Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Mangapokkarien arvostelu tapahtuu täällä.

Orion 1

Orion 1

ViestiKirjoittaja Matto » 08.01.2011 13:39

Keskustelua ensimmäisestä osasta: millaisia ajatuksia manga herätti? Mitä hyvää ja mitä huonoa? Mitä jäi odottamaan ja millainen kuva hahmoista jäi?

Juonitiivistelmä ensimmäisestä osasta:

Kaikki on hyvin Oun paratiisissa ja Weed ja muut koirat viettävät leppoisaa elämää perheidensä kanssa. Myös Daisuke ilmaantuu paikalle kalastamaan Hidetoshin kanssa ja samalla Weedin pennut nähdään hieman varttuneempina ja niiden luonteet alkavat selvitä pentuja ruokkivalle Daisukelle. Punainen Orion on pennuista ahnain ja varastaa kalan veljensä nenän edestä ja nielaisee sen lähes kokonaisena. Valkea Bellatrix syö kalansa sievästi ja naisellisesti. Tiikerinraitainen Sirius leikkii kalalla ja syö sen sitten. Mustavalkea Rigel taas syö kalansa rauhassa ja osaa ruotia sen. Pennut ruokittuaan Daisuke ja Hidetoshi lähtevät, mutta matkalla Akame pysähtyy varoittaen kaksikkoa kivistä, jotka ovat sortuneet tielle. Miehet jäävät ihmettelemään tilannetta.

Myöhemmin illasta koirat tarkkailevat huolestuneena taivasta. Kukaan koirista ei tiedä miksi, mutta jokin tekee ne hyvin hermostuneeksi. Pennut jatkavat kuitenkin elämäänsä tavalliseen tapaan ja nelikko lähteekin metsästämään rapuja Sasuken ja Weedin veljen, Joen, kanssa. Yllättäen maa alkaa kuitenkin täristä ja Oun alueella sijaitseva, sammuneeksi luultu, tulivuori purkautuu. Tapahtuu paljon maanvyörymiä ja metsä syttyy palamaan. Koirat pakenevat, mutta tulen saartaessa ne joutuvat hajaantumaan ja pakenemaan eri suuntiin. Perheet hajoavat ja ystävät joutuvat erilleen tietämättä toistensa kohtaloita.

Paetessaan läpi savun ja tulen Orion ja Joe putoavat kuiluun. Maanjäristysten jatkuessa koirilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin hypätä maanalaiseen virtaan. Joe pitelee kiinni Orionista, auttaen tätä hengittämään ja varomaan kiviä. Auttaminen kuitenkin maksaa Joelle koven hinnan ja vanhempi koira iskee päänsä kiveen ja joutuu tajuttomana virran viemäksi.

Tarinassa tapahtuu muutaman viikon aikahyppy:
Tuntematon koiralauma hyökkää toisen pienemmän lauman kimppuun aikeinaan tappaa koirat. Pienemmän lauman koirat yrittävät pakoon, mutta turhaan. Yllättäen paikalle ilmestyy uusi koira, joka haastaa isomman lauman jäsenet: Orion! Orion uhoaa laumalaisille ja käännähtää yllättäen ympäri sanoen, että sen täytyy käydä sonnalla. Yksi koirista raivostuu ja hyökkää kohti Orionia, joka yllättäen kääntyy ja iskee vastustajansa kimppuun. Orionin toinen isku kaataa toisen vastustajan, jonka jälkeen koirat pakenevat muun lauman tullessa paikalle.

Samaan aikaan Sasuke on etsimässä ruokaa Rigelille, Bellalle ja Siriukselle, kun sen eteen ilmestyy kolme koiraa, jotka paljastuvat irlanninsusikoira Kamakirin pojiksi. Sasuke yrittää pakoon, mutta turhaan, kun vihamielinen koiralauma piirittää sen. Sasuke on hätää kärsimässä, kun yllättäen paikalle ilmestyy lisää koiria, joista yksi on kuin ilmetty Akame...
Matto
Uusi jäsen
 
Viestit: 17
Liittynyt: 16.12.2010 12:38
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 1. GDW: Orion 1

ViestiKirjoittaja YozoraNychterino » 12.02.2011 11:39

Ensimmäinen osa oli ihan hyvä. Satun omistamaankin sen. Kansi oli minusta kaunis. En ole mikään kanjiasiantuntija. (Vai mitä ne olikaan) Minua kiinnostaa mitä nämä Japanilaisetkirjaimet tarkoittavat tässä kannessa: Kuvatus Epäilen, että ylempi tarkoittaa Gingaa ja alempi Orionia? Olenko oikeassa. Voisiko joku 'asiantuntija' selventää?
Kuva
Tunnetaan netissä mm. aliaksilla: Yozora, Yozo ja Apiloitunut.

« deviantArt-tunnus
Avatar
YozoraNychterino
Metsästyskoira
Metsästyskoira
 
Viestit: 130
Liittynyt: 29.12.2011 15:09
Paikkakunta: Turku
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 1. GDW: Orion 1

ViestiKirjoittaja Uru » 12.02.2011 12:11

Ylempänä lukee Ginga Densetsu ja alempana Orion.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 1. GDW: Orion 1

ViestiKirjoittaja Windy » 13.02.2011 20:43

Itse pidin ensimmäisestä osasta. Ensimmäisessä osassa alkoi tapahtua, varsinkin tuo tulivuorenpurkaus oli mielenkiintoista luettavaa. Ensimmäisen osan tapahtumat ymmärrän, mutta toisessa osassa olenkin jo aivan hukassa. Kaikkia hahmoja näytettiin mielestäni tarpeeksi tasapuolisesti. Orionin luonnekkin tulee hyvin esille, mutta valitettavasti myös Bellan. Olisin toivonut Bellasta vähän erilaisempaa narttua, kuin jälleen tällaista avutonta itkupilliä.

Kansi oli mielestäni kaunis, Weedin suu on siinä vain jostakin syystä jäänyt häiritsemään. En kai pidä sen suun asennosta tai siitä, että Weed katsoo suoraan eteenpäin. Mangan alussa olevat värisivut olivat kyllä kauniita.

Ensimmäinen pokkari taisi todistaa taas tämänkin sarjan juonen. Lauma hajosi kokonaan, joten tässä kai taas toistuu tämä "tahdon löytää isäni teema".

Hyvä, kun Kamakirin pojat tulivat mukaan tarinaan. En olisi halunnut, että Ouun olisi tullut joku Hougenin poika. Kamakirin pojilla on hienot turkin värit. Kaikki erilaisia. :)
Avatar
Windy
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 1448
Liittynyt: 13.02.2011 20:29
Paikkakunta: Jyväskylä
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 8

Re: 1. GDW: Orion 1

ViestiKirjoittaja Mirkkis » 25.02.2011 15:07

Ääh, kun minä en ymmärrä japaniasitten yhtään... ...ja sitähän ei ole suomeksi... :/ Kökkö! ): Ja haluaisin KAMALASTI lukea, mutta mitäs hyödyttää, kun en älyä hälkäsen pöläystäkään... Onkos muuten Weed ja Orion tulossa edes joskus suomenkielisenä? : )
Mitäköhän piirtäisin Hopsu-kisaan..? APUVAAH... :((
Avatar
Mirkkis
Uusi jäsen
 
Viestit: 15
Liittynyt: 23.02.2011 15:08
Paikkakunta: Helsinki
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: 1. GDW: Orion 1

ViestiKirjoittaja Uru » 25.02.2011 15:52

^En itse ainakaan ymmärrä japania niin paljoa, että voisin edes harkita lukevani Orionia/Weediä, mutta aika hyvin juonessa pysyy mukana ihan kuvia selaamalla. Välillä kannattaa luntata hahmojen nimiä ja tapahtumia netistä, niin pääsee hyvinkin perille tapahtumista.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Orion 1

ViestiKirjoittaja Hakurojaki » 09.06.2011 02:45

Tässä jotain mietteitäni ekasta volyymistä:

Alku on mukavan rento ja päähahmojen erityispiirteet tulevat varsin nopsaa esille. Sitten tulee nämä maanjäristykset ja tulivuorenpurkaukset, mikä oli mielestäni aika jännä idea. Olisin toivonutkin että näitä luonnonkatastrofeja olisi sattunut enemmänkin sarjan edetessä..
Jaa olin ihan unohtaa Joen. Noh, olen 100% varma että hän tekee vielä comebackin jossain hamassa tulevaisuudessa. Ei kai hän nyt noin randomisti kuolisi!
Sitten tuli tuo pieni aikahyppäys, minkälaisia ei kai aijemmin ginga-sarjoissa ole pahemmin nähty.. Ihan kiva juonenkuljetus-keino.
Loppupuoli on aika yllättävä kun ensin esitellään Kamakirin pojat ja sitten vielä Akamenkin veljenpojat kerkeävät piipahtaa mukaan. Siis vähänx ku oli siistii kun kuulin ekaa kertaa noista Kamakirin jälkeläisistä! Toivon että he saavat kostettua isänsä kuoleman ( =surullisin kohta Weedissä) repimällä Hirolta yhtä sun toista irti. Shirozaru vaikuttaa yhtä kuivalta - mutta ah, kumminkin niin coolilta - kuin Akame. Ninjameininkiä on aina mukava pitää yllä ja uudet kasvot ei asiaa pahenna!
Kansikuvaakinko tässä nyt sai kommentoida? No onhan se hieno. Tykästyin tuohon avaruus-teemaan, joten oli harmillista huomata että jo neljännessä volyymissa siitä luovuttiin : (

Kaikinpuolin mainio aloitus sarjalle.
Avatar
Hakurojaki
Uusi jäsen
 
Viestit: 16
Liittynyt: 08.06.2011 23:52
Paikkakunta: Kökkölä
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Orion 1

ViestiKirjoittaja midoriart » 27.06.2011 20:17

1 on tosi hyvä se kans oli tosi hieno, tai siis on se vielkii paras
midoriart
Uusi jäsen
 
Viestit: 9
Liittynyt: 27.06.2011 19:45
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Orion 1

ViestiKirjoittaja Kiatsu » 11.08.2011 22:47

Kansi on komea tähtiteemalla ja Rikin, Weedin ja Ginin päillä. Alussa olevat värisivut ovat ihania. Varsinkin tuo aurinkoinen yhteiskuva Weedin ja Jeromen perheestä (vaikka kuvassa onkin vain 2 pentua).

Mangahan alhaa mainiostin Daisuken ja Hidetoshin kalastelulla. Hidetoshin olemus Weed-mangassa oli aika puolin vakava ja vanhentunut. Nyt hän on pirteämpi. :> Ginin roikkumista ohimennen en osannut odottaa parin sivun jälkeen, sivulla 22 Weedin ja Koyukin mukana. Weedin pennut ovat näin alkuun varsin hellyyttäviä ja suloisia. Syksy on kuvattu mangan sivuille hyvin putoavina lehtinä ja tietenkin värinä noissa värisivuilla. Sen jälkeen alkaakin tulivuori purkautua, koirat ja muut eläimet lähtevät pakosalle joutuen toimimaan yhdessä. Huvittavaa kyllä, kun sivulla 164 Orion joutuu vetämään päänsä esiin toisen koiran suusta eli vauhdikkaasti hänkin jyrää yksikseen milloin missäkin. Kamakirin poikien yhtenäköisyys isäänsä on suuri. Ainakin sivulla 170-171 oleva koira muistuttaa eniten Kamakiriä. Hienoa, että myös näytetään pentujen välisiä tapahtumia, kun he piileskelevät jossain ladossa eli näitä parhaita kohtauksia. Manga päättyy sopivasti lempihahmoni Shirozarun ilmestymiseen.
Ginga fan since 2002, vegan since 2017.
Avatar
Kiatsu
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 2988
Liittynyt: 11.02.2011 21:12
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 22

Re: Orion 1

ViestiKirjoittaja Anttu » 02.03.2012 18:20

Kuvat selasin minäkin, kun en japania ymmärrä ollenkaan. Tällä hetkellä pystyn kommentoimaan ainoastaan ensimmäiseen kirjaan, kaksi seuraavaa osaa ovat vasta tulossa.

Olin tosi iloinen, että Takahashi ei ole muuttanut tapaansa värisivuja kohtaan, niitä on aina ilo katsella ja jotenkin ne tuovat mangaan oman säväyksensä, kun värillisiä sivuja on vain aina se pari. GNG-sarjasta Orioniin päin mangan tyyli on muuttunut hieman pelkistetymmäksi ja siinä missä koko Hopeanuoli-sarjan enemmistö koiraeläimistä oli aikuisia, Weed-mangasta lähtien pennut ovat olleet enemmän esillä.
Orion on mielestäni oikeastaan ihan hyvä hahmo, toisin kuin Weed ja Gin, Orion on luonteeltaan paljon kurittomampi ja Weedissäkin toistuva oikeudenmukaisuus ei enää niin paljon jatka samaa linjaa vielä kolmannessa jatko-osassa. Melkein toivoisinkin, että Orion olisi se tekijä, joka herättäisi nekin lukijat, jotka ovat kyllästyneenä katsoneet vierestä, että taas jatko-osaa pukkaa samalla kaavalla.
Avatar
Anttu
Kenraali
Kenraali
 
Viestit: 1565
Liittynyt: 03.02.2012 11:22
Paikkakunta: Helsinki
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0
Seuraava

Paluu Mangapokkarien arvostelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa