Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Mangapokkarien arvostelu tapahtuu täällä.

09. Veljekset

Re: 09. Veljekset

ViestiKirjoittaja Tupi » 01.08.2017 00:54

Parissa viime osassa tarinaa on viety taas mielenkiintoisempaan suuntaan. Siriusta ja Rigeliä on näytetty nyt enemmän kuin aiemmin ja viimeisestä kuvasta päätellen myös vanhoja Ooun sotureita ollaan tuomassa takaisin sarjaan.

Orionin ja Siriuksen odotettu kohtaaminen jäi tällä kertaa melko lyhyeksi, mutta jatkoa on varmaan luvassa jonkinlaisen taistelun yhteydessä. Rigelillä ja Terumunella näyttäsi myös olevan tappelu edessä.

Hyvin suurella mielenkiinnolla odotan seuraavaa osaa.
Tupi
Pentu
Pentu
 
Viestit: 48
Liittynyt: 23.06.2015 00:53
Paikkakunta: Helsinki
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 1

Re: 09. Veljekset

ViestiKirjoittaja Kepuli » 02.08.2017 18:52

Toistan tässä vähän muiden fiiliksiä, eli olihan tämä varsin mielenkiintoinen osa.

Vaan mitä sitä samoja asioita kirjoittamaan, nimittäin mua on Orionin aikana alkanut enemmän ja enemmän häiritsemään se, miten paljon asioita ihan suoraan, suorastaan röyhkeästi, spoilataan kaikkitietävän kertojan toimesta. Joskus Weedin aikana nämä tekstilootat alkoivat vähän häiritsemään siksi, että niin moni niistä tuntui niin tarpeettomilta. Sarjakuvaahan tässä luetaan eikä romaania, hiisi vieköön, käyttäisit hyvä mies sitä kuvakerrontaa! Mutta silloin ne tosiaankin tuntuivat vain ylimääräisiltä.

Luen näitä silleen hiljaksiin (ihan nyt juuri sain tämän osa luettua kokonaan) kappale-pari kerrallaan, niin en nyt enää ihan äkkiseltään muista, että oliko tämä jo edeltävässä kirjassa vai tässä, mutta ensimmäinen oikea tunne spoilaamisesta tuli kappaleessa, jossa Yamabikon porukat syöttivät pajunköyttä Kamakirien tiedusteluryhmälle. Ennen kuin ryhmä edes oli lähtenyt Yamabikon puheilta, kappaleen viimeisessä ruudussa kertoja sanoi, että "he uskoivat valheen lauman koosta" tai jotain sinne päin. Ei sitten voinut jättää pienintäkään kliimaksia odottamaan sitä, kun jatkan lukemista myöhemmin.
Toinen taas oli varmasti tässä kirjassa, muistaakseni taas kappaleen viimeisessä ruudussa Orion & kumppanit olivat juuri rantautuneet Shikokouun, ja kertojan laatikossa sanottiin, että "Orion ei vielä tiennyt, että tapaisi veljensä täällä". Arrrgh, no, olihan se aika selvää jo siinä vaiheessa, että kohtaaminen tulee tapahtumaan, mutta mistäs sitä siinä vaiheessa tietää, ettei olisi sittenkin käynyt jonkinlaista ristiin juoksemista... Ehkä nämä eivät kaikille ole yhtä häiritseviä kuin itselleni, kun en edes suostu koskaan katsomaan minkään elokuvien trailereita, koska nekin niin usein paljastavat mielestäni liikaa.

Niin, ja noihin kommentteihin Siriuksen Tukholma-syndroomasta: Mun käsitys siis oli, että Kamakirin pojat eivät olleet kertoneet alaisilleen koko totuutta hyökkäyksestä. Muistanko nyt ihan väärin, mutta eikös jossain aiemmassa osassa ilmaistu, että ne tietävät Yamabikon porukoiden irtautuneen pahaa aikovasta Kurohabakista? Ja että alaisilleen olisivat tämän jättäneet kertomatta, ja täten esittäytyvät sankarillisina hyökätessään "pahista" vastaan? Näin siis luulin ainakin jossain kohdassa käyneen, ja sen takia minulle oli täysin ymmärrettävää puhetta Siriukselta sanoa Orionin ja muiden olevan väärällä puolella, koska on kasvanut poikien valheen alla.
Koska Tesshin erikseen sanoi Siriukselle, että tätä käytetään hyväksi, odottaisinkin vähän ennen pitkää Siriuksen näkevän Kamakirien todelliset kasvot ja sen perusteella havahtuvansa huijaukseen. Tai jotain, saa nähdä kuinka käy. (:
Avatar
Kepuli
Kotikoira
Kotikoira
 
Viestit: 81
Liittynyt: 12.07.2014 19:14
Paikkakunta: Helsinki
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 2

Re: 09. Veljekset

ViestiKirjoittaja Uru » 02.08.2017 20:12

Kepuli kirjoitti:tekstilootat

Tämä.

Weedissä sotakoiriin asti pidin tekstilaatikoista tosi paljon. Takahashi käytti niitä silloin tällöin (mitä useimmat mangakat eivät edes tee) ja se toimi tosi hyvin tehokeinona: erityisesti pidin aikoinaan siitä kohtauksesta, kun Jeromen hyökkäys P4 kimppuun epäonnistuu ja siinä oli käytetty kertojaa.

Jossain vaiheessa kuitenkin tapahtui jotain ja nyt Takahashi käyttää näitä kertojia ihan liikaa. Nuo spoilerit eivät ole vielä itseäni hirveästi haitanneet, mutta ovat kuitenkin pistäneet silmään, mutta Last Warsin puolella nämä tekstilootat menevät välillä oikeasti "karhu lyö tassullaan ja yrittää osua Orioniin" -tyylisiksi. Ja tämä jos mikä ajaa hulluksi, kun kyse ei ole tarinasta, vaan kohtauksesta, joka on piirretty ja josta näkee tarkalleen, mitä on tapahtumassa eikä se tarvitsisi mitään selityksiä.

Toivoisin itse, että näiden selitysten käyttämistä vähennettäisiin, mutta näin ei vain tunnu käyvän...
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0
Edellinen

Paluu Mangapokkarien arvostelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa