Kuoleeko Monsoon Last Warsin aikana?
 
pollcode.com free polls
Tiesitkö tämän Hopeanuolesta?


Daisuke on oikeassa

Ensimmäisessä kirjassa Daisuke kertoo, että tiikerinraitaiset koirat ovat metsästyskoirina parhaita, kun taas ruskeat ja valkeat akitat eivät ole läheskään niin hyviä. Tämä on totta, sillä ennen Japanissa akitat jakautuivat alunperin useaan eri rotuun. Ruskeita ja valkeita akitoja käytettiin tuolloin eniten vahtikoirina, kun taas tiikerinraitaiset olivat kaikkein suosituimpia metsästyskoiria.


Tiikeriraitojen periytyminen

Oikeassa elämässä Riki ja Fuji eivät olisi voineet saada tiikerinraitaista pentua, koska kummatkin akitat ovat ruskeita ja tiikerinraitaisuus on dominoiva väriominaisuus.


Ginin veljet

GNG:n pääsankarin Ginin veljet jäävät sekä mangassa että animessa niin huomiotta, että niillä ei ole edes nimiä. Pennut on yritetty nimetä sekä mielikuvitusta käyttäen (Pronssinuoli ja Kultanuoli) että mangaa hyödyntäen: Hiya-n ja Giy-an. Hiya-n ja Giy-an olivat jonkin aikaa pentujen viralliset nimet, kunnes selvisi, että ne olivatkin vain pentujen vingahduksia ja haukahduksia kuvaavia äänitehosteita. Näitä kahta nimeä yritettiin myös kääntää japanista suomeksi, jolloin -monia japanin kirjoitusmerkkeihin kohdistuvia sääntöjä rikkoen- pentujen nimien merkityksiksi saatiin tulinuoli ja varuste/tarvike. Hiya-n ja Giy-an ovat yhä joillakin sivuilla käytössä Ginin veljien niminä, mutta virallisia nimiä näillä kahdella pennulla ei kuitenkaan ole.Tiesitkö tämän Weed-mangasta?


Ennustuksia

WEED-mangan alkuosissa Weed ja Kagetora juttelevat keskenään ja Kagetora mainitsee, että Ouu sijaitsee Komagateke-vuoren vieressä, josta nousee savua. Suunnitteliko Takahashi laittavansa tulivuoren purkauksen heti GDW-mangan alkuun, mutta muutti sitten mieltään ja laittoi sen Orionin aloitukseksi?Tiesitkö tämän Orionista?


Tulivuorenpurkauksen uhri

Weedin veli, Joe, hukkui auttaessaan Orionia pakoon tulivuorenpurkauksen aikana.


Päähenkilöinä!

Orionin pääosassa on Weedin poika, Orion. Muita päähenkilöitä ovat Kisaragin poika Izou, Weedin kaksi muuta poikaa Sirius ja Rigel sekä Tesshin. Lisäksi hahmokaartista löytyy viholliskoira Matheuksen poika, Bon, sekä kai-koira Yamabiko. Kamakirilla on kolme poikaa: Akakama, Kurokama ja Kamajirou. Niiden nimet tulevat turkinväreistä: punainen, musta ja harmaa.


Wanhat sankarit...

Weediä, Giniä, Jeromea ja muita WEED-mangan päähahmoja nähdään Orionissa erittäin niukasti: vanhoja hahmoja nähdään ensi kerran osassa 16. Tällöin selviää, että huomattava osa Oun sotureista on vangittu kaltereiden taakse luolaan ja Weed on katkaissut jalkansa ja päätynyt ihmisten hoidettavaksi.


Ja Bella...

Weedin ainoa tytär, Bella, on tiputettu tarinasta lähes kokonaan pois. Se on viety turvaan ihmisten luo, jotta viholliset eivät voisi vahingoittaa sitä.


Andyn alkuperä

Osassa 19 ilmestyy myös saksanpaimenkoira Andy, joka on Johnin Suomessa asuvan veljen poika ja Andy on syntynyt Suomessa. John ja sen nimetön veli ovat kotoisin Tokiosta. Kohdatessaan Rigelin ensimmäistä kertaa Andy pyydystää fasaanin sen nenän edestä, aivan samoin kuin aikoinaan tapahtui Ginin ja Johnin ensitapaamisella.

Andy on nimetty suomalaisen kustantajan ja mangakääntäjän Antti Valkaman mukaan. Nimi täytyi muuttaa Andyksi, koska Antti olisi liian vaikea lausuttava japanilaisille lukijoille.


Jeromen ja Hiron pennut

Jeromen tai Hiron pennuilla ei ole tarinassa käytännössä minkäänlaista roolia.

Pitkään luultiin, että Jeromen ja Lydian pennuista kolme kuoli nälkään tulivuoren purkauksen jälkeisenä aikana. Nämä olivat kuitenkin vain kolme tuntematonta pentua, joiden arveltiin olevan Jeromen jälkeläisiä.


Tauko

Orion jäi tauolle osan 30 jälkeen, koska Takahashi tahtoi ryhtyä tekemään Ginga Densetsu Akame -sarjaa.Tiesitkö tämän Ginga Densetsu Akamesta?


(Tiedot on kirjoitettu lokakuussa 2014, virheet mahdollisia.)


Ajoittuminen

GDA asettuu vuoteen 1579, jolloin Japanissa oli käynnissä Sengoku-kausi eli taistelevien valtioiden aikakausi. Monet seikkailutarinat asettuvat tähän aikakauteen, koska se oli Japanissa omanlainen "villin lännen" aikansa.


Koirasukupolvien tarina?

GDA kertoo Akamen esi-isästä, Oozarusta (ensimmäinen shinobikoira), sekä tämän pojasta Hakutakasta (1. sukupolvi). On mahdollista, että tarina tulee jatkumaan myös näiden sukupolvien jälkeen, koska mangassa on sivumennen esitelty myös muutamia muita koiria: Ukon (35. sukupolvi), Shirokami tai Shirogami (80. sukupolvi) ja Akame (112. sukupolvi).

Sukupolvet viittaavat todennäköisesti siihen, mistä koirasta alkaen ninjakoirat ovat eläneet villeinä, ilman ihmisten opetuksia ja valvontaa.


Kishujen väri

Tarinan alussa esiintyy mustia, ruskeita ja valkeita kishuja. Kishuja oli ennen useita eri värejä, mutta nykyään vain valkea väri on hyväksytty.


Oda Nobunaga

Oozarun ja Hakutakan päävihollinen on todennäköisesti Oda Nobunaga, joka sai Koogat pettämään Igat.

Oda Nobunaga on lähes kaikissa japanilaisissa kertomuksissa paha hahmo, vaikka historiallisesti hän on melko edistyksellinen henkilö: hän uudisti sotilasluokkaa ja antoi kyvykkäille, mutta huonossa yhteiskunnallisessa asemassa oleville, mahdollisuuden nousta valtaan. Hän myös aloitti kansainvälisen kaupan Kiinan ja Euroopan kanssa.

Odan sija pahiksena tarinoissa johtunee siitä, että hän oli lähtöisin alhaisesta luokasta, hän seurusteli länsimaisten barbaarien kanssa ja lisäksi hänen taistelutyylinsä ei sopinut ollenkaan Japanilaiseen kuvaan kunniallisesta samurai-taistelusta. Oda toi taisteluihin mukaan kiväärit, joiden avulla täysin kokematonkin sotilas saattoi tappaa suuren samuraimestarin. Tämän lisäksi Oda kuoli ennen sodan loppua, jonka vuoksi voittajat luonnollisesti kuvasivat hänet pahana ihmisenä, jonka hyvät voittivat.Tiesitkö tämän Takahashin muista sarjoista?


Yuki ja sen pennut

Kun paljastui, että Ginga Densetsu Anju to Jiroumarun Yuki oli Rikin lapsenlapsi, oletettiin, että se oli jommankumman Ginin nimettömän veljen pentu. Traconin haastattelussa Takahashi kuitenkin kertoi, että näin ei ole, vaan Yuki on jonkun toisen Rikin jälkeläisen pentuja.