Kuoleeko Monsoon Last Warsin aikana?
 
pollcode.com free polls
Ginga Densetsu Akame, osa 1


Ginga Densetsu Akame -tarina alkaa vuodesta 1579. Japanissa eletään Sengoku-kautta ("taistelevien valtioiden aikakausi"), jolloin daimiot eli jalosukuista koostuvat lääninherrat hallitsivat suuria osia Japanista ja koko maa oli sisällissotien repimä. Sengoku-kaudella oli paljon taisteluita ja vallanpitäjät vaihtuivat usein, minkä seurauksena olot olivat erittäin levottomat. GDA:n juoni tulee todennäköisesti seuraamaan löyhästi historiallisia tapahtumia ja ensimmäinen tarinakokonaisuus päättyy todennäköisesti 1582, jolloin Oda Nobunaga salamurhattiin Igan ninjojen avustuksella.


Kihee Itoo on Igan genin, alimman arvon ninja, joka on erikoistunut kouluttamaan ninjakoiria (ganin). Kun Kiheen koira, Kotobuki, saa viisi pentua, aikoo mies jättää yhden niistä kuolemaan. Pentu on valkea, mikä tekee siitä huonon ninjakoiran: koiria käytetään eniten öisissä taisteluissa, jolloin valkea erottuu kaikkein helpoiten. Kiheen nuorin poika, Taichi, säälii kuitenkin pentua ja pyytää saada pitää sen. Kihee suostuu ja Taichi saa pennun vastuulleen.


Samaan aikaan Kiheen vanhempi poika, Ryoojun, on partiokierroksella perheen kolmen ninjakoiran kanssa. Koirien nimet ovat Benimaru, Kuma ja Oozaru. Yllättäen Oozaru kuulee jotain ja koirat ryntäävät matkaan jättäen omistajan taakseen.


Äänten lähde selviää pian. Kooga-koira Sadamitsu koettaa paeta laumalaisiaan, jotka hyökkäävät sen kimppuun. Oozaru syöksyy väliin ja estää taistelun. Sadamitsu kertoo Oozarulle, että Koogat aikovat liittoutua Odan kanssa ja hyökätä näiden kimppuun. Koogat kiroavat Sadamitsua petturina, mutta pakenevat paikalta, kun kuulevat Ryoojunin lähestyvän. Ryoojun näkee vain Sadamitsun, joka sekin pakenee, kun mies yrittää lähestyä sitä.


Kun Ryoojun palaa kotiinsa, Taichi esittelee tälle Kotobukin pennut ja on kertoa, miten valkea pentu aiottiin lopettaa. Ryoojun kuitenkin estää tätä, koska Oozaru voisi ymmärtää tämän sanat ja suuttua. Oozaru on pentujen isä ja huolehtivainen niitä kohtaan. Taichi antaa valkealle pennulle nimen Hakutaka, valkea haukka.


Huolestuneena Koogan kohtaamisesta ja Oozarun hermostuneesta käytöksestä Ryoojun lähtee uudelleen partiokierrokselle. Järkytyksekseen hän saa selville, että Kooga on liittoutunut Odan kanssa ja rakentaa linnoitusta. Samaan aikaan hänen isänsä Kihee on neuvotteluissa korkea-arvoisten ninjojen kanssa, kun he havaitsevat vakoilijan. Kun vakoilija napataan, hänet ilmeisesti tunnistetaan Koogan mieheksi.


Ryoojun ja ninjakoirat ovat samalla joutuneet Koogien väijytykseen. Ryoojun taistelee ylivoimaa vastaan, mutta joutuu lopulta pakenemaan. Benimaru haavoittuu taistelussa ja jättäytyy jälkeen viivyttääkseen vihollisia, mutta se tapetaan pian. Ryoojun, Oozaru ja Kuma pakenevat hyppäämällä vesiputoukseen.


Myös Kihee herää toimintaan: hän lähettää Kotobukin viemään viestiä ja lähtee itsekin matkaan. Ennen matkaanlähtöä Hakutaka aiheuttaa hämmennystä: pentu roikkuu emänsä nisässä eikä päästä irti, vaikka Kotobuki nousee ylös ja Hakutaka jää roikkumaan ilmaan. Kun muut ovat lähteneet, huomaa Taichi jotain outoa: Hakutakan silmät ovat auenneet, vaikka se on vasta muutaman päivän ikäinen.


Kuin ihmeen kaupalla Ryoojun, Oozaru ja Kuma selvisivät hengissä ja vahingoittumattomina vesiputouksesta. He lähtevät liikkeelle, kun kuulevat taistelun ääniä. Kihee taistelee Kai Shimoyamaa vastaan. Shimoyama oli Igojen liittolainen, mutta Oda Nobunagan ilmestyessä kääntyi näitä vastaan. Kihee haavoittuu kuolettavasti Shimoyaman paetessa paikalta.


Ryoojun saapuu paikalle ja ehtii todistaa isänsä viimeiset hetket. Lisäksi hän saa selville, että murhaaja oli Shimoyama ja löytää isänsä katanan.


Kotobuki on saanut viestinsä toimitettua, kun se paluumatkalla kohtaa Kooga-koira Sadamitsun, joka varoittaa sitä hyökkäyksestä. Kun Kotobuki palaa kotiinsa, hän löytää Taichin nukkumassa pentujensa keskellä. Uupuneena Kotobuki heittäytyy makaamaan, kun hän huomaa Hakutakan, jonka silmät ovat auki. Pentu näkee emonsa ja ottaa ensimmäiset askelensa tätä kohti.


Ryoojun tuo isänsä ruumiin kotiin ja lähtee samantien matkaan tapaamaan korkea-arvoisia ninjoja kertoakseen heille murhasta. Ryooju saapuu paikalle, häntä odottaa ikävä yllätys: Kai Shimoyama on saapunut paikalle ensin ja kertonut oman versionsa tapahtumista. Kun Shimoyama poistuu, näyttää Ryoojuu yhdelle ninjoista Shimoyaman hatun, jonka hän löysi taistelupaikalta. Shimoyama todetaan petturiksi ja Ryoojun saa tehtäväkseen tarkkailla häntä. Samalla Igan joukot kerätään kokoon ja aseistetaan, jotta he olisivat valmiita Kougan hyökkäykseen.


Ryoojun jää tarkkailemaan Shimoyamaa, kun Koogan ninjakoira lähestyy tätä. Shimoyama ottaa tältä viestin ja jättää tälle omansa. Kun Kooga lähtee paluumatkalle, Ryoojun ja Oozaru lähtevät seuraamaan sitä, kun Koogan kimppuun yllättäen hyökkää Sadamitsu.