Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Mangapokkarien arvostelu tapahtuu täällä.

8. Kaikki yhden puolesta!

8. Kaikki yhden puolesta!

ViestiKirjoittaja Murder » 05.12.2019 15:03

Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta!

Heti ensimmäisellä sivulla oli kirjoitusvirhe: ... saivat tuskainen urvahduksen karkaamaan Kurotoran kurkusta. Jännä kun Bob kertoi noille kahdelle karhulle, että haavoittuneet ovat lepäämässä alempana, mutta sopii Ouun soturien kanssa kuitenkin ettei kerro karhuille niiden lepäävän siellä.

Kenin muisto pikku-Minniestä oli suloinen. Vaikka virrasta varoitetaan ja sanotaan, että huonompi uimari hukkuu sinne niin silti sinne loikkaa ne kaksi Kamakirin kätyriä, ilmeisesti Junnosuke? sekä LEMMIKKEJÄ. Sivulla 108 Bon on Kenin etujalassa kiinni ja asia mainitaan sivulla 109 MUTTA siinä olevassa kuvassa Bon onkin taaempana eikä kukaan roiku Kenin toisessa etujalassa. Orionin kuumapäisyys ärsyttää taas. Miksei se voi koskaan kuunnella? Tuo Bobin kiduttaminen on julmaa ja ihme ettei se kuollut tuohon kynsi alaleuasta läpi -juttuun.

Essee oli todella surullinen. Mutta hyvään ikään on labradori päässyt.
Avatar
Murder
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 590
Liittynyt: 14.08.2013 15:54
Paikkakunta: Turku
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 11

Re: 8. Kaikki yhden puolesta!

ViestiKirjoittaja Uru » 07.12.2019 02:00

Minä olen yhä täpinöissä TLW:n kanssa. Se etenee nopeasti ja tapahtumia on paljon, toisin kuin Orionissa. Ginga-tyylisiä juoniaukkoja toki on, mutta se on nyt luonnollista. (Esim: miksi yhden koiran takia koko sotasuunnitelma muutetaan? Kenin pelastushan olisi voinut pilata kaiken.)

Tykkäsin osasta tosi paljon.

Minua rehellisesti sanoen ärsyttää kaikki, jotka yrittävät tappaa Bobin. Bob yrittää välttää verenvuodatuksen ja tekee siinä parhaansa. Se varoittaa Ouun joukkoja, päästää niitä karkuun, valehtelee karhuille... Miksei Orionin ja parin muuhun päähän voi mahtua, että Bob on Monsoonin puolella pakon edessä? Ja kun katsoo, miten Monsoon kiduttaa Bob-parkaa... Helposti ymmärtää, miksei se uskalla lähteä. Sen karkuun yrittäneellä sisko on kuitenkin esimerkki siitä, miten kiinnijääneille käy. Ja Bob ei voi luottaa ihmisiinkään, joten minne se menisi? Etenkin Orion ärsyttää, kun se ei kuuntele lainkaan ja sitten vielä huutelee perään.

Tuo vaihtokauppatilanne oli tosiaan pieni juoniaukko, kun Bob oli jo kertonut karhuille, missä koirat olivat. Ehkä se aikoi kertoa karhuille, että lähistöllä on ihmisiä tai että paikalla on koiria puolustamassa haavoittuneita?

Minnien ja Benin muistelusta pidin paljon. Minnie on nyt puhunut kuolleena enemmän kuin elossa ollessaan... TLW on siitä hyvä sarja, että se tuo vanhoja, unohdettuja hahmoja mukaan. Heh, muistan, kun sarjan aikoinaan ilmestyessä Japaniksi, aloin tässä vaiheessa haaveilemaan, että koirat lähtisivät keräämään kunnon armeijaa ja Jerome toisi sotakoirat Venäjältä mukaan. Odotin hieman liikoja...

Siriuksen karkuun luikkiminen Keniä pelastamaan oli aika outoa. Odottiko se oikeasti, että sitä estettäisiin menemästä pelastamaan Keniä? Koko armeijan lähettäminen matkaan oli outoa, mutta olisi hyvin mahdollista, että mukaan olisi lupa kysymällä saatu Kawasemi tai joku muu. Pelastusoperaatio oli hyvä, mutta sivumaininnat pilasivat sitä hieman. Jos joki oli paljon tyynempi alhaalla, miksei Keniä odotettu siellä? Sinne oli matkaa pari sataa metriä. Akame hallitsee sydänhieronnan aika hyvin. Ketkä muut osasivat koirista elvyttää? Gin ja Jerome ainakin.

Weedin sydän oli pysähdyksissä 20 minuuttia. Se on nyt virallista. Weedillä on aivovaurio. Traagista.

Vähän vaurioita näkyy kyllä Unsailla ja Akamellakin. 300 koiraa vastaan 20 karhua ja Monsoon. Ja huomattava osa koirista on lemmikkejä, ei sotilaita. Jopa Siriuksen suunnitelma neuvotella karhujen kanssa kuulostaa loogisemmalta.

Sivuhuomiona: Onko Musashista mainittu mitään? Kurotoran
Spoiler:
olisi pitänyt kiviröykkiöllä mainita Musashin kuolleen, mutta en muista mitään sellaista.


Lopun essee oli surullinen, mutta... Toiko Takahashi koiransa kotiin kuolemaan eikä lopetettavaksi? Oletin, että tarina olisi ollut siinä, että eläinlääkäri tuo koiran kotiin, antaa sen rauhoittua hieman ja sitten lopettaa sen. Mutta nyt, liikuntakyvytön, kuoleva koiravanhus vain makaa paikoillaan ja kuolee hitaasti? Niin että mitä?! Siis tiedän, että koiran lopettaminen on rankka paikka, mutta jos koira kirjaimellisesti makaa maassa ja tekee kuolemaa, se pitää päästää kärsimyksistään. En nyt tiedä, olenko liian ankara Takahashia kohtaan, mutta erityisesti henkilön, joka on näin vahvasti koiraskenessä mukana pitäisi hoitaa lemmikistä irti päästäminen oikeaoppisesti. (Tai edes valehdella, kun tilanteesta kertoo.)
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 8. Kaikki yhden puolesta!

ViestiKirjoittaja Kiatsu » 11.07.2020 11:46

Tykkäsin siitä, miten Unsai oli valmis vetäytymään ja halusi Akamen armeijan johtoon. Viisas veto. Unsai se ei koskaan jätä hämmästymättä teoillaan ja sanoillaan.

Orion oli taas vaihteeksi tekemässä omiaan, onneksi ei ehtinyt sen kauemmas.

Kawasemin taidot pääsivät ensiluokkaisesti esille ja oli kiva, että Sirius toimi siinä myös. Eli tällä kertaa Orion sai hyväksyä sen, ettei se saanut olla itse päällepäsmäröimässä ja muille annettiin tilaa. Samalla ylimääräinen sähellys jäi vähemmälle.

Hieman tulin surulliseksi Kenin puolesta, kun se oli niin väsynyt taistelemaan virran mukana ja koki vielä syyllisyyttä siskonsa kohtalosta. Oltaisiinpa Ginga-hahmojen naaraskirjoon saatu naaraspuolinen tanskandoggi. Minnie jäikin hahmona tuntemattomaksi, mutta varmaan se olisi vastaavanlainen kuin muut Gingan naarashahmot.. Mutta olisihan Minnie kiinnostanut muutenkin ja hänen suhteensa sisaruksiinsa.

Orion ja Bon osasivat hypätä oikeaan aikaan virtaan mukaan ja Akame hallitsi johtamisen erinomaisesti. Olihan se liikuttavaa nähdä taas tätä Ohun sotureiden arvoa ”ketään ei jätetä.”

Takahashi kyllä pitää koko ajan jännitystä yllä Bobin suhteen, kun tulee se pelko, että Monsoon vielä tappaa Bobin tekojensa takia. Muiden Ohun sotureiden puolelta se on lähinnä rasittavaa, kun ei Bobilla mitenkään helppoakaan ole.
Ginga fan since 2002, vegan since 2017.
Avatar
Kiatsu
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 2988
Liittynyt: 11.02.2011 21:12
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 22

Paluu Mangapokkarien arvostelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa