Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Luethan ennen rekisteröitymistä. Palaute, kysymykset ja ehdotukset tänne.

Säännöt

Säännöt

ViestiKirjoittaja Uru » 06.01.2011 23:10

Foorumin säännöt. Yksityiskohtaisemmat esimerkit löytyvät spoiler-merkintöjen alta.

1. Älä floodaa eli kirjoita monia lyhyitä viestejä peräjälkeen. Tarpeettomia ja perustelemattomia topiceja ei myöskään katsota hyvällä ja sama on lyhyissä yhden-kahden rivin viesteissä. Ylläpidolla on oikeus muokata tai poistaa viestisi, jos se on sääntöjä rikkova. Jos jäsen rikkoo sääntöjä jatkuvasti, ylläpidolla on oikeus antaa hänelle porttikielto foorumille.

Spoiler:
Viestien kirjoittaminen peräkkäin on sallittua, kun aikaa on kulunut paljon (noin viikko), jos aiempaan viestiisi tulee paljon korjattavaa tai jos sinun pitää lisätä jokin tärkeä ilmoitus, jonka tahdot mahdollisimman monen lukea. Topiceihin voi ja kannattaa kirjoittaa myös silloin, jos mielipiteesi jostain (esim. lempihahmoista) on muuttunut. Monet viesteistä voivat olla vuosia vanhoja, joten kaikki mielipiteet eivät ole aina ajan tasalla.

Esimerkiksi Mitä kuuluu, Minkä kirjan/elokuvan/sarjakuvan luit/katsoit viimeksi, Ketutustopic ovat alueita, joihin voi postata sama henkilö peräkkäin, jos uusia viestejä ei ole tullut. Tuplapostaukset ovat pitkälti tapauskohtaisia. Tahtoessasi voit myös nostaa jonkun kysymäsi kysymyksen uudestaan esiin, jos et ole saanut siihen vastausta.

Tarpeettomat/perustelemattomat topicit tarkoittavat esimerkiksi ketju-topiceja ilman järkevää keskustelua (mitä söit viimeksi, millaiset sukat sinulla on jalassasi) ja perustelemattomat taas puutteellisia aloituksia (esimerkiksi aloitusviesti: "Mitä mieltä olette eläinkokeista? Perustelkaa!").


2. Ei waretus-linkkejä tai muita laittomuuksia!
Waretus-linkeiksi lasketaan myös palvelut, joihin voi ladata kokonaisia anime-jaksoja, tv-sarjoja, CD:itä ym. ja joita voi katsoa/kuunnella lataamatta materiaalia omalle koneelle.
Spoiler:
Waretus tarkoittaa tekijänoikeuslain suojaaman materiaalin lataamista netistä. Tätä ovat esimerkiksi anime-jaksot, mangat, elokuvat, CD:t, kirjat, tietokoneohjelmat ym. Sääntö koskee myös nettipalveluita, joihin on ladattu kokonaisia jaksoja/elokuvia/kappaleita, joita voi kuunnella/katsoa lataamatta niitä koneelleen. Myös linkit Googlen tmv. hakukoneen hakutulossivuille, joilla on linkkejä waretussivuille, ovat kiellettyjä.
Huomioithan, että on myös laillisia paikkoja, joista voi kuunnella musiikkia, katsoa animea ym. ilmaiseksi. Esimerkiksi Youtube itsessään on laillinen paikka, mutta siellä on myös laittomasti ladattua sisältöä, mihin linkittäminen on kiellettyä. Jos olet epävarma, onko sivu tai sisältö laillinen (= saako sitä linkittää), kysy asiasta ylläpidolta.


3. Älä liitä isoja kuvia viesteihin, vaan pelkkä linkki paikkaan, jossa kuva on.
Spoiler:
Isot kuvat hidastavat sivun latautumista ja lisäksi kuvat eivät välttämättä näy kokonaan, koska osa foorumeiden ulkoasuista on vakiokokoisia eli liian isot kuvat leikkautuvat sivuista pois.


4. Foorumin ikäraja on K-12:sta, mutta topicin aloittaja voi laittaa keskustelun ikärajaksi myös K-15:sta näin tahtoessaan. Tästä tulee ilmoittaa selkeästi topicin alussa. Foorumille voi rekisteröityä myös alle 12-vuotiaita, mutta heidän tulee olla varautuneita siihen, että foorumilla on K-12 -materiaalia.
Spoiler:
Ikäraja tulee suoraan Ginga-mangasta/animesta eli alle 12-vuotiaiden rekisteröityneiden täytyy olla tietoisia sarjan luonteesta ja siinä käsiteltävistä teemoista ennen rekisteröitymistään.
K-15 ikärajan voi laittaa käytännössä katsoen mille tahansa keskustelulle, jos sen katsoo tarpeelliseksi. Esimerkiksi Ketutustopicin tai Ginga-yaoita/hentaita käsittelevät keskustelut voi laittaa K-15 ikärajalle, mikä antaa mahdollisuuden vapaampaan keskusteluun.


5. Tutustu sarjakohtaisiin spoileri-sääntöihin ja noudata niitä.
Spoiler:
Spoiler tarkoittaa juonipaljastusta. Esim. Akakabuto kuolee GNG-animen lopussa on spoileri. Jokaisella osastolla on omat sääntönsä, mutta yleissääntönä voi pitää tätä: Jos manga/DVD/ym. on ilmestynyt kuukausi (tai pidempi aika sitten) suomeksi, sen tapahtumista ei tarvitse laittaa spoilerivaroituksia.


6. Ei vilkkuvia tai muuten liikkuvia avatareja. Avatarin maksimikoko on 100px x 100px.

7. Signaturessa saa olla kuva, jonka koko saa olla maksimissaan 400px x 160px. Kuvassa ei saa olla animaatioita/vilkkuvaa kuvaa.

8. Käytä maalaisjärkeä. Foorumin säännöt eivät kata ja oletettavasti eivät tule koskaan kattamaan kaikkia rikkomuksia, mutta ihan maalaisjärjellä ja netikettiä noudattamalla pärjää hyvin.
Spoiler:
Maalaisjärki tarkoittaa tässä esim. sitä, että emme tule listaamaan kaikkia Suomen kirosanoja tai rasistisia ilmaisuja foorumille, jotta niiden käyttöä voisi välttää. Maalaisjärki tarkoittaa käytännössä sitä, että et kirjoita foorumille tahallisesti ketään yksittäistä henkilöä loukkaavaa tai tietoisesti hauku jotain ihmis/harrastaja/ym. ryhmää.


9. Foorumilla ei nipoteta pikkuvirheistä, mutta aloita lauseet isolla kirjaimella, laita loppuun piste ja muista muut peruskielioppisäännöt.
Kiroilu on kielletty ja tämä koskee myös slangisanoja. Sensuroi kirosanat *:llä tai älä kiroile ollenkaan. Poikkeuksena ovat kirjojen/elokuvien/vastaavien nimet.
Älä myöskään ylikäytä tekstien erikoistehosteita/korostuksia (kursiivia, paksunnusta, värejä, smaileja, huutomerkkejä ym.), vaan käytä niitä vain korostuksina.

10. Jos jäsen kirjoittaa jatkuvasti lyhyitä viestejä selkeästi tavoitteenaan vain kasvattaa viestimääräänsä/arvonimeään, ylläpidolla on oikeus nollata jäsenen viestit tai "jumittaa" hänen arvonimensä Kotikoira- tai alemmalle asteelle. Ennen tätä jäsen tulee saamaan vähintään 7 huomautusta ylläpidolta.

11. Jos jäsen saa ylläpidolta huomautuksen, kysyy syytä siihen ja kieltäytyy toistuvasti kertomaan, mistä viestistä on huomautuksen saanut, on ylläpidolla oikeus antaa tästä huomautus. Viestin voi kertoa esim. kopioimalla sen yksityisviestiin tai linkittämällä sen/topicin, johon viesti on kirjoitettu. Jos jäsen ei muista linkittää viestiään kysyessään asiasta ensimmäisen kerran, ei tästä tule huomautusta.
Spoiler:
Esimerkki:
- Saat huomautuksen. Kysyt huomautuksen antajalta, mistä olet huomautuksen saanut. Huomautuksen antaja kysyy, mistä huomautuksesta/viestistä on kyse. Kopioit kirjoittamasi viestin tai vaihtoehtoisesti koko huomautuksen ja lähetät sen huomautuksen antajalle. Oikein, et saa huomautusta, vaan sinulle kerrotaan, mistä olet huomautuksen saanut.
- Saat huomautuksen. Kysyt huomautuksen antajalta, mistä olet huomautuksen saanut. Huomautuksen antaja kysyy, mistä huomautuksesta/viestistä on kyse. Alat inttämään, että huomautuksen antajan pitäisi muistaa annetut huomautukset ulkoa/haukut huomautuksen antajaa natsiksi/kerrot, miten epäreilua on, että vain sinä saat huomautuksia/jatkat inttämistä etkä suostu kertomaan viestiä. Väärin, saat toisen huomautuksen.


12. Jos otat yhteyttä yksityisviestillä kehenkään ylläpidon jäseneen kysyen tietoja Urumi.fi tai jonkun muun nettikaupan tilaus- tai asiakastietoja koskien, luokitellaan yhteydenotto henkilötietojen varastamisyritykseksi ja siitä annetaan automaattisesti 14 päivän banni kyselyt tehneelle käyttäjätunnukselle tai jäsen menettää yksityisviestien lähettämisoikeuden 14 päiväksi.*

13. Jäsen voi pyytää ylläpitoa vaihtamaan hänen nimimerkkinsä kerran puolessa vuodessa.

14. 1 tunnus per jäsen, ylimääräiset tunnukset poistetaan.

Rekisteröityessään jäsen sitoutuu noudattamaan näitä sääntöjä. Sääntöjä voidaan päivittää tarpeen mukaan tulevaisuudessa.

*Huomioitavia tarkennuksia sääntöön numero 12:
- Yksityisviestillä yhteyttä ottaessasi ei henkilöllisyyttäsi voida selvittää eikä mahdolliseen tilausta/asiakastietoja koskevaan kysymykseen voida vastata, koska sen kertominen rikkoisi asiakkaiden tietosuojaa. Jos sinulla on kysyttävää tilauksesta/asiakastiedoista, ota yhteyttä kyseessä olevan verkkokaupan asiakaspalveluun.
- Tämä sääntö ei kiellä eri verkkokauppojen kritisoimista esim. Kaupankäynti-alueella tai heidän sähköposti- tai muussa asiakaspalvelussaan.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Säännöt

ViestiKirjoittaja Houndy » 22.04.2014 17:15

Tehty sääntöön numero 2 seuraava lisäys:
Myös linkit Googlen tmv. hakukoneen hakutulossivuille, joilla on linkkejä waretussivuille, ovat kiellettyjä.
Kuva
Gin ja Cross ne yhteen soppii.
Avatar
Houndy
Taktikko
Taktikko
 
Viestit: 1311
Liittynyt: 14.02.2011 14:10
Paikkakunta: Jyväskylä
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Säännöt

ViestiKirjoittaja Houndy » 31.10.2014 18:56

Lisätty sääntöihin kohta 14: 1 tunnus per jäsen, ylimääräiset tunnukset poistetaan.
Kuva
Gin ja Cross ne yhteen soppii.
Avatar
Houndy
Taktikko
Taktikko
 
Viestit: 1311
Liittynyt: 14.02.2011 14:10
Paikkakunta: Jyväskylä
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Säännöt

ViestiKirjoittaja Uru » 28.06.2015 21:46

Uru kirjoitti:2. Ei waretus-linkkejä tai muita laittomuuksia!
Waretus-linkeiksi lasketaan myös palvelut, joihin voi ladata kokonaisia anime-jaksoja, tv-sarjoja, CD:itä ym. ja joita voi katsoa/kuunnella lataamatta materiaalia omalle koneelle.
Spoiler:
Waretus tarkoittaa tekijänoikeuslain suojaaman materiaalin lataamista netistä. Tätä ovat esimerkiksi anime-jaksot, mangat, elokuvat, CD:t, kirjat, tietokoneohjelmat ym. Sääntö koskee myös nettipalveluita, joihin on ladattu kokonaisia jaksoja/elokuvia/kappaleita, joita voi kuunnella/katsoa lataamatta niitä koneelleen. Myös linkit Googlen tmv. hakukoneen hakutulossivuille, joilla on linkkejä waretussivuille, ovat kiellettyjä.
Huomioithan, että on myös laillisia paikkoja, joista voi kuunnella musiikkia, katsoa animea ym. ilmaiseksi. Esimerkiksi Youtube itsessään on laillinen paikka, mutta siellä on myös laittomasti ladattua sisältöä, mihin linkittäminen on kiellettyä. Jos olet epävarma, onko sivu laillinen (= saako sitä linkittää), kysy asiasta ylläpidolta.

Sääntöön 2 lisätty kohta: Huomioithan, että on myös laillisia paikkoja, joista voi kuunnella musiikkia, katsoa animea ym. ilmaiseksi. Esimerkiksi Youtube itsessään on laillinen paikka, mutta siellä on myös laittomasti ladattua sisältöä, mihin linkittäminen on kiellettyä. Jos olet epävarma, onko sivu tai sisältö laillinen (= saako sitä linkittää), kysy asiasta ylläpidolta.
Lue Last Warsin uusimmat tapahtumat täältä.
Avatar
Uru
Pomo
Pomo
 
Viestit: 5890
Liittynyt: 13.12.2010 21:46
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Paluu Säännöt, ohjeet, kysymykset ja palaute

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa