Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Mangapokkarien arvostelu tapahtuu täällä.

30. Viimeinen uhma

30. Viimeinen uhma

ViestiKirjoittaja Murder » 05.04.2019 12:14

Siinä se sitten oli - nyt on Orion suomennettu kokonaan. Kansi on ihana, vaikka Siriuksen korva leikkautuu hassusti ja Ginin perän ja mangan reunan välissä on kaistale tyhjää tilaa.

Onko sivulla 14 tyhjä puhekupla? Kousetsu se vain jatkaa uhmaansa. Kenshinin sanat oikeudesta olivat hienot ja Kousetsu on suloisen näköinen itkiessään. Ärsytti kun Orion käski Rigel-paran viemään viestin Weedille Kousetsusta. Rigel on kyllä niin jäänyt muiden pentujen jalkoihin. Ja Valtias kehtaa raahata oudon ruhonsa Ohuun ja yrittää hypnotisoida Orionia ja Weediä. Ja vielä päättää jäädä asumaan Futago-solaan. On siinä kyllä yksi turha uros. Olin tyytyväinen kun Gennai sanoi Valtiaalle vastaan eikä mielistellyt sitä Unsain tavoin.

Ihme ettei Bella vuodattanut kyyneliä juostessaan yksin metsässä. Orionin alussa vuodatti kyllä kyyneleitä kun taivalsi hangessa yksin. On tuo Ryou porukoineen yksi tuuliviiri. "Tytöllä on peffa halki" ja seuraava ruutu aiheutti kyllä nauruntyrskähdyksiä. Izou Bellasta: "Niin, se on kuitenkin tyttö." Aaargh.

Akakaman ja Kurokaman jälleennäkeminen emonsa kanssa oli kyllä koskettava.
Avatar
Murder
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 591
Liittynyt: 14.08.2013 15:54
Paikkakunta: Turku
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 11

Re: 30. Viimeinen uhma

ViestiKirjoittaja Uru » 08.04.2019 20:21

Tämäpä meni nopeasti. Jäi hieman outo fiilis kokonaisuudesta. Tämän osan kannesta pidän itsekin kovasti.

Pidin siitä, että Kousetsun loppu käsiteltiin myös. Se oli kuitenkin äärettömän uskollinen Kurohabakille, vaikka se ei ollut hyötynyt siitä itse mitenkään, vaan vain menettänyt veljensä. Olisi ollut kiva tietää, miten Kousetsu sitten jatkoi elämäänsä...

Valtias. Olen ihan tyytyväinen, että tätä hahmoa nähtiin niin vähän. Tekikö hän edes varsinaisesti mitään? En pysty muistamaan, että hänestä olisi ollut erityisesti hyötyä tai haittaa. Siis muuten kuin että roikkui koko ajan Unsain jaloissa. Unsai-parka saa nyt tuon vaivoikseen... Olisi muuten ihan mielenkiintoista nähdä, mikä oli Takahashin alkuperäinen suunnitelma hahmon kanssa. Heti ilmestyessään Valtias oli kuitenkin oikeasti poikkeava rajuine psyykkisine voimineen ja kaikkine muineen. Nyt se kuitenkin näytti Ouun armeijan edessä lähinnä nololta ja höperöityneeltä, kun se tuli vain puskista ja nimesi Weedin kenraaliksi.

Rigel-parka ja Bella-parka. Kun ensimmäisessä ryhmäkuvassa kehutaan Orionia, Siriusta ja Rigeliä + heidän joukkojaan, ei Rigeliä edes näy kuvassa tai se on jäänyt johonkin sivujen taitteeseen. Bellalla taas ei ollut missään vaiheessa mitään hajua, minne se oli menossa, vaan se juoksi päättömästi ympäriinsä. Olisi Takahashi voinut tehdä edes sen palveluksen, että Bella osaisi suunnistaa tai juosta suoraan... Izoukin tarjoili päivän sovinismiannokset. Huh, tämän takia toivoisi, että Takahashi ei tekisi ollenkaan naishahmoja.

Akakama ja Kurokama olivat taas herttaisimmat. Heidän kohtaaminen emonsa kanssa oli söpö ja Sirius vielä itkemässä siellä taustalla...

Tästä osasta tuli vähän sellainen olo, että Takahashi on jo kyllästynyt tarinaan ja tahtoisi jo pitämään taukoa.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 30. Viimeinen uhma

ViestiKirjoittaja Kiatsu » 14.04.2019 20:05

Hienoa, että Kenshin tuli pysäyttämään Kosetsun toimet. Miksiköhän hän ei kertonut Kosetsulle Masamunen kohtalosta? Toisaalta näinpä saatiin juonikuvio, jossa Kosetsu ei usko Ohun sotureita ja väittää heitä valehtelijoiksi. Yamabikoa ja Orionia oli kiva nähdä taistelemassa. Olihan tuon Kosetsun yritykset aika onnettomia..

Jotenkin en yhtään ymmärtänyt, että mikä virkaa tuolla Valtiaan paikalle tulemisella oli. Oli suorastaan Crossia ja Reikaa kohtaan ällöttävämpi kuin Hougen. Valtias on kyllä ollut tylsä hahmo. Osaa puhua, mutta taistelutaitoja ei taida edes löytyä. Kiitti Weediäkin siitä, mtien hän on palvellut hyvin. Wtf?

Bellastahan tuli vahva. kun se omin päin lähti etsimään Ohun joukkoja. Pääsi vielä myöhemmin karkuun ja hyppäsi aidankin yli. Olisin häntä halunnut nähdä enemmänkin. Minusta oli vähän ikävää, että Ginkin uskoi vain Bellan viihtyneen toisaalla. Orion sentään tunsi siskonsa.

Hauskaa, ettei Orion tiennyt mikä kevät on. Tuli ihan Weed mieleen - kuinka hän ei ollut vielä kokenut Ohun kevättä.

Eipä tästä oikein haikeaa oloa tullut, kun kohta alkaa GTLW.
Ginga fan since 2002, vegan since 2017.
Avatar
Kiatsu
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 2988
Liittynyt: 11.02.2011 21:12
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 22

Re: 30. Viimeinen uhma

ViestiKirjoittaja Tupi » 03.05.2019 01:51

No niin nyt on sitten Orion paketissa.

Viimeisestä osasta ei ollut enää niin paljon sanottavaa. Useiden hahmojen (Kousetsu, Valtias, Bella, Kamakirit, Jinemon) tarinat tuotiin mukavasti päätökseen. Kamakirien kohtaaminen emonsa kanssa oli ehdottomasti osan koskettavin hetki.

Tässä samalla voisi arvioida koko Orion-sarjaa. Tarina lähti minusta erittäin hyvin käyntiin. Vanhat, jo pitkään esillä olleet hahmot saatiin tulivuorenpurkauksen avulla työnnettyä sivuun ja tilalle Takahashi toi paljon mielenkiintoisia tuoreita hahmoja (esim. Orion, Sirius, Izou, Masamune, Kamakirit, Unsai).

Ensimmäisten noin kymmenen osan jälkeen tarina ainakin minusta vähän lässähti. Tarinaan rupesi tulemaan Valtiaan ja Gennain kaltaisia hahmoja, jotka eivät minusta olleet kovinkaan kiinnostavia ja jo esitellyistä hahmoista (Akakamakiria lukuun ottamatta) ei enää otettu kovinkaan paljon irti. Akakamakirin tarinankaari oli muuten yksi Orionin kohokohtia ja Akakamakirin kohtaaminen emonsa kanssa oli ehkä koko tarinan koskettavin hetki.

Masamunesta vielä sen verran, että periaatteessa se oli ihan mielenkiintoinen pahis mielenkiintoisella taustatarinalla. Mutta ihan alkua ja loppua lukuun ottamatta ei siitäkään otettu minusta kaikkea potentiaalia irti. Välillä Masamunen juonikuviot typistyivät liikaa siihen tyypilliseen valloitetaan Japani-hommaan.

Summa summarum, Orion ei missään nimessä ollut huono sarja, mutta ei myöskään niin hyvä, kuin tarinan alku antoi odottaa.

Ja sitten The Last Warsin kimppuun :D
Tupi
Pentu
Pentu
 
Viestit: 48
Liittynyt: 23.06.2015 00:53
Paikkakunta: Helsinki
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 1

Re: 30. Viimeinen uhma

ViestiKirjoittaja Kepuli » 20.05.2019 17:20

Juhuu, minäkin olen jo melkein julkaisutahdissa kiinni! Sain vihdoin Orionit luettua, ja nyt kirjoituttaa vähän, joten:

Olin kuullut niin paljon muiden voivottelua Bellan kohtalosta, että odotin sen vain unohtuvan tai jäävän ihmisten luo. Siksi tulikin tosi positiivisena yllätyksenä sen kotiinlähtö, ja itse ainakin olin vaikuttunut sen kestävyydestä. Suretti kyllä tietysti senkin uurastuksen vähättely perinteiseen Ginga-tyyliin, ei sanallakaan mainittu sitä, miten se näytti suorastaan lentävän korkean aidan yli karatessaan autosta. Weedin aikaan muistaakseni tuollaista kovasti uumoiltiin montut auki, höh. Olisin ollut lopulta Gingan sukupuoliasian huomioon ottaen ihan tyytyväinen, jos edes tuon hypyn tai matkanteon aikana olisi voitu mainita Bellassakin selvästi olevan karhukoiran verta.

Aiempaan langan kommenttiin viitaten Valtiaalla siis piti olla alunalkaen ihan joku oikea juonellinen tarkoituskin? Oli kyllä melkoinen riski ottaa sarjaan mukaan tuollainen psychic-tyypin Pokemoni, ja se kyllä minun mielestäni kostautui nyt pahasti. Jäi ihan kokonaan kysymysmerkiksi, että onko sillä Valtiaalla oikeasti mitään merkitystä nykyaikana, vai oliko se ihan täysi höperö, joka vain sattumalta osasi käskyttää heikkomielisiä. Jäi häiritsemään, paljon.
Avatar
Kepuli
Kotikoira
Kotikoira
 
Viestit: 81
Liittynyt: 12.07.2014 19:14
Paikkakunta: Helsinki
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 2

Re: 30. Viimeinen uhma

ViestiKirjoittaja Uru » 20.05.2019 22:15

Kepuli kirjoitti:Aiempaan langan kommenttiin viitaten Valtiaalla siis piti olla alunalkaen ihan joku oikea juonellinen tarkoituskin? Oli kyllä melkoinen riski ottaa sarjaan mukaan tuollainen psychic-tyypin Pokemoni, ja se kyllä minun mielestäni kostautui nyt pahasti. Jäi ihan kokonaan kysymysmerkiksi, että onko sillä Valtiaalla oikeasti mitään merkitystä nykyaikana, vai oliko se ihan täysi höperö, joka vain sattumalta osasi käskyttää heikkomielisiä. Jäi häiritsemään, paljon.

Valtias oli juuri ilmestynyt Japanissa, kun Takahashi kävi Suomessa. Tapaamisessa kysyttiin jotain siitä, tekeekö Takahashi muutoksia fanien toiveiden perusteella jne. ja hän mainitsi, että valtiaasta ja sen psyykkisistä voimista oli tullut niin paljon palautetta, että hahmon voimia vähennettiin. Ihan alussahan valtias tappaa katseellaan linnun ja aikoo ryhtyä testaamaan sitä myös koiriin. Näine voimineen valtias olisi ollut paha uhka kenelle tahansa, mutta sen voimat laskettiin hypnoosiin, joka ei edes tehoa suurimpaan osaan hahmoista.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Paluu Mangapokkarien arvostelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa