Kuoleeko Monsoon Last Warsin aikana?
 
pollcode.com free polls
Ginga Nagareboshi Gin

Ilmestymisvuosi: 1983
Pokkareiden määrä: 18 (alkuperäinen julkaisu)
Julkaisija: Jump Comics (myöhemmät julkaisut usealta eri kustantajalta)

Ginga: Nagareboshi Gin oli Yoshihiro Takahashin ensimmäinen hittimanga ja toinen hänen tekemistään manga-sarjoista, jotka on tehty animeiksi asti. GNG voitti vuonna 1987 vuoden parhaan Shounen-manga palkinnon.

GNG on yhä yksi suosituimpia Takahashin julkaisemia sarjoja ja siitä on tehty seitsemän erilaista julkaisua vaihdellen pienistä taskupokkariversioista puhelinluettelon kokoisiin ja julisteilla varustettuihin kirjoihin.

GNG:n tarina alkaa, kun Akakabuto-karhu raatelee Gohee Takeda –nimisen miehen korvan irti. Akakabuto itse menettää taistelussa silmänsä ja sen aivoihin uppoaa luoti tehden siitä hengenvaarallisen ja poikkeuksellisen älykkään.

Vaikka aluksi tarinan realistisessa maailmassa ovat ihmiset, siirtyy pääosa pian koirille ja nuorelle akita-uros Ginille, joka tahtoo kostaa isänsä kuoleman Akakabuto-karhulle. Koirien ottaessa pääroolin paikan ihmisiltä myös tarinan maailma muuttuu fantasia-tyylisemmäksi, kun koirille luodaan omia erikoisiskujaan ja omaa kulttuuriaan.

GNG:n tarina jakautuu käytännössä kahteen osaan: kaikkien tuntemaan taisteluun Akakabutoa vastaan sekä animesta kokonaan pois jääneeseen susiosaan, jota mangan viisi viimeistä osaa käsittelevät.