Sivu 1/1

08. Öinen marssi

ViestiLähetetty: 01.06.2017 17:19
Kirjoittaja Uru
Uusin osa~

Tässä tuli hyvin mieleen se aika, kun luki Orionia vielä japaninkielisenä. Eihän tästä tajunut hönkäsen pöläystä, kun koko ajan tuli uusia hahmoja muiden vain juostessa ympäri Japania. :lol: Oli hitusen epätoivoista yrittää seurata juonta noihin aikoihin.

Battougan teho on laskenut aika huomattavasti, kun suora osuma päähän ei tapa edes keskivertoa pikkupahista...

Pieni ihme on tapahtunut: Bella nähtiin. Käskynä tosin hyvin perinteinen "odota täällä". Käy vähän Rarakin sääliksi, kun muut suorittavat supertärkeitä tehtäviä ja sen pitää vahtia Bellaa ja kuunnella juoruja.

Pian taitavat päästä Kamakirin pojat isompaan osaan, mistä pidän. Kolmikko on lempihahmojani Orionissa. Täytyy sanoa, että Sirius on aika pöljäke, kun meni kertomaan sotasuunnitelman noin helpolla ventovieraille. Eikö tuohon olisi voinut keksiä jotain pientä valhetta tai jotain? Tai edes vähän kaunistella eikä kertoa suoraan sodasta?

Re: 08. Öinen marssi

ViestiLähetetty: 02.06.2017 16:19
Kirjoittaja methpring
Tässä osassa pääsivätkin kaikki Weedin pennut esille. Rigelin mainittua Kisaragin opettaneen taskurapujen pyydystystä, mieleeni tuli jonkinlainen point-and-click-peli nimeltä "Ravusta Kisaragi-sedän kanssa". :D

Luvun 56 aloituskuvassa Orion on jättimäinen. Onkohan tarkoituksena ollut, että se juoksisi jonkilaisen mäen päällä?

Sivulla 67 Kougan Vanhin kutsuu Samua Sabuksi. Tarkistin japanipainoksesta, ja sielläkin kanjien viereen on kirjoitettu Sabu. Jishon mukaan Samun nimen jälkimmäinen kanji voidaan kirjoittaa hiraganalla ja katakanalla "mu" tai "bu", joten olisiko muistivirhe Takahashin osalta. Samun kuolema vesiputouksessa taas oli omalla tavalla virkistävää, kun shinobeja harvemmin kuolee näissä hengenvaarallisissa puuhissa.

Vaikka Orion osaakin täydellisen battougan, sen keho on vielä pennun, joten reaalisesti ajateltuna se ei saa osumasta yhtä voimakasta kuin aikuinen, painavampi koira saisi. Jos Takahashi on ottanut tämän huomioon, Blancan eloonjäänti saa syyn.

Mateus harrastaa (koira)rotusyrjintää oikein olan takaa. "Muuten voisin ottaa Shikokun sotilaat osastooni, mutta en halua palvelukseeni muita kuin saksanpaimenkoiria." EIkä sen kummempia perusteluita sakemannien suosimiseen tunnu olevan, kuin se että Mateus itse on yksi. Tällä menetelmällä voi jäädä monta hyvää taistelijaa saamatta. Tosin meinasihan se ottaa Kougat palvelukseensa, mutta ne ovatkin taidoiltaan sen verran erikoisia, että täytyisi olla aika sokea, jos tietyn rodun suosiminen menisi niiden mukaan ottamisen edelle.

Siriuksen lempeä ja rehellinen luonne tulee hyvin esiin, kun se varoittaa sivullisiksi luulemaansa Yamabikoa ja Marieta tulevasta taistelusta. Tässä tilanteessa rehellisyydestä ei vain ollut hyötyä.

Re: 08. Öinen marssi

ViestiLähetetty: 02.06.2017 16:36
Kirjoittaja Midorikage
Minusta on todella surullista, että Samu/Sabu kuoli näin turhalla tavalla. Olihan hänellä sentään merkittävä rooli taistelussa sotakoiria vastaan. Hän jopa pelasti Weedin hengen taistelussa Viktorin kanssa. Tästä lähtien Kogan rivisotilaista ovat elossa enää Toshimitsu ja Tsukikage. Shinbeen näytettiin kuolevan taistelussa venäläisiä vastaan, ja samalla oli kuollut ilmeisesti toinenkin Koga jota soturit muistelivat ulvoessaan. Rivisotilaita piti kuitenkin olla seitsemän, joten mihin kaksi niistä katosi? Päättikö Takahashi jälkikäteen, että nekin kuolivat Hokkaidolla, vai kuolivatko ne Mateuksen joukkojen hyökkäyksessä?

Re: 08. Öinen marssi

ViestiLähetetty: 27.07.2017 13:47
Kirjoittaja Kiatsu
Huomaan että minun on vaikea tottua ajatukseen että Unsai on vanha. Toisaalta enpä ole tottunut siihen muidenkaan hahmojen kohdalla. Jotenkin on hienoa, miten Takahashi osaa vielä tehdä niin erilaisia hahmoja, joissa on syvyyttä.
Pidin siitä, miten tärkeä Kisaragi oli Rigelille. Taskurapujen nappaamisen opettelua.
GDW:ssähän oli tätä samaa ”ei kai isäsi ole ylipäällikkö…” touhua, mikä vähän huvitti näin Orionkin puolella. Taitaa olla yhtä iso asia edelleen.

Vanhimmalla oli hyvin tilanne hallussa sen jälkeen, kun Sasuke mm. kaatui. Heti oli organisoimassa vihollisen suhteen. Hauskaa, miten Orion oli ehtinyt taas mennä niin nopeasti. Oli hienoa nähdä, miten tässä kohtauksessa ei ollut mitään ylimääräistä häsläämistä. Muiden ei tarvinnut pahemmin auttaa ja vihollinenkin ”uskoi” nopeasti.
Kamakiri-nimitykseen oli myös vaikea tottua. Mutta en sitten tiedä, mikä olisi parempi. Välillä noiden kolmenkin nimen sanominen ei ole niin sujuvaa. Onhan kai-koirien nimissäkin eroja.
Mietinkin aina, miksi Mateus kävi noin vain alaisensa kimppuun. Eihän sitä vahtivuorossa pidäkään nukkua. Olen ehkä nyt Orionia lukiessani yllättynyt siitä, miten räjähdysaltis Mateus on luonteeltaan. Välillä toivoisin kyllä muutakin tapaa olla vihollinen.
Oli aika jännää, miten Toshimitsu kuunteli muita. Toisaalta siinä oli hyvin paljon järkeä. Tesshin kyllä ilmestyi yllättävään saumaan ja vähän tuo viestinviejienkin käytös tuli puskista. Hyvä niin. Nautin siitä, miten hyvin Tesshin ja Toshimitsu toimivat ja muut eivät mahtaneet heille mitään.

Marie olisi kiinnostanut vähän enemmänkin. Aika hyvin Yamabiko osasi myös hämätä. Näiden kahden esitys oli kuitenkin todella söpö.
Yamabikon huoli aiemmasta riittämättömyydestään johtajana jäi mieleen. Minusta hän oli vielä aiempaa vahvempi johtaja ilmestyttyään. Suorastaan ihailtavaa. Vähän tuli Yamabikon puheidenkin myötä uutta tietoa Kamakirin poikien aikeista.
Odotin, että Orion ja muut olisivat ehtineet noin vain tähän taisteluun. Mutta sitten tajusinkin, ettei se ihan niin helposti käy. Ensin täytyy uidakin.