Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Mangapokkarien arvostelu tapahtuu täällä.

Orion 2

Orion 2

ViestiKirjoittaja Matto » 05.05.2011 14:48

Keskustelua toisesta osasta: millaisia ajatuksia manga herätti? Mitä hyvää ja mitä huonoa? Mitä jäi odottamaan ja millainen kuva hahmoista jäi?

Juonitiivistelmä eli spoilereita kansalle:

Sasuke on häviämässä taistelun Kamakirin poikia vastaan, kun paikalle ilmestyy yllättäen valkea kishu, joka näyttää aivan Akamelta. Koira on Shirozaru, Akamen lapsenlapsi, ja sen mukana paikalle saapuivat myös Rara ja Mu, jotka ovat myös Akamen jälkeläisiä. Kamakirin poikien joukot hyökkäävät kolmikon kimppuun, mutta koirat pelastavat Sasuken ja katoavat lumimyrskyyn.

Samaan aikaan Orion jatkaa taisteluaan villikoiralaumaa vastaan. Sen onnistuu horjuttaa lauman johtaja tasapainostaan ja tämä jää roikkumaan joen penkalle. Virtaavaa koskea pelkäävät alaiset eivät uskalla mennä auttamaan johtajaansa ja pakenevat paikalta. Orion jatkaa taistelua johtajan kanssa ja molemmat koirat putoavat jokeen, jossa etu on Orionilla, kun se muistelee setänsä Joen sanoja ja ei anna pelolle valtaa. Taistelun jatkuessa viholliskoira jää ansaan veteen uponneen tukin alle, kun taas virta vie Orionin mukanaan.

Sasuke, Shirozaru ja muut palaavat majalle, mutta vain havaitakseen, että Weedin pennut ovat kadonneet majasta. Koirat lähtevät oitis etsimään pentuja, mutta eivät ole riittävän nopeita. Paleltumiskuoleman partaalla oleva Sirius kohtaa Kamakirin poikien lauman. Veljekset harkitsevat asiaa hetken ja päättävät sitten liittää Siriuksen mukaan laumaansa.

Myös koskessa uimisesta täysin uupunut Orion kohtaa villikoiria, mutta sillä käy parempi onni ja koirat ovat Oun alueella eläneitä koiria. Ne tuovat Orionille ruokaa ja lopulta yksi niistä tunnistaa Orionin Rikin lapsenlapsenlapseksi. Koirat kertovat Orionille seutua uhkaavista uusista koiralaumoista ja yrittävät saada tätä avuksi puolustamaan aluetta.

Pennuista Bellatrix on yhä eksynyt lumimyrskyyn, kun sen piirittävät tummat varjot. Piirittäjät paljastuvat Kisaragin pojiksi, joista yksi, Izoo, jää vahtimaan Bellaa ja pitämään tämän lämpimänä. Yllättäen lumimyrskystä kuitenkin ilmestyy tuntematon koira, joka tempaa Bellan mukanaan ja pakenee. Paikalle ilmestyy pian toinenkin koira, joka jatkaa Bellan kuljettamista, mutta Shirozaru piirittää tämän ja estää sen paon. Kidnappaaja-koira hyppää uskomattoman korkealle ja Shirozarun onnistuu vain vaivoin napata Bella takaisin.

Samaan aikaan Orion on siirtynyt etsimään Oua uhkaavia koiria ja löytää lauman. Orion yrittää ensin piilotella laumalta, mutta joutuu sitten taisteluun koiria vastaan. Orion jää taistelussa pahasti tappiolle, kun paikalle lopulta ryntää yksi apua pyytäneistä laumalaisista, joka haavoittaa yhtä viholliskoirista ja pakenee sitten houkutellen viholliset peräänsä.
Koira ei kuitenkaan pääse pakenemaan pitkälle, kun se saadaan kiinni ja koko lauma on sen kimpussa. Kisaragin pojat ilmestyvät kuitenkin paikalle ja taistelun suunta muuttuu.

Orion ei kuitenkaan ole tätä näkemässä, sillä sen taisteluun pyytäneet koirat vievät sen pois taistelupaikalta turvaan ja lepäämään.

Oun vuorilla ei kuitenkaan ole rauha, vaan paikalle ilmestyy outo, vanha mies, joka jää linja-autosta keskelle-ei mitään ja lähtee taivaltamaan lumipyryssä. Myös Orionille on luvassa uusia taisteluita, kun se näkee kolmen aikuisen koiran hyökkäävän pienen, arpisen kai-ken pennun kimppuun.
Matto
Uusi jäsen
 
Viestit: 17
Liittynyt: 16.12.2010 12:38
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Orion 2

ViestiKirjoittaja Windy » 27.05.2011 14:39

Pidin tästä osasta myös paljon, vaikka ymmärsin sen tapahtumia paljon huonommin kuin ensimmäisen osan. Kansi oli loistava, pidän sen tähti-teemasta ja mukava nähdä kaikki pennut kannessa. Takakannessa oli myös ihan mukava kuva, josta erotti hyvin noiden uusien Igojen värit.

Maton juonitiivistelmä oli kyllä loistava, kiitoksia siitä. Nyt vasta itsekin tajusin näitä tapahtumia paremmin. Oman selaukseni perusteella käsitin vain sen kun Orion hukuttaa sen toisen koiran. Tarkasti yritin selata sitä kohtausta, jossa toinen koira nappaa Bellan. En kuitenkaan saanut siitä kunnolla selvää, kun pentu liitää jatkuvasti koiralta toiselle.

Itseäni jäi kiinnostamaan tuo mangan lopussa esiintynyt vanha mies. Ensin ajattelin, että se voisi olla Gohee, mutta sitten muistin että Gohee on jo kuollut. Olisi kuitenkin mukavaa tietää tuosta miehestä enemmänkin, vaikka nimi ja mitä se mies siellä ylipäänsä tekee. Täytyy myöntää, että petyin siihen, kun Rigeliä ja muita vanhoja hahmoja ei juurikaan näkynyt tässä osassa.
Avatar
Windy
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 1448
Liittynyt: 13.02.2011 20:29
Paikkakunta: Jyväskylä
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 8

Re: Orion 2

ViestiKirjoittaja Kiatsu » 11.08.2011 23:30

Hyvä kansi jälleen, mutta pidän tästä enemmän kuin edellisen osan kannesta mm. koska kannessa on Orionin kaikki sisarukset ja on käytetty tummanpunaista väriä.

Aluilla olevat sivut selvittelevät hyvin mitä ensimmäisessä osassa on tapahtunut.

Paljon ei ehdi tapahtumaan, kun Shirozaru ikään kuin vetäisee Sasuken pois Kamakirin poikien silmien alta.

Pennuissakin menee jo nyt sekasin. =D

Mukavampaa nähdä maltillisempi kohtaus Orionista, kun Chôrô kertoo olleensa mukana Suuressa taistelussa. Muuten onkin Orion touhunnut minkäkin koiralauman kanssa tapellen ja vääntäen, varsinkin alussa.

Parhaaksi mangan kohtaukseksi nousi tuo, kun Kisaragin pojat löysivät Bellatrixin tuolta myrskystä. Izoun muiden veljien lähdettyä löytyy sivuilla 98-99 hyviä piirroksia Izousta. Bellatrixkin pääsee kunnolla sisäystymään mangaan, kun hänet kaapataan. Onneksi kuitenkin Shirozaru saa koiran kiinni. Olisi ollut parempi keino jo koiran kannalta, että hän olisi jäänyt tuossa kiinni, kuin että tuuli tyyliin kaappaisi koiran hypättyään ja hänet napattaisiin siitä.Turha pitkitys. :/

Orion jälleen ilmeentyy paikalle riehumaan, kun Ryô sattuu tulemaan laumansa kanssa paikalle. Vähitellen alkaa kyllä kiinnostamaan muutkin sisarukset näiden vastaavien ja samojen tilanteiden myötä. D:

Aamu valaisee, Jinemon saapuu vuorille ja Yamabikoa kiusataan. Jostain syystä tuo Jinemon nimi tuntuu kuin se olisi keksitty Digimoniin tai Pokemoniin.

Ei ehkä vedä vertoja ensimmäiselle osalle nopeiden tilanteiden ja tapahtumien myötä. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Kelpo lopetus ja pitää yllä mielenkiinnon Yamabikon suhteen.
Ginga fan since 2002, vegan since 2017.
Avatar
Kiatsu
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 2988
Liittynyt: 11.02.2011 21:12
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 22

Paluu Mangapokkarien arvostelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa