Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Mangapokkarien arvostelu tapahtuu täällä.

29. Armoton

29. Armoton

ViestiKirjoittaja Murder » 08.03.2019 12:59

Upea kansi. Kerrankin on vain pahiksia (tai no, yksi ex-pahis) kannessa eikä lainkaan Orionia. Spinen Masamune on hieman pieni.

Tämä osa oli kyllä ehdoton suosikkini koko sarjasta. Oli yllättävää, että Ouun soturit hyökkäsivät yhdessä Masamunen kimppuun. Yleensä oikeudenmukaiset Ouulaiset eivät tätä tee vaan usein päätyvät kaksintaisteluun. Yamabiko on sympaattinen. Vaikka sen isoveli on tehnyt kaikkea pahaa, ei Yamabiko halua nähdä sen kuolevan. Myös Bonin vaatimus isälleen oli ihana.

Orionin julmuus on ihan omaa luokkaansa. Nauratti kun Orion kutsuu Weediä "isäukoksi". Eihän Weed vielä kovin vanha ole. Hassua kun Weed on karkottamassa Orionin, mutta Last Warsissa
Spoiler:
karkottaa Siriuksen, johon GDWO:ssa luotti enemmän kun otti taisteluunkin mukaan

En muistanutkaan, että se olikin jo tässä osassa kun Masamune tappaa itsensä. Seuraava osa onkin sitten varmaan vähän rauhallisempi, niinkuin Weedissä oli yksi rauhallinen osa. Masamunen kuoleman jälkeen kävi sääliksi Mateusta. Mateuksen itkiessä se on suloisen näköinen, ainakin sivuilla 100-101.

Sivulla 155 olevat koirat eivät erityisemmin näytä saksanpaimenkoirilta ja yleensä Mateuksen alaiset oli piirretty taitavasti ja ne olivat hienon näköisiä. Lisäksi sivulla 155 alhaalla oikealla oleva kuva mustavalkoisesta koirasta on hieman erikoinen. Näyttää joltakin luonnokselta. Muutenkin se sivu näyttää aika nopeasti tehdyltä kun ei ole paljon yksityiskohtia tai taustoja, mutta sitten seuraavalla kuvalla onkin erittäin yksityiskohtainen kuva puista. "Aion tukea Ouun armeijaa varjoista", olisi ollut kiva jos näin olisi ollut vaikka Last Warsissa. Tai että Mateus olisi voinut liittyä Ouun armeijaan karhuja vastaan ja nähdä kasvaneen Bonin ja niin edelleen. Nyyh, meni potentiaalinen hahmo hukkaan niinkuin Venäjän sotakoiratkin.

Missä se Kousetsu oli ollut viimeisen taistelun aikana, kun ei näytä yhtään haavoittuneelta. Ja jotenkin se on saanut selville Kenshinin vaihtaneen puolta. Oli mukavaa lukea Unsain menneisyydestä. Vähän nauratti kun nuo kulmakarvaläntit ovat nuorena olleet tummia ja nyt vanhemmiten vaalentuneet ruskeiksi. Sivulla 192 lukee "... huomio teki Kawasemi-pennun mustasukkaiseksi". Ei Kawasemi kyllä näytä kovin pennulta.
Avatar
Murder
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 591
Liittynyt: 14.08.2013 15:54
Paikkakunta: Turku
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 11

Re: 29. Armoton

ViestiKirjoittaja Yamashita » 08.03.2019 18:34

Murder kirjoitti:Lisäksi sivulla 155 alhaalla oikealla oleva kuva mustavalkoisesta koirasta on hieman erikoinen. Näyttää joltakin luonnokselta. Muutenkin se sivu näyttää aika nopeasti tehdyltä kun ei ole paljon yksityiskohtia tai taustoja, mutta sitten seuraavalla kuvalla onkin erittäin yksityiskohtainen kuva puista.

Tuolla sivulla kun katsoo tarkkaan, voi huomata että toisessa ruudussa piirretty koira on suoraan kopioitu ja suurennettu kolmanteen ruutuun.
Näitä sivuja ei olla välttämättä saatu järjestyksessä valmiiksi, miksi lukujen keskellä voi olla poikkeamia piirroslaadussa. Jokainen luku ollaan julkaistu yksi kerrallaan ensin viikottaisessa lehdessä (Takahashi tiimeineen piirtää yhden luvun viikossa), joten lukukohtaisia tasoeroja piirroksissa voi niin ikään esiintyä kiireen takia. Myös tämän pokkarin sivulla 153 taustat on kovin viimeistelemättömiä, ja koska se on samasta luvusta kuin sivu 155, voidaan olettaa että luvun valmistumisen deadlinessa tuli kiire ja näitä sivuja ei ehditty viimeistellä kunnolla.
Avatar
Yamashita
Ōun sotilas
Ōun sotilas
 
Viestit: 339
Liittynyt: 27.05.2011 14:48
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 9

Re: 29. Armoton

ViestiKirjoittaja methpring » 08.03.2019 20:05

Murder kirjoitti:Oli yllättävää, että Ouun soturit hyökkäsivät yhdessä Masamunen kimppuun. Yleensä oikeudenmukaiset Ouulaiset eivät tätä tee vaan usein päätyvät kaksintaisteluun.

Tämä tosiaan hieman järkytti. Ensin näytti siltä että Weed taistelisi Masamunen kanssa yksin, mutta sitten Unsai, Kyoshiro, Jerome, Kagetora ja Tesshin vain tulevat ja alkavat joukolla teloa Masamunea! Ja Weed vain katsoo vierestä! Ei Weed ennen ollut tällainen, vaan taisteli reilusti uros urosta vastaan. Vasta kun Masamune on hakattu liikuntakyvyttömäksi, Weed antaa sen mennä. Mitä Weedin moraalille on tapahtunut?!

Masamunen ratkaisu oli traaginen. Tuli mieleen Kurojakin tapa päättää elämänsä, kun oli epäonnistunut tavoitteessaan. Saimmepa tietää, että Masamune oli kuollessaan 7-vuotias.
Kuva
Ginga-kokoelmani - Ginga Merchandise - Youtube-videoni

- He ovat todella erikoisia!
- Eivät sen erikoisempia kuin mekään heidän silmissään.
Avatar
methpring
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 936
Liittynyt: 11.02.2011 13:18
Paikkakunta: Vantaa
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 17

Re: 29. Armoton

ViestiKirjoittaja Uru » 13.03.2019 23:18

Tämä osa aiheutti vähän ristiriitaisia fiiliksiä...

Masamunen joukkotelomista tuli ihmeteltyä. Tarvitseeko Ouun armeija oikeasti koko ajan jonkun moraalin vartijaksi, etteivät koirat heti taannu tappamaan toisiaan? Tavallaan ymmärrän, että Masamune tahdottiin nurin ilman, että muita kuoli/loukkaantui, mutta siltikin. Mitä kertojan (ja Masamunen) sanoista voi päätellä, Masamune loukkaantui jopa kuolettavasti Ouun sotureiden hyökätessä. Orion hyökkäys ärsytti, koska se oli taas puolustuskyvyttömän vihollisen teloitusta ja vieressä oli taas veli katsomassa ja pyytämässä apua/armoa, kuten Kamakirien kanssakin.

Mutta voi... Miten minua harmittikin, ettei Weed häätänyt Orionia. Ei sen takia, että en Orionista pitäisi, mutta näkisin Orionin kehittyvän hahmona paremmin, jos se saisi vaeltaa yksin (tai Izoun kanssa). Se olisi voinut olla Joujin kaltainen kaveri, joka olisi sitten tullut omillaan esiin ja ollut itsenäinen eikä välttämättä noudattanut enää Ouun armeijan lakeja. Harmittaa, kun tästä on jänistetty tosi nopeasti ja Orion otettiin takaisin tuosta vain. Täytyy sanoa, että en pidä myöskään siitä, että Orion otettiin takaisin näin vähäeleisesti: joko Orionin tai Weedin olisi pitänyt pyytää sanojaan/tekojaan anteeksi.

Bonin käytös oli tosi outoa. Ensin se pyysi isäänsä anomaan armoa, sitten se tahtoi tämän tekevän itsemurhan. Kaiken sekavuuden lisäksi Bon näyttää sivulla 90 iskevän silmää isälleen kuin kyseessä olisi juoni Mateuksen pelastamiseksi. Sivun 123 Mateus on kuvaa omia ajatuksiani, kun soppa vielä jatkuu sen jälkeen, kun se on ensin selvitetty. Mateus oli tainnut tappaa vain 2 Kogaa ja nekin hukkuivat, joten niiden korostaminen tuntui aika turhalta verrattuna muihin verilöylyihin.

Kogien vanhin ei laske Bonia suloiseksi pennuksi sivulla 129.

Giniltä oli ihan fiksu temppu laittaa Kogia varmistamaan, ettei Masamunen armeija palaa kummittelemaan. Olisi kuitenkin luullut, että Kogat olisivat jääneet auttamaan Mateusta ja Kenshiniä, kun niitä vastaan tuli kuitenkin vihollisia...

Unsain ja Crossin suhde tuntui hieman oudolta, kun Crossin on nähnyt Benin kanssa niin paljon. Onkohan alkuperäisessä GNG-mangassa viittauksia siihen, että Ben ei lähtenyt Unsain asuinsijoille? Tulee mieleen se suomidubbi-kohtaus kolmoskasetilta.
"Miksi et ole hakenut apuvoimia täältä aiemmin?"
"Siksi että. ... Tulkaa!"

Nuoren Unsain ulkonäkö huvitti minuakin, samoin pentu-Kawasemi. Kawasemi on paikallinen Väinämöinen, vanhana ja parrakkaana syntynyt. Nuoren Unsain ulkonäkö on toisaalta kiva, koska se on aikalailla ainoa realistisesti vanhentunut koira. Tästä tuli myös päivän annos sovinismia, kun Cross naisena ei voi juosta urosta nopeammin.

Onkohan tämä Takahashin lopputarina sama kuin aiemmin? Kuulostaa hyvin samanlaiselta kuin se tarina, missä mangan liiteosa hävisi vessaan.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 29. Armoton

ViestiKirjoittaja Kiatsu » 13.04.2019 21:10

Tässä osassa mielenkiintoisinta oli Orionin ja Weedin eri näkemykset Masamunen hengen säästämisestä. Aika jännää, että Weed oli valmis jopa hylkäämään Orionin. Olisikohan oikeasti vai luottiko, että Orion tulee takaisin..
Masamunen kuolema oli kyllä jännä.. kun ajattelee sen perustuvan Japanin historiaan. Samalla se ratkaisi Orionin ja Weedin välit. Ehkä silti vähän ristiriitaiset fiilikset, kun Masamune oli kuitenkin mm. Hougenia vahvempi. No, ei häntäkään Ohun soturit tappaneet.
Jännää, ettei Yamabikoa haitannut vaikka Matheus tapettaisiin..
Ehdoton suosikkikohtaukseni oli se, kun Akakamakiri tuli puhumaan. Miten kaikki sodassa yrittivät selviytyä omalla tavallaan (eli vaikka tappaa, koska ylintaho sanoi niin). Silti tämä kierre oli katkaistava, jolloin tajuttiin, mikä on oikein. Ihan mahtavaa.
Ehkä sitten silti olisin toivonut Matheuksen tekevän Masamunet.. Se olisi pysynyt silti pahiksena loppuun asti. Bonia ajatellen se taas olisi ollut raskasta.
Ärsyttävää, että Kosetsuun piti vielä törmätä. Oltaisiinpa hänesstä päästy jo.. Jospa Matheus tulisi paikalle ja järkyttäisi Kosetsua suunnanvaihdoksellaan.
Mahtavaa, että Unsain ja Crossin historiaa valotettiin enemmän. Ihanaa muistelua,
Ginga fan since 2002, vegan since 2017.
Avatar
Kiatsu
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 2988
Liittynyt: 11.02.2011 21:12
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 22

Re: 29. Armoton

ViestiKirjoittaja Kepuli » 10.05.2019 12:48

Olen vähän myöhässä näiden lukemisen kanssa, hihi. Tämä osa herätti vähän enemmän mielipiteitä niin tulin siitä katsomaan keskustelua.

Kirjoitan vain nyt siitä, mikä minua eniten häiritsi, koska muut huomioni on jo mainittu paremmin. Minäkin siis yllätyin Weedin päätöksestä karkottaa Orion, ja innostuin aika paljonkin tuosta käänteestä. Karkotusta valmisteltiin käsikirjoituksen kannalta niin paljon ja pitkään (Izou lähtee mukaan jne) että odotin oikeasti Orionin kokevan käännekohdan elämässään tämän kohdatessa pahantekijöitä ilman Ouun armeijan ankaraa katsetta. Mutta sitten ongelman ydin hoitaa itse itsensä, joten Orioinin asenneongelmat pyyhkäistään taas maton alle. Ei Orion minun mielestäni oppinut siinä yhtään mitään tai ainakaan uskottavasti muuttunut armollisemmaksi. Vähän sellainen "No, karkotetaan sinut sitten vasta seuraavan vihollisen ilmaantuessa, kun saat uuden ärsykkeen räyhäämiselle", vähän kuin jos alkoholisti korkkaisi AA-kerhossa pullon, ja tämä erotettaisiin ryhmästä, mutta sitten pullo putoaa vahingossa kädestä ja särkyy, ja erottaminen kumoutuu siinä samalla jotenkin kuin taikaiskusta. Oliko tämä nyt edes sopiva vertaus, öääh. :--D
Avatar
Kepuli
Kotikoira
Kotikoira
 
Viestit: 81
Liittynyt: 12.07.2014 19:14
Paikkakunta: Helsinki
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 2

Paluu Mangapokkarien arvostelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa