Kuoleeko Monsoon Last Warsin aikana?
 
pollcode.com free polls
Ginga Densetsu Riki

Ilmestymisvuosi: 2000
Pokkareiden määrä: 1
Julkaisija: Nichibun Comics

Ginga Densetsu Riki on yksi Takahashin uudempia sarjoja ja se ilmestyi vuonna 2000, Weedin julkaisun yhteydessä. GDR asettuu ajassa ennen GNG-mangaa. GDR:ssä on yhteensä kuusi lukua, jotka julkaistiin ensin WEED WORLD –lehtien mukana, mutta jotka sen jälkeen julkaistiin yhtenä pokkarina. GDR on aikajanaltaan Takahashin teoksista laajin, sillä yksi pokkari sisältää tapahtumia neljän vuoden ajalta.

Ginga Densetsu Rikistä on kolme julkaisua. Ensimmäinen oli WEED WORLD –lehdessä, jonka jälkeen manga julkaistiin omana pokkarinaan (koko 13 x 18). Myöhemmin Weed-mangan toisen julkaisun yhteydessä GDR:stä tehtiin vaaleakantinen, ensimmäistä julkaisua huomattavasti pienempi julkaisu. 2. julkaisu on saman kokoinen (10,5 x 15 cm) kuin Weedin 2. julkaisu.

Nimensä mukaisesti Ginga Densetsu Riki kertoo Rikin lapsuudesta. Tarina alkaa, kun Akakabuto hyökkää karjan kimppuun. Useat metsästäjät yrittävät saada karhun saaliikseen, mutta epäonnistuvat. Aika kuluu ja Gohee Takedan omistama Shiro ja Yamabuki-niminen akita saavat pentuja. Pentueessa on viisi pentua: neljä valkeaa ja yksi, muita huomattavasti pienempi ruskea, josta kukaan ei ole kiinnostunut.

Ruskeasta pennusta tulee Yamabukin lellikki ja lopulta pentu saa jäädä asumaan emonsa luokse, koska kukaan ei tahdo pientä ruskeaa pentua itselleen. Yamabukista huolehtiva perhe antaa pennulle nimeksi Riki, toivoen vahvan nimen antavan voimaa pennulle.

Rikin onni kuitenkin kääntyy pian, sillä Yamabukin omistaja tahtoo koiransa takaisin itselleen. Nuori Riki ei kestä eroa, vaan karkaa omistajansa luota ja suuntaa kohti Ishimakia, jossa Yamabuki on. Sadan kilometrin matka ei kuitenkaan ole vaaraton neljän kuukauden ikäiselle pennulle etenkään, kun seudulla on aggressiivisia villikoiria, mutta matka tarjoaa Rikille myös tilaisuuden tavata isänsä, legendaarisen karhukoira Shiron.