Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Mangapokkarien arvostelu tapahtuu täällä.

1. Akakabuton perintö

1. Akakabuton perintö

ViestiKirjoittaja Murder » 03.05.2019 11:42

Olen odottanut tätä ihan kamalasti. Koskaan ennen en ole mangaa odottanut näin paljon, en edes Weediä tai Orionia. Syy on varmaankin siinä että omistan tämän ensimmäisen osan japaniksi jota olen kuvalukenut.

Kansi on siisti, ei paljon ole eroa japaninkieliseen paitsi Weedin pidempi koipi ja piirtäjän nimi. Spinestä olen enemmän kuin tyytyväinen kun pidettiin musta väri sekä tietty spinen kuvat. Toisaalta suomispinen Giniltä on leikattu raajat, vaikka näyttää siltä että jalatkin olisivat mahtuneet spineen kuten japanikannessa. Ja takakansi on upea! Japanimangoissa on upeat takakannet ja mukavaa että ne saatiin nyt tähän Last Warsiin. Noita Weedin ja Orionin pikkukuvia valkoisella taustalla on katseltu riittämiin. Sitten itse sisältöön.

Kiinnitin heti huomiota että kertojan tekstifontti on erilainen mitä aiemmissa mangoissa. Siihen kestää hieman tottua mutta eiköhän se siitä. Muistelot Johnin ja muiden soturien tappamista pennuista olivat kivoja. Gin näyttää sokeana kivalta. Olen yhä sitä mieltä että Weedille olisi sopinut arvet, nyyh. Oli kiva kun Weediä haavoittanut karhu muisti hopeaturkkisen pystykorvan - "hento kuin jänis." Harmittaa vietävästi että Lydia tapettiin. Oli potentiaalinen hahmo, joka kuitenkin vähän lepsui sotakoiraosuuden jälkeen.

Lisäksi huomasin että Saburō, Jōji ja Kyō oli kirjoitettu tuolla tavalla. Siltikin yhdellä sivulla kirjoitettiin Izou ja Kyoshihirou. Lisäksi Ouu on kirjoitettu Ōu ja Futago-sola yhteen ilman väliviivaa. Tämä häiritsee hieman kun koskaan ei ole näitä kirjoitusmerkkejä käytetty mangassa vaan ovat olleet Saburou, Jouji jne.

Monsoonin etutassu tuntuu yhä hassulta. Kertoja mainitsee Lydian ja Jeromen saaneen kaksi tytärtä ja neljä poikaa. Yksikään pennuista ei varsinaisesti näytä nartuilta vaan uroksilta. Sunny ehkä vanhemmiten näyttää nartulta sekä nimensä perusteella mutta Gingapediaan on laitettu urokseksi, kuten Marukin. Tonovin sukupuoli on tuntematon, mutta näyttää urokselta (sekin). Kivuliaan kuoleman kokenut Lenov on uros. Akiran ja Tetsuon nimet vaikuttavat urosten nimiltä enkä usko että Takahashi olisi pistänyt narttuja juoksemaan kuolemaansa. Erikoista kyllä nämä sukupuolet. Lisäksi olisi kiva tietää Hiron ja Reikan kahden muun urospennun nimet. Että ovatko ne yhtä outoja kuin Kinin ja Taman.

Sivulla 178 Gin on hieman hassun näköinen. Mitä lie ottanut. Hieman mietityttää miksi Daisuke ja Hidetoshi yhtäkkiä putkahtavat Futago-solaan, vain koiria kuvaamaanko? Mutta joka tapauksessa Weed ja Jouji saatiin hoitoon.

Mahtava tuo lopun mainos seuraavasta osasta, kun sekin on otettu japaninkielisestä. Eihän tässä tiedä miten päin olisi kun ei malta odottaa seuraavaa osaa!
Avatar
Murder
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 590
Liittynyt: 14.08.2013 15:54
Paikkakunta: Turku
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 11

Re: 1. Akakabuton perintö

ViestiKirjoittaja Midorikage » 03.05.2019 13:17

Tämä alku on kyllä varmasti henkeäsalpaavin minkä Takahashi on koskaan tehnyt. Vaaran ja epätoivon voi aistia todella selkeästi.

Sivulla 98 Kurotora lähettää Saburoun, Miun, Nobutoran ja Kotetsun kokoamaan lauman yhteen. Tämä on viimeinen kerta kun näemme Kotetsun koko sarjassa. Kotetsu tuskin pakenee, joten pitäisikö meidän olettaa karhujen tappaneen hänet? Vai katosiko hän samaan limboon kuin Shigure ja Koushirou? Syy katoamiseen lienee kohta sarjaan ilmestyvä samannäköinen hahmo, mutta olisi Kotetsukin ansainnut jonkinlaisen selityksen poistumiselleen. Kuten Shiguren ja Koushirounkin tapauksissa, taaskaan eivät sukulaiset ihmettele katoamista. Myös Ron on kadonnut, mutta Hook on ilmestynyt takaisin, vaikkei häntä ole nähty tulivuorenpurkauksen jälkeen.

Jeromen ja Lydian pennuista varmaankin ainakin Tonov on narttu, koska perhepotretissa hänen silmistään näyttäisi lähtevän viivat jotka voisivat merkitä ripsiä. Akira nimeähän voidaan käyttää myös tytöillä, joten arvelen myös hänen olleen narttu. Sunny on mielestäni väärä käännös, ja sen kuuluisi olla Sonny.

Hiro kutsuu muistaakseni yhtä pennuistaan joskus Kintaksi, joten olisiko neljäs sitten Ma?
Midorikage
Villikoira
Villikoira
 
Viestit: 163
Liittynyt: 30.08.2011 20:45
Paikkakunta: Nokia
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 9

Re: 1. Akakabuton perintö

ViestiKirjoittaja methpring » 03.05.2019 14:34

Midorikage kirjoitti:Jeromen ja Lydian pennuista varmaankin ainakin Tonov on narttu, koska perhepotretissa hänen silmistään näyttäisi lähtevän viivat jotka voisivat merkitä ripsiä. Akira nimeähän voidaan käyttää myös tytöillä, joten arvelen myös hänen olleen narttu. Sunny on mielestäni väärä käännös, ja sen kuuluisi olla Sonny.

Takahashi olisi tosiaan saanut olla hieman tarkempi Jeromen ja Lydian pentujen kanssa. Orionin osassa 16 neljän pennun sanotaan kuolleen, mutta myöhemmin kaikki ovat elossa. Nyt sitten on tämä nimi- ja sukupuolisekoilu. Japaninkielinen sana サニー voidaan kääntää joko Sunnyksi tai Sonnyksi, joten ilman virallista vahvistusta kumpi vain voi olla oikein.

Midorikage kirjoitti:Hiro kutsuu muistaakseni yhtä pennuistaan joskus Kintaksi, joten olisiko neljäs sitten Ma?

Orionissa Kiniä on kutsuttu Kintaksi muutaman kerran, suomennoksesta se jätettiin kuitenkin jostain syystä pois. Ma sopisi tosiaan Kinin ja Taman rinnalle, hehe.

Last Warsin alku on kyllä todella eeppinen. Muistan kun sarja aikanaan alkoi Goraku-lehdessä, ja keskustelu ja arvailu tapahtumista kävi kuumana kun uutta lukua odoteltiin aina viikon verran. Tässä ensimmäisessä osassa on kahdeksan lukua, eli kahden kuukauden luvut, hui.

Vaikka Orion esiintyykin tässä osassa vain yhdellä sivulla, rupesi se heti ärsyttämään. Se ei ole näemmä kasvanut henkisesti yhtään, vaikka aikuiselta näyttääkin.
Kuva
Ginga-kokoelmani - Ginga Merchandise - Youtube-videoni

- He ovat todella erikoisia!
- Eivät sen erikoisempia kuin mekään heidän silmissään.
Avatar
methpring
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 935
Liittynyt: 11.02.2011 13:18
Paikkakunta: Vantaa
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 17

Re: 1. Akakabuton perintö

ViestiKirjoittaja Yamashita » 03.05.2019 16:59

Midorikage kirjoitti:Jeromen ja Lydian pennuista varmaankin ainakin Tonov on narttu, koska perhepotretissa hänen silmistään näyttäisi lähtevän viivat jotka voisivat merkitä ripsiä.

Noita "ripsiä" on todella vaikea nähdä vaikka yrittäisikin tuijottaa silmä kovana, ja Tonov on miehen nimi.
Spoiler:
Tosin, periaatteessa uskoisin Tonovin olevan narttu, kun se lähetettiin Reikan ja muiden mukana pois eikä sitä koskaan nähty uudestaan (mikä on valitettavan yleinen trendi narttuhahmoilla tässä sarjassa).


Itseäni häiritsi hahmojen nimien ja Ouun kirjoitusasun yhtäkkinen muutos. Onko tälle muutokselle mahdollisesti mitään erityisempää syytä? Tuntuu hyvin oudolta lähteä nyt rikkomaan jatkumoa tuolla tavalla.
Avatar
Yamashita
Ōun sotilas
Ōun sotilas
 
Viestit: 339
Liittynyt: 27.05.2011 14:48
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 9

Re: 1. Akakabuton perintö

ViestiKirjoittaja Midorikage » 03.05.2019 20:24

Yamashita kirjoitti:
Midorikage kirjoitti:Jeromen ja Lydian pennuista varmaankin ainakin Tonov on narttu, koska perhepotretissa hänen silmistään näyttäisi lähtevän viivat jotka voisivat merkitä ripsiä.

Noita "ripsiä" on todella vaikea nähdä vaikka yrittäisikin tuijottaa silmä kovana, ja Tonov on miehen nimi.


Muistaakseni Uru mainitsi joskus, että Tonov ja Lenov olisivat sukunimiä, ja siltä se näytti kun googletin ne. Ripsiä muistuttavat viivat näkyvät paremmin suurennetuissa versioissa, joita olen joskus nähnyt.
Midorikage
Villikoira
Villikoira
 
Viestit: 163
Liittynyt: 30.08.2011 20:45
Paikkakunta: Nokia
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 9

Re: 1. Akakabuton perintö

ViestiKirjoittaja Uru » 05.05.2019 16:56

Huh, tuntuipa hullulta pitää tätä käsissä suomeksi, kun on japani-versiota niin kauan katsellut. Tämä myös näyttää tosi paljon japanilaiselta julkaisulta, kun aiemmissa sarjoissa on tullut ihan reiluja muutoksia kanteen. Tässä osassa ainoa isompi muutos on Takahashin nimen paikan vaihtuminen. Ja jes, takakansiin on vihdoin laitettu käyttöön japanilaiset kannet!

Kokonaisuudessaan osa oli yhtä räjähtävä kuin ekallakin lukukerralla. Monsoonin tarina oli mielenkiintoinen ja siirtymä siitä Ouun toimiva. Pidin siitä, miten tyynesti Gin puhui kuolemastaan. Muistan, miten paljon arvuuteltiin sitä, kehen ensimmäisen luvun viimeisellä sivulla ollut isku osui. Monet uskoivat, että Jerome ehtii väliin tai apuun tulee joku uusi koira, mutta isku osuikin Weediin... Hento kuin jänis oli hieno vertaus karhulta. Pidän siitä, että karhut puhuvat jo nyt.

Sivulla 40 oleva kuva on lähes kopio vastaavasta tilanteesta GNG-mangan ykkösosasta. Sattumaa?

Karhujen strategia saartaa koirat on hyvä ja tuo tilanteeseen heti paniikinomaisen tunteen. Lydian kuolemasta pidin. Kun fanit käänsivät tätä kohtaa, siihen tuli pahoja sävyeroja, kun Lydiasta puhuttiin vain äitinä, ei soturina. Nyt siinä ovat kuitenkin mukana kummatkin puolet. Lydian kuolema oli todella traaginen ja pidin Lydiasta hahmona, vaikka se ei suosikkejani ollutkaan. Sitä olisi ollut hienoa nähdä enemmänkin, mutta myös tämä kuolema sopii tarinaan. Jeromen tunteenpurkaus oli myös vahvimpia, mitä Gingassa nähdään.

Monsoonin etutassu oli yhtä tyhmä kuin ensiesiintymiselläkin. -liitä tähän monta pervoa vitsiä aiheesta "miksi toinen käsi on paljon vahvempi?"- Onneksi se menee vähän huomaamattomammaksi tässä ajan kuluessa. Myös Daisuken ilmestyminen tulee aika puskista. Olisi varmaan kyyti kelvannut parille muullekin koiralle... Ginin silmät menevät muuten pentumaisen pyöreiksi, kun Daisuke tulee paikalle.

Sirius ja kumppanit ovat nyt Akameyamalla. Kuvittelenko, vai eikö se ole aiemmin käännetty Akame-vuoreksi?

Hahmoesittely oli vasta viimeisillä sivuilla. Se sopi tähän hyvin, niin Monsoonin ilmestymisessä oli jännitystä.

Pidin tästä osasta todella paljon. Se lähti todella vauhdikkaasti käyntiin ja toinen lukukerta ei sitä ole pahentanut. Takahashin piirrostyyli on tässä todella kaunista: Gin oli monesti piirretty todella kauniisti, samoin esimerkiksi Lydian kuolinkuva ja Weedin haavoittuminen. On tosiaan parasta Ginga-mangaa moniin, moniin vuosiin ja paras aloitus, mikä on Gingassa koskaan ollut.

Jeromen pennut ovat tosiaan mysteeri ja myös taitavat aikalailla sellaisiksi jäädä. Se on sääli, koska niistä olisi kiva selkeästi tietää, kuka on kuka.

Yamashita kirjoitti:Itseäni häiritsi hahmojen nimien ja Ouun kirjoitusasun yhtäkkinen muutos. Onko tälle muutokselle mahdollisesti mitään erityisempää syytä? Tuntuu hyvin oudolta lähteä nyt rikkomaan jatkumoa tuolla tavalla.

Muistaakseni kyseessä oli muutos, joka tehtiin kaikkiin suomalaisiin manga-julkaisuihin eli ō-äännettä ei saa kääntää enää suoraan ou:ksi (joka on siis amerikkalainen tyyli), vaan se pitää joko kääntää o, oo, ou tai jättää ō:ksi. Englanniksi ō:n kääntyminen suoraan ou:ksi toimii, koska se lausutaan pitkänä oo:na, Suomessa se taas johtaa harhaan.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 1. Akakabuton perintö

ViestiKirjoittaja Yamashita » 06.05.2019 16:57

Uru kirjoitti:Sirius ja kumppanit ovat nyt Akameyamalla. Kuvittelenko, vai eikö se ole aiemmin käännetty Akame-vuoreksi?

Kyllä se oli ihan Akameyamaksi käännetty Orionin puolellakin. Voin taata tämän todeksi, kun olen itse lueskellut tässä Orionia uudestaan nyt kun koko sarja on suomeksi.

Uru kirjoitti:
Yamashita kirjoitti:Itseäni häiritsi hahmojen nimien ja Ouun kirjoitusasun yhtäkkinen muutos. Onko tälle muutokselle mahdollisesti mitään erityisempää syytä? Tuntuu hyvin oudolta lähteä nyt rikkomaan jatkumoa tuolla tavalla.

Muistaakseni kyseessä oli muutos, joka tehtiin kaikkiin suomalaisiin manga-julkaisuihin eli ō-äännettä ei saa kääntää enää suoraan ou:ksi (joka on siis amerikkalainen tyyli), vaan se pitää joko kääntää o, oo, ou tai jättää ō:ksi. Englanniksi ō:n kääntyminen suoraan ou:ksi toimii, koska se lausutaan pitkänä oo:na, Suomessa se taas johtaa harhaan.

Ahaa, joten sellainenko syy siinä olikin. Kiitos tiedosta!
Avatar
Yamashita
Ōun sotilas
Ōun sotilas
 
Viestit: 339
Liittynyt: 27.05.2011 14:48
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 9

Re: 1. Akakabuton perintö

ViestiKirjoittaja gingagin » 09.05.2019 15:26

Tätä osaa onkin odoteltu kauan. Itse innostuin uudestaan koko Ginga sarjasta vasta muutama kuukausi sitten ja olin ihan mahtavaa kuulla että tällainen Last Wars -sarja oli juuri tuloillaan.

Itse osaan:

Omat kädet suorastaan tärisi jännityksestä kun luin tätä osaa. Oli vain niin jännittää aloittaa uusi Ginga sarja joka oli itselle täysin tuntematon. Eikä tämä osa tuottanut pettymystä! Lydian kuolema oli pieni järkytys, samoin heidän pentujensa menehtyminen. Hieman kuitenkin Weedin loukkaantuminen tympii, toistaa jotenkin täysin samaa kavaa kuin Orionissa. Mutta toisaalta tällä tavalla tehdään tilaa Orionille ja sen sisaruksille tulla päihittämään karhut. Ginin sokeutuminen oli myös shokki, mutta toisaalta aika mukavakin lisä, kun ottaa huomioon Ginin iän.

Tässä nyt sitten hirveellä jännityksellä odottelen seuraavaa osaa :D

(Olen tosiaan uusi koko foorumilla ja tämä oli nyt ihan ensimmäin asia jonka kirjoitin, joten pahoittelut jos tein jotain väärin)
Avatar
gingagin
Uusi jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 20.04.2019 16:35
Paikkakunta: Tampere
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 1

Re: 1. Akakabuton perintö

ViestiKirjoittaja Kiatsu » 10.08.2019 16:39

Oli tosi virkistävää nähdä karhuja puhumassa jälleen. Monsoon eteni varsin nopeasti, puolivuotiaana sillä oli jo oma reviiri. No, olihan hän Akakabuton jälkeläisiä.
Oli jotenkin hauskaa nähdä Kurotora tekemässä ison numeron Weedin lähdöstä.
Takahashi onnistui täydellisesti luomaan pelkoa ja sekasortoa ympäriinsä näillä karhuillaan. Jotain tällaista olen odottanut vielä hybridisaagan tilalle.
Oli järkyttävää nähdä, miten raa'asti Lenov tapettiin ja miten kauhealta Lydiasta mahtoi tuntua raahata omaa kuollutta poikaansa. Mutta niin ne äidinvaistot vain saavat tekemään yhtä sun toista. Minusta Lydia säilyi hyvin vahvana naarashahmona kuolemastaan huolimatta. (Aikanaan, kun tästä uutisoitiin - en niin tykännyt.) Sen sijaan Cross saatettiin vähän ikävään valoon: pentujen verta lensi hänen naamalle, eikä hän voinut tehdä juuri mitään. Ja kohtakos Akame tulee paikalle sanoen, ettei tämä ole nartuille ja pennuille.
En muista, milloin viimeksi olisin kyynelehtinyt Ginga-mangojen kohdalla tällä tavoin kuin juuri tämän osan kohdalla. Ensin vähän Lydian kohdalla, sitten Hiron (valmistautuen siihen, että hän vielä kuolee) ja Jeromekin oli tapattaa itsensä. Huhhuh.
Todella voimakas aloitus kerrassaan ja tuskin maltan odottaa, että miten sarja tulee etenemään.
Ginga fan since 2002, vegan since 2017.
Avatar
Kiatsu
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 2988
Liittynyt: 11.02.2011 21:12
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 22

Paluu Mangapokkarien arvostelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa