Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Mangapokkarien arvostelu tapahtuu täällä.

4. Koiransyöjät

4. Koiransyöjät

ViestiKirjoittaja Murder » 02.08.2019 12:25

Tämä osa olikin se, missä Bob kertoo sisarustensa kamalasta kohtalosta. Silmät puhkotaan, etujalat katkaistaan ja sitten popsitaan suihin. Hyi kamala. Ja nuo Burun, Dodon ja Shoujin ruumiit luolassa. Mitäs siitä Hougenin taistelusta onkaan, vuosi tai pari? Mädäntyvät sinne, Hiro sentää haudattiin. Luulisi Daisuken ettei koiraa, saati vielä vierasta, mennä lääppimään kun se syö.

Sirius näyttää kovasti Weediltä sivuilla 92 ja 100. Mitälie Orion on vetänyt sivulla 107. Kaksihäntä-Kyoshirou sivulla 159, muistan kun tuota naurettiin kun pokkari alunperin ilmestyi. Ja pitkähäntä-Kyoshirou sivulla 161. Huoh, Orion on yhtä ärsyttävä kuin GDWO:ssakin, miksei voi tyytyä siihen ettei sen kuumapäisyys ole hyväksi tiedusteluretkillä?

Olen ihmetellyt miksei ole ollut Lassien mainosta pokkarin lopussa.
Avatar
Murder
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 590
Liittynyt: 14.08.2013 15:54
Paikkakunta: Turku
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 11

Re: 4. Koiransyöjät

ViestiKirjoittaja Uru » 02.08.2019 12:51

Huh, Last Wars jatkaa tutulla vauhdillaan...

Bobin sisarusten kohtalo oli kyllä karmiva. Samoin Bobin, kun pentuja tapettiin aina sen epäonnistuessa. Kuinkahan vanha Bob on? Monsoon on ihan normaalin kokoinen, kun se tappaa Bobin sisaruksia, joten varmaan melko vanha. Crossin ja Lydian pentujen nopea asenteiden muuttuminen on hieman outoa. Bobin säälimisen ymmärrän, mutta Crossin "päättäkää itse tai teistä tulee tuollaisia" sekä sisarukset haukkumassa Bobia. Wtf, toinen kertoi juuri, että häntä oli kidutettu koko elämä ja toiset suhtautuvat kuin Bob olisi vain laiska tai jotain.

Pidin siitä, että Monsoonini koiransyöntiä ja kokoa vähän selitettiin. Se tuo karhuihin uuden pelottavan vivahteen, kun koirien syöminen on rituaalinomaista.

Tapahtuukohan muuten mangan tapahtumat eri "aikajanoilla"? Eli siis jos Unsai & muut lähtivät liikkeelle päivänä 1, onko Kyoshiron ja muiden luona päivä 2 ja kun Gennai pelastaa ne joesta, onko nyt päivä 2, ilta ja Unsai olisi 250 kilometrin päässä Ouusta päivänä 2? Nämä aikajanat ei asetu ihan täydellisesti, kun toiset kulkee satojen kilometrien matkan ja toiset ovat vankeina ja tekevät vain pieniä pyrähdyksiä. Ei onneksi tarinaa haittaa, mutta olisi mielenkiintoista tietää.

Olen jo nyt täynnä Orionia. Tein kerran sen virheen, että ryhdyin vertaamaan Ouun koiria poliitikkoihin ja Orionhan on selkeä Trump. Hirveä uho ihan kaikesta, vaikka ei tajua läheskään kaikkea. Ei tosin Unsaikaan loista, koska tuo suunnitelma vain ärsyttää Orionia. Gah ja nyt näitä kahta pitää seurata pieni ikuisuus...
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 4. Koiransyöjät

ViestiKirjoittaja methpring » 02.08.2019 16:33

Kaksihäntä-Kyoshiron ilmestyessä sivulla 159 kertoja sanoo osuvasti: "yhtäkkiä karhut jarruttivat ja jäivät tuijottamaan koiria epäuskoisina". Kai nyt kun toiselle niistä kasvaa tyhjästä toinen häntä! XD
Kuva
Ginga-kokoelmani - Ginga Merchandise - Youtube-videoni

- He ovat todella erikoisia!
- Eivät sen erikoisempia kuin mekään heidän silmissään.
Avatar
methpring
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 935
Liittynyt: 11.02.2011 13:18
Paikkakunta: Vantaa
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 17

Re: 4. Koiransyöjät

ViestiKirjoittaja Kiatsu » 11.08.2019 16:10

Kappas Daisuke otti sitten kontolleen Hiron hautaamisen ja kunnioittavastihan hän sen tekikin.
Cross oli tässä osassa selkeästi paremmassa vireessä, kun viime osassa hän vain kellisti Bobin. Nyt Cross kävi ihan kunnolla päälle hampaiden kera. Bobia kävi todella sääliksi, miten paljon sen mieli onkaan mahtanut järkkyä kaikesta kokemastaan..
Jännää tosiaan, ettei Kurotoran veljen poikia ole vieläkään haudattu minnekään. Luulisi, että ne olisi haluttu saattaa yhteen muiden kanssa. Aika creepya jonkun mennä tuonne luolaan ja löytää ruumiit..
Suuni loksahti auki järkytyksestä siitä, miten Monsoon oikein kohteli noita Bobin sisaruksia. Saa omasta hengestään tapella, yhdeltä puhkotaan silmät ja toiselta katkotaan jalatkin, kun yritti karata. Monsoon vie ihan uudelle tasolle isänsä julmuuden.
Pikkasen tuli tämän kohtauksen jälkeen myötähäpeä, kun Sirius rupeaa puhumaan sovinnosta karhujen kanssa. Aivan, sen voi noin vain tehdä. Gininkin olisi pitänyt aikanaan yrittää samaa Akakabuton kanssa.
Shion on kyllä värityksensä puolesta virkistävä tuulahdus uutta.
Ginga fan since 2002, vegan since 2017.
Avatar
Kiatsu
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 2988
Liittynyt: 11.02.2011 21:12
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 22

Re: 4. Koiransyöjät

ViestiKirjoittaja Kepuli » 16.08.2019 19:18

Minäkin kummastelin kovasti sitä, ettei Shoujia, Burua ja Dodoa ole haudattu, kun Weedissä Hougenin kuoltua oli niin isot määrät hautoja jota armeijalla kaivettiin, ja ainakin animessa muistan niiden haudanneen Hougeningin. Mene ja tiedä.
Ihmettelin myös vähän, että jos karhun tassu mahtuu jostain vankila-kivikasan kolosta kiskaisemaan kokonaisen koiran ruumiin ulos ehjänä, niin miksi ihmeessä jokunen piski ei olisi kyennyt siitä vilistämään pakoon, kun karhut kesittyivät ateriaansa. Tietysti siinä saattoivat jonkun oviaukon virkaa toimittavan kiven ensin tempaista syrjään kuvien ulkopuolella, ja sitten taas kolon eteen, mutta vähän rikkoi kyllä immersiotani.

Olin jotenkin vähän huvittunut siitä, miten järkyttyneitä kaikki olivat siitä että joku koiria isompi petoeläin voisi syödä koiria. Kyllähän Gin ja moni muukin on puolestaan syönyt karhuja, jotka ovat niitä isompia ja vahvempia, niin en ihan käsitä, miten ne nyt ottivat sen koirien syömisen niin henkilökohtaisesti, ihan kuin koiria syövät kogat jotka sentään kauhistuttivat kannibalismilla.

Minusta oli tosi miellyttävää katsoa kiehuvaa Orionia, kun Unsai oikein venytti tiedustelijoiden valikoimista ja oli koko ajan niin kuin joku olisi vielä jäljellä, kunnes sitten ei enää ollutkaan. Tuollaisen jälkeen en kyllä olisi laittanut Orionia yksin vastuuseen koko armeijasta, mokoma tuittupää varmaan lähtee seuraavaksi marssittamaan koko armeijaa suoraan vihollisen suuhun kun muut ovat tiedustelutehtävissä.

Jäin myös vähän miettimään sitä, kun Kyou ja Rocket hyppäävät rotkoon, ja Bob ajattelee, miten "kunnioitettavaa oli valita kuolema ennen häpeää". Tuo voi tietysti vain olla Bobin oma tulkinta näkemästään, mutta yleensä Gingassa on minusta enemmän haluttu nostaa jalustalle sitä, että hahmot ovat tarpeeksi rohkeita elääkseen eikä kuollakseen, koska kuoleminen on helppoa. Karhujen kynsiin olisi varmaan kuolleetkin, mutta olisin ajatellut Bobin enemmän kunnioittavan sellaista, että näkee soturien taistelevan loppuun asti pakenemisen sijaan. Ja häpeäkin tuntuu vähän oudolta sanavalinnalta, miksi on häpeällisempää kuolla taistellen kuin juosta omaan kuolemaansa? Viisaampaa kyllä minustakin, karhut saisivat evästä ja vahvistuisivat, mutta että häpeällistä?

Tykkään kyllä Bobista, mukavaa vaihtelua hahmoille, jotka ovat suorastaan syntyneet taistelutaitoisina. Tykkäsin sen ulkonäöstäkin jo aiemmin, joten on kiva, että tykkään siitä myös tähänastisen luonteen ja tarinan perusteella. Ja odotan innolla Shionin roolia tarinassa, olin välttynyt spoilereilta kun en seuraa japani-julkaisuja, niin yllätyin sen ilmaantumisesta. Sen lyhyttarina on minulle aika nostalginen syistä, jotka edeltävät kaikkia suomijulkaisuja, niin olin aika innoissani siitä, ettei tuo jäänyt vain sellaiseksi randomiksi levähdykseksi gingan tekemisestä.
Avatar
Kepuli
Kotikoira
Kotikoira
 
Viestit: 81
Liittynyt: 12.07.2014 19:14
Paikkakunta: Helsinki
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 2

Re: 4. Koiransyöjät

ViestiKirjoittaja Uru » 19.08.2019 09:37

Kepuli kirjoitti:Jäin myös vähän miettimään sitä, kun Kyou ja Rocket hyppäävät rotkoon, ja Bob ajattelee, miten "kunnioitettavaa oli valita kuolema ennen häpeää". Tuo voi tietysti vain olla Bobin oma tulkinta näkemästään, mutta yleensä Gingassa on minusta enemmän haluttu nostaa jalustalle sitä, että hahmot ovat tarpeeksi rohkeita elääkseen eikä kuollakseen, koska kuoleminen on helppoa. Karhujen kynsiin olisi varmaan kuolleetkin, mutta olisin ajatellut Bobin enemmän kunnioittavan sellaista, että näkee soturien taistelevan loppuun asti pakenemisen sijaan. Ja häpeäkin tuntuu vähän oudolta sanavalinnalta, miksi on häpeällisempää kuolla taistellen kuin juosta omaan kuolemaansa? Viisaampaa kyllä minustakin, karhut saisivat evästä ja vahvistuisivat, mutta että häpeällistä?

Ehkäpä Bob ajatteli syödyksi tulemista häpeänä? Silloin koira ei kuitenkaan kuole sankarina, vaan siitä tulee pelkkä riistaeläin. Karhut myös yrittivät napata koirat elävinä, joten kai sitäkin kautta voisi ajatella tulevan häpeää. Bob on kuitenkin elänyt koko ikänsä karhujen kanssa ja se on pysynyt hengissä ihan sen takia, että se katsoi sivusta sisarustensa kuoleman ja kaiken muun Monsoonin tekemän. Sillä kuitenkin on ollut aina teoriassa mahdollisuus kuolla, mutta se on valinnut elää.

Itselleni Chuutoran poikien hautapaikka ei varsinaisesti ollut yllätys. Luola tuntuu ihan yhtälailla sopivalta hautapaikalta kuin mikä tahansa muukin. Tosin eikö Ben ja Cross asuneet siellä jossain välissä? Vai olikohan se eri luola...
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 4. Koiransyöjät

ViestiKirjoittaja methpring » 19.08.2019 13:53

Chuutoran poikien ruumiiden suhteen on yksi mielenkiintoinen seikka: Weed-mangan osassa 20, sivulla 190, kun Ooun soturit lähtevät luolasta, Kurotora katsoo ruumiita, lupaa ettei aio hylätä niitä ja sanoo aikovansa palata. Taisi sittenkin unohtaa ne, hehe.
Kuva
Ginga-kokoelmani - Ginga Merchandise - Youtube-videoni

- He ovat todella erikoisia!
- Eivät sen erikoisempia kuin mekään heidän silmissään.
Avatar
methpring
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 935
Liittynyt: 11.02.2011 13:18
Paikkakunta: Vantaa
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 17

Re: 4. Koiransyöjät

ViestiKirjoittaja Uru » 20.08.2019 23:05

^Auts. Tuo on aika nolo temppu.

Tai ehkäpä Kurotora käy silloin tällöin suremassa ruumiita? Ehkä niitä ei ollut tarkoitus koskaan siirtää...
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Paluu Mangapokkarien arvostelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa