Sivu 1/1

Orion 6

ViestiLähetetty: 26.05.2011 17:09
Kirjoittaja Matto
Keskustelua kuudennesta osasta: millaisia ajatuksia manga herätti? Mitä hyvää ja mitä huonoa? Mitä jäi odottamaan ja millainen kuva hahmoista jäi?

Juonitiivistelmä & spoilereita!

Alun kartta selvitti ainakin minulle, miksi toisissa paikoissa on lunta ja toisissa ei.

Rigel on Japanin pohjoisosissa, melko lähellä Hokkaidon rannikkoa. Masamune laumoineen on siitä hieman etelämpänä, mutta yhä pohjoisemmassa Japanissa. Keski-Japanissa vaikuttavat Tesshin ja muut ninja-koirat. Orion, Sanada Nyūdōunsai ja kumppanit ovat puolestaan vielä Tokiotakin etelämpänä. Bella on Kansain alueen länsirannikolla ja Sirius Kamakirien poikien kanssa Chuugokun alueen eteläosassa, melkein Japanin eteläisimmillä alueilla. Yamabiko lapsenvahteineen on Shikokussa. Koirat ovat siis levittäytyneet ympäri Japanin.

Sanada Nyūdōunsain hyppää laumalaisineen joen ylitse ja haastaa kai-kenit. Sanada liikkuu kokoonsa ja uneliaaseen ulkonäköönsä nähden uskomattoman ketterästi. Samaan aikaan sekä Orion ja Masamune kohtaavat uusia koiria ja yrittävät ilmeisesti saada joukkoonsa lisää voimaa.

Masamunen vuorenrinteeltä alas työntämä mies selvisi putouksesta hengissä ja päätyy pelastushelikopterin kyydillä sairaalaan. Mies on pahoin loukkaantunut, mutta heti tajuihin päästyään hän alkaa kysellä vanhaa avainta, joka löytyykin pian.

Masamunea vastaan asettuu mustakorvainen, muuten vaalea koira, jolla on mukanaan mittavan kokoinen lauma. Vasta Masamunen mukaan lähtenyt bokseri-tyylinen koira hermostuu lauman nähdessään ja yrittää hyökätä johtajakoiran kimppuun, mutta Masamune estää sitä ja heittääkin bokserin omien laumalaistensa revittäväksi jatkaen keskustelua haastajansa kanssa. Tilanne ei pääty taisteluun, vaan Masamune poistuu paikalta.

Samaan aikaan Orion kohtaa Sanadan, joka paljastuu omituisen huumorintajuiseksi ja erittäin taitavaksi puissa kiipeilijäksi. Orion kiipeää Sanadan selkään, jonka jälkeen koira vie Orionin väliaikaisesti pois laumansa luota.

Kamakirin poikien laumassa oleva Sirius harjoittelee taistelemista tappelemalla yhtä laumalaista vastaan. Sirius keskeyttää tappelun, kun koira alkaa anoa armoa, mutta yksi Kamakirin pojista yrittää pakottaa Siriuksen jatkamaan. Sirius kieltäytyy ja se paiskataan pää edellä puuta vasten. Sirius ei tästä kuitenkaan luovuta, vaan jatkaa uhitteluaan eivätkä susikoirat enää hyökkää sen kimppuun, vaan näyttävät lähinnä hämmentyneiltä.

Orion on palannut laumansa luo ja ne juttelevat hetken Sanadan kanssa. Sanada jää katselemaan vuorenrinnettä alas muistellen Rikin, Benin, Crossin, Smithin ja Billin/Sniperin (?) kasvoja.

Samaan aikaan Tesshin valmistautuu puolustamaan aluettaan, kun Matheus laumoineen hyökkää. Tesshin iskee Matheuksen kimppuun Zetsu Tenrou Battougalla ja repii siltä korvan irti. Myös muut Tesshinin laumalaiset käyttävät Battougaa hyökätessään. Isku ei ole kuitenkaan koirille helppo ja ne eivät saa iskuun Rikin suvun kaltaista tuhovoimaa ja iskun suoritettuaan ne iskeytyvät nurin maahan. Battuogan jälkeen seuraa kuitenkin toinen hyökkäysaalto, joka iskee hämmentyneiden vihollisten kimppuun ja puolustaa väsyneitä Battougen tehneitä koiria. Matheus jää alakynteen ja Tesshin pakottaa sen käskemään laumalaisiaan lopettamaan taistelun.

Orion laumoineen kohtaa kaksi arpinaamaista pystykorvaa, jotka ovat riidanhaluisia, mutta pakenevat nopeasti paikalta kuultuaan huutoa. Koirat ovat ilmeisesti Mattheuksen hemmotellun pojan, Bonin, vartijoita/lapsenvahteja.

Re: Orion 6

ViestiLähetetty: 23.07.2011 23:43
Kirjoittaja Kiatsu
Kiitos kovasti näistä spoilereista. Onko muuten täällä ollut koskaan 7 & 8 spoilereita vai muistanko väärin? Olisi kiva saada niistäkin spoilerit. Täällä pääsee jo tutustumaan mangoihin, kunnes ne itse mahdollisesti pääsee hommaamaan. ^^

Re: Orion 6

ViestiLähetetty: 24.07.2011 17:20
Kirjoittaja Windy
Kiatsu kirjoitti:Onko muuten täällä ollut koskaan 7 & 8 spoilereita vai muistanko väärin?


Ei ole ollut, ainakaan minä en ole koskaan nähnyt. Matolla ei tietääkseni ole vielä noita osia, ainakin sellaisen käsityksen sain tuolta yhdenksännen osan topicista, jossa Matto sanoo että hänellä on jäänyt kaksi osaa välistä.

Tämä osa vaikuttaa paljon mielenkiintoisemmalta kuin 3.osa. Olen kuitenkin päättänyt hankkia Orionia järjestyksessä, kun muuten en ymmärrä niistä yhtään mitään, sillä uusia hahmoja ja laumoja on melko paljon. Ei kyllä nyt tekisi mieli hankkia näitä järjestyksessä, kun myöhemmät osat vaikuttavat kivemmilta, mutta ehkä järjestyksessä hankkiminen on viisainta. :|

Re: Orion 6

ViestiLähetetty: 11.05.2012 21:33
Kirjoittaja Kiatsu
Alussa nähdään taitava Sanada jonka kimppuun on tullut pari kai-koiraa. Hän seisookin sivulla 22. takajaloillaan mikä ei ole niin ihmeellistä. Eikös Sanada ollut ninjakoira tai jotain? Hyvät hyppyvoimat ja - taidot ainakin löytyvät pidemmällä mangaa. Ja Sanada näyttää tuntevan myös Ohun soturit, Sniperkin päässyt poseeraamaan tähän ryhmäkuvaan.

GNG:n tiikeriveljesten aikoihin (miksei GDW:n koiransyöjäsikojenkin) viitaten on mielenkiintoista nähdä villisikoja. Olikin ihan hyvä idea ettei sika ollut täysin kuollut vaan heräsi henkiin. Hetkellistä vauhtia ja Orionkin pääsi kaatamaan sian. Hyvä niin.

Orionin ja Sanadan kohtaaminen sivulla 89.... meni nauramiseksi.

Loppua kohden Masashige joukkoineen haastaa mm. Tesshinin ja Shirozarun. Seurattavana tämä taistelu ei alkuunkaan ollut tylsää, vaan vertakin jopa vuodatettiin. Näissä taisteluissa pysyy joten kuten kärryillä, vaikka Orionissa tuppaa olemaan liikaakin randomien laumojen välillä taistelemista.

Yoshin kuten minunkin mieleen ovat saksanpaimenkoirat. Näin ollen Keeperin ja Jimin ulkonäöt ovat komeat. Mutta tuo vessahuumori taisi itsessään tyhmentää näitä kahta kuin myös Bonia. Ööh hyppäävät puunoksaan kiinni?