Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Keskustelua Ginga Densetsu Akame -mangasta.

01. Akame - Hopeisten hampaiden legenda

Re: 01. Akame - Hopeisten hampaiden legenda

ViestiKirjoittaja Kiatsu » 08.07.2016 15:54

Akame on ehtinyt lojua omassa nurkassaan kuukauden, kun ei ole vain saanut aikaiseksi aloittaa lukemista. Mutta nyt viimein avautuu tämäkin sarja tarkemmin. Tykkään näin livenä todella paljon tummanvihreästä reunuksesta, jota on sovellettu kanteen. Hienoa nähdä suomimangoissa jotain uutta ja kokeiluakin.
Huomasin heti, että värisivut olivat jälleen paksuja, laadukkaita. Alussa oli hassua lukea mangaa siitä näkökulmasta, että vain yhtä hahmoa korostettaisiin. Lukiessa tuli vaistomaisesti olo, että eihän tämä tunnu nyt oikealta tai Gingalle tyypilliseltä. Mutta ai niin, tämähän kertoo Akamesta! Takahashihan on sanonut, että haluaisi Akamen lisäksi tehdä muistakin hahmoista omia tarinoitaan. Kuvauksestakin välittyi vähän sellainen fiilis.
Oli mielenkiintoista huomata, että Kotobuki kuvattiin taidoiltaan vahvaksi naaraaksi. Momochi Tanban kohdalla huvitti ajatus Jounin-luokkaan kuulumisesta..

Mietin aluksi, että miksi puhuttiin neljästä ja sitten viidestä pennusta. Mutta tuskinpa tämä oli mitenkään ihmeellistä, tilanne vain muuttui. Näitä kohtauksia lukiessani, näin pääni sisällä aidosti Ginin syntymisen ja miten Gohei valitsi pennut. Kenties vähän Riki-mangakin tuli mieleen. Minun oli vähän vaikea ymmärtää Igojen ja Kogien välejä tässä välissä. Sarja on ollut pahasti unohduksissa. No, aika pian sentään jotain alkoi ymmärtää.
Aloin joistain syystä tykästymään Sadamitsuun ja nautin miten lähelle ninjojen maailmaa päästiin eri yksityiskohtien kautta: välineet, vaatteet, muu kulttuuri ylipäätään. Toimintaa oli luvassa siinä vaiheessa, kun Ryojun, Ozaru ja muut lähtivät ja kohtasivat Odan mailla. Kiintoisa pattitilanne, jota sai jännittää. Miten tässä käy. Pidin siitä, miten suunniteltu taistelu oli taktiikaltaan. Ryojun ja Ozaru pääsivät etenemään kahdestaan. Mutta kyllä Benimarun tuskan näkeminen teki kipeää.. Tuo katoaminen lopussa oli kyllä niin ninjamainen, kun voi vaan olla. Heh.
Oli hienoa, että Kotobukikin pääsi osallistumaan viemällä kirjeen. Eikä jäänyt vain tässä tarinassa Gingalle tyypilliseksi naarashahmoksi. Oli vähän koomista, ettei yksi pentu irrottanut otettaan.. Ihmettelin vähän sitä, että miksi Ryojunin isä lähti itse vielä asian perään. Mutta toisaalta seurasipahan siitä taistelua. En kuitenkaan pitänyt siitä, mitä taistelusta seurasi.. Silti Shimoyaman selitys pään lyömisestä puuhun nauratti, vaikka äsken oli tapahtunut jotain kamalaa.. Hyi minua.
Lopussa ainakin selvisi, että Kotobukilla ei ollut mitään hätää. Hahmon näyttämiseen meni itse asiassa yllättävän kauan matkaan lähtemisestä. Osapuolet alkoivat selvästi suunnitella seuraavia siirtojaan ja toimia niiden mukaisesti, mistä tykkäsin. Osa on lopetettu hyvin siinä mielessä, että mukana on jännitystä. Kuka ehtii mihinkin väliin ja loukkaantuuko kukaan?

Viimeisillä extrasivuilla olin niin ajatuksissani, että hetken jo ajattelin sen olevan peräisin kustantajalta. Mitä enemmän lukee Takahashilta tällaisia tekstejä, sitä inhimillisempi kuva hänestä tulee. Ei voisi uskoa, että oma idoli ajattelee itsessään olevan jotain puutteita.. Tai no, että uskaltaa puhua niistä noin rohkeasti.

Ensimmäseksi Akamen osaksi, tämä oli hyvä ja luettava tapaus. Itselleni tämä ei ehkä tuntunut uutuudelta sen takia, että suomensin tätä joskus englannista suomeksi. Ei tuntunut niin vieraalta, mutta joitain ymmärsi vasta virallisena suomimanganaan. Yllätyin siitä, ettei painojälki ollut niin huonoa kuin mitä on puhuttu. Mahtaakohan johtua totttumisesta Hopeanuoleen? Kun niinkin vanha julkaisu oli kyseessä.
Ginga fan since 2002, vegan since 2017.
Avatar
Kiatsu
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 2988
Liittynyt: 11.02.2011 21:12
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 22
Edellinen

Paluu Ginga Densetsu Akame

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa