Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Mangapokkarien arvostelu tapahtuu täällä.

09. Veljekset

09. Veljekset

ViestiKirjoittaja Murder » 07.07.2017 19:36

Kansi on kivan yksinkertainen, kivat kukkaset kannen alaosassa. Spinen Sirius on todella söpö.

Tästäkin osasta tykkäsin. Oli hyvä lisä, että (ainakin) yksi Mateuksen alaisista ei ajatellut Masamunea päälliköksi, vaikkakin koki karun lopun. Eniten yllätti, että Trigger oli lemmikki, ei näyttänyt yhtään siltä kun ei kaulapantaakaan ollut. Viimein Orion ja Sirius tapasivat, mutta ärsyttää kun se ei ajattele Kamakirin poikia vihollisina vaan Yamabikon johtamaa Kurohabakia.

Osa jäi jännittävään kohtaan. Oun sotureita näkyvissä!
Avatar
Murder
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 591
Liittynyt: 14.08.2013 15:54
Paikkakunta: Turku
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 11

Re: 09. Veljekset

ViestiKirjoittaja Uru » 07.07.2017 22:30

Tykkäsin tästä osasta tosi paljon. Tässä onkin oikeastaan lempikohtauksiani koko sarjasta, kun Orion ja Sirius iskevät yhteen.

Kamakirin ja Yamabikon laumojen kohtaaminen oli toteutettu melko hyvin. Toki koko ongelma olisi saatu ratkaistua ihan yksinkertaisella keskustelulla, mutta sille ei missään vaiheessa auennut sopivaa kohtaa, kun hahmot ja tapahtuvat etenivät niin nopeasti.

Rigeliä oli myös kiva nähdä pitkästä aikaa. Sekin on saanut treeniä samaan tapaan kuin Orion ja Siriuskin.

Masamunen kokoerolle tuli naureskeltua, vaikka ihan tarkoituksellahan se oli tehty. Täytyy tosin sanoa, että mittasuhteet menee vähän miten sattuu. Kai-koirat ovat noin suomenpystykorvan kokoisia ja akitat karjalankarhukoiran elikkä Orionin pitäisi olla jo melkein samaa kokoluokkaa kuin Masamunen. Tästä huolimatta se on tuollainen pätkä... Tavallaan Masamune on tosi sympaattinen, kun se on tuollainen kääpä saksanpaimenkoirien seassa.

Pidin siitä, miten raivokkaasti Masamune suhtautui murhayritykseen, mutta olisin toivonut, että sen uhkaus olisi saanut jotain aikaankin. Olisin olettanut, että Triggerin alaiset, jotka vain katsoivat pomonsa toimia sivusta, olisivat päässeet hengiltä, mutta ei. Täytyy sanoa, että kävi myös Mateuksella hyvä tuuri, kun oli pomoksi valinnut henkilön, joka ei ollut vielä ehtinyt perhettä perustaa.

Jäi oikeastaan harmittamaan, miten kauan seuraavan osan saapumiseen menee... Orionin tapahtumat ovat itseltä menneet paljolti seuraamatta, että uusien osien tapahtumia ei hirveästi tiedä.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 09. Veljekset

ViestiKirjoittaja Anttu » 12.07.2017 08:00

Orion on ollut tähän asti oikeasti tosi mielenkiintoista luettavaa, hieman melkein hävettää, että oma mielenkiinto katosi ihan täysin silloin, kun sarjaa julkaistiin japaniksi. On jotenkin mukavaa, miten erilaisista lähtökohdista melko suuressa roolissa olevat pentuhahmot ovat kuten Yamabiko, Bon, Sirius ja Orion esimerkiksi. Olin myös vähän pettynyt siihen, miten lyhyt Orionin ja Siriuksen kohtaaminen oli tässä pokkarissa, toivoin siitä vähän pidempää :D

Olen ollut ylipäätään jotenkin tosi pettynyt Siriukseen tässä tarinassa, sitä kutsutaan usein luonteeltaan Weedin kaltaiseksi, mutta Weedillä oli kuitenkin erittäin tarkka käsitys oikeasta ja väärästä, toisin kuin Siriuksella, joka seuraa sokeasti Kamakirin poikia pelkän kiitollisuudenvelkansa tähden. Jotenkin itse ajattelisin Siriuksen maksaneen kiitollisuudenvelkansa jo tässä vaiheessa sen pelastettua pomonsa, mutta kenties se on sitten hyväuskoisuuttaan kasvanut vähän kieroon Kamakirin poikien alaisuudessa. Tässä vaiheessa Sirius vaikuttaisi olevan melko isossakin asemassa tuossa laumassa, mutta lieneekö se sitten vain sen vuoksi, että on "pomon suosikki".

Pakko muuten myöntää, että minua häiritsee pirusti se, että Akamakiriä kutsutaan Kamakiriksi, tämä jotenkin vähän sekoittaa, kun on tottunut siihen, että Kamakiri kuoli Weedissä ja nyt hallitsevat hänen poikansa.

Terumunen ja Rigelin välistä suhdetta on jotenkin tosi sydäntä lämmittävää seurata. Se tuo hieman mieleen Weedin ja Sakuran suhteen, kun Weed joutui pitämään huolta sairaasta emostaan. Siitä poiketen Terumune kuitenkin opettaa Rigeliä myös pärjäämään omillaan ja tulemaan vahvemmaksi. Olen pitkään jo miettinyt kuka Weedin pennuista on oma suosikkini ja alan kallistua vähitellen tämänkin tarinan myötä Rigeliin. Se tuntuu neutraaleimmalta vaihtoehdolta myös mahdollista Ohun lauman perijää ajatellen.

Mitä tulee Masamuneen, se on aika mukavaa vaihtelua pahiksien osalta. Masamune on älykäs ja taitava, mutta ei missään suhteessa varsinaisesti ylivoimainen muihin verrattuna. Tässä osassa myös korostetaan sitä, että se on kooltaan melko pieni, joka on jotenkin jännää edellisten pääpahisten Akakabuton ja Hougenin jälkeen, jotka ovat molemmat olleet sellaisia järkäleitä. Masamune osoittaa myös yllättävän paljon myötätuntoa alaisiaan kohtaan eikä vaikuta niin järkkymättömän julmalta johtajalta.

Tämä pokkari jäi pirun jännittävään kohtaan, viimeinkin Ohun sotureita tulossa takaisin tarinaan~
Avatar
Anttu
Kenraali
Kenraali
 
Viestit: 1565
Liittynyt: 03.02.2012 11:22
Paikkakunta: Helsinki
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 09. Veljekset

ViestiKirjoittaja Uru » 12.07.2017 13:02

Anttu kirjoitti:Pakko muuten myöntää, että minua häiritsee pirusti se, että Akamakiriä kutsutaan Kamakiriksi, tämä jotenkin vähän sekoittaa, kun on tottunut siihen, että Kamakiri kuoli Weedissä ja nyt hallitsevat hänen poikansa.

Tämähän oli iso harmin aihe aikoinaan: veljeksiä ei ole tässä vaiheessa vielä nimetty ja niitä kutsuttiin vain Kamakirin pojiksi/veljiksi tai näin suomijulkaisun tyyliin Kamakiriksi.

Muistui mieleen, että nimesin itse nämä lempihahmoni aikoinaan Mustiksi, Harmoksi ja Ruskoksi, kun niiden nimiä ei kerrottu. Sitten niiden nimet oli Musta, Punainen ja Sirppi. Olin oikeilla jäljillä...
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 09. Veljekset

ViestiKirjoittaja methpring » 12.07.2017 13:09

Terumunen ja Rigelin elämä vaikuttaa mukavalta ja leppoisalta mökkeilyltä verrattuna Orionin ja Siriuksen taistelujen ja matkojen täyttämiin seikkailuihin. Sääli että Terumunen kunto alkaa pettää, pidän hahmon ulkonäöstä ja luonteesta. Ja mitä kaikkea tietoa Ouun sotureiden tilanteesta se meiltä pihtaakaan!

Terumune ja Yamabiko vaikuttavat kai-koirilta raitoineen, mutta Masamunella on erilaisempi ulkonäkö. Onkohan sillä ja Yamabikolla ollut sama emo? Jos ei, niin minkäköhän näköinen ja rotuinen Masamunen emo on ollut, kun pennusta on tullut tuon näköinen? Jos taas emo on sama, ihmettelen kovasti, miten Masamunen väritys ja harja selittyy? Vai onko Yamabiko poikkeuksellisesti tullut isäänsä ja Masamune äitiinsä ulkonäön suhteen? Tässäkin tapauksessa olisi kiva nähdä tämä narttu. Oi Takahashi, kerro miksi Ginga-sarjojen urokset tuntuvat lisääntyvän ilman naaraita! Ja miksi pennuista lähes poikkeuksetta tulee aina uroksia? Kisaragikin sai 19 pentua ja KAIKKI uroksia. Vai eikö narttuja vain laskettu mukaan?
Kuva
Ginga-kokoelmani - Ginga Merchandise - Youtube-videoni

- He ovat todella erikoisia!
- Eivät sen erikoisempia kuin mekään heidän silmissään.
Avatar
methpring
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 936
Liittynyt: 11.02.2011 13:18
Paikkakunta: Vantaa
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 17

Re: 09. Veljekset

ViestiKirjoittaja Uru » 12.07.2017 13:17

^Liitetään tähän karmiva tarina siitä kuinka Kisaragin narttupennut tiputettiin hyödyttöminä alas kalliolta kuin muinoin Spartassa epämuodostuneet ja heikot lapset.

Kogat pitää kyllä ennätystä tästä lisääntymisestä ilman naaraita. Heitä on nähty kuitenkin useita sukupolvia ilman ainuttakaan naispuolista jäsentä. Kisaragin suvussa sentään on pari näkynyt.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 09. Veljekset

ViestiKirjoittaja Anttu » 12.07.2017 22:46

Uru kirjoitti:Tämähän oli iso harmin aihe aikoinaan: veljeksiä ei ole tässä vaiheessa vielä nimetty ja niitä kutsuttiin vain Kamakirin pojiksi/veljiksi tai näin suomijulkaisun tyyliin Kamakiriksi.


Noniin, aina oppii jotain uutta, kun tulee tarinaan messiin paljon myöhemmin! Vähän merkillistä kyllä, että Takahashi ei ole vaivautunut tarinan alussa kertomaan hahmojen nimiä, vaikka niillä on tarinassa suuri rooli. Miettikää, kun Orionia, Rigeliä ja Siriustakin kutsuttaisiin vain Weedin pojiksi.

Uru kirjoitti:
methpring kirjoitti:Oi Takahashi, kerro miksi Ginga-sarjojen urokset tuntuvat lisääntyvän ilman naaraita! Ja miksi pennuista lähes poikkeuksetta tulee aina uroksia? Kisaragikin sai 19 pentua ja KAIKKI uroksia. Vai eikö narttuja vain laskettu mukaan?


^Liitetään tähän karmiva tarina siitä kuinka Kisaragin narttupennut tiputettiin hyödyttöminä alas kalliolta kuin muinoin Spartassa epämuodostuneet ja heikot lapset.


Tämä on kyllä kieltämättä pistänyt itselläkin silmään. Mikäli kyseessä ei ole kiinalaistyyppinen ratkaisu poikalasten suosimisesta voi olla mahdollista, että vain laumassa on suosittu lähinnä uroksia Rikin tapaan ja naaraat on lempattu johonkin muualle tai ihmisten hoiviin, kuten Bellalle tehtiin. Takahashillahan on aika vakiintunut käsite siitä, että miesten tehtävä on sotia ja puolustaa naisia.
Avatar
Anttu
Kenraali
Kenraali
 
Viestit: 1565
Liittynyt: 03.02.2012 11:22
Paikkakunta: Helsinki
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 09. Veljekset

ViestiKirjoittaja Uru » 12.07.2017 23:52

Anttu kirjoitti:
Uru kirjoitti:Tämähän oli iso harmin aihe aikoinaan: veljeksiä ei ole tässä vaiheessa vielä nimetty ja niitä kutsuttiin vain Kamakirin pojiksi/veljiksi tai näin suomijulkaisun tyyliin Kamakiriksi.

Noniin, aina oppii jotain uutta, kun tulee tarinaan messiin paljon myöhemmin! Vähän merkillistä kyllä, että Takahashi ei ole vaivautunut tarinan alussa kertomaan hahmojen nimiä, vaikka niillä on tarinassa suuri rooli. Miettikää, kun Orionia, Rigeliä ja Siriustakin kutsuttaisiin vain Weedin pojiksi.

Minusta tämä on tavallaan tarkoituksellista, koska kun hahmoilla ei ole nimeä niin niistä tulee astetta epäinhimillisempiä. Lisäksi tämä tekee niistä myös mielenkiintoisempia, kun kyse on kuitenkin yhdestä päähenkilöpoppoosta, joiden nimiä ei tiedetä ollenkaan.

(Tosin aikoinaan tämä vain ärsytti, kun puolien hahmojen nimiä ei tiennyt muutenkaan, kun niitä ei osattu kääntää. Eikä niitä nimiä kyllä muistanutkaan, kun ne luki vain pari kertaa hahmoesittelyistä ja pokkarit olivat vain japaniksi.)

Kun nyt nostit tuon esiin, niin ehkäpä narttupennut ovat käypää kauppatavaraa ja niitä vaihdellaan puoleen ja toiseen. Kisaragi on turvannut alueensa sillä, että on naittanut tyttärensä kaikille lähiseudun pikkulaumojen omistajille. (En tiedä pitäisikö tähän nyt liittää naurava vai järkyttynyt smaili, koska tuo sekä kotikoiriksi lahjoittaminen on melkein ne kivoimmat vaihtoehdot.)
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 09. Veljekset

ViestiKirjoittaja Limppu » 22.07.2017 23:36

Minäkin tykkäsin tästä osasta.

Edellisessä osassa luulin että Sirius on Kamakirin poikien kanssa vaan velkansa takia, mutta sillähän onkin Tukholma-syntrooma päällä. Etenkin toi miten se alkoi itkemään kun sai kehuja, selkeästi haluaa jo aidosti että pomot on siitä ylpeitä. Olisi siistiä jos siitä kasvaisi Orionin pääpahis ha ha ha mutta tuskin. Gingassa vähän tylsää kun tollaset asiat on vähän ennalta-arvattavissa. En jotenkin usko että Takahashi uskaltaa tehdä Ginin perillisistä pahiksia (japaniversiota lukeneet nauraa mulle, kun Sirius onkin uusi Hougen). Hassu miten se ei meinannut tunnistaa Sasukea, alkaakohan sen muistot Ohusta muuttua vähän hatarammaksi.

Ärsyttää että veljekset seikkailee kuka missäkin ja Bella möllöttää lemmikkinä ilman että sitä edes nähdään. Olisi jättänyt sitten narttupennun tekemättä sarjaan ollenkaan jos ei keksi sille mitään pointtia sarjassa.

Uru kirjoitti:Kogat pitää kyllä ennätystä tästä lisääntymisestä ilman naaraita. Heitä on nähty kuitenkin useita sukupolvia ilman ainuttakaan naispuolista jäsentä. Kisaragin suvussa sentään on pari näkynyt.

Headcanon että valtaosa Kogista onkin narttuja. :D Jos Igalla on Akame johtajana niin Kogalla olisi voinut olla hyeenojen tapaan matriarkka ja naisvalta. Oih kaikki tää menetetty potentiaali.
Yhtäkkiä en ymmärrä mitään.
Avatar
Limppu
Ōun sotilas
Ōun sotilas
 
Viestit: 312
Liittynyt: 27.05.2011 00:06
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 8

Re: 09. Veljekset

ViestiKirjoittaja Kiatsu » 31.07.2017 19:27

Olen miettinyt, että mikä Mateuksen suhde tarkalleen ottaen on Masamuneen. Hahmon ilmestyminen antoikin hyvää selvitystä tähän, kun Mateus laittoi koirat kumartamaan. Mutta ainakin omasta mielestäni Mateus osaa säilyttää myös hyvin oman persoonansa. Eli se ei huku esim. Masamunen palvelemiseen. Yllätyin vähän tästä, että hahmo loukkaantui noinkin vakavasti. Kohtauksia tulee jopa tuollaisellakin syötöllä.

Yllätyin siitäkin, että Trigger oli noinkin suuri sivuhahmo. Hallitsi jopa Igaakin. Tuo tilanne Masamunen kanssa toimi kyllä oivana ja toisaalta jännittävänäkin näpäytyksenä.

Bonin ja Vanhimman suhteen jäinkin vähän odottamaan, että mitähän kaikkea se mahtaa pitää sisällään. Mutta ihan hyvin Vanhin puhui Bonille. Hahmo vaikutti taas vähän säälittävältä.. Hienoa myöskin, ettei Vanhin halunnut ihan noin vain alistua Mateukselle.
Trigger oli todella rohkea toimiessaan yksin, ehkä liiankin. Mutta Takahashi toi kyllä tämän hahmon kautta todella hyvin esille sitä, miten aina ei pidäkään siitä ketä seuraa. Triggerin tunteet näkyivät vahvasti.
Sirius alkoi ärsyttämään sen myötä, miten hän näki ns. väärän osapuolen vihollisena. Hienoa, että hahmon tunteita selvitettiin enemmän. Mutta äsh, en vain jaksa Siriusta.

Hougen ei olisi ikinä pahoitellut sitä, että olisi laittanut jonkun nöyrtymään alaistensa edessä. Mielenkiintoista, että Masamunessa on nähtävissä tällaistakin.
Kojuro osoitti älykkyyttään paljastamalla viholliset nerokkaasti. Pidin tästä kovasti.
Tesshinhän yritti vielä vakuuttaa Siriusta, mutta ihan kuuroille korville se kaikki taisi mennä. Jotenkin nämä Siriuksen suoritukset olivat toisaalta hienoja. Kunpa hän vaan suuntaisi sitä toisenlaiseen tarkoitukseen..
Ginga fan since 2002, vegan since 2017.
Avatar
Kiatsu
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 2988
Liittynyt: 11.02.2011 21:12
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 22
Seuraava

Paluu Mangapokkarien arvostelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa