Tiedotuksia

Byakuren no Fang -manga käännetään suomeksi!

Orion-mangan sekä erikoisjulkaisujen ilmestymispäivät näet täältä.

Kaikki PurePlasticin Ginga-pehmot ovat ilmestyneet!

Keskustelua muista anime- ja manga-sarjoista.

Transformers (Toei, 1986)

Transformers (Toei, 1986)

ViestiKirjoittaja Zinclair » 17.06.2021 22:21

The Transformers: The Movie (Toei, 1986)
– Amerikan vastine Hopeanuolelle?


Vuonna 1986 Toei tuotti yhdessä Hasbro-leluyrityksen kanssa tekemästään Transformers-animaatiosarjasta elokuvan. Vaikka itse sarja menestyikin hyvin, niin elokuva jäi varsin huomaamattomaksi. Myöhemmin elokuva on kuitenkin alkanut saada arvostusta, varsinkin niiden keskuudessa, jotka lapsina näkivät kyseisen tuotoksen. Monien mielestä elokuva onkin parempi kuin myöhemmät, Michael Bayn ohjaamat live action -toimintasekoilut.

Elokuva on jäänyt monen amerikkalaislapsen mieleen sen alkuperäistä sarjaa synkemmällä ja aikuismaisemmalla toteutuksellaan. Esimerkiksi alussa tuhoutuu kokonainen planeetta asukkaineen, ja muutenkin nimekkäitä hahmoja listitään kunnioitettavalla otteella. Pääpahiksena toimii varsin vaikuttava Unicron, äänenä tuiki tuntematon Orson Welles. Lopuksi Unicron menettää päänsä, niin kuin kaikkien suurten pahisten kuuluukin. Elokuvassa on myös muutamia todella näyttäviä kohtauksia, joissa näkyy selvästi Toein kädenjälki.

Kaiken tämän jälkeen onkin varsin vaikea olla huomaamatta tiettyjä yhtäläisyyksiä Hopeanuolen kanssa. Kysymys kuuluukin: kumpi on parempi? Tähän on luonnollisesti vaikea antaa puolueetonta vastausta, ja mielestäni vertailu näin hyvien tuotosten välillä on muutenkin turhaa. Elokuvaa kuitenkin varjostaa sen alkuperä: koko elokuva on luotu vain, jotta Hasbro voisi lanseerata uuden lelusarjan. Lisäksi elokuvassa on varsin huomattavia Star Wars -vaikutteita, kuten Kuolemantähteä muistuttava Unicron ja eräs Leiaa ulkonäöltään ja olemukseltaan muistuttava uusi transformer-hahmo.

Näistä ongelmista huolimatta elokuvaa pidetään mahdollisesti koko Transformers-sarjan parhaimpana teoksena. Jos siis kyseisestä sarjasta haluaa saada parhaimman mahdollisen kuvan, niin tämä "Amerikan Hopeanuoli" jättää kaikkein todennäköisimmin hyvän maun suuhun.
Zinclair
Kotikoira
Kotikoira
 
Viestit: 59
Liittynyt: 02.01.2021 00:46
Sukupuoli: Tuntematon
Galleria: [ Katso kuvat ]
Karma: 1

Paluu Anime & manga

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa