Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Keskustelua elokuvista ja televisio-ohjelmista.

Alfred J. Kwak

Alfred J. Kwak

ViestiKirjoittaja Nukeli » 29.12.2020 03:40

Tunteeko kukaan tätä sarjaa?

Itse en ollut vielä syntynyt kun sarja tuli ensimmäisen kerran televisiosta, mutta sain selville sarjan olemassaolosta vuonna 2019, löydettyäni sattumalta jonkun fanin tekemän musiikkivideon Uniklubin kappaleella "Huomenna". Sen nähtyäni piti tietenkin selvittää, että mistä piirretystä tälläinen materiaali on lähtöisin, ja löysin molemmat kaudet dvd:lle. Jossain vaiheessa kirjoitin lyhyen pätkän, mikä vaikuttaisi olevan ainut suomenkielinen fanficci (jonka olemassaolosta tiedän).

Hahmoista omat suosikkini lienevät Alfred itse, Von Pallas, ja Korppi. Korppi on jotenkin pimeällä tavalla kiehtova hahmo, ja Alfred on sellainen klassinen hyvis. Von Pallas taas on jotenkin söpö. Hannu Harakkaa puolestaan käy lähinnä sääliksi, kun kaikki ovat sarjan rasisminvastaisuudesta huolimatta rasistisia harakoille.

Mielestäni laatu laski kakkoskaudella, joka olisi ollut parempi jos se olisi seurannut jotain ylimalkaista linjaa (kuten ykköskausi jossa hahmot kasvavat aikuisiksi, ja suurimmalla osasta jaksoista on kokonaisuudessa jokin merkitys, esim. hahmokehitys tai uusien hahmojen mukaantulo), sekavien ja kokonaisuuteen vaikuttamattomien kaksiosaisten ja oneshottien sijaan. Esimerkiksi jaksossa 29 kukaan ei oikeastaan tee mitään, ja jaksojen 37-38 ongelma ratkeaa liian helposti. Ykköskaudella taas taistelu K. Rokodiilin kalastusbisnestä vastaan oli liia pitkä, eikä saaga kaivannut jakson 17 avaruusolioita. Lisäksi jakso 21, joka ilmeisesti oli juoneltaan sama kuin sarjaa alunperin inspiroinut näytelmä, jäi kirkkaasti mieleen ykköskauden huonoimpana, vaikken tähän hätään muista mikä siitä teki niin huonon. Kakkoskaudella taas häiritsi se, miten Korppi pystyi noin vain pölähtämään takaisin paikalle ja pyrkimään presidentiksi jaksossa 43, aiemmista Korppipuoluetouhuista ja vallankaappauksesta huolimatta. Virusjaksojen kuupellelle taikaviuluineen taas piti ihan nauraa, kun kaikki hahmot tuntuivat hyväksyvän koko jutun niin helposti.

Lempijaksojani ovat 4-5, 12-13, 22-25, 27-28, ja ehkä virusjaksot jos ignooraan kuupellen. Yleisesti pidän sarjaa hyvänä, vaikka ykköskautta tuleekin katsottua enemmän.
"The Power is control. The power is discernment.
That's the measure of force and guidance."
~ Xadhoom, PKNA #46; Nell'ombra
Nukeli
Pentu
Pentu
 
Viestit: 25
Liittynyt: 12.03.2018 19:44
Paikkakunta: Varsinais-Suomi
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 0

Re: Alfred J. Kwak

ViestiKirjoittaja Suomidog » 06.01.2021 14:25

Tämähän on klassinen lapsuuden sarja! Muistan vieläkin, että ensimmäinen jakso, jonka tästä sarjasta näin, oli se sirkusjakso, jossa Alfred päättää ruveta pelleksi, joten luulin sarjan olevan perus iloinen lastenohjelma, kunnes näin seuraavaksi sen jakson, jossa oli sota siellä jossain Salamissa vai missä lie.
Pitkään olin siis näkemättä varhaisimpia jaksoja ja kun satuin näkemään toisen jakson, jossa Alfredin vanhemmille käy kehnosti, se oli suorastaan pysäyttävä ja siitä jäi jotenkin ikävä olo...

Tykästyin kuitenkin heti tähän sarjaan, koska tällaisia asioihin kantaaottavia lastenohjelmia ei tullut vielä nähtyä. Varsinkaan mitään Hitler-Napoleon-Korppia :lol: Lähinnä tästä tulee kuitenkin kateltua niitä SinäTuubaPaska-videoita, mutta joskus ajattelin katsoa tämän taas uudelleen läpi.

Lempihahmojani ovat ainakin Alfred, Mauri-myyrä ja Von Pallas.

(Tajusin muuten jo pienenä, että tässä oli ihan samoja ääniefektejä kuin Muumeissa :D)
Kuva
Vannoutunut Ginga-sarjojen fani jo vuodesta 2009!
Avatar
Suomidog
Villikoira
Villikoira
 
Viestit: 181
Liittynyt: 24.09.2017 17:35
Sukupuoli: Mies/poika
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 2

Paluu Elokuvat ja televisio

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa