Kuoleeko Monsoon Last Warsin aikana?
 
pollcode.com free polls
Oheistuote-esittelyissä on tarkoitus -nimensä mukaan - esitellä kattavasti GNG-aiheisia oheistuotteita. Huomioithan, että kaikki tiedot eivät ole 100% varmoja, sillä GNG-oheistuotteet on valmistettu niin kauan sitten, että osa tiedoista on voinut mennä vanhaksi: tavaroita on voitu tehdä paljon enemmän kuin mitä on listattu. Hintatiedoissa on kuitenkin käytetty sekä Japanissa että Suomessa myytävinä olevien figuureiden hintoja. Jutun kirjoittaja on harrastanut GNG-oheistuotteiden aktiivista keräilemistä kuuden vuoden ajan.Ginga Nagareboshi Gin- oheistuote-esittely: FiguuritGNG-oheistuotteista eräs kaikkein yksinkertaisin kerättävä ovat figuurit. Toisin kuin tarroja, niitä ei ole ilmestynyt useita erilaisia malleja (numeroidut keräilytarrat, keräilytarrat, kirjamerkkitarrat, kiiltotarrat?), joista ei tiedetä edes tarkkoja määriä. Etenkään 1. sarjan figuurit eivät ole myöskään niin tolkuttoman harvinaisia kuin kengät, riisipuikot, palapelit, kupit, lautapeli ja muut vastaavat harvinaisuudet. Ne ovat myös melko helppoja säilytettäviä, sillä ne eivät vie paljon tilaa, ne saa helposti esille näyttävästi ja koska ne on valmistettu kovasta, mutta hieman joustavasta muovista, ne eivät kulu tai hajoa helposti.Mistä figuureita on saanut?

Pienempää GNG:n figuurisarjaa on alun perin saatu japanilaisista automaateista, jossa kolikon koneeseen laitettuaan saa itselleen yhden sattumanvaraisen hahmon muovisen pallon sisällä. Isoja figuureita on myyty taas laatikoissa, joissa on kannessa ollut kuva hahmosta, jonka paketti sisältää.

Figuurit on valmistanut Bandai.Mitä hahmoja figuureissa on ilmestynyt?

Figuureita on ilmestynyt kaksi eri sarjaa, 12 erilaista hahmoa kummassakin. Ensimmäisen sarjan hahmoihin kuuluvat Gin (Hopeanuoli), Riki, Ben, Cross, Moss, Musashi, Oliver, Sniper, John, Akakabuto, Kurotora, Akakabuto (takatassuilla seisova). Toisen sarjan hahmokaartiin kuuluvat Gin (makaava), Akatora, Bemu, Benizakura, Chuutora, Smith, Kurojaki, Madara, Kisaragi, Uzuki, Hazuki ja Minazuki.Montako eri sarjaa figuureita on?

Figuurit on fanien keskuudessa jaettu neljään eri luokkaan:

1. sarja

Sisältää yllä listatut kaksitoista eri hahmoa. Tätä on mahdollista saada:

1. Isoina figuureina

2. Pieninä figuureina

Tämän lisäksi ensimmäisen sarjan figuureihin kuuluu myös:

3. Keskikokoinen Gin,

joka on kooltaan hieman isompi kuin pienen sarjan Gin-figuuri ja jonka häntä on eri asennossa kuin ison sarjan figuuri. Tämä figuuri on ilmestynyt isojen figuureiden tavoin laatikoissa, joten on mahdollista, että se oli "korvaamassa" takatassuillaan seisovaa Akakabuto-figuuria.

Näiden lisäksi on neljäs luokka eli:

2. sarja

Tätä sarjaa ei ole jaoteltu eri luokkiin, koska figuurit ovat niin harvinaisia, että kenelläkään ei ole ollut mahdollisuutta vertailla niitä keskenään. Näistä figuureista on oletettavasti otettu huomattavasti pienempi painos kuin 1. sarjan figuureista ja ne ovat äärettömän harvinaisia.

Näistä figuureista on oletettavasti vain pientä versiota ja niistä on neljää eri väriä: valkea, ruskea, pronssi ja hopea.Minkä värisiä figuurit ovat?

Figuureiden väreistä on ollut ajan myötä useita erilaisia teorioita, mutta tällä hetkellä tiedossa on, että figuureita on kuutta eri väriä: valkoinen, vaaleanruskea, tummanruskea, pronssi, hopea ja sininen. Pronssisia figuureita on sanottu joskus myös kultaisiksi, koska osassa figuureissa on tavallista enemmän kiiltäviä kohtia. Ne ovat kuitenkin samaa värisarjaa.

Aiemmin on oletettu, että figuureita olisi ollut myös punaisina, vihreinä ja keltaisina versioina. Koska näistä figuureista ei ole ollut missään vaiheessa varsinaista todistusaineistoa, on kyseessä ollut varmasti vain sekaannus, jossa GNG-lautapelin nappuloita on pidetty normaaleina irtofiguureina. (Lautapelissä on käytössä neljä eriväristä Gin-figuuria: pronssi, hopea, kiiltävä ruskea ja sininen. Pelin mukana tuleva figuuri on samanmallinen kuin irtonaisina myydyt pienet figuurit, mutta on niitä pienempi.)

Kaikista hahmoista ei ole ilmeisesti tehty kaikkia erivärisiä versioita. Esimerkiksi Sniperistä ei ole tehty havaintoja valkeista tai hopeisista versioista. Sen sijaan esim. Benistä on tehty kaikki viisi eriväristä figuuria.

Figuurit on tarkoitettu maalattavaksi, mutta valmiiksi maalattuja versioita näkee myynnissä erittäin harvoin eikä maalaamista voi pitää figuurin arvoa nostavana ellei maalaus ole erityisen onnistunut.Minkä kokoisia figuurit ovat?

Koko vaihtelee hahmosta ja sarjasta riippuen. Se vaihtelee keskimäärin välillä (korkeus x leveys) 5 x 3 ja 2 x 6 (pieni) ja 6 x 5 ja 5 x 7 cm (iso). Hahmoja ei ole valmistettu mittasuhteissa toisiinsa nähden, vaan kokoerot tulevat siinä, kun joku hahmo on toista pidempi ja matalampi (Oliver, Moss?). Ensimmäisen sarjan hahmoista takatassuilla seisovasta Akakabutosta ei ilmeisesti ole valmistettu isompaa versiota tai ainakaan siitä ei ole tehty mitään havaintoja suomalaisten GNG-fanien parissaMiten vanhoja figuurit ovat?

Ensimmäisen sarjan figuurit ilmestyivät myyntiin vuonna 1986. Toisen sarjan figuureiden valmistusaika on tuntematon, mutta oletettavasti ne tehtiin samana vuonna tai vuosi 1. sarjan figuureiden jälkeen, koska niissä on enemmän sivuhahmoja.Miten harvinaisia figuurit ovat/mistä kannattaa maksaa eniten?

Figuurit voinee luokitella "harvinaisuusluokkaan" monella eri tavalla ja tässä on toivon mukaan ne kaikkein järkevimmät. Harvinaisuuden määrittelyssä on keskitytty eniten ensimmäisen sarjan figuureihin.

Väri

Värin mukaan katsottuna harvinaisimpia figuureita ovat siniset, joita on valmistettu ainakin Crossista, Benistä, Kurotorasta ja Johnista. Mahdollisesti myös Rikistä ja Ginistä on tehty siniset figuurit. Muita värejä esiintyy melko tasaisesti kaikkia ja näiden harvinaisuudesta on lähinnä henkilökohtaisia mielipiteitä, koska monet ihmiset keskittyvät keräämään figuureita tietyn värisinä. Pronssi ja hopea ovat suosituimpia ja kerätyimpiä värejä huolimatta siitä, että valkeassa figuureiden kasvonpiirteet ja turkin kuviot erottuvat parhaiten. Myös ruskeassa värit erottuvat hyvin ja monille hahmoille se on myös luonnollisin väri.

Hahmo

Hahmoista harvinaisin lienee John, siitä syystä, että tämä figuuri on käytännöllisesti katsoen ainoa Johnista valmistettu oheistuote. Gin, Sniper, Riki ja muut hahmot esiintyvät myös muissa oheistuotteissa (keräilykortit, tarrat, magneetit), mutta näissä John loistaa poissaolollaan. Voisi melkein sanoa, että GDW-figuurin ja -pehmolelun lisäksi tämä on figuuri ainoa oheistuote, mikä Johnista on saatavilla. Hahmojen suosion perusteella, myös Riki ja Kurotora ovat ensimmäisen sarjan figuureista ne kaikkein halutuimmat, joten niitä voi olla hankala saada. Toisen sarjan figuureissa kaikki hahmot ovat harvinaisia, mutta yleisin ja tavallisesti myös edullisin hahmo on makaava Gin. Muut hahmot ovat kaikki harvinaisia ja ehdottomasti harvinaisin on Kurojaki. Halutuimpia hahmoja ovat Kurojakin ohella Smith ja Benizakura, joista ei ole valmistettu mitään muita figuureita/pehmoja.

Koko

Kooltaan isot figuurit ovat huomattavasti vaikeampia ja harvinaisempia saada kuin pienet vastineensa. Jos ei tahdo kerätä itselleen täydellistä figuurisarjaa, jossa kaikki eri hahmot erikokoisina, kannattaa isoista figuureista harkita etenkin isompien (Akakabuto, Moss) hahmojen ottamista, koska tällöin figuureihin tulee oikeita mittasuhteita, mitä ainakin itse arvostan omissa kokoelmissani. Isomman sarjan figuurit ovat toki myös hieman näyttävämpiä kuin pienemmät, mutta mitään huomattavaa eroa näillä ei ole.

Yhteenveto

GNG-figuureita ostaessa kannattaa ensisijassa huomioida, mistä hahmosta figuurin ostaa ja vasta sen jälkeen kiinnittää huomiota väriin tai kokoon, koska voi olla, että lempihahmostasi ei ole valmistettu juuri sitä tietynväristä figuuria. Figuurin koko on huomioitava asia tuotteita ostettaessa, mutta kannattaa pitää mielessä, että täyttä sarjaa havittelevan ei kannata lähteä keräämään isoja figuureita, koska ne ovat harvinaisia Japanissakin ja täyden sarjan saaminen voi olla hankalaa, vaikka raha ei olisikaan este. Yksittäisiä hahmoja keräävälle isot figuurit voivat olla järkevä ratkaisu, sillä ovathan ne aavistuksen näyttävämpiä kuin pienet sisaruksensa. Muutenkin GNG-figuureita keräilevän kannattaa varautua siihen, että täydellisen kokoelman saaminen voi kestää vuosia.Hintatietoja

Pienien, 1. sarjan figuureiden hinnat vaihtelevat pitkälti hahmoista riippuen, mutta yleisesti hinnat ovat noin 10-35 euroa. Isomman sarjan figuurit ovat tavallisesti tuplasti kalliimpia harvinaisuutensa vuoksi. Suosituimmista hahmoista voidaan pyytää reilusti korkeampiakin hintoja.

Sen sijaan 2. sarjan figuureista kannattaa varautua maksamaan itsensä kipeäksi. Näistä äärettömän harvinaisista figuureista saa nimittäin helposti maksaa 150-500 euroa, vaikka ostaisit ne suoraan Japanistakin. Yleisin hinta figuureille on siinä 250 euron tienoilla, mutta jos harvinaisempia ja halutumpia hahmoja sattuu eksymään huutokauppoihin, voivat hinnat nousta siitä vielä paljon, paljon ylemmäs.