Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Keskustelua Ginga Nagareboshi Gin -animesta/mangasta.

Japanin Hopeanuoli-musikaali

Japanin Hopeanuoli-musikaali

ViestiKirjoittaja Raezla » 30.11.2022 02:45

Ajankohtaista-osiossa on seurantaketju liittyen musikaalin ilmestymiseen. Moni kuitenkin näki sen ensi-illassa ja reilun viikon päästähän tuon pääsee katsomaan myös DVD:llä. Tämän johdosta on mielestäni hyvä hetki lyödä tulille keskustelua musikaalin sisällöstä!

Millainen yleisfiilis jäi teillä, ketkä kävitte sen elokuvissa katsomassa? Itselläni ihan positiivinen. Kirjoittelin juuri Hopeiseen Ginga-blogiin hieman fiiliksiäni siltä osin, mitä nyt vielä on mielessä. Olisi kiva lukea myös muiden näkemyksiä musikaalista!

Pidin useimpien hahmojen asukokonaisuuksista, enkä nyt äkkiseltään muista niiden osalta mitään moitittavaa. Näyttelytyö toi hyvin esiin hahmojen luonteita, joskin Rikin ja Hopeanuolen ajoittainen pelokkuus taistelukohtauksissa vähän hämmensi.

Crossin poisjääminen tuntui aluksi kurjalta, mutta trailerin perusteella hänet nähdään kakkososassa. Niinpä jään mielenkiinnolla odottelemaan, miten hänet on kirjoitettu siinä mukaan. Myös Daisuken puuttuminen Hopeanuolen pentuajan kohtauksiesta häiritsi. Tuntui oudolta, että tuo tarinaosuus vedettiin vain Johnin ja Goheen voimin. Samalla tapaa häiritsi Sniperin puuttuminen. Hyena yksinään juonimassa oli vähän outo veto.

Gohee kertojana oli minusta loistoveto. Hän on hyvin eeppinen hahmo ja toteutettu kivan alkuperäistyylisesti. Mukavaa, että hänet pidetään tarinassa mukana kertojan roolissa. Näyttelijä eläytyy mainiosti hahmoon ja tarinan tunnelmaan. (Tätä Goheen äijäkarismaa olisin kaivannut vähän enemmän muiltakin hahmoilta, erityisesti Rikiltä. Tosin nyt kun mietin, niin animessakin Riki on isäntäänsä verrattuna aika rauhallinen heppu.)

Musiikit eivät kauheasti iskeneet, mikä on huono juttu, kun kyseessä on kuitenkin musikaali. Olisin kaivannut enemmän Hopeanuoli-animen alkuperäistä musiikkia, vaikka modernisoitu versio Shouri no Utasta, dramatisoitu Sorrow lauluosuuksilla, yms. Sitä toiminnallisen rohkaisevaa tunnelmallista kasarimusaa on ikävä. Mieleenpainuvimmat biisit olivat Akakabuton ja Rikin taistelusta kertova Tatakainomonogatari ja Johnin biisi GSD (German Shepherd Dog). Toivon, että kakkososassa on lisää alkuperäistä musaa, nyt oli vain alkutunnari.
Avatar
Raezla
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 1129
Liittynyt: 02.05.2011 11:38
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 10

Re: Japanin Hopeanuoli-musikaali

ViestiKirjoittaja Suomidog » 22.12.2022 15:38

Itse katsoin tämän DVD:ltä ja se oli kyllä oikein hieno kokemus! Tarina oli ihan hyvin tiivistetty tässä ensimmäisessä osassa, tosin Crossin puuttuminen tosiaan oli minustakin vähän harmi, joten odottelen kyllä innolla toisen osan ilmestymistä!

Mitä musiikkeihin tulee, itse oikeastaan pidin siitä, että tässä oli käytetty uusia kappaleita vanhan tutun nostalgisen alkutunnarin lisäksi. Toki suomalainen fanimusikaalimme teki erittäin hyvää työtä alkuperäisten kappaleiden sanoitusten keksimisessä, mutta nämä uudet biisit toivat kivaa vaihtelua eikä se niiden nykyaikainen tyyli ollenkaan edes haitannut kasarisarjaan perustuvassa esityksessä. Rakastan erityisesti Johnin teemabiisiä, Ginin kappaletta Rikistä ("Akai hoshi") sekä ninjojen biisiä.

Vaikka Cross puuttuikin, niin oli ilo nähdä Smithin ja Hyenan toilailuja. Ne saivat ainakin minut nauramaan makeasti :D
Gohee kertojana oli myös huippu, kuten Raezla mainitsikin. Hyvin sopiva rooli vanhalle ja kokeneelle metsästäjälle 8-) Asut olivat myös upeita, vaikka ehkä henkilökohtaisesti pidän enemmän suomalaisen musikaalin puvustuksesta.

Kaiken kaikkiaan hyvä fiilis tästä jäi ja odotan innolla seuraavaa osaa! Akakabutosta olenkin jotain nähnyt, joten suorastaan jännitän millainen itse paholaiskarhustamme on tähän tehty :D
Kuva
Vannoutunut Ginga-sarjojen fani jo vuodesta 2009!
Avatar
Suomidog
Villikoira
Villikoira
 
Viestit: 199
Liittynyt: 24.09.2017 18:35
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 2

Paluu Hopeanuoli

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa