ja jään laulua ja olisin toivonut juuri noiden nuorten hahmojen säästyvän. Tosin ehkä tarkoituksena oli karsia liian suureksi kasvanutta hahmokatrasta? Mahdollinen AU: Sunny ja Maru päätyvät osaksi Orionin kaveriporukkaa GTWO:n jälkeen. Oikeasti, mitä ihmettä Sunny, Maru, Kin ja loput pennut edes tekevät sarjassa, jos keskitytään ainoastaan Orionin nelikkoon? Bellastakin olisi voinut kehittää coolin mimmin Crossin tilalle.

Kolmas AU: Minnie ilmestyy elävänä ja luonnon karaisemana takaisin Ou:n, Georgen ja Kenin yllätykseksi. Tälläkin hetkellä on monia hukkumisesta selvinneitä hahmoja (esim. Noah), joten miksei Minnie? Ginga Densetsu Noah voisi aivan hyvin olla Ginga Densetsu Naamah (Minnien uusi nimi, Nooan vaimon mukaan).
"...Taistele kanssani jos uskallat, oi kärpästen herra Hougen. Minä en kavahda koiria, jotka piilottelevat suuren armeijan takana. Olen Hokkaidon koirasusi, Inazuman lauman johtaja Banrai ja varoitan sinua, kestävyyteni on sinulle kuolemaksi."
Avatar
Hatsuyuki
Pentu
Pentu
 
Viestit: 21
Liittynyt: 11.08.2015 03:03
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 1

Re: AU:t - mitä sinä olisit kirjoittanut toisin?

ViestiKirjoittaja Kanalja » 02.03.2023 14:48

Aikaisemmin oli kanapiirissani puhetta siita, miten ihmishahmot olisi voitu integroida koirapuolen tarinaan paremmin mukaan? Tiedan, etteivat ihmishahmot ole mitaan kansansuosikkeja, mutku, mutku, mutkluk.!. Mika on koiratarina ilman ihmisinteraktiota. Kuin kot-kot-komedia ilman huumoria? Ydin puuttuu...

Ajatus Daisukesta, Goheesta ja Hidetoshista juoksemassa muun klauman mukana on nimittain kliian herkullinen. Omituinen, mutta silti hyvanmakuinen. Erittain ontto, mutta silti tayttava. Kerta kaikkiaan makoisa? Kot!

Goheen tahti olisi tietty vahan verkkaisempi…… ehkapa tahan auttaisi parin kyborginosan lainaaminen jostain mecha-sarjasta.!.

Taalla aikaisemmin nostettu ajatus Goheesta koirakuiskaajana sopisi tahan AU:hun kuin sulka kanaan. Gohee punomassa taktiikoita koiransa Riikin kanssa… mika menetetty mahdollisuus? Seka tietty Daisuke-Gin kombo ja John-Hidetoshi kombo.!. Kukkokiekuu, tastahan saisi vaikka minkaklaisen ficcin aikaan?.

Velipuolelta tuli ehdotus: Daisuke ihmissutena. Tai ihmiskoirana. Hullua vai neroutta.
Kuva Mikä tuli ensin: muna, kana vai Kanalja? Kuva o KuvaKuva
Avatar
Kanalja
Uusi jäsen
 
Viestit: 5
Liittynyt: 08.01.2023 17:32
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: AU:t - mitä sinä olisit kirjoittanut toisin?

ViestiKirjoittaja Raezla » 03.03.2023 13:23

Kanalja kirjoitti:Ajatus Daisukesta, Goheesta ja Hidetoshista juoksemassa muun klauman mukana on nimittain kliian herkullinen. Omituinen, mutta silti hyvanmakuinen. Erittain ontto, mutta silti tayttava. Kerta kaikkiaan makoisa? Kot!

Goheen tahti olisi tietty vahan verkkaisempi…… ehkapa tahan auttaisi parin kyborginosan lainaaminen jostain mecha-sarjasta.!.

Taalla aikaisemmin nostettu ajatus Goheesta koirakuiskaajana sopisi tahan AU:hun kuin sulka kanaan. Gohee punomassa taktiikoita koiransa Riikin kanssa… mika menetetty mahdollisuus? Seka tietty Daisuke-Gin kombo ja John-Hidetoshi kombo.!. Kukkokiekuu, tastahan saisi vaikka minkaklaisen ficcin aikaan?.

Velipuolelta tuli ehdotus: Daisuke ihmissutena. Tai ihmiskoirana. Hullua vai neroutta.


Gohee, Daisuke ja Hidetoshi ihmissusina tai muunlaisina hahmonvaihtajina olisi kiertämättä varsin herkullinen idea! :mrgreen:


Muutamia muutoksia, joita itse tekisin:

- Sudet ja muut Battougat kulkisivat mukana jatko-osissa
- Susiosa olisi pidempi ja Gaia saisi paljon enemmän ruutuaikaa
- Gaia tai Gaian jälkeläinen olisi voinut olla Weedissä pääpahiksena nössön pervo-Hougenin sijaan
- Weedin sukupolvi olisi voinut koota uudet 8 koirasoturia, esim. Ken ja Kagetora (tai vaikka George ja Harutora) olisivat voineet periä isiensä Battougat
- Jokunen oikeasti vahva narttu kehiin lisää
- Hyviä karhuja kehiin
- Kamakirille isompi rooli / enemmän ruutuaikaa
- Ei vanhushahmoja, jotka elävät moninkertaisesti yli koiran luonnollisen eliniän, joku Akamekin täyttää varmaan kohta 40v...
- Vähemmän pissakakkahuumoria, tilalle vaikka jotain hauskaa pikkuhäröilyä
- Lisää lajikirjoa mukaan sarjaan, tiikereitä, hyeenoja, tms. hauskaa
- Ei äidittömiä tyhjästä putkahtaneita 2. sukupolven hahmoja, kyllä nyt esim. Kurotoran, Chuutoran ja Kisaragin puolisot olisi ollut kiinnostavaa nähdä!
- Ei Chuutoran kaltaisten näkyvien hahmojen poiskirjoittamista ilman, että kerrotaan, mitä niille kävi
- Lisää sekarotuisia ja sekarotuiselta näyttäviä hahmoja etenkin villinä syntyneiden koirien keskuuteen
- Koga-klaaniin porukkaa, jotka eivät tykänneet Tesshinin veljeilystä Ohun kanssa ja kaipasivat vanhoja hyviä Kurojakin aikoja?

^ Aika monet noista olen toteuttanut Koga Densetsu -fanitarinoissani.

Ei pakollisia, mutta jänniä idiksiä:
- Crossover-juttuja vaikka Yamatoon?
- Tapahtumia jonnekin Japanin ulkopuolelle?
Avatar
Raezla
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 1139
Liittynyt: 02.05.2011 11:38
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 10

Paluu Hopeanuoli

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa