Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Mangapokkarien arvostelu tapahtuu täällä.

05. Taipumattomat

05. Taipumattomat

ViestiKirjoittaja methpring » 03.03.2017 14:41

Uusinta suomennettua Orionia odottaa aina vain innokkaammin, kun japanijulkaisua kuvalukemalla ei ole saanut juonesta paljoa irti.

Alun kartassa on mainittu Lääninherra ja Kawasemi, vaikka nämä esiintyvät vasta aivan kirjan lopussa. Pieni spoileri siis.

Kertoja sanoo sivulla 106, että Tesshin on opettanut joukoilleen battougaa puoli vuotta. Onko Takahashi taas sekoillut ajan kanssa, kun Ouun tulivuorenpurkauksesta ei pitäisi olla kulunut kuin 2-3 kuukautta?

Jännä, ettei battougan rasitus vaikuta Orioniin. Tosin GNG:ssä oli sama juttu kaikkien eri battouga-iskujen kanssa, kukaan niiden käyttäjistä ei tarvinnut iskunsa jälkeen lepoa. Vasta WEEDissä otettiin mukaan rasitustekijä.

"Älä varasta hiiliä. Varkaat joutuvat uuniin." Aivan mahtava kyltti Jinemonilla! Äijä vaikuttaa lempeämmältä kuin oletin, luulin sen olevan ärtsympi.

Orion on kyllä suloinen loikkiessaan ympäriinsä. Hieno ilme sivulla 104.
Kuva
Ginga-kokoelmani - Ginga Merchandise - Youtube-videoni

- He ovat todella erikoisia!
- Eivät sen erikoisempia kuin mekään heidän silmissään.
Avatar
methpring
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 936
Liittynyt: 11.02.2011 13:18
Paikkakunta: Vantaa
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 17

Re: 05. Taipumattomat

ViestiKirjoittaja Uru » 03.03.2017 15:21

Tämä oli minusta hieman kuiva väliosa, mutta tässä olleet isoimmat paljastukset oli toisaalta lukenut jo aiemmin. Lääninherran ilmestymistä pohjustettiin kauan. Takahashi onkin ilmeisen ylpeä tästä hahmostaan, mitä olen haastatteluista seurannut.

En itse huomannut tuota aika-hommaa ollenkaan. Sinällään erikoista, koska ei Tesshinillä tuolloin ollut mitään motiivia opettaa koiria taistelemaan toisin kuin tulivuoren purkauksen jälkeen.

Tästä tuli jo vuosia sitten marmatettua, mutta pitäähän se aloittaa uudestaan: on aika ikävää, että näin monet rivikoirat oppivat Battougan. Ymmärrän tavallaan, että ideana oli tuoda eloa taistelukohtauksiin ja koirat eivät kuitenkaan osaa tehdä oikeaa Battougaa, mutta. Tesshin ei ole oppinut Battougaa 10-vuodessa, mutta rivikoirat ovat päässeet puolessa vuodessa/parissa kuukaudessa noin samalle tasolle sen kanssa. Jos nämä olisivat Tesshinin vanhoja ninjaoppilaita, ymmärtäisin, mutta eivät taida olla? Orion oppi iskun samantien, mutta näinpä ovat tehneet kaikki muutkin karhukoirat. Orionin voimien korostaminen oli mielenkiintoista ja toivoinkin, että se pian pääsisi sisarustensa pariin, jotta tehoja päästäisiin vertailemaan.

Jinemon oli itselleni kanssa yllätys. Olin odottanut, että hän olisi Goheen kaltainen jurottaja, mutta hän oli lopulta paljon rauhallisempi ja ystävällisempi. Ihmekös, että bussikuskikin uskaltautui juttelemaan aiemmin.

Orionissa hahmona on minusta kiva, miten se on paljon ilmeikkäämpi kuin Weed tai muut sukulaisensa.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 05. Taipumattomat

ViestiKirjoittaja Yamashita » 03.03.2017 22:16

Suomikannessa koiria on jälleen tiputettu hieman alemmas/keskemmälle japanilaiseen nähden. Pidän tästä muutoksesta, koska Orionissahan on näitä kansia joissa koirat on kansissa ahdettu yhteen nurkkaan ja muu kannesta on periaatteessa tyhjää tilaa.

Sydämessäni on herkkä paikka näille Takahashin ukkohahmoille. Jinemon ei ole ehkä niin eeppinen kuin ukko Gohee, mutta tuo kyltti "varkaat joutuvat uuniin" upposi tunteisiin. B)
Avatar
Yamashita
Ōun sotilas
Ōun sotilas
 
Viestit: 339
Liittynyt: 27.05.2011 14:48
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 9

Re: 05. Taipumattomat

ViestiKirjoittaja Uru » 04.03.2017 12:04

^Jep ja suomikansissa otsikko ei mene koirien päälle. Alkuperäisessähän japaninkieliset tekstit menee Orionin jalkojen yli. Tosin täytyy sanoa, että takakansista en vieläkään tykkää, kun ne ovat tuollaisia pikselisiä ja leikattuja. Alkuperäisissä oli tyylikkäät kuvat pahiksista ja muista sivuhahmoista.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 05. Taipumattomat

ViestiKirjoittaja Midorikage » 05.03.2017 12:59

Viimeiset seitsemän vuotta olin pähkäillyt, että kuoleeko Shinsaku yrittäessään pelastaa veljeään lumivyöryltä, vai luuliko hän Kazukia viholliseksi jonka vei mukanaan kuolemaan. Vasta suomennoksen myötä tajusin, että Kisaragin pojat lähtivät erisuuntaan kuin viholliset, ja Shinsakun täytyi siis kuolla sankarillisesti. Vaikka Shinsaku olikin suosikkini Kisaragin pojista, ja olisin halunnut oppia siitä enemmän, on mukavaa että saamme tutustua paremmin edes joihinkin Kisaragin pojista. Izoulla on tärkeä rooli Orionin kasvattajana, ja Saburoukin alkaa saamaan isompaa roolia. Toisinaan Takahashi jättää hahmoja ikävästi taka-alalle, mutta osaa hän onneksi myös yllättää nostamalla entisiä sivuhahmoja tärkeiksi osiksi tarinaa.
Midorikage
Villikoira
Villikoira
 
Viestit: 163
Liittynyt: 30.08.2011 20:45
Paikkakunta: Nokia
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 9

Re: 05. Taipumattomat

ViestiKirjoittaja Nekotin » 18.03.2017 13:38

Lopetin mangan ostamisen syystä x, mutta halusin silti tulla ilmaisemaan mielipiteeni miten poikkeavan kaunis 5 osan kansi on.
Orion on tosi näkyvästi keskellä ja asento on ihanan pentumainen. Tosi nätit kirkkaat silmät (jostain syystä ihan kuin eläinlääkärin suusta :D)

Värit sopivat toisiinsa ja jotenkin virkistäviä nämä Orion kannet Weedin jälkeen, kun en ikinä liiemmin pitänyt siitä miten sinertävä Weed on.
"Tule katsomaan tyttäriäsi! Kaikki kolme ovat naaraita."
Avatar
Nekotin
Taistelukoira
Taistelukoira
 
Viestit: 242
Liittynyt: 14.02.2014 23:42
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 6

Re: 05. Taipumattomat

ViestiKirjoittaja Kiatsu » 05.04.2017 18:51

Minusta tuntui Izoun puolesta kauhealta, kun hänen suunnitelmallaan olikin kohtalokkaat seuraukset. Sitä voikin miettiä, että kumpi kohtalo olisi ollut parempi. Vai olisiko se ollut loppupeleissä sama.. Izoun lähestymistapa Orioniin veti aika sanattomaksi. Miten hän osasikaan.. tilanteesta huolimatta.

Rekviemi ei avautunut kuvauksessa, jolloin se piti erikseen tarkistaa. Ristiriitaiset fiilikset tuli tämän termin käytöstä, oliko se turhaa hienostelua vai ei.
Kuvauksessa kerrottiin Masashigen sydämeen iskeneen pelko taistelutavasta. Yllätyin tästä, koska voisi kuvitella, että hahmo on ulkonäkönsä puolesta itse aika peloton ja jopa muille pelottava. Ilman tuota vapinaa olikin vaikea nähdä tämä pelko. Ei näy ainakaan Masashigen kasvoilla pahemmin muuten. Toisaalta tuskinpa hahmo antaisikaan sen näkyä.

Tykkäsin siitä, miten tuotiin esille käsitystä oikeudesta. En tiedä, oliko tuo nyt Orionille se yksiselitteisin vastaus siihen kysymykseen. Itseäni alkoi toisaalta nämä vaikutteet huolestuttaa, koska asiat tuppaavat olemaan monimutkaisia. Pitäisi ajatella muutenkin. Näin ollen olenkin tykännytkin Ginin ja Weedin käsityksestä oikeudenmukaisuudesta.

Oli mukavaa nähdä muita taas vaihteeksi. Ryou oli aika nöyränä. Ehkä hieman jopa ihailinkin, kun oli niin kova tapaus.
Noita tekniikoiden opettamisia tuli taas ajateltua vähän toisinkin. Olihan hätä aika kova ja tulevaankin piti varautua.

Tuo ”varkaat joutuvat uuniin” – kohta huvitti. Mietin vähän sitä, että miksi Masamune huoli juuri Jinemonin kaulaliinan. Se kuvaa suhdetta jotenkin turhankin läheiseksi. Toisaalta uskon Masamunen olevan valmis hyötyvän asiasta kuin asiasta. Oli myös ehkä vähän huvittavaa sekin, ettei Jinemonilla ollut pahemmin otetta koiriin. Oli niiden vietävänä. Toista se oli Goheilla. Aika hölmö kuva tuli Jinemonista, kun se uskoi koiria noin vain. Oli se vähän kiusallistakin.

Huomasin, että minun on vaikea tottua shinobi-termiin. Yhdistän sen automaattisesti Igoihin, enkä oikein pysty ajattelemaan mitään muuta. Olihan tuo karhunpentujuttu julmaa, mutta silti ihmettelin sitä, miten Kawasemi nosti siitä niin suuren haloon. En tiedä, ehkä kuvittelen etteivät tuollaiset asiat voisi liikuttaa muita. Tai että kyse on vain riistasta.
Hienoa, että Takahashi jaksaa valaa uskoa muihin ja heidän piirtämiseensä.
Ginga fan since 2002, vegan since 2017.
Avatar
Kiatsu
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 2990
Liittynyt: 11.02.2011 21:12
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 22

Re: 05. Taipumattomat

ViestiKirjoittaja Tupi » 22.04.2017 03:18

Tylsin osa tähän mennessä, mutta oli tässäkin joitain mielenkiintoisia kohtia.

Osassa keskityttiin aika paljon Orionin Battouga-treeneihin, mikä ei ollut kovin mielenkiintoista luettavaa, kun Orion näytti olevan luonnonlahjakkuus iskun tekemisessä. Muutenkin vähän harmittaa, että Battougasta on tullut niin tavanomainen, että taviskoiratkin sen osaavat (ei toki puhtaassa muodossa, mutta kuitenkin).

Lopussa alkoi sitten taas tapahtua mielenkiintoisia asioita, kun Sanadan shinobit ja lääninherra tulivat mukaan tarinaan.

Orion ja Izou ovat muuten mielenkiintoinen pari. Näiden kahden kemiat toimivat hyvin yhteen ja Orion näyttää ottavan vaikutteita Izoun väkivaltaisista moraalikäsityksistä. On mielenkiintoista nähdä, mihin tämä johtaa.
Tupi
Pentu
Pentu
 
Viestit: 48
Liittynyt: 23.06.2015 00:53
Paikkakunta: Helsinki
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 1

Paluu Mangapokkarien arvostelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa