Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Mangapokkarien arvostelu tapahtuu täällä.

10. Vanhan soturin päätös

10. Vanhan soturin päätös

ViestiKirjoittaja Murder » 04.08.2017 12:25

Osan nimestä tulee koko ajan mieleen Weed 38:n osan nimi Vanhan soturin ylpeys. Mutta hui, ollaan jo osassa 10. Vielä on 20 osaa niin Orion on kahlattu läpi.

Osa oli Rigelin ja Terumunen kannalta mielenkiintoinen, koska heti alussa oli taistelu ja Ouun soturit löytyivät. Loppuosa kuitenkin meni Shikokussa Kamakirin poikien ja Orionin luona, joka oli ehkä hieman tylsää. Olisin mieluusti lukenut Mateuksesta tai Masamunestakin. No, ehkä ensiosassa sitten. Vanhimman Kamakirin pojan tulisuus on ärsyttävää ja Siriuskin ärsyttää, kun sokesti palvoo pahantekijöitä. Avaisipa se jo silmänsä.

Weedin pennuista Rigel on noussut nyt suosikiksi.
Avatar
Murder
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 591
Liittynyt: 14.08.2013 15:54
Paikkakunta: Turku
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 11

Re: 10. Vanhan soturin päätös

ViestiKirjoittaja methpring » 04.08.2017 17:03

Tämä osa oli siitä yllättävä, että oikeasti jouduin pitämään tauon loppupuoliskoa lukiessani. Kummallista. Ei muistu mieleen, milloin viimeksi olisin pitänyt taukoa vasta ilmestyneen suomi-gingan kohdalla. Onkohan syy kertojaruuduissa, niitä kun on nykyään niin paljon, että tekstiäkin on samalla enemmän.

Sivu 55. "Yamabikon armeijan kärjessä juoksi Orion". Kenen luvalla? Eikö Orion ymmärrä sen vertaa paikkaansa, että antaisi kaverinsa johtaa omaa laumaansa.

Johtaja-Kamakiri on kyllä yksi tuuliviiri. Ensin se hehkuttaa, miten Sirius on esimerkkinä muille armeijan sotilaille, ja seuraavana hetkenä onkin jo tappamassa tätä, koska Siriuksen mielipide poikkeaa sen omasta. Äkkipikaisempi kuin Kurotora tai Kyoushirou.

Johtaja-Kamakiri on myös yllättävän kestävä. Se otti päähänsä suoran osuman Orionin battougasta, mutta pökertyi vain hetkeksi, eikä vertakaan vuotanut paljon. Blanca vuoti runsaasti ja melkein kuoli, kun vastaava tapahtui sille.

Ymmärrän Siriuksen suuttumuksen, kun Izou uhkaa antautuneita Kamakirin sotilaita teurastuksella. Tesshinin sanat: "todelliset ystäväsi ovat täällä", ei myöskään vakuuta. Ouun armeija ei ole minun silmissäni tuollainen. Se on oikeudenmukainen, eikä tapa antautuneita. Ei ihme, ettei Sirius tahdo vaihtaa leiriä.

Yllätyin, että Sasuke oli ensimmäinen, joka sai iskettyä kiinni Kamakiriin. Pikku shiba on saanut lisää rohkeutta!
Kuva
Ginga-kokoelmani - Ginga Merchandise - Youtube-videoni

- He ovat todella erikoisia!
- Eivät sen erikoisempia kuin mekään heidän silmissään.
Avatar
methpring
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 936
Liittynyt: 11.02.2011 13:18
Paikkakunta: Vantaa
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 17

Re: 10. Vanhan soturin päätös

ViestiKirjoittaja Uru » 04.08.2017 23:35

Tykkäsin tästä osasta paljon. Ehkä ensimmäinen kerta Orionin kanssa, kun luin pokkarin uudestaan samana iltana. Pidän tosi paljon tästä asetelmasta, jossa Sirius ja Orion on vastakkain + Kamakirin pojat on suosikkejani tarinassa.

Ensinnäkin tykkäsin siitä, että Rigel oli isommassa osassa. Se on mielenkiintoinen tapaus, kun/vaikka se on Orionin ja Siriuksen välimuoto luonteeltaan. Rigel oli muuten pentueen ensimmäinen, joka tarkoituksella tappoi vastustajansa. Minulle tuli Terumunen veren oksentelusta mieleen Fullmetal Alchemistin Izumi... Jotenkin en osaa mieltää, että Terumune on Yamabikon ja Masamunen isä, muuten. Vaikka se on sanottu ja ihan selkeää, niin unohdan sen koko ajan ja pidän sitä vain jonain Unsain tyylisenä opettajakoirana.

Sivulla 23 pitäisi varmaan puhua sairauden runtelemasta Terumunesta?

Ja vihdoin vanhojakin hahmoja "nähtiin". Tämä kohtaus oli aikoinaan tosi ärsyttävä, kun hahmoja ei nähnyt selkeästi eikä puheita ymmärtänyt, mutta nyt, kun ei tarvitse arvailla, onko Weed ja Gin missä, niin on tuo hämäryys ihan hyväksyttävää. Täytyy tosin sanoa, että odotan yhä selitystä siihen, miksi Jinemon otti koirat ja vangitsi ne. Aluksi varmasti auttaakseen, mutta miksi tämä ei päästänyt terveitä koiria pois. Ei Masamune varmasti niin hyvin osannut selittää, että Jinemon olisi tajunnut koirien olevan vihollisia.

Luvun 73 aloituskuva on muuten tosi hieno.

Kojuuroun ilmestyminen yllätti. Se olisi ilmeisesti ihan oikeasti luovuttanut laumansa Kamakirille, jos Kamakiri ei olisi vaatinut muitakin uhreja sen lisäksi. Kamakirin lyhyt pinna lähinnä huvittaa minua, kun se muuttaa mieltään niin kahdessa sekunnissa ja rähisee kaikille. Pidän myös siitä, miten jääräpäinen Sirius on toimiessaan Kamakirin omanatuntona ja miten voimakkaan vaikutuksen se on kuitenkin tehnyt kahteen muuhun veljeen: ne ovat koko ajan pelastamassa Siriusta. Muiden koirien pieksäjäisiin kaksikko sanoo hyvin vähän poikkipuolisia sanoja.

Orion, miksi johdat Yamabikon laumaa? Plz.

Ympäriinsä juoksentelun tarkoitus oli aika itsestäänselvä ja sitä oli selitetty liikaa, mikä teki siitä raskaan luettavan. Siriuksen motiivit alkoivat myös tuntua aika löyhiltä.

Rivikoirien battouga oli yllättävän tehokas. Neljä koiraa kaatoi seitsemän eli jotkut kaatoivat kaksi. Kun vertaa siihen, että Gin kaatoi kuusi (tosin väsyneenä). Kamakiri on Hougenin tyyliin sitkeä, kun se toipui iskusta nopeasti, joskin sai pahimman raivokohtauksensa sarjassa. Oli hienoa nähdä Kamakirikin taistelussa eikä vain nakkailemassa alaisiaan ympäriinsä. Ja Sasuke pääsi loistamaan taistelussa! Hämmentävää.

Ja tämä oli se osa, jossa aloin inhota Orionia. Ymmärrän vihollisen tappamisen, mutta Kamakirin lauma on shokissa ja antautunut, Kamakiri itse on pahasti haavoittunut ja se on kaadettu joukkovoimalla maahan - jonka jälkeen Orion aikoo iskeä sitä Battougalla.

Siis tämähän on ihan puhdasta Hougenin armeijan meininkiä. John tapettiin samanlaisessa tilanteessa! Jää tässä tosin innolla odottamaan jatkoa ja tämä on parhaita päätöksiä kirjalle pitkään aikaan, mutta... Orion, wtf.

Ja katsotaanpas vielä erikseen näitä kertojaruutuja, joista oli puhetta jo viime mangankin kanssa:

Kertojaruudut tarinan alussa ovat juuri sitä Takahashin uutta tyyliä, joka ärsyttää minua.
Teksti: Terumune lennähti ilmaan ja putosi.
Kuvassa: Terumune lennähtää ilmaan ja putoaa.

Ei siis oikeasti tarvitse kertoa, että joltakin on jalka irti, kun kuvassa on tyyppi, jolla ei ole jalkaa!

Puolivälissä oli sellaisia, jotka olisivat olleet paljon tehokkaampia vuorosanoina, esim. laiskiaiskommentti.

Siriuksen hyökätessä Tesshinin kimppuun oli tässä taas sellaista oikeanlaista kertojaa. Siinä kerrottiin Siriuksen tunteista ja ajatuksista, joita hahmo ei itse kyennyt pukemaan sanoiksi tai edes ajatuksiksi sillä hetkellä. Tällaisia on kiva lukea, koska ne tuovat kohtaukseen tunnelmaa ja syventävät hahmoja.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 10. Vanhan soturin päätös

ViestiKirjoittaja sleepy » 05.08.2017 10:26

Pakko ihmetellä tätä nyt ääneen. Mangassa puhutaan Kamakiristä ja myös täällä puhutaan Kamakiristä. Mutta eikö Kamakiri ole nyt se, joka kuoli jo Weedin aikana ja nämä kolme nimenomaan Kamakirin poikia? Myös mangan esittelysivuilla sanotaan koiria nimenomaan Kamakirin pojiksi ja nopeasti googlattua löytyi infoa, että poikien nimet olisivat
Spoiler:
Akakamakiri, Kurokamakiri ja Kamajirou? Tietysti nyt myös noissa nimissä esiintyy kamakiri kahdestikin, mutta onko minulta nyt mennyt jokin kohta ohi, missä joku veljeksistä olisi lyhentänyt nimensä pelkäksi Kamakiriksi?


Alkuun mangassakin puhutaan Kamakirin pojista ja pojista itsestään veljeksinä, isoveljinä ynnä muina. Kunnes yhtäkkiä Battouga-kohdassa, iskun ottaa vastaan ihan vain Kamakiri. Tämän jälkeen puhutaan koko ajan Kamakirin sotilaista ja pelkästä Kamakiristä. Väristä päätellen kyseessä on kuitenkin ilmeisesti
Spoiler:
Kurokamakiri
, jos hahmolla on ihan oikea nimikin olemassa, miksei sitä tässä yhteydessä käytetä? Ehkei tämä sekoita muita, mutta minua tämä hämmensi lukiessa.

Lyhyesti sanottuna Kamakiri on nyt siis jonkun veljistä virallinen nimitys..? Vai yleisnimitys puhuttaessa kestä tahansa veljestä yksinään? Onko jokainen veli ihan vain Kamakiri oikeasta nimestään huolimatta? En tiedä onko tämä suomennosmoka vai onko alkuperäinenkin teksti puhunut ihan vain pelkästä Kamakiristä, mutta kummin vain, minä hämmennyin asiasta. Suurimmalla osalla hahmoista on kuitenkin ihan oma nimi jolla hahmoa kutsutaan, myös todella nopeasti vilahtelevilla sivuhahmoilla.
sleepy hei
sleepy
Uusi jäsen
 
Viestit: 3
Liittynyt: 16.07.2014 02:46
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 10. Vanhan soturin päätös

ViestiKirjoittaja Uru » 05.08.2017 10:33

Laitoin spoilerivaroituksia, kun tämä ilmeisesti monia hämää.

Kamakirin veljeksiä kutsutaan myös Kamakiriksi ihan yleisesti. Niiden nimiä ei ole paljastettu vielä ja aika iso veljesten ideaa on, että ne olivat sarjan päähenkilöitä todella, todella pitkään ennen kuin ne nimettiin.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 10. Vanhan soturin päätös

ViestiKirjoittaja Kiatsu » 29.08.2017 20:45

Oli aika erikoista, että kai-koirat eivät murtuneet taistelun alla. Vaikka yhdelle heidän tovereistaan kävi ikävästi. Kun taas esimerkiksi Akatoran joutuminen Mossin hampaisiin huolestutti Kurotoraa ja Chutoraa. Mutta hieno pahiselementti tällainenkin, että ei tunneta minkäänlaista empatiaa. Sen sijaan ihmetellään vain toisen valittamista ja jatketaan vahvasti yhdessä.
Minusta oli ihan kauheaa Rigelin kannalta, miten hän joutui seuraamaan taistelua ja kenties tuntemaan avuttomuuden tunnettakin tilanteessa. Nyt alkoi Rigelinkin karhukoiran veri virrata, eikä se ollut huono juttu. Muutkin osaavat taistella Orionin lisäksi ja tässä nähtiin potentiaalia.

Oli aika jännää, että Terumune tiesi missä muut olivat. Toisaalta se oli hyvinkin loogista. Muuten itse kohtaaminen ei ollut oikein ihmeellinen.

Pidin siitä, miten Kojuro onnistui huijaamaan Kamakirin poikia ja luomaan Siriukselle siten mahdollisuuden. Täytyy sanoa, että Takahashi osasi todella hyvin suunnitella tämän kohtauksen strategisesti. Vielä lopussa tunnelma nousi vähän uudelleen, kun yksi veljeksistä pääsi vähän niskan päälle. Sasuke ja Heizo pääsivät mukavasti vähän enemmänkin esille. Aivan mahtavaa.

Yksiä parhaimpia osia tähän mennessä.
Ginga fan since 2002, vegan since 2017.
Avatar
Kiatsu
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 2988
Liittynyt: 11.02.2011 21:12
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 22

Re: 10. Vanhan soturin päätös

ViestiKirjoittaja Tupi » 01.09.2017 15:59

Osa oli jälleen kerran mielenkiintoinen ja päättyi myös jännittävään kohtaan.

Shikokun taistelu oli toteutettu strategisesti keskimääräistä mielenkiintoisemmin. Ei pelkästään rintama vs. rintama -taistelua. Orionin joukko näytti osan lopussa synkemmän puolensa, kun aikoivat teloittaa antautuneet Kamakirin sotilaat ja Kamakirin vanhimman pojan. Kun porukkaa johtaa Orionin, Izoun ja Tesshinin kaltaiset hahmot, niin tälläinen käytös ei ole toki yllättävää, mutta ei myöskään hyväksyttävää mielestäni. Siriuksen solidaarisuuden Kamakirin joukkoja kohtaan ymmärtää, kun sitä kuitenkin kohdeltiin laumassa (Kamakirin vanhinta poikaa lukuun ottamatta) hyvin.

Vanhoja Ōun sotureita nähtiin viimein kunnolla. Nyt sitten vaan katotaan, miten Rigel saa heidät ulos kalterien takaa.
Tupi
Pentu
Pentu
 
Viestit: 48
Liittynyt: 23.06.2015 00:53
Paikkakunta: Helsinki
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 1

Paluu Mangapokkarien arvostelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa