Sivu 1/17

Palaute & kysymykset

ViestiLähetetty: 21.05.2013 15:33
Kirjoittaja Uru
Tähän topiciin voi laittaa yleisiä palautteita sekä kysymyksiä koskien eri sarjojen ilmestymisaikoja, painolaatua, käännöstä, taittoa ja kaikkea muuta koskien.

Minulta tulee positiivista palautetta siitä, että Weediin saadaan valokuvakannet. Aluksi nuo yksiväriset menivät, mutta kyllä ne alkoivat pikku hiljaa käydä melkoisen tylsiksi. Jatkotoiveena olisi vielä, että myös selkämyskuvat saataisiin näihin. 60 osaa vain valkeaa näyttää hyllyssä kovin, kovin ankealta.

Re: Palaute & kysymykset

ViestiLähetetty: 21.05.2013 17:32
Kirjoittaja Eyveloth
Minäkin toivon selkämyskuvia koristamaan mangoja. Kuten Urukin sanoi 60 valkeaa selkämystä näyttäisi ankealta hyllyssä. Osasta 20 olisi hyvä aloittaa nuo kuvat, sillä ensimmäisenä vuorossa olisi itse Gin. Muutenhan häntä ei enää selkämyksissä nähdä, muistaakseni, jos kuvat olisivat samat kuin alkuperäisissä. No, olivat kannet millaiset tahansa ostan kaikki 60 osaa, sillä sisältö on tärkein ja se on parhautta :D .

Re: Palaute & kysymykset

ViestiLähetetty: 21.05.2013 20:20
Kirjoittaja Satanica
Erittäin tyytyväinen olen ollut siihen, että olemme ylipäätään saaneet paljon Ginga-aiheista mangaa suomeksi ja toivottavasti saamme sitä lisää. Suomennokset ovat myös olleet todella luontevia ja erityisesti Hopeanuoli mangan puhekieli on aivan ihanaa. Kivaa on myös se, että Weed mangaan tulee valokuvataustat ja muutenkin komppailen samoja asioita, mitä Uru ja Sunnykin tuossa ylhäällä.

Pientä narinaa kuitenkin jos on pakko antaa on se, että muutaman kerran Weedissä ja Shin Gaidenissa on ollut suomentamattomia puhekuplia, jotka vähän sekoittavat tarinan kulkua. Pientä huolellisuutta siis jatkossa :)

Re: Palaute & kysymykset

ViestiLähetetty: 22.05.2013 09:52
Kirjoittaja haski
GNG-mangassa pistää silmään pieni fonttikoko. Puhekupliin on jäänyt paljon tilaa. Ei tietenkään nyt joka kuplaan, mutta ihan lähes joka sivulla jotakin. Weedissä kuplat ovat täytetty paremmin.

Suomennokset ovat hyvät. Ainoastaan voimasanoja voisi välillä hiukan koventaa, jos vaan suinkin voi hyvän maun rajoissa. Välillä "hölmö" kuulostaa liian pehmeältä, kun tilanne olisi vaatinut vähintäänkin "idiootin".

Shin Gaideneissa on muuten todella hyvä paperi. Ei perus mangapaperi, mutta ei myöskään tuo valkoinen mitä Rikissä, jossa painojälkikin on liian haaleaa.

Re: Palaute & kysymykset

ViestiLähetetty: 03.06.2013 20:32
Kirjoittaja Taco
Tuli tässä mieleen, kun selasin Shin Gaiden kakkosta - Sivun 87 vasemmassa ylänurkassa on pari tyhjää puhekuplaa. Oliko suomenkielinen käännös niin lyhyt, ettei siihen tarvittu kaikkia kuplia, vai oliko se silkka vahinko? Jos oli, niin lukeeko missään toisessa mangassa mitä niissä oikeasti lukisi? ( Sori, Huono selittäjä tuli selittämään omiaan. )

Re: Palaute & kysymykset

ViestiLähetetty: 03.06.2013 20:45
Kirjoittaja Kiatsu
Oliko suomenkielinen käännös niin lyhyt, ettei siihen tarvittu kaikkia kuplia, vai oliko se silkka vahinko?


Vahinko, Weedin 17. osastakin jäi kuplia kääntämättä.

Täällä on yhteen kuplaan käännös.

Tuossa isommassa kuplassa tuo eka lause on tarkoittaa jotain 'Mitä teet penikka...' ja toista lausetta en osaa suomentaa itselleni tuntemattomien kanjien vuoksi, ja tuon pienemmän kuplan suomennosta en nyt saa päähäni.

Re: Palaute & kysymykset

ViestiLähetetty: 09.06.2013 18:46
Kirjoittaja Anttu
Kaikki, joita on nuo kuplien kääntämättä jättämiset mietityttäneet niin asiaa on kysytty Sangatsu Mangan foorumilla ja vastaus on ollut tämä:

Koska latojan ohjelma temppuili painotiedostoa tehtäessä eikä hän huomannut, ei myöskään toimittaja.

Ikävä kyllä ei tule korjattua versiota, paitsi jos alkuperäinen painos loppuu ja lisää tarvitaan. Weedin puuttuvat tekstin anteeksipyynnön kera tulevat osaan 18. (Emme tosin voi julkaista siinä muuta kuin tekstit, sillä japanilaiset eivät tykkää kuvien siirtelystä kirjasta toiseen.) Shin Gaidenhan ei jatku, joten täytyy laittaa ne tekstit vaikka tänne tai jotain. Mutta menee hetki, sillä minulla ei ole niitä hallussani.

Jos tyhjiä kuplia vielä tulee tuossa määrin, jaan inhojen syyllisten osoitteet tässä ketjussa niin että kaikki voivat mennä viskomaan tiiliskiviä ikkunoihin. Itse jo uhkailin sillä.

Pahoittelut Punaisen jättiläisen puolesta. Tänne ei kannata heittää tiiliä, ette kuitenkaan yllä neloskerrokseen asti.

Re: Palaute & kysymykset

ViestiLähetetty: 03.08.2013 16:40
Kirjoittaja emmakl
Sunny kirjoitti:Minäkin toivon selkämyskuvia koristamaan mangoja. Kuten Urukin sanoi 60 valkeaa selkämystä näyttäisi ankealta hyllyssä. Osasta 20 olisi hyvä aloittaa nuo kuvat, sillä ensimmäisenä vuorossa olisi itse Gin. Muutenhan häntä ei enää selkämyksissä nähdä, muistaakseni, jos kuvat olisivat samat kuin alkuperäisissä. No, olivat kannet millaiset tahansa ostan kaikki 60 osaa, sillä sisältö on tärkein ja se on parhautta :D .

Re: Palaute & kysymykset

ViestiLähetetty: 05.08.2013 15:33
Kirjoittaja haski
Minun on pakko jo antaa palautetta näistä ilmestymisajoista. Kerta on pystytty antamaan tarkka päivämäärä uuden osan ilmestymiseen, niin miksi sitä ei noudateta? Jos sitä ei pystytä noudattamaan, miksi sitten annetaan niin tarkka päivämäärä?
On todella turhauttavaa odottaa luvattua ilmestymisajankohtaa, ja sitten siihen vielä päiviä päälle. Kun ei tule ajallaan, herää pelko, että onkohan siellä taas kämmätty painon kanssa, vai missä mättää ja milloin oikein ilmestyy. Vähän tsemppiä tähän nyt.
Muutama päivä nyt ei maata kaada tietenkään, mutta jos on osattu tarkka päivämäärä kertoa, niin oletan, että uusi osa myöskin silloin on hyllyllä. Ihan periaatteesta.

Re: Palaute & kysymykset

ViestiLähetetty: 07.08.2013 10:29
Kirjoittaja Antti-setä
Juuh. Taas tuli hiukan ongelmia Weedin kanssa... Osa 22 ehtii kauppoihin vasta 21.8. Ja seuraava, osa 23, siirtyy viikolla eli ilmestyy 13.9.

Jotta ei olisi pelkkiä huonoja uutisia tarjolla, päätimme tehdä johonkin loppuvuoden numeroon mukaan joko julisteen tai kirjanmerkin. Kirjanmerkki on etusijalla, mutta sillä varauksella että japanilaisten pitää hyväksyä idea. Päätämme kuvan tietenkin itsevaltaisesti täällä, mutta jos on ehdotuksia niin ehdottakaa! Helpoimmalla päästään jos kuva on jostakin kannesta, mutta voi olla myös muualta kunhan liittyy nimenomaan Weediin eikä Hopeanuoleen. (Eri kustantaja, nääs.)