Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Mangapokkarien arvostelu tapahtuu täällä.

Orion 5

Orion 5

ViestiKirjoittaja Matto » 21.05.2011 10:57

Keskustelua viidennestä osasta: millaisia ajatuksia manga herätti? Mitä hyvää ja mitä huonoa? Mitä jäi odottamaan ja millainen kuva hahmoista jäi?

Juonitiivistelmä & spoilereita!

Orion ja Izo selviytyivät lumivyörystä, mutta moni muu lauman jäsen menehtyi. Raivostunut Orion tahtoo lähteä kostamaan tovereidensa kuoleman, mutta Izo estää sitä. Heidän oli onnistunut jättää viholliset jälkeensä ja se oli ollut pakenevan lauman tarkoitus. Jatkaessaan matkaa lauma kohtaa viholliskoiria. Ne juttelevat hetken keskenään, mutta lopulta Izo menettää hermonsa ja kaksi vihollista revitään kappaleiksi. Pian koirat kohtaavat toisen lauman, jonka kimppuun viholliskoirat ovat myös hyökkäilleet ja ne liittoutuvat.

Orion, Izo ja muut koirat jatkavat matkaansa, kun ne yllättäen näkevät tuntemattomia koiria puussa. Koirat pudottautuvat ja alkavat pyöriä ilmassa kuin ne olisivat tekemässä Battouga-iskua. Isku on kuitenkin tehoton ja koirat lähinnä putoavat toisten niskaan. Koirien kouluttaja astuu pian esiin: shinobi-koira Tesshin on opettanut tavallisille koirille Zetsu Tenrou Battouga -iskua vahvistaakseen Oun armeijaa. Harjoittelu on tuottanut tulosta ja muutama laumasta osaa jo käyttää iskua.

Myös Orion innostuu ajatuksesta ja tahtoo oppia iskun. Kuivaharjoittelu tuottaa lähinnä hupia muulle laumalle, mutta kun Orion yrittää iskeä harjoitusvastustajalla olevan kepin poikki tapahtuu jotain yllättävää: Orion vaipuu ikään kuin transsiin ja onnistuu iskemään Battougan - osuen sillä harjoitusvastustajaansa.

Samaan aikaan vuorille saapunut outo mies kohtaa Kurohabakin ja sen lauman. Mies näyttää tulevan hyvin toimeen koirien kanssa ja antaa niille ruokaa. Koirat alkavat pian johtaa miestä mukanaan vuorelle, jossa ne yllättäen ajavat miehen jyrkänteen reunalle ja Kurohabaki työntää hänet kalliolta alas.

Orionin Battouga-harjoitukset jatkuvat vaihtelevalla menestyksellä. Orion saa Battougan aikaan vain vajoamalla transsiin, mutta tietoisesti yritettyinä iskut epäonnistuvat aina kovasta treenauksesta huolimatta. Orionin nopeus ja puruvoima kuitenkin kasvavat harjoituksen aikana ja yksin Orion onnistuu iskuissaan paremmin. Kun paikalle saapuu yleisöä, alkaa Orion kuitenkin vain tehdä kuperkeikkoja salataukseen oppinsa.

Tilanne ei kuitenkaan vieläkään ole asettunut, sillä Oun alueelle ilmestyy jälleen uusi lauma, joka haastaa kai-ken koiralauman taisteluun.
Matto
Uusi jäsen
 
Viestit: 17
Liittynyt: 16.12.2010 12:38
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Orion 5

ViestiKirjoittaja ande » 22.05.2011 15:00

hienoa kun kirjoitat nää juonet tänne kun en muuten sais tietää toivottavasti orion tulee suomeksi halkeaisin onnesta siinä on hienot hahmot ja juonenkäänteet miks se masamune tiputti sen miehen kalliolta :?:
It don't matter if you don't like me. 너나 잘하세요.」
Avatar
ande
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 794
Liittynyt: 27.04.2011 14:04
Paikkakunta: Mäntsälä
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 1

Re: Orion 5

ViestiKirjoittaja Matto » 26.05.2011 16:21

Kiva homma, että näistä on ihmisille iloa. Ajattelin, että näiden kautta saa sitten vähän kuvaa siitä, mitä hahmoja missäkin osassa on ja mitä pääpiirteittäin tapahtuu, kun kaikki eivät ihan jokaista mangan osaa saa hankittua.
Matto
Uusi jäsen
 
Viestit: 17
Liittynyt: 16.12.2010 12:38
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Orion 5

ViestiKirjoittaja Kiatsu » 16.03.2012 22:44

Vihertävä kansi saattaa vaikuttaa ensinäkemältä tylsältä, mutta niin ei kuitenkaan ole. Pidän kovasti kannen alapuolella olevista vihreistä kivistä, joiden ympärillä on sameaa vettä. Sangen toimivia yksityiskohtia. Turkinvärit ovat liiankin lähellä toisiaan mikä on tylsää. Tiedä sitten mikä pakkomielle Yoshilla on Izoun ja Sasuken tunkemisessa kansiin.

Koirilla on aihetta ulvoa, etenkin Izoulla joka joutui kokemaan vaikeita asioita viime osassa.
Ja jäihän tuo epäselväksi miksi Izou tappoi Ishibuchi Jirōtan. Senkö takia esim. että hän kuului Kurohabaki-klaaniin vai että Izou menetti malttinsa kyseisen koiran röyhkeyteen? Jäi arvoitukseksi.

Sarjasta itsestään täytyy kommentoida sen verran että sarjassa lähtee liiankin moni hahmo, liian nopeasti varoittamatta. Ja sitten saa ihmetellä perään kuka kukin hahmo olikaan. Hahmojen sisäistäminen on vaikeaa ja oikeastaan nimienkin muistaminen tuottaa vaikeuksia.

Sitten nähdäänkin Orionin ja Tesshinin kohtaaminen. Toisena pettymyksenä tuli juuri tämä että niin moni sivuhahmokin harjoittelee ZTB-iskua. Moisesta iskun arvo laskee. Orion harjoittelee ZTB:tä itsekseen ja salaa myöhemmin muilta taitonsa.

Kawasemi käy vihaisena kai-koirien, Kurokirimarun, Tsumujin ja Kōsetsun kimppuun. Lopuksi näytetäänkin Sanadan koiralauman johtaja. Muistanko jopa väärin että hän osaisi seistä takaraajojensa varassa?

Edit: Kyllä tuo pitikin paikkaansa katsoessani tulevia osia.
Ginga fan since 2002, vegan since 2017.
Avatar
Kiatsu
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 2988
Liittynyt: 11.02.2011 21:12
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 22

Re: Orion 5

ViestiKirjoittaja Jazzumi » 06.02.2014 04:32

En nyt tiedä saako tänne enää kommentoida, mutta pakko sanoa tuosta Battougasta, että eikös se ole vain hyvä juttu mitä useampi sen osaa, kun se on juurikin tehokas isku ja mitä useampi sen osaisi sitä parempi olisi tilanne taistelussa? =) Etten ihan tiedä mitä tuolla iskun arvolla ajatellaan, kun itse ajattelisin aina vain etuja.

Samalla kiitos näiden juonitiivistelmien tekijöille!
Avatar
Jazzumi
Metsästyskoira
Metsästyskoira
 
Viestit: 130
Liittynyt: 09.03.2012 12:50
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 4

Re: Orion 5

ViestiKirjoittaja Yuriko » 06.02.2014 09:06

Jazzumi kirjoitti:En nyt tiedä saako tänne enää kommentoida, mutta pakko sanoa tuosta Battougasta, että eikös se ole vain hyvä juttu mitä useampi sen osaa, kun se on juurikin tehokas isku ja mitä useampi sen osaisi sitä parempi olisi tilanne taistelussa? =) Etten ihan tiedä mitä tuolla iskun arvolla ajatellaan, kun itse ajattelisin aina vain etuja.

Mulla tulee mielikuva, että isku ei ole enää niin tehokas kuin ennen, jos sen voi jotkut tavalliset pulliaiset oppia. Minusta tyhmää alkaa kierrättämään erikoisiskua normaaleilla koirilla, sehän on ollut aina sellainen Ginin suvun juttu.

Eikä se välttämättä olisi niin paljon eduksi, monet vain väsyisivät ja sitten vihollinen todennäköisesti kävisi päälle ja voittaisi. Sehän on erikoisisku juuri siksi, ettei sitä jokainen käytä joka taistelussa.
When cries were met with silence and the last breath was drawn.
~
Avatar
Yuriko
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 639
Liittynyt: 15.04.2013 22:20
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 3

Re: Orion 5

ViestiKirjoittaja Uru » 06.02.2014 11:18

Vanhoja topiceja saa nostaa esiin ihan vapaasti. Ainostaan "Hyvää joulua 2012" ja "GNG-manga käännetään suomeksi"-tyyliset kannattaa jättää rauhaan.

Iskusta on toki hyötyä, mutta on outoa, että ihan rivikoirat oppivat sen. GDW:n puolella kun Tesshin ja Kyoshirokaan eivät oppineet sitä, joten ihan tavallisten koirien iskuna se "menettää tehoaan" lähinnä henkisesti ja juonielementtinä.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Paluu Mangapokkarien arvostelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa