Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Mangapokkarien arvostelu tapahtuu täällä.

01. Alku

01. Alku

ViestiKirjoittaja Uru » 10.11.2016 18:33

Orion saapuikin tänään sekä kirjakauppoihin että marketteihin, joten käykäähän hakemassa omanne.

Julkaisu oli tosi hyvä, samaa tasoa kuin japanilainenkin. Kannesta oli lähtenyt keltainen hehku pois, selkämyksessä oli kuva ja värisivutkin mukana. Arvostan!

Itse pokkari: Pidin siitä. Se lähtee nopeasti käyntiin ja se on tunnelmaltaan aavistuksen erilainen kuin Weed. Orion on tässä vaiheessa vielä hauska hahmo, kun se on vain tyyliltään niin erilainen kuin Weed ja Gin. Pidän myös siitä, että Orion toimii yksin eikä ala heti kerätä armeijaa ympärilleen.

Nyt ymmärrän myös, miksi Japanissa ei uskottu millään, että Joe on kuollut. Tuo koko kohtaus on sellainen, että Joen vain olettaa ilmestyvän kohta uudestaan. "Menetti hetkeksi tajuntansa" kuulostaa ihan siltä, että kaksikko joutui vain eroon toisistaan. Manga selvensi muitakin asioita sekä hyvässä että pahassa.

Ja Kamakirin pojat saapuivat~ Lemppareitani. Erikoinen huomio: Takahashi on sanonut, että Kamakiri on vaikeimpia/ikävimpiä hahmoja piirtää. Ja nyt niitä on sitten kolme. :lol: Sensei ei anna itselleen armoa. Erikoista, että Sasuke luuli niitä Kamakiriksi. Eikö Ouun armeija lopulta koskaan varmistanut Kamakirin kuolemaa? Weedkään ei tainnut saada siitä koskaan lopullista tietoa...

Tämä osa oli ehkä parhaiten tiivistettynä se, miksi en tahdo Gingaan yhtään ainoaa naishahmoa, kun ne ovat kaikki tällaisia. Katsotaanpa:

- Lydia
Aiemmin oli ajateltu, että oli Lydian idea lähteä eri suuntaan kuin Jerome. Nyt selvisi, että Lydia tahtoikin vain seurata Giniä, koska tällä oli tämän pentu. Jerome lähti toiseen suuntaan Akamen neuvosta ja Lydian tietämättä.

- Bella
Olen niin onnellinen, että minulla ei ollut mitään odotuksia tätä hahmoa kohtaan, koska ne menivät siitäkin alas. Siinä vaiheessa, jos joku avuton hahmo puhuu itsestään kolmannessa persoonassa, menee oikeasti ihan kaikki kunnioitus. Orion, Sirius ja Rigel tuntuu olevan sellaisia 10-vuotiaita ja Bella on 5-vuotias, jos ihmisiä olisivat. Sitten tämä vielä jatkui, kun Bella kitisi kaikesta siellä majalla. Aaarrrrggh.

Tätä ennen Bella on ollut minulle ihan neutraali hahmo, mutta nyt kun tämän luki niin, bam. Inhokkilistani numero 1.

Miksi Takahashi edes vaivautui tekemään Bellan?
Spoiler:
Se kuitenkin kirjoitetaan pian tarinasta pois, luojalle kiitos.


- Hiroko
Minirooli, mutta tämän kunniaksi todettiin, että naiset ei osaa mitään ja Orionkin pääsi kaikkia yleisesti moittimaan. Kiitti.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 01. Alku

ViestiKirjoittaja Yamashita » 10.11.2016 18:44

Tämä iskikin silmääni kaupan lehtihyllyllä. Tätä onkin odotettu pitkään ja hartaasti!

Sivu 46: superpappa Gin jaksaa edelleen uskomattomiin hyppyihin ja voltteihin. Tuli vähän naureskeltua tuossa kohtaa.
Avatar
Yamashita
Ōun sotilas
Ōun sotilas
 
Viestit: 339
Liittynyt: 27.05.2011 14:48
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 9

Re: 01. Alku

ViestiKirjoittaja Murder » 10.11.2016 18:54

Ah, viimein saan kätösiini Orionin johon en ole pahemmin tutustunut kuin kuvia katsomalla.

Kannesta pidin ja oli hyvä, kun keltainen hehku päätettiinkin poistaa. Hienoa kun selkämyksessä on kuva, näyttää kivalta hyllyssä Weedien vierellä. I
hanaa, kun alussa oli taas värisivuja - rakastan värisivuja. Alussa alkoi jo tapahtumaan ja tykkään siitä. Viivapilvet (tai mitä ikinä nyt olivatkaan) olivat oikeasti pelottavia, onkohan niitä oikeastikin olemassa? Tulipalot ja purkaukset olivat hyvin piirrettyjä ja niistä tuli ihan pelonväristyksiä samalla kun luki.

Joen kuolema. Olisin halunnut, että se olisi ollut dramaattisempi ja kerrottu selvemmin, että Joe kuoli. Nyt voisi vain luulla, että Joe selvisi ja erkanevan toisistaan, kuten Urukin sanoi.

Jeesh, Kamakirin pojat! Mielenkiintoisia hahmoja. Vertailin poikien ja Kamakirin piirtotyyliä, niin Kamakiri on piirretty karvaisemmaksi kuten tässä kuvassa. Akakamakiri on kuitenkin ensi-esiintymisessään sivulla 168 melko karvaiseksi (tosin häviää hieman isälleen), mutta sitten karva on siloittunut sivulla 175.

Bellasta haluan eroon. Ärsyttävä itkupilli. Olisin toivonut Bellasta vahvempaa sillä sen nimikin tarkoittaa "soturinaista", mutta ei sitten.

Innolla odottelemaan seuraavaa osaan. Hieman harmittaa, ettei näytetä seuraavan osan kantta niinkuin Weedeissä, mutta kuvakin on hieno.
Avatar
Murder
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 591
Liittynyt: 14.08.2013 15:54
Paikkakunta: Turku
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 11

Re: 01. Alku

ViestiKirjoittaja Yamashita » 10.11.2016 22:31

Sivu 59: Edes Ouun toinen ylipäällikkö Gin ei ollut koskaan nähnyt mitään sellaista.
R.I.P Susisaaga. Sinua ei ole virallisesti olemassa.
Avatar
Yamashita
Ōun sotilas
Ōun sotilas
 
Viestit: 339
Liittynyt: 27.05.2011 14:48
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 9

Re: 01. Alku

ViestiKirjoittaja PikkuElvis » 11.11.2016 23:06

Vaikka minulla on Weedistäkin vielä viimeiset kymmenen osaa lukematta, tämä oli kyllä pakko lukea läpi heti kun kauppareissulta vain takaisin kotiin pääsin.

Kannesta olen kyllä täysin samoilla linjoilla kuin muutkin: oikein hieno ja simppeli kansi, onneksi se keltainen hehku päätettiin loppujen lopuksi jättää pois. Selkämykseen laitettu hahmokuva on kiva lisä, vaikka omia pokkareitani en missään hyllyssä säilytäkään. Toivottavasti jokaiseen osaan tulee samanlainen, ja kansikuvat pysyvät alkuperäisjulkaisulle uskollisina.

En ole seurannut Orionin juonenkäänteitä aiemmin oikeastaan ollenkaan, joten oli kiva päästä lukemaan pitkästä aikaa sarjaa, jonka sisältöä ei etukäteen tiedä (kuten esimerkiksi Weedissä). Ensimmäinen luku - Daisuken ja Hidetoshin näkeminen ja Weedin pentujen esittely oli minulle hyvin mieluinen. Maanjäristysten alettua uhkaava tunnelma ja koirien paniikki olivat melkein käsinkosketeltavissa. Kieltämättä vähän pyöräyttelin silmiäni sille, miten Jerome oli heti kättelyssä jättämässä pesuettaan varmaan kuolemaan vaivautumatta edes miettimään, että on olemassa muitakin vaihtoehtoja...

Koiralaumojen jatkuva taistelu Ōun herruudesta on kyllä omaan mieleeni enää vain yksi iso klisee eikä jaksa juonena ihan liikoja kiinnostaa... mutta jospa sarjalla olisi tarjota vaikka tulevaisuudessa jotain mielenkiintoisia pahiksia? Kamakirin pojat ainakin vaikuttavat ihan potentiaalisilta.

Orion on kyllä hahmona sellainen, että en oikein ole vielä onnistunut päättämään tämän vihaamisen tai tästä tykkäämisen välillä. Mukavaa vaihtelua toki saada välillä kuriton kakara päähenkilöksi, mutta se, että onko Orion erilaisuudessaan hieno hahmo vai vain totaalisen rasittava, on vähän veteen piirretty viiva. Rigel on aika samanlainen, mutta ei pidä itsestään niin kovaa meteliä. Siriuksesta sen sijaan pidän, tuo mieleeni vähän Kain veljesten Akatoran fiksuna ja rauhallisena isoveljenä. Bella taas... no tiesinhän minä, että tämä on itkupilli, mutta en ihan ajatellut, että tuossa mittakaavassa. Veljiinsä verrattuna Bella näyttää näin rumasti sanoen aivan jälkeenjääneeltä. En ole aiemmin juurikaan lotkauttanut korviani Ginga-sarjojen naishahmojen heikkoudelle, mutta nyt aihe alkoi jo hieman ärsyttää. Tämän päälle vielä Orionin piti tuupata Hirokokin jokeen ja muistuttaa siitä, että nartuista ei ole mihinkään. Ei näin.

Joeko muka menehtyi? Aika mielenkiintoista, että asia vain ohitettiin tuolla tavalla. Itse odotin täysin, että Joe olisi selvinnyt ja ilmestyisi vielä myöhemmin sarjassa.

Jospa tätä sarjaa tulisi luettua nyt sitä mukaa, kun uusia osia ilmestyy. Toivottavasti juoni pysyy mielenkiintoisena vielä jatkossakin.
"PLANES CRASH."
"YEAH, AND APPARENTLY CLOWNS KILL."
Avatar
PikkuElvis
Kenraali
Kenraali
 
Viestit: 1208
Liittynyt: 28.05.2011 12:04
Paikkakunta: Lappeenranta
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 01. Alku

ViestiKirjoittaja haski » 12.11.2016 17:11

Tässä osassa tykkäsin eniten tuosta Joen ja Orionin seikkailusta. Aiemmin en välittänyt yhtään ajatuksesta että Joe kuolee, mutta nyt kun hahmoon on saanut tuntumaa tässä viime kuukaudet, niin kyllä se vähän tylsältä tuntui menettää tällainen hyvä, vaikkakin ehkä hieman turha hahmo.

Orioniin suhtaudun edelleen aika neutraalisti. On hyvä, että se erottuu veljessarjastaan ja vanhemmistaan/isovanhemmistaan luonteensa ja jopa kielenkäytön vuoksi, mutta ei siitä tämän ekan osan perusteella vielä osaa sanoa tykkäävänsä.
Sirius vaikuttaa veljeksistä kaikista mielenkiintoisimmalta, tällä hahmolla olisi sarjassa varmasti paljon annettavaa ja toivottavasti Siriusta tullaan näkemään. Rigel on ulkonäöllisesti mielenkiintoisin ja tästä olisi hauska nähdä värikuvia ihan vain, koska näyttää mustavalkoisena sen verran jännältä. Bellan roolista en jaksa valittaa, kun en siinä näe mitään pahaa. :D Itse en kaipaa lisää lydioita ja crosseja sarjaan. Pentueessa on kaksi rämäpäätä, yksi rauhallisuus ja yksi kitisijä. Olisi ollut jotenkin oudompi, jos toinen rämäpäistä olisikin ollut Bella, ja Rigel sitten vaikka se itkupilli... Olisikin saatu sasuke#2, ja sarjan hengen tietäen ei vaan ole oikein jos ylipäällikön urospentu olisikin vaan kotikoiramateriaalia. :D Sama homma jos narttua ei olisi syntynytkään, sekään ei olisi faneja miellyttänyt.

Kamakiria inhosin ja inhoan myös sen poikia. Lähinnä ulkonäöllisistä syistä, mutta myös tuo turhaan tappaminen tai sillä uhoaminen oli vähän blaah. Vaikka ei kait niitä pitäisi etukäteen inhota, katsoo mitä on tulossa~

Luonnonkatastrofi oli hyvä veto. Ylipäätään paratiisin tuhoutuminen ym, asioita, joille koirat eivät vaan voi mitään. Ei ole jumalat aina niidenkään puolella.

Hirveän suuria odotuksia ei tälle sarjalle ole, vähän pelottaa tuleeko tuo 30 osaa olemaan liikaa.
Avatar
haski
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 927
Liittynyt: 12.06.2011 15:56
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 12

Re: 01. Alku

ViestiKirjoittaja Midorikage » 12.11.2016 23:30

Vihdoinkin saimme hahmot selkämyksiin. Ajattelinkin, että nyt ne olisi mahdollista saada, kun suomalaisia kansia ei enää tehdä leikkelemällä kuvia saksilla japanilaisista versioista, mutta pelkäsin silti että selkämykset tehtäisiin yhtä pelkistetyiksi kuin Hopeanuolessa ja Weedissä jotta ne sopisivat paremmin yhteen. Se että selkämykset jätettin valkoisiksi ja hahmot otettiin niihin mukaan, oli varmasti paras ratkaisu.

Joe kuoli kyllä ärsyttävän epäselvällä tavalla, mutta vielä pahempi kohtalo on parilla muulla hahmolla, jotka nähtiin pakenemassa, ja joiden kohtalo ei ikinä selviä. Näillä hahmoilla on sukulaisia joiden luulisi joko surevan heidän kuolemaansa, tai ihmettelevän minne he katosivat. Tämä vaivaa minua todella paljon.

Olen täysin varma, että Takahashi antoi Weedin pennuille nämä luonteenpiirteet sillä tarkoituksella, että tulisi muuttamaan niitä tarinan edetessä. Takahashi tuntuu vain jättämään vähemmän suositut hahmonsa tarinassa taka-alalle, joten kaikkia muutoksia ei kunnolla nähdä.
Midorikage
Villikoira
Villikoira
 
Viestit: 163
Liittynyt: 30.08.2011 20:45
Paikkakunta: Nokia
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 9

Re: 01. Alku

ViestiKirjoittaja Uru » 13.11.2016 00:00

PikkuElvis kirjoitti:Joeko muka menehtyi? Aika mielenkiintoista, että asia vain ohitettiin tuolla tavalla. Itse odotin täysin, että Joe olisi selvinnyt ja ilmestyisi vielä myöhemmin sarjassa.

Joe tosiaan kuoli tuossa kohtauksessa. Tätä kysyttiin Takahashilta Suomen vierailun yhteydessä ja hän sanoi, että Joe hukkui. Syynä oli se, että hahmo oli jo toteuttanut tarkoituksensa ja muistutti myös liikaa Weediä. Tätä ei ihan kaikkialla uskottu, koska tuo kohtaus on niin sellainen, että Joen odottaisi vain pelmahtavan taas jostain paikalle. Ja ainahan on se mahdollisuus, että Takahashi vain muuttaa mieltään ja Joe palaa sitten kuolleista.

Teoriassa tämä kai olisi ollut spoileri, mutta muistaakseni tätä ei mainita missään mangassa (tai sitten oli sivuhuomiona tyyliin osassa 18) niin olisi ollut vähän turhaa pitää lukijoita jännityksessä tämän takia.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 01. Alku

ViestiKirjoittaja Tupi » 18.11.2016 02:36

Eipä tarvinnut Weedin päättymistä kauan miettiä, kun Orion jo alkaa. En seurannut Orionia kovinkaan tarkasti kun se ilmestyi Japanissa, joten odottelen mielenkiinnolla, miten tarina tästä kehittyy. Alku oli ainakin lupaava (maanjäristykset sekoittivat pakkaa mukavasti).

Ginin ja Weedin jälkeen rämäpäinen Orion vaikuttaa ainakin tässä vaiheessa virkistävän erilaiselta päähenkilöltä. Siriuksesta ja Rigelistä ei vielä pysty sanomaan oikein mitään ja Bellasta olisi voitu tehdä itkupillin sijaan vähän mielenkiintoisempi. Bellan esittelyteksti on muuten kirjoitettu vähän oudosti (vanhin tytär, nuorin sisaruksista).

Joe on näköjään sitten kuollut. Harmi, että hahmo tapettiin näin nopeasti pois.
Tupi
Pentu
Pentu
 
Viestit: 48
Liittynyt: 23.06.2015 00:53
Paikkakunta: Helsinki
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 1

Re: 01. Alku

ViestiKirjoittaja Raezla » 24.11.2016 14:54

Pohdinkin tätä jo blogissani, mutta tässä muutamia huomioita:

Orion on päähenkilönä mukavaa vaihtelua kohteliaan Ginin ja ylikiltin Weedin jälkeen. Nenäkäs pentu, rämäpäinen rääväsuu. Bellatrix oli iso pettymys, joskin tiesin jo etukäteen, mitä oli odotettavissa. Ennemmin olisin nähnyt Bellatrixin sarjan päähenkilönä tai... Miksei Orion vaan voisi olla narttu? Toki Riki oli myös aikamoinen itkupilli pentuna ja aikuistui ja vahvistui, kuten hyvin tiedämme.

Spoiler:
Bellatrixkin vähän terästäytyy, muttei häntä silti toiminnassa nähdä.


Olen ihan tyytyväinen, etten ole turhan tarkkaan lukenut spoilereita Orionista ja saan nyt lukea sarjan suomeksi ja yllättyä juonenkäänteistä. Toivottavasti narttujen alentamista ei hangata naamalle yhtä pahasti kuin Weedin loppupuolella. Alkanut sen vuoksi mennä vähän maku koko Gingasta. :roll:
Avatar
Raezla
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 1127
Liittynyt: 02.05.2011 11:38
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 10
Seuraava

Paluu Mangapokkarien arvostelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa