Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Keskustelua Soturikissat-sarjasta.

Erikoisseikkailut

Erikoisseikkailut

ViestiKirjoittaja Smurffi » 08.11.2014 20:39

Elikkäs yleistä höpinää Soturikissojen erikoisseikkailuista.Tässä ketjussa ei varmaankaan suomennettujen kirjojen tapahtumista tarvitse spoilereita laittaa, mutta englanninkielisistä kyllä.

Tulitähden tehtävä ja Taivasklaanin kohtalo alittivat ainakin minun odotukseni ihan reippaasti. Luin nämä molemmat viime vuoden puolella, joten kovinkaan tarkasti en tapahtumia enää muista - eikä vähäisten muistojen perusteella edes huvittaisi lukea niitä uudestaan. Taivasklaanin kokoaminen oli ehkä ainoa mielenkiintoinen asia Tulitähden tehtävässä, Taivasklaanin kohtalosta ei taas muistu mieleen mitään hienoa. Suurin osa Taivasklaanin kissoista oli suoraan sanottuna rasittavaa sakkia, Lehtitähti vähän liian avuton johtaja (juu, aloittelijalla on vaikeaa, mutta silti) ja ajatus päivytsotureista oli naurettava muiden klaanien sääntöjä ajatellessa. Nimissä mentiin myös aivan uudelle tasolle Ihmemiesten ja muiden outouksien kanssa. Nämä kaksi olivat minun silmissäni muihin Soturikissat-kirjoihin verrattuna, mutta eipä aihekaan, vieraat uuden klaanin kissat, kiinnostanut yhtä paljon kuin muissa, tulevissa erikoisseikkailuissa.

Englanninkielisistä erikoisseikkailuista omistan tällä hetkellä Crookedstar's promisen sekä Yellowfang's secretin. Ensimmäisenä mainitun sain luettua tässä jokin aika sitten ja tykkäsin kyllä, huomattavasti enemmän ainakin kuin Taivasklaanisepustuksista.
Spoiler:
Toki oli outoa lukea tapahtumia Jokiklaanin näkökulmasta ja etenkin englanninkielisten nimien kääntämisen kanssa tuli monta kertaa ongelmia. Bluepawin/Bluefurin tunnistin aika nopeasti, mutta Oakheartin kanssa meni kyllä tovi.. Suosikkihahmokseni nousi ainakin itse päähenkilö ja selvät inhokit olivat Rainflower sekä Mapleshade
Kokonaisuudessaan kirja oli tosi hyvä ja tapahtumarikas, eikä eri kieli muuten haitannut juuri yhtään, vaikken englantia sujuvasti osaakaan. Kun on lukenut muutaman osan suomeksi, pärjää siis myös englanninkielisten kanssa, kun samat asiat ja tekemiset toistuvat sen verran usein. Melkein voisin vaikka harkita ostavani noita lisääkin ennen suomijulkaisuja, kun ei kielellä kokonaisuuden ymmärtämisen kannalta näytä olevan suurta merkitystä.

Yellowfang's secretia olen aloitellut muutaman luvun ja odottelen nyt aikaa sen lukemiseen. Myös joulukuussa ilmestyvä Sinitähden tehtävä on tietysti varauslistalla kirjastosta, sitä odotan todella innolla.
"I'm thinkin' that all that still matters is love ever after
After the life we've been through
'Cause I know there's no life after you"


Sitä, tätä ja tuota
Deviantart
Avatar
Smurffi
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 879
Liittynyt: 26.07.2011 14:24
Paikkakunta: Kouvola
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 5

Re: Erikoisseikkailut

ViestiKirjoittaja Murder » 17.12.2014 16:28

Sinitähden tarina julkaistiin eilen, lähetin heti tilauksen. Ei ehdi jouluksi, mutta eipä se haittaa. Pääasia, että saan lukea sen.
Avatar
Murder
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 591
Liittynyt: 14.08.2013 15:54
Paikkakunta: Turku
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 11

Re: Erikoisseikkailut

ViestiKirjoittaja Matkijanärhi » 08.02.2015 19:07

Sinitähden tarina oli mielestäni koskettava ja ihana. Tarina syvensi minut Sinitähteen kovasti. Taivasklaani jutut olivat mielestäni hieman sekavia, tai sitten vaan ohittelin sivujatai rivejä.
Kuva
Avatar
Matkijanärhi
Taistelukoira
Taistelukoira
 
Viestit: 247
Liittynyt: 17.06.2013 10:46
Paikkakunta: Saarijärvi
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 1

Re: Erikoisseikkailut

ViestiKirjoittaja Yuriko » 27.04.2015 12:35

Tässä Väärätähden lupauksen takakansiteksti:

Spoiler:
Jokiklaaniin on syntynyt kaksi tervettä pentua, Tammipentu ja Myrskypentu. Koko klaani on hyvillään, eritoten rohkeiden ja luonnostaan lahjakkaiden pentujen ylpeä emo.Utelias Myrskypentu joutuu kuitenkin onnettomuuteen ja vammautuu pysyvästi. Pöyristynyt emo nimeää hänet uudelleen Vääräpennuksi ja hylkää hänet.Vääräpentu kasvaa ja alkaa haaveilla klaanin päällikkyydestä. Pian hänen uniinsa ilmestyy salaperäinen kissa, joka vihjailee hänelle ennustuksista ja tuntemattomista kohtaloista. Unikissa lupaa, että Vääräpentu voi saada kaiken haluamansa, kunhan hän vannoo ikuista uskollisuutta Jokiklaanille.Kukaan ei voisi kuvitellakaan, millaisia kauhuja ja tuhoa harkitsemattomasti lausuttu, harmittoman tuntuinen lupaus voi saada aikaan.Ensimmäisissä Soturikissat-kirjoissa seikkailee Jokiklaanin päällikkö Väärätähti. Väärätähden lupaus on itsenäinen erikoisseikkailukirja, joka kertoo Väärätähden tarinan pennusta klaanin päälliköksi.
When cries were met with silence and the last breath was drawn.
~
Avatar
Yuriko
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 639
Liittynyt: 15.04.2013 22:20
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 3

Re: Erikoisseikkailut

ViestiKirjoittaja Juudi » 28.04.2015 21:19

Väärätähden oma tarina kuulostaa mielenkiintoiselta, vihdoin tulee sekin asia selville, mitä onnettomuudessa tapahtuu ja miksi kissan nimi vaihdettiin. Väärätähti on hahmona ainakin minulle aika tuntematon ja vaisu, mutta toivon mukaan tämä erikoisseikkailu sitten tekee siihen asiaan muutoksen. Se on kuitenkin yhden lempihahmoni Hopeavirran sukulainen, joten toivoisin myös harmaasta naaraasta kerrottavan lisää.
deviantart & tumblr: taikaraita
ex-Judzle.
Avatar
Juudi
Kenraali
Kenraali
 
Viestit: 702
Liittynyt: 07.07.2013 19:27
Paikkakunta: Tampere
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Erikoisseikkailut

ViestiKirjoittaja Raezla » 14.10.2016 12:02

Olen lukenut aiemmin Tulitähden tehtävän, Taivasklaanin kohtalon ja Sinitähden tarinan. Pidin joka teoksesta. Taivasklaani on minusta mukavaa vaihtelua neljään klaaniin. Nyt tällä viikolla luin viimein Väärätähden lupauksen, josta turinoin pidemmin Hammasnurkka-blogissani.

Minusta on ylipäätään kivaa, että on näitä omina kertomuksinaan toimivia lisätarinoita, koska olen tällä hetkellä ihan sekaisin, missä Uuden profetian kirjassa olin ennen pitkää taukoani sarjasta. Pitäisi kai aloittaa se alusta? Muutenkin mielenkiintoista päästä kurkistamaan sivuhahmojen näkökulmiin. Eritoten Väärätähti vaikutti tosi mielenkiintoiselta hahmolta, mutta jäi sitten kuitenkin kirjassa vähän turhan yksiulotteiseksi.

Soturikissoissa häiritsee päähahmojen ainainen pyyteettömyys, kunniallisuus, epäitsekkyys ja lojaalisuus. Hahmot eivät puolustaudu, jos joku soittaa heille suutaan ja yrittävät aina olla hyveellisiä ja tehdä kaiken oikein. Eritoten Väärätähden kanssa olisin odottanut pientä puoliensa pitämistä, kun tuli syyttä suotta kohdelluksi huonosti Sadekukan taholta. Ehkä tästä syystä pidän enemmän Etsijöistä, koska niissä hahmot osaavat välistä olla hyvinkin itsekäitä, jukuripäisiä, tavoitella omaa etuaan, sun muuta, eivätkä vaan koko ajan pyyteettömästi noudata jotain outoa kunniakoodistoa.
Avatar
Raezla
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 1129
Liittynyt: 02.05.2011 11:38
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 10

Paluu Soturikissat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa