Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Keskustelua Ginga Densetsu Akame -mangasta.

Mitä odotat GDA:lta?

Mitä odotat GDA:lta?

ViestiKirjoittaja Uru » 09.06.2014 20:19

Millaisia odotuksia sinulla on GDA-mangaa kohtaan? Keitä vanhoja hahmoja toivoisit sen käsittelevän, keitä uusia tahtoisit mukaan? Kuinka pitkä sarjasta tulee, mikä olisi sinusta sopiva pituus sarjalle?

Itselläni on melko korkeat odotukset GDA:ta kohtaan. Takahashi on sanonut jo muutaman kerran, että tahtoisi paneutua Akamen historiaan kunnolla, joten hänellä on varmaan tähän hyvä tarina ollut mielessä jo pidemmän aikaa. Itse toivoisin, että tarinan suurimmassa roolissa olisivat nimenomaan Akame ja Kurojaki. Tämän lisäksi toivoisin, että mukaan tulisi uusia nimellisiä Kouga-koiria, koska ne ovat näistä kahdesta laumasta oma suosikkini.

Tällä hetkellä ihmisten mukana oleminen tarinassa on minusta hieman ristiriitainen asia. Eniten minua häiritsee se, että ihmiset näyttävät vaatteidensa ja talojensa puolesta asettuvan jonnekin parinsadan vuoden päähän menneisyyteen eivätkä nykypäivään tai -70-luvulle. Toisaalta pidän ihmiselementistä, koska sen ainakin pitäisi tuoda tarinaan lisää draamaa myöhemmin: Akame sanoo muistini mukaan GNG:ssä, että ihmiset kuolivat jo kauan sitten elikkä lahtajaiset on ilmeisesti tulossa tuohon pikkukylään jossain vaiheessa...

Sarjan pituudesta en ole varma, mutta toivoisin itse, että se olisi 5-15 osainen. Jos osia on vain yksi tai kaksi, tulee tarinasta melko tynkä, kun siinä on jo nyt esitelty puolenkymmentä uutta hahmoa. Toisaalta en tahtoisi siitä hirveän pitkää... Tosin täytyy sanoa, että jos Takahashi saa mielenkiintoisia juonikuvioita aikaan niin Igojen ja Kougien sotaa voisi seurata pitempäänkin (jos ihmiset kuolevat pois).
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Mitä odotat GDA:lta?

ViestiKirjoittaja nakano » 09.06.2014 21:29

Koska ihmishahmot todella näyttävät olevan enemmän samurai-ajalta, olisi tarina voinut alkaa pohjustamalla, mistä klaanien välinen sota/ristiriita on saanut alkunsa - ja esim. lopulta johtanut vuosisatoja ja sukupolvia kestävään vihaan toisia koiralaumoja sekä ihmisklaaneja kohtaan. Ihmiset olisivat kuolleet jossain välissä konfliktin seurauksena, ja Akame syntynyt. Ihmisten koirille antama tehtävä suojella salaisia kääröjä olisi kuitenkin siirtynyt sukupolvelta toiselle.

Ei erityisesti toiveita keitä vanhoja tuttavuuksia sarjassa voisi esiintyä. Ben varmaan tullaan näkemään. Urun mainitsema pituus olisi varmaan sopiva. Sarja vaikuttaa suhteellisen lupaavalta ensimmäisen osan perusteella, mutta olisi voinut alkaa hieman omaperäisemmin.
Avatar
nakano
Kotikoira
Kotikoira
 
Viestit: 93
Liittynyt: 31.07.2011 10:30
Paikkakunta: Tampere
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Mitä odotat GDA:lta?

ViestiKirjoittaja Juudi » 09.06.2014 22:26

Myöskin minusta tämän pitäisi olla sopivan lyhyt, reilusti siis Weediä ja Orionia lyhyempi, mieluusti Hopeanuolestakin ainakin kolmasosa pois, joku 6-10 osaa olisi oikein sopiva. Mitään erityisiä odotuksia ei ole sarjan suhteen, mutta muutama salainen haave kuitenkin; ensimmäisenä eli kaikista eniten haluaisin tässä näytettävän Akamea ja Kurojakia teineinä, sellaisina noin 6-12 kuukautisina. Olen halunnut kirjoittaa jo monta vuotta Akamen ja Kurojakin tarinaa pikkupennuista aikuisikään asti, mutta tuollainen teinivaihe olisi ihan mahtava, kun kumpikaan uros ei ole vielä perinyt asemaansa päällikkönä, mutta koulutus siihen on alkanut - käsittääkseni tässäkin sarjassa päällikön poika perii isänsä paikan isän kuoltua/tultuaan tarpeeksi vahvaksi ja viisaaksi. Jotenkin olisi hirveän ihanaa seurata kummankin nuoren kruununperijän koulutusta ninjakoiriksi.

Olen myös saanut sellaisen käsityksen, että ninjakoirillakin olisi omia tehtäviään ja asemiaan laumassa. Olisi mukavaa päästä perehtymään näihin paremmin - olisi vartijaa, ruoanhankkijaa, uimamestaria, kiipeilymestaria, parantajaa, tietäjää.. Jotenkin osaisin kuvitella eri ninjakoiria kouluttamassa Akamea, ei pelkästään tämän isä - jos Akamen isä edes puuttuisi poikansa koulutukseen.

Myös Akamen pennuista olisi kiva saada näyttöä, samoin ajasta kun koira vietti aikaansa Benin isännän luona. Jotenkin kovasti toivoisin, että Benin ja Akamen suhdetta käsiteltäisiin tässä myös, vaikka Akame ja Ben eivät kauheasti näyttäneet päässeen toisiinsa tutustumaan Hopeanuolen aikana. Tähän olisi oikein mukavaa saada muutosta, kun Ben kuitenkin Hopeanuolessa näytti tietävän shinobeista jotain, joten kai sitä on väkisinkin tullut vaihdettua muutama sana kaltereiden läpi.

Mitä Kogiin tulee, niin Kurojakin isästä olisi kiva saada tietoa. Oliko Kurojakin isä myös kannibalismin puolella, vai tuliko edes ajatelleeksi asiaa ja oliko toisten koirien syöminen vain Kurojakin päähänpisto. Sirpin tarinaa olisi myös kiva kuulla, onko se klaanissa kulkeva perintökalleus vai pelkkä ihmisiltä varastettu.

GDA kuulostaa mielenkiintoiselta sarjalta, ja toivoisin että sen ansiosta pääsisin muuttamaan mielipiteitäni Akameen, jota Hopeanuolessa inhoan, mutta Weedissä taas pidän. Jos tässä nyt viimeistään pääsisin muodostamaan jotain lopullisia mielipiteitä hahmosta, pidänkö siitä vai en.
deviantart & tumblr: taikaraita
ex-Judzle.
Avatar
Juudi
Kenraali
Kenraali
 
Viestit: 702
Liittynyt: 07.07.2013 19:27
Paikkakunta: Tampere
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Mitä odotat GDA:lta?

ViestiKirjoittaja Yuriko » 09.06.2014 22:47

Odotan enemmän tietoa ninjakoirasukujen väliseen kahinointiin. Haluaisin nähdä, miten nuoria ninjoja koulutetaan. Myös kogien asumuksista olisi kiva nähdä kuvia, igoilla kun oli GNG:ssä hulppea talo, salakäytävät ja lampi, kogilla taas kiviröykkiö ja lampi. Eniten oikeastaan kiinnostavat kogat kuin igat, sillä Kurojaki on lempihahmoni ja olen aina nähnyt nämä koiransyöjät paljon siistimpinä ja mielenkiintoisempina hahmoina.

Urun lailla haluan lisää nimellisiä kogia tarinaan ja kivasti niitä on tullut jo ensimmäisessä luvussa. Kogien johtaja, Ryoga, joka ulkonäkönsä puolesta voisi hyvin olla Kurojakin isä, on jo melko mielenkiintoinen hahmo ja haluaisin nähdä häntä enemmän.

Ihmiset saivat jo negatiivista palautetta itseltäni. Heidän vaatteensa näyttävät alkukantaisilta ja ajatukset Akamesta muuttuivat oikeastaan heti erilaiseen suuntaan. Olen aika pitänyt Akamea voimakkaana ninjakoirajohtajana, joka on käynyt läpi kovan koulutuksen ja elänyt koko elämänsä sotimalla kogia vastaan. Mutta sitten nähdään, että Akame syntyy ihmisten luona ja todennäköisesti se luvataan tälle jollekin pojalle. Miksi? Minusta turhaa ja vähän liian hopeanuolimaista. Olisi ollut paljon kivempi, jos paikalla asuisi vain koiria.

No, aika näyttää mitä käy. Toivottavasti nuo ihmiset häipyvät pian kuvioista, en pidä niistä oikeastaan ollenkaan ainakaan vielä.
When cries were met with silence and the last breath was drawn.
~
Avatar
Yuriko
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 639
Liittynyt: 15.04.2013 22:20
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 3

Re: Mitä odotat GDA:lta?

ViestiKirjoittaja Spyro » 09.06.2014 23:45

Akamen tarina kuullostaa ideana varsin jännittävältä, joten toivottavasti Takahashi onnistuu tekemään sarjasta mielenkiintoisen. Valitettavasti kyseisellä herralla on viime vuosina ollut paha tapa tehdä tarinoista turhankin venytettyjä, jolloin juonen kulku hidastuu liiankin tylsäksi, kuten Orionissa ja Weedin hybridikarhu-saagassa. Siksi juuri tuollainen 3- 10 osaa olisi sopiva, ehkä jopa 15 jos juonesta saa kiinnostavan.

Odotan innolla etenkin Kurojakin ja Akamen lapsuutta. Olisi aika herkullinen elementti, jos nämä olisivat kavereita pentuina vähän Topi ja Tessu - meiningillä. Akamehan "kunnioittaa" Kurojakia tämän pahoista teoista huolimatta, kun Kurojaki hyppää palavaan taloon, lisäksi hän suhtautuu suopeasti myös verivihollisensa poikaan, joten ei kai Akame täysin Kurojakia vihaa?

Muita kiinnostavia asioita olisi nähdä Kurojakin vangitseminen ja Wilsonin perheen tuho, nuoren Akamen ninjakoulutus ja kohtaaminen Benin kanssa.

Mitä noihin ihmisiin tulee, niin kuullostaa kyllä aika oudolta vanhoine asuineen... Eikös japanilaiset harrasta kimonoja ja muita "vanhahtavia" asuja vielä tänäkin päivänä, etenkin juhlapukuina. Ja kenties maaseuduilla ollaan pukeutumisen mukaan jälkeejäänneitä. :lol: Tai entä jos tuo eka luku on vain takauma, jossa kerrotaan tarinan perusta ja samalla se liitetään Ganiniin? Siinähän seikkailee Akamen saman niminen esi-isä. Tosin Takahashin tuntien outouksilta ei voi välttyä, ja pienet aikahypyt eivät liene hänelle uusi asia. :lol:

Jos tämä Akamen tarina onnistuu, niin olisi upeaa nähdä tulevaisuudessa myös muille GNG-hahmoille omistettuja minisarjoja, joissa pääsisi tutustumaan hahmoihin paremmin. Luulisi, että ne uppoaisivat myös hyvin fanikuntaan.
Kuva
Avatar
Spyro
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 772
Liittynyt: 21.02.2011 18:57
Paikkakunta: Tampere
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 8

Re: Mitä odotat GDA:lta?

ViestiKirjoittaja Shirotora » 10.06.2014 10:30

Aluksi en ollut tästä uudesta sarjasta kovin innostunut, kuten tuolla jossain sanoinkin, mutta nyt tämä on hieman enemmän alkanut ehkä kiinnostamaan. Tosin tuo ihmisten olo sarjassa ei oikein ilahdutta, toivottavasti ne eivät ole kovin suuressa roolissa. Toivoisin sarjasta vain jotain 3-10 osaista, yli kymmenen olisi minun mielestäni liikaa. Kun sarja kerran kertoo pelkästään Akamen menneisyydestä, niin minusta siitä ei kamalan pitkää kertomusta tarvitsisi venyttää.

Minua kiinnostaisi ainankin se kun Akame vie pentunsa ihmisten luokse. Miksi se vie ne sinne? Onko niillä jo nimetkin ja kuinka vanhoina se ne sinne vie? Ja jos mahdollisesti selviäisi myös Akamen puoliso, josta tosin ei varmaan kannata kovinkaan suurta roolia odottaa. Ja mitä sille Akamen puolisolle tapahtui? Jäikö se kenties Kougien saaliiksi? Kun ei sitä ainenkaan Hopeanuolessa nähty.

Myös tuo Akamen ja Kurojakin koulutus voisi olla ihan kiinnostavaa luettavaa. Sekin kiinnostaisi, miten nämä kaksi päätyivät johtajiksi. Kuolivatko niiden isät, jotka olivat (?) ennen heitä johtajia vai miten kävi.
Kuva
"Aye, sir!" -Happy
Avatar
Shirotora
Kenraali
Kenraali
 
Viestit: 842
Liittynyt: 23.09.2012 10:46
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Mitä odotat GDA:lta?

ViestiKirjoittaja BemBem » 10.06.2014 14:11

Tahtoisin kovasti, että tässä osassa selvennettäisiin noita molempien klaanien jäsenten hierarkiaa ja että mitä tehtäviä kullakin koiralla on. Miten nuoria ninjoja koulutetaan? Olivatko kogat alunperinkin kannibaleja? Kurojakin haluaisin olevan mahdollisimman paljon esillä ja tietoa kogista. Toivottavasti tästä ei tule sitten sellaista ''isi, yhyyhyy''-tarinaa, koska ne nyt on nähty jo. Ne Akamen pennut ja puoliso olisi ihan kiva nähdä myös ja joku mainitsikin tuon Kurojakin vangitsemisen.

Miksi tässä tosin on ihmisiä? Minä olen aina ymmärtänyt, että he kuolivat kauan sitten ja koirat ovat sokeasti jatkaneet kääröjen suojelua sukupolvien ajan...
Sarjan pituudeksi toivoisin sellaista max. 10 volumea. Vähintään 5, kuitenkin. c: Kunpa piirrostyyli olisi yksityiskohtaisempaa ja vähemmän pallopäisempää.
Look donuthole, why don't WE float around here looking hot and heavy and YOU go roto-root the pipes!
Avatar
BemBem
Karhukoira
Karhukoira
 
Viestit: 508
Liittynyt: 07.01.2013 21:43
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 11

Re: Mitä odotat GDA:lta?

ViestiKirjoittaja PikkuElvis » 10.06.2014 14:23

Minä toivoisin vain kaikessa yksinkertaisuudessaan, että tämä sarja tarjoaisi jotain uutta ja mielenkiintoista, eikä näitä perinteisiä kliseisiä sankaruustarinoita, joita Takahashin sarjoissa on jo nähty. Toivottavasti sarja valottaa Akamen lapsuutta ja ennen kaikkea Igojen ja Kogien taivalta vähän pidemmältä jaksolta, eikä vain parista satunnaisesta tapahtumasarjasta. Ennen kaikkea haluaisin tietää tarkemmin Akamen ja Kurojakin väleistä. Oikeasti, kuinka siistiä olisi, jos taustalla olisikin jokin Topi ja Tessu -tyylinen ystävyyssuhde, josta kaverukset olisivat ajautuneet sitten vuosien saatossa vihollisiksi? Entä miten Akame ja Kurojaki lopulta päätyivät asemiinsa, Akamekin kun näköjään on kuitenkin ihmisten parista lähtöisin? Millaisen koulutuksen he ovat saaneet, ja kuka heidät koulutti?

Mitä nyt tuon ensimmäisen luvun tapahtumia lueskelin, niin alkuasettelu tuntuu jotenkin tosi samanlaiselta kuin Ginin kohdalla. Toivottavasti Takahashi nyt tajuaa pyyhkäistä nuo ihmiset sivuun koko tarinasta, jos niillä ei tosiaan sitten ole jotain todella tärkeää ja merkittävää roolia. Minä olen aina elänyt jotenkin siinä uskossa, että Akame olisi syntynyt villinä ja vapaana Iga-lauman parissa, joten vähän tämän sarjan alku arveluttaa. Eihän sitä kuitenkaan koskaan tiedä, tästähän voi tulla vielä hyväkin.
"PLANES CRASH."
"YEAH, AND APPARENTLY CLOWNS KILL."
Avatar
PikkuElvis
Kenraali
Kenraali
 
Viestit: 1209
Liittynyt: 28.05.2011 12:04
Paikkakunta: Lappeenranta
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Mitä odotat GDA:lta?

ViestiKirjoittaja Anttu » 10.06.2014 14:32

Kaikkien muiden tavoin itseäni kiinnostaisi erityisesti miten Akamesta ja Kurojakista tuli laumojen johtajat ja näiden historiaa ja menneisyyttä ylipäätään. Esimerkiksi miten nuo kaksi tapasivat ja muutenkin olisi kivaa tietää esimerkiksi Kurojakin laumalaisista enemmän kun ne on jätetty niin paljon varjoon GNG:ssä. Myös Akamen puolisosta ja pentujen syntymästä olisi mukavaa tietää enemmän, samaten Kurojakin puolisosta.

Lisäksi toivoisin tarinasta enemmänkin Shin Gaiden-tarinan tyylistä, kenties hieman pidempää juurikin noin muutamaa osaa. Toivoisin kuitenkin, että tästä innostuttaisiin sen verran ettei tarina jäisi taas jossakin parissa lehdessä julkaistavaksi, kuten se Johnin extratarina :c Olisi kiva saada tämä ihan manganakin. Kuitenkin niin, että tarina etenee suhteellisen nopeasti ja siinä on lähinnä kaikki tärkeimmät asiat mukana eikä niin, että mangaa jatketaan loputtomilla jaaritteluilla.

Jotkut ovat ihmetelleet ihmisten mukana olemista, mutta edelleen itseäni lainaten: Ganinissahan ihmiset ja koirat tekivät tiivistä yhteistyötä. En tiedä onko enää kyse siitä, mutta omasta mielestäni oli aika yllättävä käänne, että Akame on syntynyt ihmisten luona.
Avatar
Anttu
Kenraali
Kenraali
 
Viestit: 1565
Liittynyt: 03.02.2012 11:22
Paikkakunta: Helsinki
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Mitä odotat GDA:lta?

ViestiKirjoittaja Satanica » 10.06.2014 21:04

Samoja juttuja odottelen kuin muutkin eli lisää tietoa igojen ja kogien menneisyydestä, Akamen ja Kurojakin vanhemmista, kaksikon johtoon nousemisesta jne.. Toivon tosiaan, että sarja olisi mahdollisimman koirapainotteinen ilman noita ihmisiä. Anttu tuossa ylempänä otti esille tuon Ganinin ja olen kyllä samaa mieltä siitä, että ihmiset ovat olleet koirien yhteistyöläisiä, mutta itse olen aina käsittänyt aina niin, että ihmiset (tai mahdolliset heimot) "kuolivat sukupuuttoon" jo kauan ennen kuin Akamen sukupolvi syntyi ja näin ollen koirat (eli igat ja kogat) ovat jatkaneet keskenään taistelua. Jos ihmisiä ei olisi ollut ollenkaan, ei voisi myöskään pyhät kirjoitukset ynnä muut olla olemassa ja koirilla ei oikeastaan olisi syytä suojella niitä.

Onko muuten tuo aivan 100% varmuus, että tuossa ensimmäisen luvun pentu kuvissa esiintyy Akame? Mietin vain, että josko tuo kohtaus voisi olla jokin "takauma" vanhaan..
Avatar
Satanica
Ryhmänjohtaja
Ryhmänjohtaja
 
Viestit: 1555
Liittynyt: 03.02.2012 10:48
Paikkakunta: Tampere
Sukupuoli: Nainen/tyttö
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 8
Seuraava

Paluu Ginga Densetsu Akame

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa