Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Mangapokkarien arvostelu tapahtuu täällä.

02. Tuuli puhaltaa Igasta

02. Tuuli puhaltaa Igasta

ViestiKirjoittaja Murder » 04.12.2016 12:33

Nämä ensimmäisten osien avaruuskannet ovat makeita.

Pidin tästä osasta yhtä paljon kuin edellisestäkin ja hyvin on sarja lähtenyt käyntiin. Vähän häiritsi kun kertoja käytti Hanajirosta nimeä Rosvopäällikkö. Sivulla 107 mihin se Shuusaku puree, hehheh.
Taistelua osassa oli: Ensin shinobit ja Kamakirin pojat, sitten Izou ja kaksi tuntematonta koiraa ja sitten vielä pahasuinen Orion ja Ryou.

Ihanaa, Yamabiko näyttäytyi!
Avatar
Murder
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 590
Liittynyt: 14.08.2013 15:54
Paikkakunta: Turku
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 11

Re: 02. Tuuli puhaltaa Igasta

ViestiKirjoittaja Frita » 04.12.2016 23:11

Mitä tähän muuta sanomaan, kuin että ihan loistavaa, kyllä tykkään.

Olo on kuin silloin 12-kesäisenä, kun sain englanninkieliset Weedit hyppysiini. Tarina imaisee mukaansa, vaikka olenkin tutustunut sarjaan japaniksi jo aiemmin.

Minulla oli pitkään ristiriitaiset fiilikset Orionista hahmona ja muutenkin, mutta kyllä nyt täytyy todeta että Orion on rysäyttänyt tiensä lempihahmojeni listaan, jolle ei kovin helpolla päästä.

Hienoa myös (tai, "hienoa ja hienoa"), että Kamakiri on monistanut itsensä. Bella on rasittava ja turha hahmo. Taitaa olla tullut äitiinsä, argh.

Seuraavaa osaa kovasti odotellessa!
DeviantART-tili

"Elämä on arvokas...jokainen elämä!"
Avatar
Frita
Taistelukoira
Taistelukoira
 
Viestit: 271
Liittynyt: 27.05.2011 17:58
Paikkakunta: Vantaa
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 2

Re: 02. Tuuli puhaltaa Igasta

ViestiKirjoittaja Nekotin » 05.12.2016 00:52

Noniin, onneksi annoin Orionille mahdollisuuden, sillä kakkososa painii ihan eri sarjassa kuin ykkönen.

+ Akamen lapsenlapset ja heidän elämä ihmisten parissa
+ Orionin sisaret, jopa vinkuva Bella
+ Isot, selkeät kuvat
+ Orionin vertaus Rikiin
+ Jännittäviä tapahtumia (ei pelkkää verta ja pään katkomista, vaan pentujen etsimistä, niistä huolehtemista jne.)
+ Sivuhahmot ovat paljon kiinnostavampia kuin ehkä _missään_ muussa GNG sarjassa. Vaikea kuvailla, sillä jos sanon, että he ovat erilaisia niin se ei kerro mitään ja antaa tylsän yleisvaikutelman.
+ Orion taisi saada hieman järkeä päähänsä, vaikka joutuikin sitten riepoteltavaksi ^^;


Ainoa miinus, mutta iso sellainen on kun Kurohabakikumi piti kääntää suomeksi. Miksi? Meni uskottavuus kun mustasäärisuojajoukko tahtoo repiä Orionin pään irti.
"Tule katsomaan tyttäriäsi! Ne ovat kaikki naaraita."
Avatar
Nekotin
Taistelukoira
Taistelukoira
 
Viestit: 238
Liittynyt: 14.02.2014 23:42
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 6

Re: 02. Tuuli puhaltaa Igasta

ViestiKirjoittaja Uru » 06.12.2016 18:38

Sivuhuomio niille, jotka odottaa, milloin Orionista tulee ärsyttävä: Minä taidan olla se, joka on eniten marmattanut Orionista ja ne, jotka ovat siitä alusta asti tykänneet, eivät ole välittäneet sen tekemistä tempauksista, vaikka itseäni ne jyrsivät. Eli tuskin tulee kohtausta, jossa Orion menee hahmona täysin pilalle.

Tulee kyllä sellainen olo, että Orion on aika turhaan ollut näin aliarvostettu. Ei tämä minusta GDW:n alkua voita, mutta tosi hyvä kuitenkin. Monet näistä "koirat puhuu keskenään" -jutuista on oikeasti mielenkiintoisia ja pidän myös siitä, miten voimakkaasti tarina jakautuu eri pisteisiin. Lisäksi tulee hieman Japanin koko selville, kun Orion siirtyy syksystä talveen mennessään pohjoiseen päin. Muistaakseni pian alun esittelyihin tulee myös kartta mukaan niin on apua tulossa seikkailun seuraamiseen.

Akamen lastenlasten esittelyssä iski silmään. "Voit kutsua minua Muuksi." Toki tuo on oikeaoppisesti laitettu, mutta muuksi...

Hanajiron kuolema oli tosi karu. Orion yritti vielä sitä auttaa, mutta oli ihan virkistävää, että Orion ei sitten murehtinut asiaa, vaan piti sitä ihan normaalina/koiran omana mokana.

Mustien säärisuojien joukon kääntäminen oli hivenen outoa. Jos nimellä viitataan johonkuhun hahmon säärisuojiin myöhemmin, niin olisihan tuon käännöksen voinut laittaa siihen? Hyvä, että nimi jäi alkuperäiseksi, sillä vaikka Kurohabaki on sanahirviö, on se parempi kuin Mustat Säärisuojukset.

Tässä on jo hyvin mainittukin näitä hyviä puolia: Orion ja muut sisarukset ovat selkeästi hyvin erilaisia persoonia, minkä lisäksi ne saivat kukin hyvin aikaa tarinassa. Kukaan niistä ei myöskään ole tässä vaiheessa tarinaa liian superi.

Myös sivuhahmoista pidin, sillä niillä on nyt oikeasti persoonallisuutta ja roolia, vaikka jäävät ulkonäöllisesti selkeästi sivuhahmon rooliin.

Mameshiba oli hauska loukkaus. Mini-shiban lisäksi se tarkoittaa tietysti Mameshibaa. (Tuollainen olisi aika kiva saada Sasukesta.)
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 02. Tuuli puhaltaa Igasta

ViestiKirjoittaja SnowLove » 06.12.2016 20:06

Uusia hahmoja tulee koko ajan lisää ja päätin noin vuosi sitten olla kauheasti spoilaamatta itselleni hahmoja ja juonta. Pitää varmaan lukea pokkari toiseen kertaan niin ei jää mitään epäselvää :D

Bellasta itselläni on ristiriitaiset mielipiteet. Vähän ärsyttää että se on juuri tuollainen itkupilli ja heikko mutta olisi sekin vähän ärsyttävää jos kaikki pennut olisivat voittamattomia superkoiria.

Osa itsessään oli todella hyvä
"On eri asia elää, kuin vain säilyä hengissä"~Rocket
Kuva
Avatar
SnowLove
Taistelukoira
Taistelukoira
 
Viestit: 265
Liittynyt: 07.11.2013 23:04
Paikkakunta: Turku
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 1

Re: 02. Tuuli puhaltaa Igasta

ViestiKirjoittaja Raezla » 12.12.2016 01:37

Bellassa ärsyttää todella paljon, että se on AINOA Ginin sukuun syntynyt narttu ja siitä pitää sitten tehdä surkea itkupilli.

Noin muuten olin iloinen, ettei Orionissa ole samanlaista "yhyy, joudumme nyt tappamaan vihollisia" -lässynläätä kuin Weedissä. Rupesi jo tulemaan korvista ulos.

Akamen lapsenlapset olivat jännä käänne. Olinhan minä niiden olemassaolosta tiennyt aikaisemmin, mutten ollut perehtynyt hahmoihin tarkemmin. (Pitääkin tarkistaa, ettei tuo ole ristiriidassa Blanke-fanitarinani kanssa.)

Nauratti sivulla 67 tuo, kun Orion olisi muiden estelyistä huolimatta lähtenyt, mutta kiinnostui kuultuaan, että saisi ruokaa. :lol:

Heizou ja Tyson olivat jotenkin symppiksiä hahmoja ja antoivat hyvän vaikutelman. Eivät mitään täysiä tunareita, mutta kuitenkin inhimillisiä.

Myös Kurohabakigumin vanhus, Jinemon Kurohabaki oli mielenkiintoisen oloinen hahmo. Toi jotenkin eeppisesti mieleen Goheen. Takahashi osaa kyllä näiden vanhojen ukonrohjahahmojen luomisen! :'D

Virkistävää vaihtelua juonen kannalta, että mennään sen verran suoraan asiaan, että pääpahis nähdään vilaukselta jo toisessa pokkarissa. Minulla on aina ollut jotenkin paljon sekavampi mielikuva Orionista, että eri koirat vaan vipeltävät sinne sun tänne. Suomennoksen myötä sarja on alkanut vaikuttaa paljon selkeämmältä ja mielenkiintoisemmalta. Tammikuun pokkaria innolla odotellen! :D
Avatar
Raezla
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 1124
Liittynyt: 02.05.2011 11:38
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 10

Re: 02. Tuuli puhaltaa Igasta

ViestiKirjoittaja Kiatsu » 25.12.2016 17:00

Tässä osassa päästiinkin nauttimaan ihan erilaisesta tyylistä siinä mielessä, että kerrattiin kuvien muodossa aiempia tapahtumia. Olisin kyllä nauttinut tästä Weedinkin kohdalla. Mutta onneksi sitä näkyy nyt Orionissa.

Edellisessä osassa päästiinkin Shirozarun ja Kamakirin poikien kohtaamiseen. Nyt se jatkui tästä ja pidin siitä hyvin paljon siksi, miten olennaisesti asiat ja koirat liittyivät toisiinsa (Akame, Kamakiri jne.). Olihan se ihanaa vielä tässäkin yhteydessä kuulla edes maininta Hougenista. Paikalta poistuminen oli kyllä todella tyylikäs ja viimeisteli kohtauksen hyvin. Se sai Kamakirin pojat näyttämään entistä pöljemmiltä, kun he eivät voineet tehdä oikein mitään.

Oli jotenkin huvittavaa, miten yksikään ei uskaltanut auttaa pomoa Orionin takia. Tiedä sitten, oliko se ihan ymmärrettävää vai välittivätkö alamaiset loppujen lopuksi noin vähän johtajastaan. Orionilla on kieltämättä jännä tapa opettaa moraalia. Tuli ihan mieleen Kyoshiro tästä, hän sentään ymmärsi tapansa vääräksi.

Yllättävä paljastus tosiaan. Akame-sarjasta olisi saanut tuon myötä kyllä toisenlaisen. Noh, hyvä jos tässäkin kohtaa on tarjolla jotain tällaista. Nyt tuli jotain järkeä tähän kuvioon ja Akame-sarjaankin..

Sivulla 44. on näköjään kirjoitusvirhe ”miin kauan kuin isoisä eli, emme saaneet liittyä Ouun armeijaan.”

Vanhimman myötä tuli ihanaa muistelua vanhoista ajoista ja hahmoista. Minulla tuli Vanhimman ulkonäöstä vähän mieleen Smith ja Kenshin, mutta tykkäsin siitä kuitenkin. Nimi olisi sen sijaan voinut olla toinen. Sekottaa.
Tuntui tyhmältä, että Orion halusi niin paljastella nimeään kaikille ja mennä miten lystää. Tajuamatta tilanteen vakavuutta ja vaarallisuutta. Ei taida ihan ulkonäöllisesti Orion näyttää Heizon pojalta? Noh, jospa se menisi kuitenkin läpi.

Oli tosi coolia, miten Shirozaru ja muut saivat kidnappaajan ansaan. Kun muut olivat aiemmin yrittäneet saada sitä kiinni. Puhumattakaan siitä, miten Shirozaru onnistui nappaamaan vielä ilmasta. Jotenkin tuon kidnappaajan kohtalo tuntui karulta. Useimmiten kun ollaan oltu armollisempia. Nyt en ollut tottunut moiseen.
Pidin siitä, että Orionille opetettiin vähän enemmän sitä, ettei voi niin sokeasti luottaa omiin voimiinsa. Ihailin myös Heizon rohkeutta toimia Orionin vuoksi ja oman henkensä uhalla. Hahmoon tuli aika nopeasti syvyyttä. Onneksi hänen ei tarvinnut yksin jäädä taistelemaan. Ryon käytös yllätti minut: miten hän tuli pyytämään anteeksi ja keskustelemaan ylipäätään. Shirozarukin toimi tilanteessa todella maltillisesti ja fiksusti.

Tysonista tuli ehkä vähän mieleen GB.

Oli tuo ukko kyllä melkoinen näky bussissa. Etenkin kun hän erottui niin vahvasti muista. Mainio osa jälleen. Seuraavaa jo odotellessa ja vielä avaruusteemasta nauttien.
Ginga fan since 2002, vegan since 2017.
Avatar
Kiatsu
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 2988
Liittynyt: 11.02.2011 21:12
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 22

Re: 02. Tuuli puhaltaa Igasta

ViestiKirjoittaja methpring » 25.12.2016 19:28

Täytyy tähän väliin sanoa, että Orion sisaruksineen on piirretty monessa kuvassa todella söpöiksi. Tuommoisia lutusia pikkuhauvoja! <3
Kuva
Ginga-kokoelmani - Ginga Merchandise - Youtube-videoni

- He ovat todella erikoisia!
- Eivät sen erikoisempia kuin mekään heidän silmissään.
Avatar
methpring
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 934
Liittynyt: 11.02.2011 13:18
Paikkakunta: Vantaa
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 17

Re: 02. Tuuli puhaltaa Igasta

ViestiKirjoittaja Tupi » 19.01.2017 02:56

Sopivan ripeästi on tarina lähtenyt käyntiin, kun jo toisessa osassa tarinaan on tuotu iso joukko hahmoja ja pahiksistakin on nähty vilaus. Eikä kukaan vaikuta tässä vaiheessa ärsyttävältä tai liian tylsältä.

Orionistakaan ei ole ainakaan vielä tehty mitään superpentua vaan hän saa kunnolla köniinsä vanhemmilta koirilta (Ihan ansaitusti minun mielestäni).

Täytyy sanoa, että pitkän Weed-sarjan jälkeen on minun mielestäni vain hyvä, että vanhat hahmot on laitettu ainakin hetkeksi telakalle ja uusille hahmoille on annettu tilaa. Se on tuonut uutta virtaa gingaan.
Tupi
Pentu
Pentu
 
Viestit: 48
Liittynyt: 23.06.2015 00:53
Paikkakunta: Helsinki
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 1

Re: 02. Tuuli puhaltaa Igasta

ViestiKirjoittaja Uru » 20.01.2017 00:30

^Samaa mieltä. Aikoinaan tuntui tosi järkyttävältä, kun hahmoja ei tarinassa näkynyt ja olisi pitänyt uusiin tutustua, mutta nyt se tuntuu ihan luontevalta.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Paluu Mangapokkarien arvostelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa